Üheks ainumaks mõjuvamaks põhjuseks suurpanga portfelli ostmisel on ainult see, et viia oma laenuportfelli riskitase madalamaks. Teine põhjus võiks olla funding. Kuid Nordea osakaal deposiiditurul ei ole nii suur, et tekitada LHV-le odava fundingu allikas, ning seeläbi enda kulu vähendada. Pigem vastupidi, krediidiportfelliga tuleks kaasa väga odavalt välja antud laenud, mille finantseerimine LHV-l (puuduva reitinguga) ei oleks võimeline.
LHV teeb tublit kasvu kohalikul turul ning igaljuhul on nende orgaaniline kasv siiani ennast ära õigustanud. Kes usub, et Eestis on panga orgaaniline laienemine võimalik, selle jaoks on IPO ainult hea võimalus sellest osa saada.
jahe
Wise, vaata allika kõnepruuki, selle järgi tunned ära. Sa tead teda küll. Ja on usaldusväärne ka.
Muideks ei tea ja isegi ei aima, aga pakkuda võid küll.
Keegi vist peaks seda küsima. Kui välismaa onudele on väikeriigis väikepanga pidamine selline häda, rist & viletsus, et lausa hulgi soovitakse sellest vabaneda siis mis helged väljavaated on ühel kah väikepangal (mille IPO tulemas). :P
Oh, jah. Raske südamega osaleme sellel IPO-l. Aga vahele ka ei raatsi keegi jätta :)
On kolme põhitüüpi graafikuid peale IPO-t
1) jätkusuutlik tõus alates esimestest päevadest
2) esialgne hurraaaa, paari kuu pärast unustamine ja teatud langus, siis aastate jooksul tasapisi jälle põhjast ülesronimine uutele kõrgustele
3) esialgne hurraa, siis järk-järguline unustamine ja üksikute optimistide jätkuv jauramine foorumites kuni firma haihtumiseni (anonüümsete optimistide klubi)
Esimest varianti kohtab ikka suht harva. *Ma panustaks siin teisele-komandale variandile (ehk siis ootaksin mõned kuud-kvartalid peale IPO-t ja vaataks, mis siis saama hakkab, tõenäoliselt läheb käiku variant 2).
Kasvupotentsiaaliga firmasid on maailmas palju, ei pea tingimata LHV valima. **Sageli ongi neisse kasulik siseneda natuke hiljem, kui esialgne 'pööbli' vaimustus IPO-l on vaibunud ja käes on hall argipäev ilma eriliste börsiteadeteta.
-------
*Tallinna börsil ei tegutse ning pole plaanis osta ei nüüd ega hiljem, tegemist on pelgalt eemalseisja vaatlusega.
**Erandiks on muidugi firmad, mille tegelikku potentsiaali 'pööbel' ei adu ning see selgubv alles firma arengu käigus (enamasti mingi keerulise äriideega know-how firmad).
*** Jätan endale võimaluse eksida.
1) jätkusuutlik tõus alates esimestest päevadest
2) esialgne hurraaaa, paari kuu pärast unustamine ja teatud langus, siis aastate jooksul tasapisi jälle põhjast ülesronimine uutele kõrgustele
3) esialgne hurraa, siis järk-järguline unustamine ja üksikute optimistide jätkuv jauramine foorumites kuni firma haihtumiseni (anonüümsete optimistide klubi)
Esimest varianti kohtab ikka suht harva. *Ma panustaks siin teisele-komandale variandile (ehk siis ootaksin mõned kuud-kvartalid peale IPO-t ja vaataks, mis siis saama hakkab, tõenäoliselt läheb käiku variant 2).
Kasvupotentsiaaliga firmasid on maailmas palju, ei pea tingimata LHV valima. **Sageli ongi neisse kasulik siseneda natuke hiljem, kui esialgne 'pööbli' vaimustus IPO-l on vaibunud ja käes on hall argipäev ilma eriliste börsiteadeteta.
-------
*Tallinna börsil ei tegutse ning pole plaanis osta ei nüüd ega hiljem, tegemist on pelgalt eemalseisja vaatlusega.
**Erandiks on muidugi firmad, mille tegelikku potentsiaali 'pööbel' ei adu ning see selgubv alles firma arengu käigus (enamasti mingi keerulise äriideega know-how firmad).
