LHV uus Finantsportaal

Plapla

Mis kuradi asi siin toimunud on? See on totaalne käkk.

4 Likes

On põhjus miks craigslist on jäänud selliseks. Miks twitter ja reddit suuri muudatusi pole teinud. Miks ios teeb muudatusi teosammul. Ja nende eelarved võiks seda lubada!

8 Likes

Küsimus Sander Pikkelile:
Kas juba kustutatud kommentaaride eemaldamine uuest süsteemist on võimalik? Või miks selline asi läbi lasti, et kustutatud kommentaarid tehti loetavaks?

Minu arust on uus foorum tore. Oleks võinud tahta, et ta mäletanuks, kus mul vanas foorumis lugemine viimati pooleli jäi - aga pole hullu, need mõned teemad, mida jälgin, need sain alla välja rullitud küll, ei olnud liigne pingutus.
Tore on ka, et igasugu tampimise teemasid on vähemaks jäänud. Või vähemalt visuaalselt vähemaks. Näide mujalt: Inderesi foorumis on üks (1) teema, kus on poliitika ja selle tutvustuses on kirjas midagi selles laadis, et nõrganärvilistel ei tasu külastada. Kõik muud teemad on praktiliselt ainult investeerimisteemad. See on teemade tasakaal, mis mulle investeerimisfoorumis meeldib. Ehk jõuab ka siinne foorum sinnani.

3 Likes

Uues süsteemis ei tööta otsing.
Otsimise resultaadiks tuleb mingi leitud tekstijada, millele klikates ei pääse sinna kohta foorumis, kus see tekst asub. Seega hetkel paistab, et igasugune otsimine siit on tõenäoliselt mõttetu. Üks kord tuli isegi veateade, et suure koormuse tõttu on otsing välja lülitatud.

Foorumit ei saa enam kasutada paralleelselt mitmes sama brauseri tab-s.
Vanas foorumis seda probleemi polnud. Enam ei saa seda teha, et ühes tab-s toksid kommentaari ja teises tab-s surfad foorumis ringi. Tuleb kasutada vist teist brauserit või “New Private Window”-d.

2 Likes

see kõik on mugavusteenus inimestele, kellele meeldib internetis midagi öelda, n.ö. enda edevust rahuldada ja pealegi veel tasuta.

See ei peagi perfektne olema

Mõelge end parem tagasi aastasse 2000 näiteks. Pangad oli olemas,“elektrimolekulid” oli olemas, ka internet oli olemas, kuid mingit taolist mugavusteenust polnud. Isegi juutuubi polnud veel, twitterit polnud veel,moluraamatut polnud, delfi debiilik astus esimesi kobavaid sammukesi ja noorte eputrillade lemmiksait rate.ee mõlkus alles Koroboinikul meeles, et nende vajadus on ju veel rahuldamata , kes tahavad end näidata ja võib olla isegi mingi kohtamise saada enda või sõbranje klantspilte esitades.

Me oleme astunud tohutu sammu õnneliku ühiskonna poole, kus inimeste peamine mentaalne vajadus on iseenast kõditada ja konkureerivat indiviidi mutta tampida ja pole kohane viriseda, et see pole veel piisavalt õnnelik ja piisavalt täiuslik

4 Likes

Üldmulje on tõesti väga nõrk, justkui oleks testimise faas vahele jäetud. Mulle kiirel pilgul silma jäänud lahendamist vajavad probleemid:

1)Sülearvutist LHV Panka sisse logimise järel ja seal Finantsportaali lingile klõpsates avaneb arvutis uus brauseri aken Finantsportaaliga. Kuid oled seal nüüd sisse logimata kujul, peab topelt uuesti sisse logimise nuppu vajutama. Mobiilis seda probleemi ei ole.

