Mõnede “kiirlinkide” lisamisega on kasutusmugavus tõusnud 1000%. Super. Aga miks need oli vaja vahepeal üldse “ära kaotada” ![]()
Tänased uuendused foorumis:
- Teemasisene otsing töötab Ctrl+F-iga ja F3-ga
- Teema esmakordsel külastamisel viiakse kasutaja teema avamisel kohe viimase postituseni
- Kui teemas on osad postitused loetud, siis viiakse kasutaja esimese loetud postituseni
- Teemat lugedes käib lehe päis kaasas. Nii saab näiteks ülevalt vastava teema koondvaatesse tagasi.
Parandame veel väiksemaid asju aga suures plaanis võiks foorum mõneks ajaks praegusele kujule jääda.
Kahju, et jääb selliseks. Teatud LHV foorumi lõimete lugemine oli õhtu üks oodatud hetk, aga kahjuks enam mitte. Niivõrd ebamugav. Tõenäoliselt arvatakse, et vanakooli kasutajad pole veel selle uuendusega harjunud, kuid seekord pole nii - see on tõesti väga ebamõistlik uuendus.
Mina ei saa aru, et raha ja arendustunde oleks kulunud.
Finantsportaalil on kolm põhifunktsiooni:
- Artiklite ja uudiste kuvamine.
- Välise info kuvamine (turuinfo, podcastid ja muu).
- Foorum.
1 ja 2 on triviaalsed. 3 ei ole ise tehtud, vaid on võetud Discourse foorumiplatvorm ja LHV logoga päis otsa lükatud ja protsessi käigus hulk asju ära lõhutud (nagu parema serva ajajoon, mis peaks scrollides vaatega kaasa liikuma).
Praegusel kujul Finantsportaal on ühe 1-3a kogemusega nooremarendaja nädalavahetuse projekt. Reede õhtul paneb püsti arenduskeskkonna, laupäeval teeb artiklid ja turuinfo, pühapäeval installib Discourse’i ja tuunib selle välimust. Vahepeal magab, sööb, peseb pesu ja käib koeraga jalutamas. Esmaspäeva hommikuks võib oodata tulemust, mida hetkel näete.
Kui keegi üritab teha nägu, et siia läks oluliselt rohkem ressurssi sisse, siis see inimene ajab teile lihtsalt paska.
Hea LHV, täna on 15. detsember. Üks kogenud arendaja ja üks hea disainer on suutelised 1. jaanuariks tunduvalt parema portaali looma. Kui maja seest nii võimekaid inimesi ei leia, siis tasub linna peal mõned rahapakkidega oimetuks lüüa, sest praegusel kujul Finantsportaal on aktiivne mainekahju. Inimesed naeravad teie üle. Mida rohkem õigustate, seda naljakamaks läheb.
On tunda tugevat IT projektijuhtimise kogemust ![]()
Ma nooremarendajate osas nii optimistlik ei oleks. Või siis korrutaks ülal toodud tugeva it-projektijuhi aja ning raha hinnangu tavalise 10x koefitsendi asemel mingi suuremaga.
Sellest tab-i ja erineva brauseri jutust ma küll aru ei saa, ma saan neid mitu avada sh. keset selle kommi kirjutamist paremklikiga, näit kasutaja ttrust nimele paremklikkides ja uues tabis avades, kasvõi 5 tk. kõrvuti. Brauser: Brave, Chromium: 131.0.6778.108
Opex, ava kommentaari sisetamise väli ja siis ava kommentaarium uuesti teises tab-s. Win64 Firefox64. Aga praegu paistab, et nüüd töötab, hetkel mul õnnestus samuti teises tab-s surfata. Samas kui minna teises tab-s samale teemale mis on ka esimeses tab-s, siis tuleb ka teises tab-s sisestusaken ette ja seda ei saa sulgeda nii et see ei mõjuks esimeses tab-s olevale sisestusaknale.
P.S. kuidas Sa seda saavutasid et su kommentaari ülaosas paremal tekkis viit minu kommentaarile? Minu kommentaarile see ei tekkinud. Ometigi ma klikkisin nupul “vasta sellele postitusele”.
