Üks asi on kavalalt tehtud: Suur hulk väikeaktsionäre toob ka kõik oma raha LHV-sse, sest siis saab ka igasugustest teenustasudest osa tagasi.
Miks uute aktsiate emissioon nii väike määratud on, kui Erki Raasuke andis mõista, et kohe-kohe varsti on uus emissioon tulemas (üsna kindlas kõneviisis)? Aktsiate emisioon on kallis ettevõtmine, miks neid mitu järjest korraldada?
Kas võib oletada, et ülemärkimise korral suurendatakse esmaemissiooni mahtu?
Kuna LHV on tulnud välja sõnumiga et LHV-st aktsiast võiks saada rahva-aktsia, ja IPO hind tuleb suhteliselt kallis, kas suurinvestorid on kokku leppinud mingi tegevuskava, et ära hoida võimalikku IPO-järgset aktsia hinna märkimisväärset kukkumist?
Meenutaks Olympicu aktsiate esmaemissiooni, kus IPO korraldati madala märkimishinnaga, mis võimaldas IPO järel aktsiahinna kasvamist kahekordseks. Tol hetkel rahva-aktsia sõnumiga välja ei tuldud, aga selline eesmärk näis olnud küll.
Meenutaks Olympicu aktsiate esmaemissiooni, kus IPO korraldati madala märkimishinnaga, mis võimaldas IPO järel aktsiahinna kasvamist kahekordseks. Tol hetkel rahva-aktsia sõnumiga välja ei tuldud, aga selline eesmärk näis olnud küll.
Kasvuväljavaadetest. LHV turuosa kasv peab tulema vanade tegijate suust palukesi rebides (ehk kaubanduskeskustes inimesi varrukast sikutades) või täiesti uue kontseptsioonina, mis loob uue kiiresti laieneva turusegmendi (näiteks mingi elektrooniline maksmissüsteem mingil uuel põhimõttel) - s.t. turuosa kasv on kaheldava väärtusega, sest ka konkurendid hakkavad hoogsamalt tööle (ja oma emapanga tõttu saavad ajutiselt rakendada ka *dumpingut, kuniks kliendilekke oht möödub). Väljaspool Eestit ei müü ka kodumaise panga silt. Eesti majandusruum on aga üsna ahtake.
Loodan, et LHV juhtidel on siiski selge ja toimiv kasvuplaan. Patriootlikke tundeid lihtsameelsete kaasmaalaste peal ära kasutada ei oleks ilus.
-----
*juhul, kui suurte pankade vastuaktsioone ei tule, siis paneb see küll kõrgelt kulmu kergitama - kas jaekliendi sektor ongi see, millest ehk püütaksegi lahti saada. (Vt. ka Danske juhtum.) Mõlema variandi puhul on LHV luuseri positsioonis.
Kliendina olen siiani LHV-ga rahul. (Seniks, kuni minu Danske pangast pärinevat pensioniraha ei hakata oma panga aktsiatesse tilgutama - siis on küll tunne nagu nõukaaja sööklas: ise sööme, ise joome, ise nõud ka ära toome)
Loodan, et LHV juhtidel on siiski selge ja toimiv kasvuplaan. Patriootlikke tundeid lihtsameelsete kaasmaalaste peal ära kasutada ei oleks ilus.
-----
*juhul, kui suurte pankade vastuaktsioone ei tule, siis paneb see küll kõrgelt kulmu kergitama - kas jaekliendi sektor ongi see, millest ehk püütaksegi lahti saada. (Vt. ka Danske juhtum.) Mõlema variandi puhul on LHV luuseri positsioonis.
