Kas carbon capture pole mitte scam? Hunnik ilusaid lubadusi, ilma füüsikalise sisuta (aka Theranos ja Elizabeth Holmes)
"fast"
Siis ongi rohefond ju täielik lollus?
fast, ära siis pahanda, aga ma plaanin mõne aasta möödudes sellele postitusele viidata : )
Sellised postitused kipuvad töötama kahtepidi. Kui Tuleva aktsiate indeksfond veel ka mõne aasta pärast endiselt LHV aktiivsetele fondidele tagatulesid näitab, võib mõnel tekkida himu hoopis Joeli postitus välja kaevata. : )
Eks see jääb lõpuks klientide - loodetavasti teadlikuks - valikuks, aga spetsiifilise sektori peale pensionifondi ehitada tundub.. väär.
Kas LHV müügimehed kaubanduskeskuses selgitavad klientidele, et ainult rohelisele panustamine on natuke nagu lihasöömisest täielikult loobumine?
Kas LHV müügimehed kaubanduskeskuses selgitavad klientidele, et ainult rohelisele panustamine on natuke nagu lihasöömisest täielikult loobumine?
LICY on ka paras ämber
maht on küll vaiksem kui PLUG, aga game over selgelt
maht on küll vaiksem kui PLUG, aga game over selgelt
Aeg oli siis 2022.a oktoober ja Licy turuhind ca 5,6 $. Veidi üle aasta on mööda läinud ja Licy turuhind on ca 0,8 $ kandis.

"Suurik"
Ma ainult niipalju kommenteerin, et mõttetu on igal pool esimese asjana välja tuua, et esimesed eurod, mis 2020 märtsis fondi pandi on suures plussis (vahepeal vist lausa 100%, nüüd siis 35%). Pensionifondi pannakse raha enamasti väikeste summadega igakuiselt, seega loeb keskmine tootlus.
Muidu nõus, et algusest peale oli teada, et tegemist riskantse ja volatiilse nišifondiga ning tibusid loetakse kaugel tulevikus.
Kaubanduskeskustes parseldati LHV Rohelist 2020 lõpus. Kui osakud oleks 2021 alguses üle läinud, siis praegu pea 3 aastat hiljem vaataks vastu tubli -30%. LHV Indeks on sama ajaga +15%.
"tauts"
Veidi üle aasta on mööda läinud ja Licy turuhind on ca 0,8 $ kandis.
Täna -55% ja hind $0.65
PLUG viskas täna +20%, vist sest paar maja arvasid, et ülemüüdud.
might not sound like good news to learn that Wells Fargo, for example, cut its price target on Plug stock to $4 today, or that UBS cut its price target to $5 per share. But when you consider that Plug stock closed trading below $3.50 last night, both those price targets suggested there was once again some upside in Plug Power stock. They may also have implied that the other hydrogen stocks got sold off more than they should have.
might not sound like good news to learn that Wells Fargo, for example, cut its price target on Plug stock to $4 today, or that UBS cut its price target to $5 per share. But when you consider that Plug stock closed trading below $3.50 last night, both those price targets suggested there was once again some upside in Plug Power stock. They may also have implied that the other hydrogen stocks got sold off more than they should have.
Räägitakse millestki.
https://majandus.postimees.ee/7896930/pensioni-rohefondide-sara-on-tuhmunud
"Joel Kukemelk""fast"
Siis ongi rohefond ju täielik lollus?
fast, ära siis pahanda, aga ma plaanin mõne aasta möödudes sellele postitusele viidata : )
Ei pahanda, lase käia.
"Kapitali neil on, teadmisi ka. Aga oma fossiilkütuste põhiäri tõttu pole enamus neist rohefondi jaoks sobilikud instrumendid täna."
Muidu hea asi aga ei saa osta kuna tehtud fossiilkütuste eest saadud rahaga? Ma arvan see fond saab väga edukaks sul. Kuidas praegu läinud on?
Ma arvan, et sellised ettevõtted, mis täna ESG-st läbi ei lähe, aga homme (või ülehomme) juba lähevad, annavad täna ostes investorile parema tootluse. Rohefondi osas loodan, et kes sinna teadlikult (või Selveris jalutades) investeerisid, siis nad ennast praegu LHV M-i või kusagile "stabiilsesse" fondi ümber ei tõsta. Kuigi inimloomus (ja müügimeeste argumendid) just sellist tegevust kipuvad toetama kahjuks.
