LHV (LHV1T) börsile

Ehk siis hoian LHVle pöialt!
Natukene omakasupüüdlikult aga ikkagi!
Tegelt on nii olnud LHV emisoonidega siiani , et alati tekkib tunne : jõle kuradi kallis. Aga noh, hea asi on ikka kallis ja palju teda ei saa .
Läheb aastake -paar mööda ja tabad end mõttelt miks-miks ometi nii krd vähe sai ostetud!!!!!!!
TNT
Vot. Väga hea.
2 aastat tagasi ütles LHV, et 2-3 kordistabi kasumi - tehtud!
2016 -birsile - on minemas.
Isikliku kännu otsast - kes on konkurendid? SEB ja SWeed - need kontorid on ju tülis praktiliselt kogu minu põlvkonnaga või nii. Eriti see SEB, Seal töötavad kohe väljapaistvalt küünilised ja kurjad inimesed.
Danske? Üldse ei saa aru, kellele ja milleks.
Vahepeal oli inimsõbralik asutus Nordea, aga kohalikud lasti lahti ja täna on tingimused rahhi laenamiseks lihtsalt kivisse valatud. Take it or leave it. Mina neid täita ei suuda ega ka kavatse.
Tegelikult on LHV täna ainus krediidiasutus, kus sa saad inimesega suhelda. Ülejäänud asutustes meielid sa üldsreveriga. Ja täitsa pohui kas sul on nn positiivne net worth value või oled sa tühitasku.
Ehk siis mulle ei sobi.
Eriti ei sobi mulle see kurdi umbluu, mis SEBst tuleb. Nõustamiskeskus bla-blaa, negatiivne intress bla-blaa. Tasupakett la-laa. Blää-bläää. See teeb lausa ajudele haiget umbes nagu lapik maakera ja ökotoit või MMSiga laste ravimine.

Väga nõus selle seisukohaga, seda just isiklikest kogemustest tulenevalt. Swed üritas mind kunagi kägistada, mis õnneks eriti ei õnnestunud, sest alust ja põhjust tegelikult ei olnud. Jah, tulemusena visati privaatpanganduse ja ka kuldkliendi staatusest välja, aga kurat temaga (samas mingil arusaamatul põhjusel sain paari kuu eest äkitselt kirja, et mind lisati ikkagi uuesti kuldkliendiks :)). SEB-ga pole kunagi asju arutamisest eriti kaugemale saanud, see-eest on arutamised olnud pikad :) Kuidagi väga kauge ja võõras ettevõte tundub.
Samas LHV on mu viimaste aastate parim kliendikogemus - ülimalt meeldiv teenindus, väga sümpaatne meeskond, mõistlikud protsessid. Isegi laenutingimuste läbirääkimiseks ei pea kohale minema, vaid pangahärrad tulevad hoopis mulle külla :) Arvestamata ei saa jätta kõige sellega kaasnevat cooli ja popi ettevõtte kuvandit. Selle tulemusena on mu eraisiku säästud ning ettevõtete arveldused ja finantseeringud just LHV-s.
Ehk siis äge ettevõte, millel on kindlasti edukas tulevik ees.
Keegi oskab pakkuda, et kui suure osa moodutavad Ba3 ( ja madalama) reitinguga laenud LHV poolt välja antud laenude mahust? :)
Taksitermist, mis sind need toidupoodide II samba müüjad nii ärritavad? Kui on välja arvutatud, et tulevikus hakkab see raha sisse tooma, siis nii on. Muide, LHV-l kõige suuremad teenustasud. Osta LHV aktsiat, siis äkki kannatad nad ära.
Häid müügimehi on igas firmas vaja.
Ega mind ei häirigi, lihtsalt kasutasin metafooriks, et kui äriplaani on sisse kirjutatud turuosa võitmine vanal segmendil, siis see eeldab väga aktiivset müügitegevust. Lihtsalt huvitav on jälgida seda IPO melu. Tegelikult ju PeaLik ütles eelnevalt juba kõik olulise ära.

"Ma olen seda meelt, et suurt raha tehakse vaikselt ja tähelepandamatult. Raha tegemine ei ole nii, et läheme nüüd kõik koos rukist lõikama. Kui kõik arvavad, et see on väga hea investeering, siis mina pigem muutuks küll ettevaatlikuks," ütles Pajula kommenteerides olukorda, kus paljud loodavad kinnisvaraturul rikastuda.

22. november 2006
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pajula-kumne-aasta-jooksul-saabub-kinnisvaraturul-langus?id=51065176
taksidermist
22. november 2006
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pajula-kumne-aasta-jooksul-saabub-kinnisvaraturul-langus?id=51065176

2006a Pajula languse-idee võis tulla USA-st, sest seal oli 2006a lõpuks kinnisvaralangus juba pikemat aega hoos. Ja ega ta esimene eestimaalane olnud, kes 2006a lõpus nii arvas.