*** Jätan endale võimaluse eksida.
Avaldasime prospekti ja prospekti kokkuvõtte. Eestikeelne tõlge prospektist valmib reedeks.
Kas ma saan Postimehe artiklist õigesti aru, et emissioonis 2014 aastal oli aktsia hind alla 4 EUR/aktsia? Kohe ma seda infot prospektis ei näe.
http://majandus24.postimees.ee/2833267/lhv-kaasas-16-2-miljonit-eurot-uut-aktsiakapitali
http://majandus24.postimees.ee/2833267/lhv-kaasas-16-2-miljonit-eurot-uut-aktsiakapitali
stefan
Kas ma saan Postimehe artiklist õigesti aru, et emissioonis 2014 aastal oli aktsia hind alla 4 EUR/aktsia? Kohe ma seda infot prospektis ei näe.
Varasemate emissioonide info on kättesaadav siit: https://www.lhv.ee/investorile/aktsia/kauplemisinfo/
Prospektis lk 37 on näha aktsiate ja aktsiakapitali kasv varasemates emissioonides. Aga emissioonihinnad vist mitte. (Ma küll ei tea kas on kohustuslik info, aga siiski huvitav. Äkki tuletatav info aruannetest.) Antud veebilehekülg on vist pigem kauplemisinfo. 2014 emiteeritigi rohkem aktsiaid kui praeguses emissioonis.
Kui hiirt tulpade peal hoida, siis on näha emissiooni maht ja joon näitab vastava emissiooni hinda. Näiteks 2014 kaasati 16 275 000 EUR hinnalt 3.95 EUR aktsia kohta
Ok, tol ajal maht siis 16 275 000 EUR, aktsia hind 3,95 EUR, kuupäev 19 juuni 2014 kui ma õigesti pildist loen. Registreerimispäev(ad) vist juulis 2014 prospekti järgi.
disclaimer: Mul pole veel arvamus selle kohta kas käesoleva emissiooni hind on kõrge või madal. Ettevõtte väärtus on tõenäoliselt kasvanud tublisti viimastel aastatel.
disclaimer: Mul pole veel arvamus selle kohta kas käesoleva emissiooni hind on kõrge või madal. Ettevõtte väärtus on tõenäoliselt kasvanud tublisti viimastel aastatel.
2M aktsiat ja 13,7M € tunduvad kuidagi hädiselt vähe ühe panga jaoks. Mulle tundub, et põhieesmärk on mitte lisaraha kaasamise vajadus, vaid börsilisti saamise- ja IPO-järgse kena rohelise rahvaaktsiaga positiivse imidži tugevdamine .
Tere,
Saan aru, et emiteeritakse 2 000 000 uut aktsiat ja hetkel praegused omanikud ei müü enda osalusi?, kas peale noteerimist võivad kõik praegused omanikud vabalt oma osalust müüa turule, et neile ei ole kehtestatud mingit lock up perioodi?
Tänud!
Saan aru, et emiteeritakse 2 000 000 uut aktsiat ja hetkel praegused omanikud ei müü enda osalusi?, kas peale noteerimist võivad kõik praegused omanikud vabalt oma osalust müüa turule, et neile ei ole kehtestatud mingit lock up perioodi?
Tänud!
Ingmar.k
Tere,
Tänud!
Erki Kilumrk
Kas olemasolevatel aktsionäridel on lock-up periood?
Kõik emissiooni tingimused avaldame FI poolt registreeritavas prospektis. Lock-up-i plaanis ei ole.
To: Ingmar.k
Võõrandamispiiranguid ei ole.
Võõrandamispiiranguid ei ole.
Inglisekeelses Q1-börsiteates on kirjas: "In Q4 of 2014 LHV Group posted a net profit of EUR 3.2 million" ehk vigane aastanumber.
Aitäh tähelepanu juhtimast! Börsi lehel on viga korrigeeritud.
Börsiteade: AS-i LHV Group korralise üldkoosoleku otsused ja aktsiate noteerimise taotlus
Otsused võeti vastu ühehäälselt.
Otsused võeti vastu ühehäälselt.
Mitu aktsionäri on LHV Group-il? (orienteeruvalt)
stefan
Mitu aktsionäri on LHV Group-il? (orienteeruvalt)
2016 I kv raporti järgi oli LHV Groupil 31.03.2016 seisuga 272 aktsionäri.