Kuhu klikkima peab, et reaalajas tehinguinfot näha? “Käive”-veerg ei ole ju klikitav, “Tehingud”- veerule klikkides näitab ikka -15 min. seisu.
Sel mikroskoopilisel ‘uudisteagentuuril’ mida ma siin rannin ajaviiteks on edulugusid kah, ühte linki näe 23x/15h muljutud (data mida vanasti polnud), mis praegusel foorumile raskel ajal vist hea tulemus. Kuna nkn kondan netis ringi siis plaanin leide edaspidigi siia tuua, ehk kellelegi veel huvitav lugeda. StumbleUpon 2024. Blokeering vist töötab kui miski ajudele käib…
Üldiselt, vaikselt hakkab foorum OK-ks muutuma, sest harjumine + parendused, vist.
Aga ma ei ole aru saanud, miks oli üldse vaja uut foorumit teha?
Mis osas on see parem kui eelmine?
Vana oli tehnoloogiliselt nii aegunud, et riskisime sellega, et sellele ei tehta enam turvauuendusi.
Foorumi ümberkujunduse peamine probleem oli selles, et ei saadud aru, et LHV foorum on mõeldud tekstimassiivide edasi andmiseks. Oluline on võimalus edastada suuri tekstimassiive ja infot. LHV foorumit ei kasutatud kui twitter asendust, lühikeste sõnumite jaoks.
Oluline on infot leida, linkida ja tsiteerida sest arutelu ja analüüs käib läbi pika perioodi, see ei ammendu koheselt.
Finantsmaailmas on infot palju ja jälgimist veel rohkem. Bloombergi terminal pole edukas mitte seetõttu, et see on “Clean”, vaid seetõttu, et seal on tohutult palju infot. Oluline on igalt poolt võimalikult palju tühja ruumi välja puhastada ja jätta alles ainult data ja tekst.
Vajalikud asjad:
1:
fp.lhv.ee sisse logides ei näe kohe foorumist otsingu nuppu. Lisada otsing.
2:
fp.lhv.ee esilehel ja Investeerimine foorumis ja Vaba Teema foorumis tuua teema pealkirja järele tagasi viimane postitaja. Juurde timestamp, millal postitus toimus.
3:
Teemasse sisenemise järel, kohe pealkirja kõrvale lisada täiendavad nupud:
- Investeerimine (läheb tagasi Investeerimise foorumi esilehele)
- Vaba teema (läheb tagasi Vaba Teema foorumi esilehele)
- Esimese lugemata postituse juurde (viib vaate esimese lugemata postituse juurde)
- Lehe lõppu (viib vaate täiesti lehe lõppu)
Teema lõpus, “Tagasi” lingi kõrvale lisada täiendavad nupud:
- Investeerimine (läheb tagasi Investeerimise foorumi esilehele)
- Vaba teema (läheb tagasi Vaba Teema foorumi esilehele)
- Esimese postituse juurde (toob tagasi lehe ülesse, esimese postituse juurde)
Täiendavate linkide lisamine vähendab kasutajale tarbetut klikkimist ja serverile liiklust, kasutaja saab kohe minna endale olulisse teemasse.
4:
Igal pool foorumis vähendada initsiaalidega mummusid.
Foorumi esilehelt on need kadunud, aga alamteemades on alles. See raiskab ära terve tulba jagu ekraanipinda. Selle asemel mummude tulbast loobuda täielikult.
Mummule klikkimine ja kasutajanimele klikkimine annab sama info, seega mummut ei ole vaja.
Mobiilivaates on mummud ka olemas.
5:
Alamteemas võimalusel korral kasutajanime taha lükata postituse all olevad ikoonid.
See säästab erkaanil ühe rea jagu ruumi.
6:
a) Alamteemas ja mujal kus on kuupäevad, anda full timestamp YYYY.MM.DD HH:MM. Mitte kuvada relatiivselt 2h tagasi, 20p tagasi.
b) Võimalusel kaotada funktsionaalsus “15 päeva hiljem” jmt. See säästab ühe rea jagu ruumi ekraanil.
7:
Alamteemas võimaluse korral loobuda scrollimisest ja tagasi tuua lehekülgede nummerdamine.
LHV foorumis on oluline info otsimine ja on tüütu, kui pead mitu tuhat postitust läbi scrollima, et õige koha peale tagasi jõuda.
8:
Foorumi või Investeerimise foorumi või Vaba teema foorumi avalehel panna üles LHV logo kõrvale lisaks lingile PANK ja INVESTOR samuti tagasi link FOORUM.
Sinna klikkides uuendab ja värskendab foorumi vaate.
9:
Pange kuhugile Balti ühisturu lehele Powertraderi link.
Miks Te otsustasite asendada staatilise ja tekstile orienteeritud foorumi-mootori “interaktiivse” (Twitter?), pidevalt reageeriva ning mummulise chati-mootori kasuks? Kas see paremal olev vertikaalne kerimisriba oli just see mis lummas otsustajaid just selle kasuks otsustama?
