PLUG sent its first shipments of hydrogen fuel to Amazon.com and Walmart on Tuesday, a milestone that CEO Andy Marsh says he’s been dreaming about for a decade.
Kui CEO räägib shortidest, peaks aktsiast võimalikult kiiresti eemalduma.

Millal Joel sellele postitusele viidata plaanib?
Pensionifond Roheline pannakse LHV algatusel kinni.
Kõige enam häirib mind selle fondi kinnipaneku osas asjaolu, et veel aasta tagasi LHV fondijuht, Joel Kukemelk, sõnas ärilehele, et roheline fond sobib neile, kellel on vähemalt 15-aastane investeerimishorisont.
Kuidas see fond saab sobida, kui LHV paneb selle omal algatusel vähem kui kuus aastat pärast avamist kinni? LHV fondijuhi sõnavõtud ei ole usaldusväärsed.
Jah, ilmselt paljud “keskmistajad” üsna kehvas seisus. Nagu mu lapse roheinvesteering EGRi, mis pidi olema pika vaatega, kuid lõpuks jäi koos divikatega napilt nulli.
Mul on küsimus selle vahetamise kohta…
Saan aru, et kui jääd nende poolt pakkutud variandi juurde Roheline → XL või Julge, siis LHV kattab kõik võrandamisega seotud kulud.
Aga kui teed avalduse, et tahad pigem LHV indeksi varindi… siis on kulud sul kanda sõltumata sellest, et see on ikka LHV black?
@LHV @Joel_Kukemelk miks te ei anna võimalust teisi LHV pensioonifonde valida saamal tingimusel?
väga hea küsimus, mõtlesin isegi indeksisse lisada selle rohelise aga ei ole jõudnud kulude pooleni veel
Kukemelk on ammu juba mujal: LHV fondijuht Joel Kukemelk lahkub ametist - Ärileht
LHV XL-st lahkumisega ja selle vahetamisega mõne teise fondi vastu ei kaasne küll mingeid tasusid. Ei viitsi kõiki fonde läbi vaadata, aga lahkumine on tänaseks tasuta vist kõikidest fondidest. Kuidas seda kontrollida? Vajutad siit nimekirjast sobivale fondile ja avanenud lingil on kõik tasud kenasti kirjas.
Tänasega on Rohelised fondid liidetud/vahetatud teiste fondidega. Minu küsimus siit, kuidas ma näen, mis kahjumiga need maha müüdi? Praegu on seal ilus + poole peal tootlus, aga tegelikult kahjumit ju arvesse ei võetud. Kuhu see kadus?
Huvitaks samuti. Lisaks koondvaade, mis näitab konto seisu valitud kuupäeval, ei kajasta pensionifondide muudatusi (kust teoorias peaks selle info kätte saama).
Autorallis katkestajatele punkte ei jagata ning tiimisisesed korraldused meeskonnale fänne juurde ei too. Aga eks eesmärk on kogu pensioniralli tiitel võita ja esisõitja ekipaaž peab selle võrra oma taset nüüd lihtsalt veel rohkem tõestama.
Seega “fast”, selle punkti saad endale, kuna roheliste fondide sõit jäi kolmandiku tee peal tõesti pooleli. 15 aasta asemel 5. Isiklikult on mul sellest kahju, sest võimalused oma pensionivara eri viisidel paigutada, on nüüd turul vähenenud.
Kas roheinvesteerimine on surnud ja läbikukkunud? Ma nii ei arva. Sel aastal on suurtel roheenergia ja elektrifitseerimisega seotud indeksitel läinud tegelikult hästi, kuid fondi kuistest investeerimisaruannetest oli näha, kuidas eelmise aasta lõpust riskitaset oluliselt vähendati ja selle sulgemisele keskenduti. Professionaalsest huvist arvutasin, et milline oleks olnud fondi tootlus eelmise aasta juuli lõpust selle aasta augusti lõpuni, kui ühtegi muudatust ei oleks portfellis tehtud - tulemus oleks sel juhul olnud sel 13 kuulisel perioodil veidi üle 6% võrra parem.
Panen siia mõned roheindeksite selle aasta YTD tootluse numbrid veel ka:
ICLN US +24%
TAN US +22%
COPX US +22%
RENW MI +17%
LIT US +13%
BATT MI +12%
QCLN US +9%
Mida sa nendele klientidele öelda tahaksid, kelle pensioniiga eelmistel aastatel kätte jõudis?
Tegelikult on nii, et “seda peaksid teadma kõik” investorid ja kliendid, et investeerimine on risk ja kui sa selle võtad siis vastutad ise ja mitte keegi teine või kolmas isik.
Mis see fondihalduri töö siis on ja mille eest talle % makstakse.