LHV uus Finantsportaal

Tõsi, vana versioon oli tõesti natuke piiratud funktsionaalsusega, aga see töötas ja oli lihtne!
Uus versioon on ikka disaster! Väga kehv user experience!

Arusaadav, et LHV Finantsportaal ei ole kasumit teeniv üksus, aga kui kord 20 aasta jooksul uuendada, siis võiks ikka natuke ressurssi sinna panna. Nii pooltoore karbitootega live minek on ikka disaster.

6 Likes

Kas reaalajas tehingute nimekirja enam ei näegi? Olen panga klient ja sisselogitud. Powertrader näitab turusügavust, aga tehingud (maakler, kogus) ilmuvad alles 15 minuti pärast? Varem nägi reaalajas. Paluks see võimalus taastada.

1 Like

Lauriy vastuseks –
Kunagi oli Eestis üks õnneraua logoga pank, nimeks Ühispank, musta-kuldse visuaalse identiteediga. Eriti ilusad olid Eesti maalidega pangakaardid. Ühel päeval sai temast SEB, neoonrohelise SEB logo ja valge tekstiga.

Oot, kui järgi mõelda, siis see ikkagi polnud “ühel päeval”. Kõigepealt ilmus hoburaua ja Ühispanga ette musta värvi SEB, Ühispanga fondis. Kui sellega oli harjutud, muutus SEB logopõhiseks fondiks. Kui sellega oli harjutud, kadus hoburaud ning jäi SEB Ühispank. Kui sellega oli harjutud, muutus SEB roheliseks. Kui ka sellega oli harjutud, kadus ka Ühispank ning jäi roheline SEB logo, mida täna tunneme.

Users hate change– kasutajatele ei sobi kehv muutuste juhtimine. See pole seotud mitte MUUTUSEGA, vaid ebakindluse ning ebamäärasusega, mis mõjub eriti rängalt, kui ta on seotud usaldusteenustega, nagu näiteks… noh ma ei tea, pank. Kui sa ei suuda juhtida seda muutust, siis mis veel logiseb? Kas mu varad on ikka kindlas kohas? Kas selliseid järske muutuseid on veel oodata? Eriti toonipime on seda öelda olukorras, kus panga kliendid kasutasid keskkonda pangas investeerimise tarbeks.

Seega mina ei paneks seda sugugi Jaguariga jne ühte patta – mis jah, saab küll tähelepanu, aga ma olen päris kindel, et segmendipõhiselt võib see töötada ja lõppeks pole vahet, mida keegi internetis arvab. Kui Jaguari kasutajad sellest ei vähene (vb hoopis suurenevad), siis on muutus end ära tõestanud. Kõnealusel juhul me räägime aga ikkagi sellest, et puhtalt empiiriliselt on vähenenud panga investeerimisportaali kasutajate arv (tõlge: panga kliendid kasutavad ühte teenust vähem).

14 Likes

Balti ühisturul vajutades Müügi aknale, avaneb ostupool.
Arusaamatu, miks oli vaja selle lehe paigutus ära muuta. Oli harjumuspärane ja loogiline. Nüüd ei mahu isegi müügi rida avalehele ära ja peab lehte liigutama. Äkki tasuks viia võlakirjad teise lingi alla, siis saaks muuta aktsiate osa kompaktsemaks.

Minu arust üks hullemaid foorumi muudatusi on see, et vanad lingid on katki. Enamus uusi lugejaid jõudsid foorumisse läib kellegi blogi või kasvõi Googeldades. Nüüd on kõik vanad lingid katki. No palju õnne SEO jm osas…

6 Likes

Balti börsi lehel võiks numbrite taga olla teatud arv komakohti, mitte nii, et kui on .00, siis kaovad komakohad üldse ära. Väga virr-varr on visuaalselt.

3 Likes

Kui Balti ühisturg lehel klikkida käive veerule, siis näeb reaalajas ka kui olla sisse logitud. Sellega veel tegeleme, et näeks ka otse Powertraderi lingil vajutades.

1 Like

Uuendasin foorumi õpetust. Lisasin vanade foorumi kasutajate jaoks harjumuspäraste funktsioonide asukohad.

1. Uue postituse lisamiseks on lehekülje lõpus “Postita” nupp.

2. Konkreetsele postitusele vastamiseks tuleb vajutada paremal “jutumulli” peale. Soovi korral saab näha ka postituse eelvaadet, kui valida paremal all “>>”.

1. Vanast foorumist tuttav tsiteerimine käib kui teha teksti peal topeltklikk ja valida “Tsitaat”.

1. Viimase postituseni liikumiseks tuleks valida paremal selle ajatempel.

3 Likes

Nüüd on brauseri enda tekstiotsing ( Ctrl+F või F3 ) LHV foorumis asendunud Discourse tarkvara süsteemse otsinguga, mis pole see mida kasutaja eeldab.
Klahv F3 peaks ikka otsima veebilehel oleva teksti seest vajalikke sõna või fraasi, Discourse süsteemne otsing on ju niigi veebilehe päises olemas.

1 Like

Chrome’is ja Edge’s vähemalt F3 töötab vastavalt sellele ootusele.

Ctrl-F ei tööta, F3 töötab, kuigi mõlemad peaksid tegema sama asja. Vähemalt nii on harjunud.

Tänased uuendused:

4 Likes

Lõpuks hakkab tunduma, et äkki ikka on lootus vana portaal uueskuues tagasi tuua. Palun lisada ka see funktsioon, et kui on lugemata postitusi, et siis selle teema pealkirja font on boldis.

4 Likes
  1. Saite lahti mõistlikust kasutajaskonnast.
  2. Off ja ttrust, ilmselt ka prussakad on jätkuvalt alles.
  3. Ah jaa, pmst kogu aeg kiire opex annab ka mõningase viitega internetti jätkuvalt edasi.

Tehtud.

Great success.

3 Likes

Tõesti saab nuhkida ükskõik kelle profiili alt, mitu postitust ja mitu minutit päevas too LHV foorumit loeb? Ebanormaalne.

2 Likes

Veel üks arusaamatu asi, et miks leht pidavalt välja logib? Kas ei saa foorumis olla pidevalt sees, et ei peaks iga kord sisselogima?

1 Like

Praegu häirib kõige rohkem see, et kui mingit foorumiteemat lugeda, siis finantsportaali menüüd ei ole lehekülje üleval lukustatud ja scrollides jääd sinna teemasse lõksu ning pead brauseri back-nupuga tagasi liikuma.

1 Like

Pole hullu midagi, jooksvalt on parendatud ja hakkan harjuma juba. Aga nii eided nüüd ju ka olla ei saa, et ühtegi uuendust vastu võtta ilma lihtsalt inisemata ei suuda? Hea on, et vahu määr on mõnevõrra vähenenud, usun, et kui ehmatusest üle saadakse siis tõmbab elu uuesti käima.

9 Likes

Esimesel päeval foorumit nägin ei suutnud seda uskuda. Täna foorumit avades tundub et kannatab juba kasutada küll. Tänud ja hea töö!

6 Likes

No minu jaoks on foorum enam-vähem kui ma seda 67% peale vähendan. Muidu on liiga palju teksti ekraanil. Lisaks ei pea ma ennast veel ka vaegnägijaks, et nii suure kirjaga peaksin nimetissõrme katki scrollima.