LHV Group (LHV1T)

Kus ta siis vale otsus kui oli sellega esiteks peatati pettunud investorite väljavool ning teiseks hakkas LHV selle julge tembuga Rohelise pensionifondi allaneelanud pensionifondist “Julge” märksa rohkem haldustasu võtma, rääkimata edukustasust?

2 Likes

Hiljemalt kui see UK tükk suureks kasvab, siis mujal plaanis listida ka kui vaid välismaalastele vb pisut eksootilisel TSE-l? Toetaks hinda?

2 Likes

Loodetavasti see grupp ikka teab et baltikum ei ole üks riik pealinnaga Riia. Lisaks jääb püüdmatuks see optimism - nii viimased 4 aastat on aktsia kõikunud siin 3,5 euro ümber - mis siis järgmise 12 kuu jooksul radikaalselt muutub rebimaks 4,4 peale?

3 Likes

Käisin mustlase onnis kristallkuuli jõllitamas: sealt paistis selline unenäotaoline nägemus, et ainsaks päästvaks kasvumootoriks saaks lähiaastatel olla Bank, sest paari-kolme aastaga võiks see kasvada võrreldes Pangaga piisavalt suureks, et hakata kogu Grupi kasvu kiiremaks vedama. Loomulikult kõigest 12 kuuga Grupi kasvunumbrites imesid ei sünni, sellegipoolest turg vaatab tulevikku ning kordajate revaluatsiooniks piisaks juba sellestki kui kasumlikkuse langustrend peatuks, st. hind võiks hakata tõusma niipea kui kasumlikkus jääks edasilangemise asemel mõneks kvartaliks paigale tammuma. Selleks hetkeks kui kasumlikkus uuesti tõusma hakkab on tõenäoliselt aktsiahinnahüpe juba suuremaltjaolt ära toimunud. Puhthüpoteetiliselt.

2 Likes

Finantsplaan oli arvestatud euriboriga 2,2 , täna juba 15% kõrgem. Suve lõpuks on kõigil kõrgema hinnaga laen käes. Kasvuka PE ei peaks olema 10 ja ette vaatav 7. Kui pikk finantsplaan 2030a lõpuks täidetakse peaks hind tegema 3X

7 Likes

Selle grupi praegune tegevjuht juhtis kolm aastat Baltikumis tegutsevat panka, juu nad ikka teavad mis piirkond see baltikum on.

1 Like

Tõenäliselt on selle arengu taga ka Torimi (varasema karjääri) kontaktibaas…

LHV aktsia hinnasiht 4.40€, euribor tõusutrendis, UK laenuportfell kohe ületamas miljardi piiri, dividenditootlus ca 5%. Tundub atraktiivse ostukohana, +10% ei tohiks lähiajal võimatu olla. Ostan :sunglasses:

3 Likes

Ei olegi lihtsalt lambist optimistlik olnud. Ikkagi tulemusi vaadates :wink:

Ja… mu peamine point oli ikkagi see, et kui siin turul ringi vaadata, kasvõi patriotismist, siis LHV on üks neist, eriti tänast aktsia hinda vaadates, mida soetada. Võib soetada ka selle raha eest, mis muidu niisama ära kuluks. Näiteks suitsupaki asemel iga päev hoopis üks või isegi kaks LHV aktsiat. Mis iganes kellelegi mõnu pakub ja minule on LHV soetamine seda igatahes pakkunud. Päris 1 aktsia kaupa pole soetanud, aga 10-100 aktsia kaupa olen seda nii 5 a. teinud. Mis hetkel aktsia õiglane hind on või miks see sisuliselt paigal seisab… sellele ma niipalju tähelepanu pööranud ei ole. Pigem tõingi siia vaate, et ühe-kahe aasta asemel võiks mõelda pigem kümne-kahekümne aasta peale ja kui hetkel hind mitu aastat paigal olnud, siis see samal ajal olnud hea võimalus sisuliselt sama hinnatasemega pidevalt juurde seotada.