Kliendina olen siiani LHV-ga rahul. (Seniks, kuni minu Danske pangast pärinevat pensioniraha ei hakata oma panga aktsiatesse tilgutama - siis on küll tunne nagu nõukaaja sööklas: ise sööme, ise joome, ise nõud ka ära toome)
Välja hõigatud hinda ei saa enam allapoole lasta, see seaks ju kauba kvaliteedi kahtluse alla.Garanteeritakse kuskil 100 aktsiat ja nõrgema huvi korral 200.Maht on nii väike, et siin 5-6 kordset ülemärkimist saab välja mängida kui erakordselt suurt huvi.
LHV kiituseks võib öelda, et on suudetud luua kuvand kui uuest ja kiiresti arenevast, ühesõnaga edulugu, kuigi tegutsetakse juba aastaid ja võrreldes Hansapanga kunagise arenguga liigutakse edasi nagu täi mööda märga ....
LHV kiituseks võib öelda, et on suudetud luua kuvand kui uuest ja kiiresti arenevast, ühesõnaga edulugu, kuigi tegutsetakse juba aastaid ja võrreldes Hansapanga kunagise arenguga liigutakse edasi nagu täi mööda märga ....
ttrust
Miks uute aktsiate emissioon nii väike määratud on, kui Erki Raasuke andis mõista, et kohe-kohe varsti on uus emissioon tulemas (üsna kindlas kõneviisis)? Aktsiate emisioon on kallis ettevõtmine, miks neid mitu järjest korraldada?
Emissiooni maht on sellises suuruses, mis kataks lähiajal ära meie ärimahtude, peamiselt siis laenuportfelli kasvust tuleneva kapitalivajaduse. Vajadusel saame teha edaspidi uusi emissioone, aga praegu tegeleme ainult sellega.
Kõik emissiooni tingimused avaldame FI poolt registreeritavas prospektis. Emissiooni mahu suurendamist plaanis ei ole.
Kui laenu andmine oma aktsiate ostmiseks on keelatud, kas LHV aktsiad sobivad hiljem teiste väärtpaberite ostmisel võimenduse tagatiseks?
Hetkel ma seda lubada ei julgeks, kuid uurime erinevaid võimalusi põhjalikult.
Mina oleksin pigem LHV aktsiaoptsioonidest huvitatud kuigi praegu avatud turul eesti ettevõtete optsioonidega ei kaubelda.
Mis puutub IPO põhjendustesse LHV poolt, et raha läheb vaja kasvu finantseerimiseks, siis tekib küsimus, et miks pank ei laena väga madalate intressidega rahaturgudelt?
Aga see, et LHV oma aktsiatega börsile tuleb, on muidugi igati tervitatav!
Mis puutub IPO põhjendustesse LHV poolt, et raha läheb vaja kasvu finantseerimiseks, siis tekib küsimus, et miks pank ei laena väga madalate intressidega rahaturgudelt?
Ma võin sulle mõned 6,95 eurose strikega putid kirjutada ;)
msr
Mina oleksin pigem LHV aktsiaoptsioonidest huvitatud kuigi praegu avatud turul eesti ettevõtete optsioonidega ei kaubelda.
Kuidas see rahaturult madala intressiga omakapitali laenamine praktikas välja näeks?
Cynicmsr
Kuidas see rahaturult madala intressiga omakapitali laenamine praktikas välja näeks?
kas mälu on nii lühike, alles anti välja allutatud völakirju sel eesmärgil.
Karum6mm
Hansapank oli unikaalne nähtus, sest sattus kiire konvergentsi- ja kasvuajastul eksisteerima riigis ja turul, kus finantsteenuste penetratsioon oli olematu.
Ajalugu kipub korduma farsina.
Lähen popcorni varuma ja vaatan
1) millised Eesti pensionifondid ostavad tänase hinnaga
2) milliseks kujuneb omanike struktuur lähiaastatel
3) milliseks kujuneb turukonkurentide strateegia ja taktika selle kõnekäänu tähenduses:
http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/m/mahatmagan103630.html
Disclaimer: nothing personal
Pahurik, omakapital vs võõrkapital
skint
Pahurik, omakapital vs võõrkapital
nii, räägi oma repliigi iva ka lahti? Mis sulle arusaamatuks on jäänud?