Ei, siin teeb trendi Buffett. Asjatundjad. Subsideerimine lõppeb, sest raha pole. Tulemust ka mitte.
Luminori varukamehed irvitavad kui keegi rohelist sammast omab.
Siin vist peab tasuta piima saama või talumise tasu maksmise peale mõtlema?
Siin vist peab tasuta piima saama või talumise tasu maksmise peale mõtlema?
Sooviks kuulda foorumi külastajate arvamusi kahe ettevõtte osas, mis on oma tegevuste osas üsna algusjärgus. Ettevõtted ei ole kasumlikkuseni jõudnud, kuid minu arvates nende tegevustes on tugev taganttuul.
* Li- Cycle Holdings on kõvasti pihta saanud aga Nasdaqi nimekirjast eemaldatud pole. Pensionifondi valitsejad on peale ühe suurima tehase (Rochester Hub Project) ehituse peatamist teinud täiendavaid investeeringuid. Ühest otsast tundub nagu langeva noa püüdmine aga mida pensionifondi valitsejad siin näevad, mida mina mitte?
* Spinnova Oyj on peale COPi "väikese" hüppe teinud (1,5€ pealt 2,2€ ni). Kas sealt leiti täiendavaid investoreid või mis see põhjus Teie arvates võiks olla? Ilmselt ettevõttele taganttuuleks on ka EU tekstiili strateegia.
Igal juhul arvamused ja igasugune kriitika (tulenevalt minu vähest panusest) on oodatud.
Kas keegi omab?
Disclaimer: Ei oma aga olen huvitatud.
* Li- Cycle Holdings on kõvasti pihta saanud aga Nasdaqi nimekirjast eemaldatud pole. Pensionifondi valitsejad on peale ühe suurima tehase (Rochester Hub Project) ehituse peatamist teinud täiendavaid investeeringuid. Ühest otsast tundub nagu langeva noa püüdmine aga mida pensionifondi valitsejad siin näevad, mida mina mitte?
* Spinnova Oyj on peale COPi "väikese" hüppe teinud (1,5€ pealt 2,2€ ni). Kas sealt leiti täiendavaid investoreid või mis see põhjus Teie arvates võiks olla? Ilmselt ettevõttele taganttuuleks on ka EU tekstiili strateegia.
Igal juhul arvamused ja igasugune kriitika (tulenevalt minu vähest panusest) on oodatud.
Kas keegi omab?
Disclaimer: Ei oma aga olen huvitatud.
Kas see 3a tootlus on väikese vimpkaga tabelisse pandud tähelepanu saamiseks või on tõesti valitseja eriti kehva tööd teinud?

On January 17, 2024, Plug Power Inc. (the “Company”) entered into an At Market Issuance Sales Agreement (the “Sales Agreement”) with B. Riley Securities, Inc. (“B. Riley”), pursuant to which the Company may, from time to time, offer and sell shares of the Company’s common stock, par value $0.01 per share (“Common Stock”), having an aggregate offering price of up to $1.0 billion (the “Shares”).
Eilse PLUG-i tõusu taga oli üsna kõva ja kvaliteetne analüütiku call, kus mees oli jalad alla võtnud ja ise nina sisse toppinud. Nagu ikka, Roth.
Roth MKM analyst Craig Irwin upgraded Plug Power to Buy from Neutral with a price target of $9, up from $4.50. The analyst is citing the recent visit to the Georgia green hydrogen plant providing confidence that the facility is ramping smoothly and that all major technical issues are handled, addressing the firm's prior concerns about backlog and margin visibility. Roth MKM adds that it sees the first liquid hydrogen delivery from the facility taking place imminently.
Roth MKM analyst Craig Irwin upgraded Plug Power to Buy from Neutral with a price target of $9, up from $4.50. The analyst is citing the recent visit to the Georgia green hydrogen plant providing confidence that the facility is ramping smoothly and that all major technical issues are handled, addressing the firm's prior concerns about backlog and margin visibility. Roth MKM adds that it sees the first liquid hydrogen delivery from the facility taking place imminently.