2)Kui esilehel kuvatakse 4 turuindeksit - Tallinna, Läti ja Leedu börsi oma, kas neljas peab tõesti Balti koondindeks veel olema? Kas selle asemel SP500 ei saa kuvada? Ja/või Eurostoxxi? Või Bitcoini? Või EUR/USDi? Või 6 kuu euribori? Kui soov on olnud mobiilivaate portraitis kõik ühele alla scrollitavale linale mahutada, siis need neli indeksit on millegipärast paremale scrollitavas linas.

3)Lugude pildid liiga suured, liiga palju tühja ruumi igalpool. Piltidega lugusid esilehel praegu 2+3 tükki. Mobiilivaates esimesed 2 lugu landscape’s ühekaupa üksteise all ja järgmine 3-looline sektsioon 2+1 lahendusega. Kujunduselt kole ja kohmakas. 2+4 lugude kuvamine aitaks veidi paremaks teha, mobiilivaate landscape’is 2 esimest lugu ka üksteise kõrvale mahutada, mitte üksteise alla.

4)Foorumis ei saa aru, mida see 1-täheline värvimull kasutajanime kõrval andma peaks? Eemaldada või teha pildi lisamise võimaluseks kõigile, mitte ainult admin’idele, või kasutaja enda kahe-kolme initsiaali lisamise võimaluseks.

5)Foorumipostituste kõrval olev slaider ei ole kuidagi õnnestunud lahendus. Slaiderit saab kasutada ringi liikumiseks arvutivaates, kuid mobiilis on võimalik seda vaid 1 kord teha ja siis jääd sinna postituste juurde, kuhu jäid või all ääres kuvatavale kuupäevale klõpsates lendad algusesse tagasi ja pead otsast peale alustama. Slaiderit mobiilis uuesti enam niisama muidu kasutada ei saa. Arvuti aknas paremast äärest lehe ülaossa scrollida enam ei saa, peab ainult slaiderit kasutama.

6)Foorumi sektsiooni sisenedes pole sealt kuidagi võimalik enam Finantsportaali esilehele “tagasi” tulla. Nupp puudu.

7)Finantsportaalist on ära kadunud Balti börsiemitentide börsiteadete ülevaatlik sektsioon. Ainult RSS uudised.

8)9 erinevat teemablokki on pealkirjastatud kui “Uudised”. Mitte üheski kohas pole seda sõna tegelikult sinna vaja.

9)“Krüptovara” sektsiooni viimane värskeim lugu on veebruar 2023. “LHV Trader” sektsioonis aprill 2021. Ometi esilehel näitab loo ülespanemise kellaaega, mitte kuupäeva. Kellaaja asemel kuupäev/aasta ja sektsioonid, kus vähemalt kord kvartalis midagi regulaarselt ei ilmu, tuleks ära kaotada/muuga kokku tõsta.

10)Vastava uudissektsiooni lool brauseri “back” nuppu vajutades jõuan pärast veidrat lehe iseeneselikku üles-alla liikumist lõpuks Finantsportaali esilehe ülaotsa, mitte sellesse kohta, kus ma enne lehel olin. Loo kohal olevat “Tagasi” nuppu vajutades jõuan hoopis “Uudised” sektsiooni üldlehele, mitte tagasi Finantsportaali, kust alustasin ja soovisin tagasi liikuda. Ja nii nagu Foorumi sektsiooniga, pole ka siit enam võimalik Finantsportaali esilehele tagasi liikuda, sest vastavat nuppu pole.

11)Finantsportaali lehe allotsas nüüd LHV fondide tootlused. Kolmes sektsioonis - II sammas, III sammas, eurofond/aktsiafond. Arusaamatul kombel on pealkirjades segunenud eesti ja inglese keelsed sõnad. “II samba pensionifondid” sõnast on saanud “II samba pensionfund”, III sambaga sama teema, “Eurofond” või “Aktsiafond” sõnast on saanud sõna “Fond: Maailm” ja selle all inglise keelne LHV World Equities Fund, mitte eestikeelne fondi nimi. Tabelite veergude laiused pole samad, mobilist vaadates eri sektsioonide tootlused eri kohtade peal. II samba fondide nimedele klikkides viib õige fondi alamleheni, aga III samba fondide nimedele ja LHV Maailma Aktsiad Fondi nimele klikkides viib pensioni üldlehele, mitte konkreetsete fondide lehele, st valed hyperlinkid küljes.

