LHV Group (LHV1T)

Aktsia ATH on endiselt esmaspäevane 7,44, ehk hetkel on hoopis "double top" risk. Samas, esmaspäevasel suurel müüjal pole ehk enam "võimu" selle üle otsustada.
Kuhu te seda vett nüüd pumpate? Oma tasku? :)
stocker
Kuhu te seda vett nüüd pumpate? Oma tasku? :)

puhas manipuleerimine turuga, kinni tuleb panna! :D
PS küsimus Jahele, kas aktsia hinnale on suurem mõju siinsel jutulõime arvamustel või 1 aktsia kaupa askist ostmisel?
Stefan pole ikka aru saanud, et fundamentaalne analüüs ei toimi aktsiaturgudel juba 30a.
tups
Stefan pole ikka aru saanud, et fundamentaalne analüüs ei toimi aktsiaturgudel juba 30a.

tahad sa sellest rääkida? Varem vöi hiljem fundamentaal loeb ja siis analüüs tõõtab, nii, et vähe pole.
tups

Ütle seda Warren Buffetile
Monte
tups

Ära ütle. Muidu tuleb veel siia ostab kõik LHV aktsiad ära. Siis ei jää meile ju midagi :)
Monte
tups

Miljonite ruletimängijate hulgast leidub kindlasti ka neid, kes suudavad 20x järjest "ennustada" õiget numbrit. Moraal on selles, et üksik erand kinnitab pigem süsteemi mittetöötamist :)
LHV aktsia väärtust on väga raske hinnata kuna seal on ühelt poolt mingi "tavalise panga" väärtus äkki kuskil 4 EUR, või natuke üle selle, ja selle peal on kasvupreemia, mille väärtus on igaühe hinnang. Kui vaadata Rootsi või Soome panku, siis kasvupreemiat pole, on vaid kasvava konkurentsi risk. Aga LHV hiljuti ju hoopis taganes Soome ja Läti turult, nii et kui suur on tegelikult LHV kasvupotentsiaal. Noh mina küll ei julgeks selle üle spekuleerida, ma vaid näen, et ettevõte oma dividendipoliitika näeks ette eelmise aasta eest mingi 12 senti maksta. Arvaksin siiski, et tuleb 15-20 senti (+makse) väljamaksmine 2017.
tups
Monte
tups

Miljonite ruletimängijate hulgast leidub kindlasti ka neid, kes suudavad 20x järjest "ennustada" õiget numbrit. Moraal on selles, et üksik erand kinnitab pigem süsteemi mittetöötamist :)

Jah, TRÜ ja TTÜ majandusteaduskond tuleb kinni panna.
stefan
näen, et ettevõte oma dividendipoliitika näeks ette eelmise aasta eest mingi 12 senti maksta.

Mõtlesin viimase nelja kvartali eest Q2 2015-Q1 2016, ja eeldan et dividendipoliitika puudutab seda osa kasumist mis kuulub emaettevõtte aktsionäridele.
stocker
tups
Monte
tups

Jah, TRÜ ja TTÜ majandusteaduskond tuleb kinni panna.

Majandusteadus oli see huvitav teadus, kus sa võid rääkida mida iganes ja sul on alati õigus. (horoskoop)
Kvartaliaruannetest:

Q2 2015
"Teises kvartalis avas konto üle 4 600 uue kliendi, mille tulemusena jõudis klientide arv kvartali lõpuks 66 800-ni."
Q3 2015
"Kolmandas kvartalis avas konto üle 6 000 uue kliendi, mille tulemusena jõudis panga klientide arv kvartali lõpuks üle 70 000."
Q4 2015
"IV kvartalis avas konto üle 7 600 uue kliendi, mille tulemusena jõudis panga klientide arv aasta lõpuks üle 80 000."
Q1 2016
"Kvartalis avas konto üle 6 800 uue kliendi, mille tulemusena jõudis panga klientide arv ligi 89 000-ni."