Miks Te ei võtnud nõuks olemas olev tarkvara võimalikult sarnase ja just foorumite tekstimassiive toetava tänapäevase tarkaraga asendada?
Näiteks kunagises “Tarkinvestori” mootoris oli võimalus kasutada polle (küsitlusi), mida on LHV foorumis samuti üritatud omamoodi kasutada nii palju kui võimalik. Ometigi oli see mootor üsna sarnane LHV-s kasutatavaga.
Momentumile lisaks:
10. Postituste vaheline joon võiks olla veidi tumedam ja jämedam, et eristada postitusi omavahel.
Vanas foorumis asendas seda see, et vaheldumisi oli postitused kas heledal või veidi tumedamal põhjal.
11. Kui ma kasutan sisestusaknas klaviatuuri-jutumärke (samal klaviatuuri klahvil kus on “F2”), siis millegipärast foorum asendab need mingite galligraafiliste jutumärkidega. See ei ole hea tava, sest teksti kopeerimisel tulevad siis valed märgid kaasa.
Kellelgi vana foorumi täisvaadetest kuvapauke on alles?
Päris huvitav oleks analüüsida, miks see nii hästi töötas.
Mul on kahjuks paar väljalõigatud postituse pilti vaid.
Panen ka siia sama soovituse:
Kommentaaridele vastamiste kuvamiseks.
Vaikimisi võiks olla kommentaaride vastused avatud, taandega - see on ilus ja selge, arusaadav.
Palun ärge kuvage kommentaare millele on vastatud, või vastuseid, või kommentaaride -kommentaare voos veelkord eraldi kommentaarina. See tekitab palju segadust, mitmeid kordusi ja raiskab lugeja aega.
Las vastused jääda üksteise all ühes kohas kuvatuna. Pole vaja mitu korda esitada.
Kui lugeda kommentaare ilma vastuseid avamata, siis suvalises kohas ilmuvad vastused on samamoodi arusaamatust põhjustavad. Seega, ma näen ikkagi ainust varianti selguse saavutamiseks, et kommentaaride vastused on avatud ja neid ei kuvata topelt.
Mulle isiklikult meeldib kui vastused on teema lõpus.
Ma pean kasutama hetkel ühte teist foorumit ja seal kuvatakse postitused keskel, vastatud postituse järel - muudab navigeerimise suht segaseks.
Lisaks ei meeldi mulle isiklikult kui teksti valides tekib mingi popup, mis varjab tekstist osa ära. Ma ei tea kuidas teistega on, aga mul on harjumus tihedaid tekste lugedes hiirega teksti märkida.
Siin siis vana foorumi näide:
http://fp.lhv.ee/forum
Inimene harjub kõigega, aga kui ma seda vana disaini jälle vaatasin, siis uus on ikkagi täielik käkk.
Sellele on lahendus. Kui sinu kommentaarile on vastatud, siis näed sa seda oma profiili mummu juures märkena. Saad selle avada ja ilma navigeerimata teemades või kerimata voogu, saad klikiga minna vastust vaatama.
Kuid teised loevad voogu järjest ja kui mõni kommentaar on saanud vastuse, siis nt paari päeva pärast tagasi tulles viib järjehoidja sind sellele.
Tänapäeval näitad AI-le gameplayd Doomist ja see kirjutab Doomi koodi 5 minutiga valmis. Sama oleks tulnud teha ka selle foorumiga.
Näiteks praegu, kui ma kirjutan vastusele kommentaari, siis voos esitatuna küll näitab, kelle vastusele kommentaar on lisatud, aga ei näita selle algse kommentaari sisu. Selleks pead ikka navigeerima tagasi ülespoole, et näha, millisele tekstile vastati.
Kui vastuses ei sisaldu mõte, millele on vastatud, jääb vastus väga segaseks ja arusaamatuks.
Varem oli jah parem, et märkisid teksti ära ja siis vajutasid vastavale nupule mis tegi selle valitud tekstiga seda, mida tarvis, ilma pop-upita.
… Aga mis teha, twitteri-põlvkond ja mobiiliekraani-pöial on need tänapäeva põlvkonna märksõnad.
Tsiteerimine töötab väga hästi. Mugavamalt, kui varem. Vähemalt tabletis.
Märgid teksti ära, ilmub valik, kas tahad tsiteerida või kopeerida ja siis võid lisada ka oma teksti.
Kohutava segaduse tekitab see vastamiste süsteem.
Siis on mingi bugi sisselogimisega. Mul näitab päises nuppu “Logi välja”, mis viitaks justkui, et olen sisse logitud?
Kui nüüd teen läbi roundtripi, et “Logi välja” → “Logi sisse” → Login sisse (muidugi jään siis valele lehele: avaleht, aga see on väike mure juba), siis jah hakkab näitama õigesti kõiki tehinguid reaalajas.
Aitab ka lehe värskendamine ilma välja logimata
Väikese ekraaniga telefonis (nt iphone se) ei ole võimalik küpsistega nõustuda, seda nuppu pole näha ja skrollida küpsise akent ei saa.