Päris ümmargune mull oli see 2006 ikka. Kümne aasta jooksul; mingi tagasilöök ... Selle põhjal tagantjärgi mingiks oraakliks küll ristida ei saa.
Keegi vist ÄP-d eriti ei loe enam, aga seal ilmus eile miski väikeinvestori (foorumlane?) analüüs kus leiti, et hind on kallis aga äkki ikka ei ole ka, kui kasv jätkub. Juhiti tähelepanu laenuportule, >80% olevat kõrgema riskiga.
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2016/04/05/analuus-lhv-aktsia-on-ulehinnatud
Kas lisaks Äripäevale on veel mõni väljaanne, mis ilmub selle, et keegi seda ei loe, kiuste? :P
Ehk siis "keskmine krediidirisk" loetakse ka kõrgeks? Hea oleks muidu teada LHV enda hindamiskriteeriume kõrgeks või keskmiseks tituleerimisel.
MLindepuu
Kas lisaks Äripäevale on veel mõni väljaanne, mis ilmub selle, et keegi seda ei loe, kiuste? :P

Jah, Maaja, valdavalt analüüsitakse pildimaterjali.
MLindepuu

Väljendusin nii, kuna antud lugu oli veebis olnud selleks hetkeks 30 tundi, ilma, et keegi seda siin maininud oleks.
PS. Iga aasta istun kontoris ja mõtlen, what's the point tellida lehte kus põhiliselt reaalsusest rikkumata noored oma naiivseid lookesi avaldavad, sekka mõni tummisem asi + lisad mis osaliselt huvitavad ja kvaliteetsemad kui leht ise, aga mida eraldi ei saa vist tellida.
Äripäeval on hinnasüsteem totaalselt paigast ära. Mingi üksiku harva artikli lugemiseks ei hakka kogu lehte tellima sellise megahinna eest, isegi mitte veebivarianti.
Eks ma sain aru ka su mõttest opex. Ma üritasin* lihtsalt nalja visata, mitte norida. :) Kindlasti ei tahtnud ma seda teemat vedada offtopic aruteluks Äripäeva sisu või hinnapoliitka üle.

*Üritus pidavat olema luhta läinud katse
MLindepuu
...

Nõnda arvasin keelehuvilisena ka mina. Et parem on öelda sündmus. Ent eesti keel on edasi arenenud, on muutunud mitmetahulisemaks, sügavamaks. Keeleteadlane Tuuli Rehemaa kirjutab EKI keelenõuande leheküljel:

"...
Vaatame seekord „Eesti keele seletavat sõnaraamatut“. Seal seisab, et üritus on ’ettevõtmine, tegutsemine mingil eesmärgil’, sündmus on ’juhtuv või juhtunud asi, nähtus, olukord’. Seega on sündmusi korraldada võimatu, sest sündmus kas juhtub või mitte. Kultuuriüritusest võib saada kultuurisündmus ja küllap ongi see iga korraldaja unistus, ent nimetus „sündmus“ on alati hinnanguline.
...
"

jahe
MLindepuu
...

Nõnda arvasin keelehuvilisena ka mina. Et parem on öelda sündmus. Ent eesti keel on edasi arenenud, on muutunud mitmetahulisemaks, sügavamaks. Keeleteadlane Tuuli Rehemaa kirjutab EKI keelenõuande leheküljel:

"...
Vaatame seekord „Eesti keele seletavat sõnaraamatut“. Seal seisab, et üritus on ’ettevõtmine, tegutsemine mingil eesmärgil’, sündmus on ’juhtuv või juhtunud asi, nähtus, olukord’. Seega on sündmusi korraldada võimatu, sest sündmus kas juhtub või mitte. Kultuuriüritusest võib saada kultuurisündmus ja küllap ongi see iga korraldaja unistus, ent nimetus „sündmus“ on alati hinnanguline.
...
"

Olen ka seda meelt, et kui näiteks sportlane üritab hüpata rekordiliselt kaugele, siis see võibki ürituseks jääda, aga võib juhtuda ka midagi enamat - sünnib rekord ehk suur sündmus. Seega on pigem tõesti õigem rääkida tavaliselt üritusest, mis võib kujuneda sündmuseks aga mis ei tähenda, et see oleks nurjunud. Eelpooltoodud näite põhjal võis ju see sportlane tulla tänu oma heale hüppele võistlusel isegi esimeseks, aga lihtsalt rekordit ei sündinud.
Et siis (keeleteadlane Tuuli Rehemaale tuginedes) hetkel LHV üritab börsile tulla, aga mai keskpaigaks on sellest üritusest saanud sündmus?

Ma üritan juba jupp aega aru saada, mis kurat siin teemas sünnib.
http://majandus24.postimees.ee/3651823/muugis-on-vahemalt-kolm-siin-tegutsevat-panka

"Natuke" suurem IPO ja ostame konkurendid kokku? :)