12)Finantsportaali viimane sektsioon raamatutest on arusaamatu. Klõpsata neil ei saa, lugeda ei saa. “Vaata veel” nuppu vajutades liigun hoopis “Õppevideode” sektsiooni. Ja nagu ikka, sealt enam tagasi Finantsportaali ei saa, kuna nuppu pole, ainult brauseri back nupp, mis viib lehe ülaossa.

13)Kasutajanime muuta ei ole võimalik, kui mingi ajaline piirang on pandud sisselogimisest alates selle muutmiseks, siis pole seda kuskil välja toodud. Mobiilivaates puudub üleval ääres ka kasutaja mullike, mis arvutivaates olemas.

14)Turud ja hinnad leht puudu, Balti börside hinnainfo tööriist Powertrader nupp puudu.

15)Puudub võimalus lõikude vahele tühje ridasid panna foorumis.

9 Likes

“Logi välja” nupp võiks olla igal pool nähtav.

Kui klikkida postitaja profiilile, siis saab valida “ignoreeri”.

Enne esimest migratsiooni oktoobris kustutatud postitusi ei toodud üle. Vahepeal kustutatud toodi. Kui saaks mõne viite konkreetsele postitusele, siis saame üle vaadata ja kustutada. Võib saata nt otse mulle sander.pikkel@lhv.ee

Tegime foorumis mõned uuendused:

• Jõudluse parandused. Lehe laadimine võiks nüüd kiirem olla.
  • Eemaldasime foorumi esilehelt kasutajaid kuvavad avatarid
  • Võtsime foorumist õhu välja:
    o Teemade vaheline osa on kitsam
    o Postituste vaheline osa on kitsam
    o Avatarid on väiksemad
  • Paremal asuv navigeerimise riba on mummu asemel ristkülik
  • Postituse lõpus on eraldi „Vasta“ nupp
  • Postituse lõpus olev „Tagasi“ nupp viib lehe algusesse
  • Lingid teksti sees on paremini esile toodud
  • Topelt “enter” klahvi vajutades tekib reavahe. Maksimaalselt saab olla vaheks üks tühi rida.
  • Kustutatud postitus kaob kiiremini ära.

Jätkuvalt on töös Turud ja hinnad lehe toomine avalikuks ja funktsionaalsuse parandamine.

17 Likes

Tallinna börsil oli nii ilus reede.
Võib-olla peakski selle turud ja hinnad lehe lisamata jätma.

1 Like

Visuaalne pool on nüüd selline nagu oleks sattunud Delfi või Postimehe kommentaariumisse :frowning:

4 Likes

Ma olen mingite päris kapitalistidega võrreldes mõttetu kulles, aga siit foorumist saadud ideed ja nõuanded on 20 aasta jooksul genereerinud soliidse viiekohalise joonealuse plussi, lisaks ainult Jumal üksi teab, palju kogu selle aja jooksul oma rumala peaga mõtlemise tulemusena kaotamata jäi.

Kui mingid tõenäoliselt mitte mingeid investeeringuid omavad vanainimesed oma kaeblemisega su küllusesarve ära mürgitavad, siis see nac ajab ikka kurjaks küll! Eriti kui ma nende mõttehiiglastest grafomaanide palgafondi iga kuu ülekande teen.

4 Likes

Foorumi tähtsaim osa on sisu ehk tekst, seega peaks see ka visuaalselt domineerima tausta tilu-lilu üle. Kui nüüd saaks teksti suuremaks, tumedamaks ja rasvasemaks, siis oleks see juba päris loetav.