Vastasin su postitusele eelnevalt seda nuppu muljudes. Järjest rohkem tundub, et brauser, selle versioon ja võimalikud installitud pluginad mõjutavad foorumi toimimist ja kuvamist…
Ja nüüd selle kommi juures ma ttrusti kommile vastamise infot ei näe muidugi.
Palun tehke teemade üldloendis lugemata postitused natuke “boldimaks” jätkuvalt raske eristada teemade üldloendis loetud ja lugemata teemasid.
Kui erakordse lollusega on hakkama saadud, siis on tark viga tunnistada ja taastada endine olukord. Käkki parandada ei saa, loodetavasti saab tagasi pöörduda normaalsusse.
Sisselogitud kasutajale näitab lugemata postitusi “4” teema taga

et tuuritan kaheksandat päeva marokos, pole pähe tulnud lhv foorumit vaadata … täna casablanca hotellis veiniklaasi taga tuli, silmamunad vajusid pärast layouti nägemist ja esimese teema avamist eri nurkadesse, näkku tuli lollakas naeratus ja kuigi ma ei ole mingi “vana oli ikka parem” rokipeeru-tüüpi tegelane, siis … vabandage lhv väga, aga kas see uus foorum on mingi äärmuslikult nihkes nali? mõni projektijuht oli vanu kummeli, kreisiraadio või monty pythoni sketše või teie vanu ‘su tütar lasi itaalllasega jalga. su raha mitte’ reklaame vaadanud ja mõtles, et teeks klientidele natuke pulli? tehke palun enne uut aastat, kui tagasi tulen, korda … üldse kohe ei ole naljakas ![]()
Tänased uuendused Finantsportaalis
- Turud ja hinnad leht on nüüd leitav “Balti ühisturg” alt (LHV Finantsportaal)
- Sisselogitud kasutajad näevad infot reaalajas, väljalogitud 15-minutilise viitega
- Tegime avalehe kompaktsemaks - rohkem infot on nüüd lihtsamini kättesaadav
- Lisasime avalehele Balti turgude tõusjad, langejad ja enim kaubeldud põhinimekirja aktsiad
- Lisasime LHV aktsia hinda kuvava mooduli
- LHV fondide jaotisest saab liikuda otse vastavat fondi tutvustavale lehele
Kui nüüd saaks veel Balti turud ka erinevate valikutega vaadetesse oleks juba peaaegu bueno!
Alamlehel “Tehingukorraldused” võiks Ost ja Müük olla kõrvuti mitte üksteise all.
Tehingukorraldus - Lõpuoksion :eriti imelik kujundus!
Vastamisega on niimoodi, et kui loodav postitus on otse vana postituse all, siis ei teki viidet, et oleks vastatud. Kui aga vahepeal on veel postitusi olnud, siis tekib lõim, kus vastused on üksteise all.
Ja nii nad tapsidki Ferdinandi. Kahju aga mis siis ikka. Aega jääb palju üle.
Kena, et üht-teist tasapisi paraneb.
Pakun veel paar asja tööde järjekorda lisaks.
Powertraderis avanes varem Tehingute lingile klikates tehingute nimekiri. Koos uue foorumiga läks see link katki, aga nüüd viib link Balti ühisturgude lehele, mis ei ole (veel?) ka mitte responsiivne. Selle algse Powertraderi funktsionaalsuse võiks samuti taastada.
Balti ühisturgude lehel LHV Finantsportaal (aga ka foorumis) tasuks css-iga julgemalt toimetada, et loetavust ja kompaktsust parandada. Kui kunstisaalis on teoste vahel õhk vägagi vajalik, siis arvandmete vaatamisel on tühi ruum frustreeriv → teeks paddingu väiksemaks, tekst pisut suuremaks, kontrast maksimaalseks (color: #000)? Ning kui tabelivaade tegemisel kasutada ‘table’ asemel lisaseadetega ‘div’-määrangut, saaks responsiivsuse ka lihtsamini korda.
See on ilmselt trükiviga?
Foorumimaailma väljasuretamine on ka siia jõudnud. RIP lhv foorum
See EI OLE trükiviga ![]()
Püha taevas - kes sellise lahenduse peale tuli?! Kui pole lõime varem lugenud, siis viiakse sind lõime lõppu. Kui oled lugenud, siis algusesse.