=> et areng on olnud hea on kerge näha, aga tulevikku ennustada on ikka raske.
stefan
LHV aktsia väärtust on väga raske hinnata kuna seal on ühelt poolt mingi "tavalise panga" väärtus äkki kuskil 4 EUR, või natuke üle selle, ja selle peal on kasvupreemia, mille väärtus on igaühe hinnang. Kui vaadata Rootsi või Soome panku, siis kasvupreemiat pole, on vaid kasvava konkurentsi risk. Aga LHV hiljuti ju hoopis taganes Soome ja Läti turult, nii et kui suur on tegelikult LHV kasvupotentsiaal. Noh mina küll ei julgeks selle üle spekuleerida, ma vaid näen, et ettevõte oma dividendipoliitika näeks ette eelmise aasta eest mingi 12 senti maksta. Arvaksin siiski, et tuleb 15-20 senti (+makse) väljamaksmine 2017.

Sa arvestad ainult orgaanilise kasvuga. Kui sa nädala sees laekunud e-maili põhjalikult lugesid, siis on olemas ka võimalus anorgaaniliseks kasvuks.
wise
Ma oletan, et sa räägid emailist mis on vaid aktsionäridele, või klientidele, või märkijatele saadetud. Ma pole sellist emaili lugenud. Kui tekst ilmub siin foorumis või mujal, siis võib seda kommenteerida. Ise olen ma öelnud seda, et ma arvan, et Danske-ost on heaks näiteks kuidas võib väärtusi luua, ja äkki võib sarnaseid võimalusi tekkida edaspidigi. Ost on siiski ost, ja mitte n.ö "töö tulemus" samamoodi nagu orgaaniline kasv.
stefan
wise
Ma oletan, et sa räägid emailist mis on vaid aktsionäridele, või klientidele, või märkijatele saadetud. Ma pole sellist emaili lugenud. Kui tekst ilmub siin foorumis või mujal, siis võib seda kommenteerida. Ise olen ma öelnud seda, et ma arvan, et Danske-ost on heaks näiteks kuidas võib väärtusi luua, ja äkki võib sarnaseid võimalusi tekkida edaspidigi. Ost on siiski ost, ja mitte n.ö "töö tulemus" samamoodi nagu orgaaniline kasv.

Ära unusta, et Rootsi pangad tõmbavad juba 2a tegevust järjest koomale baltikumis, ei tea kas vene allveelaevade pärast või muu põhjus, seega miks mitte Hansapank2
tups
Rootsi pangad on siiski endiselt need, kes teenindavad kogu Eestimaa, kuigi on palju kära iga kord kui mõni pangaautomaat võiks kaduda. LHV on valinud teatud (kasumlikku) osa Eestist. Niipalju siis Rootsi pankade kaitseks. Võin neid vabalt paljuski kritiseerida ka, näiteks tasude, või üldise kasumlikkuse, kohta (mis on liiga kõrge).
tups
Ma küll ei tea mis aastakäigu inimene sa oled, aga igaüks, kes elas Hansapanga asutamise ajal Eestis, vähegi kaela kandis ja enam-vähem kaine oli, peaks aru saama, et Hansapank2 saab olla ainult helesinine unistus mitte realistlik võrdlus.
Aga ok, juhul kui LHV muutub kallimaks kui MRK, siis ma luban, et jään foorumis natuke aega vait :-)
kmartin
tups
Ma küll ei tea mis aastakäigu inimene sa oled, aga igaüks, kes elas Hansapanga asutamise ajal Eestis, vähegi kaela kandis ja enam-vähem kaine oli, peaks aru saama, et Hansapank2 saab olla ainult helesinine unistus mitte realistlik võrdlus.

Ma näen aktsiat, mis teeb samapalju, kui kõik teised Tallinna börsi omad kokku. Ma näen ettevõtet, keda juhivad Hansapank1 inimesed. Stefani jutt räägib endale vastu, investorile on ju väga hea, kui LHV tegutseb turu kasumlikumas segmendis :D "Cut your losses and let your profits run"