2 Likes

Istun mina siin LHV uues foorumis ja vaatan, et foorumiteema allservas on väike aktiivsus, kus Mullikese sees olev “S” täht kirjutab: “S kirjutab…” Ja siis mõtlen, et see kõik kajastub ju nende sadade või tuhandete sisseloginute arvutis, kus iga brauser “interaktiivselt” suhtleb serveriga. … Kõik see ju tähendab serveris protsessori koormust, internetiühenduste koormust … mis omakorda väljendub süsteemi aegluses.
Kõike seda pole ju lihtsalt vaja. See pole siin “Skype” või “Telegram”? Või on seda vaja? Teil?

Samuti foorumi portaal peab üksikasjalikult arvet selle üle, et kes nimeliselt hindas mingit üksikut kommentaari, peab üksikasjalikult statistikat selle üle kui palju laike on keegi korjanud (kliki oma enda kasutaja värvilise mummu peale veebilehe paremas ülaservas ja vaata järgi)… Foormumi leht pidevalt värskendab ennast, mis tähendab et kõik need veebilehed pidevalt saadavad serverile midagi ja saavad serverilt midagi… kogu see interaktiivne tehnoloogia väljendub süsteemi aegluses. Ma ei tea kas kellelegi on seda vaja? Mulle pole vaja. Mulle, näiteks, on oluline teksti sisu mis on foorumis. Ja muidugi see, et süsteem oleks kiire, et teksti sisse toksides ei ilmuks vahepeal mingeid segavaid teateid brauseris jne…

Lisaks, foorumiteemat ülespoole tagasi kerides käib tekstist üks hetk läbi üks “jõnks”, kus tekst hüppab äkitselt teistsuguseks - veebilehel olevad kerimise teel nähtavale tulnud kommentaarid on järsku kadunud ja asemele on hüpanud äkitselt ette hoopis mingid muud kommentaarid… ja tagasikerija ei saa enam visuaalselt aru kus tal see järg oli. Ehk siis, peab hakkama õiget kohta otsima uuesti edasi kerides ja tagasi kerides… ja siis mingi aja pärast tuleb jälle samasugune “jõnks”…

15 Likes

Mina arvan küll, et elu läks paremaks:
image

Minu meelest on nüüd LHV-l kaks varianti. a) Kas toote vana keskkonna tagasi ja proovite päästa, mis päästa annab või b) Jätkate uue keskkonna kasutajatele peale surumist, et mitte enda ilmselget viga tunnistada.

Uus foorum on ehitatud mingi jututoa platformi peale, kus on kohutavas hulgas ebavajalikku, mis muudab kasutajakogemuse täiesti õudsaks. Kogu UX on talumatult halb, toode on poolik ja testimata. Minu pähe ei mahu, kuidas sama tiim, kes tegi valmis silmapaistvalt hea LHV internetipanga, sellise lolluse turule tõi.

Ma saan aru, et suur hulk raha ja arendustunde on ära kulutatud, aga täna on ju ilmselge, et see platvorm ei sobi finantsportaali foorumi jaoks ning selle projektiga tuleks põhimõtteliselt nullist alustada. Mida kauem seda otsust edasi lükatakse, seda vähem siia üldse kasutajaid alles jääb.

12 Likes

Nad juba ütlesid ära, et nad ei saa loobuda uuest jututoa-keskkonnast. Ju siis see oleks nende põhimõtete vastu, sest vastu on võetud juba otsus.

Näiteks täiesti häiriv on see, et ma ei õpi seda ära, et kui ma tahan avada teist LHV foorumi akent, pean selle akna avama teist tüüpi brauseri aknas, mitte sama brauseri teises tab-s, et seal teises aknas saaks foorumis ringi sobrada, kui ma esimeses parasjagu kommentaari kirjutan. Sest foorumit saab kasutada ainult üks kord ühe brauseri peale.

Edit: ka see kommentaar oli mõeldud “k525” kommentaari (LHV uus Finantsportaal - postituse nr161 tegi k525) vastuseks, aga kuna keskkond on jätkuvalt vigane, salvestus see kommentaar kui uus kommentaar foorumi teemas.