Võlakirjadega saad sa kaasata võõrkapitali. Pankadel on teatud nõuded ka omakapitalile (Tier 1). Selleks nagu ma aru saan ka emissioon.
skint
Võlakirjadega saad sa kaasata võõrkapitali. Pankadel on teatud nõuded ka omakapitalile (Tier 1). Selleks nagu ma aru saan ka emissioon.
Küsimus oli: "Kuidas see rahaturult madala intressiga omakapitali laenamine praktikas välja näeks?"
Vastus oli selline:
"kas mälu on nii lühike, alles anti välja allutatud völakirju sel eesmärgil."
Küsin veelkord, mis sulle siin arusaamatks jäi?
Aga lõpetame selle teema risustamise, kui sulle midagi arusaamatu on, siis selleks on olemas vaba teema või siis vöta kätte ja siin on see LHV võlakirjade teema täitsa olemas ja kirjas ka, milleks see tehti.
skint
Tier 2 koosseisus saab allutatud võlakirju arvestada
https://en.wikipedia.org/wiki/Subordinated_debt
Jah, tundub, et Pahurikul ja mrk-l õigus.
Vot. Väga hea.
2 aastat tagasi ütles LHV, et 2-3 kordistabi kasumi - tehtud!
2016 -birsile - on minemas.
Isikliku kännu otsast - kes on konkurendid? SEB ja SWeed - need kontorid on ju tülis praktiliselt kogu minu põlvkonnaga või nii. Eriti see SEB, Seal töötavad kohe väljapaistvalt küünilised ja kurjad inimesed.
Danske? Üldse ei saa aru, kellele ja milleks.
Vahepeal oli inimsõbralik asutus Nordea, aga kohalikud lasti lahti ja täna on tingimused rahhi laenamiseks lihtsalt kivisse valatud. Take it or leave it. Mina neid täita ei suuda ega ka kavatse.
Tegelikult on LHV täna ainus krediidiasutus, kus sa saad inimesega suhelda. Ülejäänud asutustes meielid sa üldsreveriga. Ja täitsa pohui kas sul on nn positiivne net worth value või oled sa tühitasku.
Ehk siis mulle ei sobi.
Eriti ei sobi mulle see kurdi umbluu, mis SEBst tuleb. Nõustamiskeskus bla-blaa, negatiivne intress bla-blaa. Tasupakett la-laa. Blää-bläää. See teeb lausa ajudele haiget umbes nagu lapik maakera ja ökotoit või MMSiga laste ravimine.
2 aastat tagasi ütles LHV, et 2-3 kordistabi kasumi - tehtud!
2016 -birsile - on minemas.
Isikliku kännu otsast - kes on konkurendid? SEB ja SWeed - need kontorid on ju tülis praktiliselt kogu minu põlvkonnaga või nii. Eriti see SEB, Seal töötavad kohe väljapaistvalt küünilised ja kurjad inimesed.
Danske? Üldse ei saa aru, kellele ja milleks.
Vahepeal oli inimsõbralik asutus Nordea, aga kohalikud lasti lahti ja täna on tingimused rahhi laenamiseks lihtsalt kivisse valatud. Take it or leave it. Mina neid täita ei suuda ega ka kavatse.
Tegelikult on LHV täna ainus krediidiasutus, kus sa saad inimesega suhelda. Ülejäänud asutustes meielid sa üldsreveriga. Ja täitsa pohui kas sul on nn positiivne net worth value või oled sa tühitasku.
Ehk siis mulle ei sobi.
Eriti ei sobi mulle see kurdi umbluu, mis SEBst tuleb. Nõustamiskeskus bla-blaa, negatiivne intress bla-blaa. Tasupakett la-laa. Blää-bläää. See teeb lausa ajudele haiget umbes nagu lapik maakera ja ökotoit või MMSiga laste ravimine.