Pakun, et tegu kõrgete energiahindade ohvriga, mis pole konkurentsivõimeline ka kellegi teise käes olles.
Iseenesest on viimase 2-3 nädala jooksul ettevõttest Läti meedias väga palju juttu olnud ning reedel läks sinna riiklik haldur sisse, kes peaks asja korda tegema.
Omakapitali ettevõttel on kõvasti, minu poolest võiks asja juppideks ka lammutada ja maha müüa. Turul u 7% firmast, ülejäänud tuumikinvestorite käes.
Omakapitali ettevõttel on kõvasti, minu poolest võiks asja juppideks ka lammutada ja maha müüa. Turul u 7% firmast, ülejäänud tuumikinvestorite käes.
Palju see kahjumit genev book mark to market väärt peaks olema, on juba iseasi. Mingeid lootusi, et väikeaktsionäril seal läbi pankrotiprotsessi vms midagi head saada on, ma küll kindlasti ei hellitaks. Pigem on riik esimesena käsi õieli ja tahab oma Unicrediti laenu garantiid ettevõttelt kätte saada. Tasuta lõunaid ikka pigem ei ole.
TaivoS
Palju see kahjumit genev book mark to market väärt peaks olema, on juba iseasi. Mingeid lootusi, et väikeaktsionäril seal läbi pankrotiprotsessi vms midagi head saada on, ma küll kindlasti ei hellitaks. Pigem on riik esimesena käsi õieli ja tahab oma Unicrediti laenu garantiid ettevõttelt kätte saada. Tasuta lõunaid ikka pigem ei ole.
Jutt üsna õige. Aga eks seda tulebki võtta rohkem optsiooni ostmise, kui et töötava ettevõttena. Erinevalt optsioonidest ei ole tal lihtsalt tähtaega, võib poole aasta pärast midagi selguda või ka mitte kunagi.
Erinevalt Arcost, mida eelmine sügis sai 30% book valuest ostetud (mis küll puhas kinnisvara, peaks teine teema olema, ja kust jäi pärast üsna vähe alles), siis antud juhul väidetav omakapital ikkagi 2,62 LVL (sisuks hooned ja masinad) ning madalaim töötav aktsiahind 0,15 LVL. Loomulikult ettevõttel on laene ja omakapital võib õhku täis olla. Ma ei taha siin müügikõnet teha, aga lihtsalt tundub hetkel huvitav asi. Kui keegi sisse tahab vaadata, siis võib pärast mõtteid jagada siin samas foorumis. :)
Palju laenu kaelas on? Aktsia kohta
Hind jälle kosuma hakanud, mis nüüd head siis kuuldi?
Latvia's Liepajas Metalurgs Files for Bankruptcy - Esmaspäeval 04.11
As of the bankruptcy filing, the company still owes the government and state-owned companies EUR 112 million.
http://www.baltic-course.com/eng/markets_and_companies/?doc=83196 - Täna 06.11
There are at least two potential investors from Russia. Financial consultant Prudentia Advisers also has information about other potential investors from other regions. Vilks also does not rule out that the company's current investors will try to regain their influence on Liepajas metalurgs through offshore companies.
Viimase puhul tekib ikkagi küsimus, et kui praegused sepod tõesti üritavad off-shore kaudu kontrolli endale saada, siis kust kohast saadakse lisa omakapital, mida praegu tegelikult vaja oleks?
As of the bankruptcy filing, the company still owes the government and state-owned companies EUR 112 million.
http://www.baltic-course.com/eng/markets_and_companies/?doc=83196 - Täna 06.11
There are at least two potential investors from Russia. Financial consultant Prudentia Advisers also has information about other potential investors from other regions. Vilks also does not rule out that the company's current investors will try to regain their influence on Liepajas metalurgs through offshore companies.
Viimase puhul tekib ikkagi küsimus, et kui praegused sepod tõesti üritavad off-shore kaudu kontrolli endale saada, siis kust kohast saadakse lisa omakapital, mida praegu tegelikult vaja oleks?
Eks oleks teine tera kui minority on allavett lastud ning vähemalt mingi osa kreeditore ka. Venelaste pakkumine oli vist see, et toovad ettevõttesse tootmist ning investeeringuid, aga equity saavad tasuta. LME peaks olema võrreldav Eestis BLRT-ga, seega tegelikult ka sotsiaalpoliitiliselt valus teema. Eks taoline pakkumine lootis sellele, et valitsus kureerib asjad selles suunas.
Aga nagu olen öelnud, diletandi pilgu läbi tundub, et jätkusuutlikuks tegutsemiseks oleks siin juhtkonna tasandil ilmselt uut hingamist vaja ja ka tegevuse põhjalikku strateegilist saneerimist.
Aga nagu olen öelnud, diletandi pilgu läbi tundub, et jätkusuutlikuks tegutsemiseks oleks siin juhtkonna tasandil ilmselt uut hingamist vaja ja ka tegevuse põhjalikku strateegilist saneerimist.
TaivoS
Eks oleks teine tera kui minority on allavett lastud ning vähemalt mingi osa kreeditore ka. Venelaste pakkumine oli vist see, et toovad ettevõttesse tootmist ning investeeringuid, aga equity saavad tasuta. LME peaks olema võrreldav Eestis BLRT-ga, seega tegelikult ka sotsiaalpoliitiliselt valus teema. Eks taoline pakkumine lootis sellele, et valitsus kureerib asjad selles suunas.
Nja, väidetavalt on LM suurima käibega (305.2 mLVL) rasketööstus ettevõte Lätis, 2011/2012 y-o-y käibekasv oli 48% ja väidetavalt kasutab LM 10% kogu Lätis toodetavast energiast..ehk siis riigiettevõte Latvenergo ja riik ise (laenudega seoses) saab korralikult igast nurgast, kui uksed peaks kinni minema.
BLRT jaoks ilmselt oht, et see investeering läheb hapuks:
http://www.messergroup.com/ee/Uudised-ja-press/Uudiste-arhiiv/2011/Uudised_19_01_2011/index.html
Eks probleemid on kestnud juba pikemalt, seega tarnijate jaoks olukord arvatavasti juba mõnda aega kehvemaks muutunud.
http://www.messergroup.com/ee/Uudised-ja-press/Uudiste-arhiiv/2011/Uudised_19_01_2011/index.html
Eks probleemid on kestnud juba pikemalt, seega tarnijate jaoks olukord arvatavasti juba mõnda aega kehvemaks muutunud.
Mis Liepajas on nüüd vaikselt Baltic Listist ära kõrvaldatud? Detsembris juhtusin kohtama Läti suursaadikut (J.Bone), siis väitis küll, et tehakse kõik päästmiseks, sest kaalul on Läti jaoks nii palju. Muidugi ise sain jutust nii aru, et pigem (nagu meedia varem kirjutanud) otsiti ikkagi investorit, kui et riik ise käe alla paneks.
no aga mida on senisel equity investoril bailouti käigus loota? de-listimine tehti aga jah
http://globenewswire.com/news-release/2013/12/20/598718/0/en/AS-Liep%C4%81jas-metalurgs-to-be-delisted-from-the-Baltic-Secondary-list.html
http://globenewswire.com/news-release/2013/12/20/598718/0/en/AS-Liep%C4%81jas-metalurgs-to-be-delisted-from-the-Baltic-Secondary-list.html