Mina kuulsin Pealtnägija (pikemast) intervjuust, et soovitakse ikka profimeeskond edasi olla ja veelgi kaugemale edasi paugutada. Esmaspäeva hommikul raadiost kuulsin juhuslikult ühe Eesti jalgpalluri intervjuud, kes mainis miskit sellest, et ta isegi puhkepäevadel sõpradega niisama tsillides laseb neil tihti endale 2h peale lüüa. Et siis eriti peale intervjuud minul lootused kasvavad, sest tundub särtsu kasvamiseks on neil sees. The best time to plant a tree was 20 years ago, the second best time is now… või kuidas see ütlemine oligi. Mina igatahes olen sellest “metsast” väikese lõigukese nüüdseks ka endale omandanud ja igat aktsiat soetades ei olegi ma mõelnud, et suure ja ilusa “puu” kohe ostan. Päris “seeme” see ka enam muidugi pole, pigem selline kasvav “istik”.

Ajaloo huvides vaatasin üle, et 10 a tagasi IPO-l osales ca 5500 investorit ja märkimishind oli 6.95 €, tänasel juhul siis 0.695 €. Aktsiaraamatu järgi praegu on kasvõi 1 aktsiaga ca 38 000 investorit. Meenub paari aasta tagune lugu Kaarel Otsaga, et Eestis väärtpaberikontode arv ületas 100 000, samas kui võrrelda Soomega, siis meie rahvaarvu põhjal võiks see arv olla 200 000. Igaüks ei soovi ega peagi LHVsse investeerima, aga näen, et esiteks väga paljud ei ole investeerimist veel üldse üles leidnud. Kui seda tahekse ja Baltikumis ringi vaadata, siis minu veendumus on, et LHV oleks üks, mida oma portfelli lisada. Isegi Enefit Greeni IPO-l osales miski 60 000 inimest ehk lisaks ettevõtte käibele, kasumile, klientide arvule ja aktsiahinnale, võiks vabalt ka investorite arv 2-3x teha. Kliente on LHVl üle 400 000, et ka selle põhjal võiks investorite arv vabalt kasvada.

Kui võrrelda 10 a tagust IPO hinda tänasega, siis on aktsia hind ikkagi kuskil 5 korda kasvanud. Kui see jagada aastate peale ühtlaselt, oleks kasv ca 17.5% aastas. Lisada saaks juurde ka dividendi, aga jätab selle inflatsiooni katteks lisamata. Seega pole üldse halb kasv, mis igatahes ületab SP500 viimase 10 a keskmise kasvu. Samas nagu juba eelnevalt mainisin, meil siin paljud sellised aktsiad kahjuks või õnneks ei kasva iga aasta ühtlaselt. LHV tõusis 2020 järsult ja peale seda on jäänud justkui jah tiksuma, aga küllap ükskord teeb taas oma tõusu ja kui teeb, siis arvan taaskord järsult. Igatahes üle 4 on hind juba olnud ja oli seda kuni Ukraina sõja alguseni. Tõsi on muidugi ka see, et 2021 sügisel olid üle maailma aktsiad üldse väga üleval ja siis aasta aega hiljem, 2022 sügisel, suures languses. Peale seda on mujal maailmas ikkagi enamus asju väga-väga palju kasvanud, aga Eestis mitte. Ukraina sõda ei saa meil kõikides asjades vabanduseks tuua, kuid eks see meid ikkagi mõjutab, eriti väliskapitali. Ja seni kuni seda siia ei tule või ei tule sellises mahus, on hea võimalus meil endil soetada.

Tänast seisu vaadates arvan oleks õiglaseks hinnaks 4.5–5.5. Esmaspäeva hommikune teade ütleb, et see võiks olla 4.4. Kui talvel tuli välja uudis dividendipoliitika muutumise kohta, kirjutas keegi ka siin foorumis, et varsti-varsti on aktsia hind ilmselt üle 4. Nii arvasin ka mina, aga ei ole seda endiselt tulnud, et eksisin. Hetkel arvan, et kui see 4 ette tuleb, siis sinna väga pikaks püsima ei jää, vaid viskab peale seda juba 5 ette. Eks siis tulevik näitab, kas eksisin või mitte. Enda keskmine ostuhind 3.5 ehk siis praegu justkui olen kerges miinuses, aga mitte ühtegi emotsiooni sellest ei teki. Pigem tahaks juurde osta, aga nagu mainisin, Balti portfell on 6 aasta jooksul minul nüüd piisavalt suureks aetud ja LHV moodustab sellest juba 40%.

Kui hind on ühel hetkel 4-5-6, siis ei kipuks ka müüma, et “kasumit” võtta. Olen LHVd soetanud 20 a perspektiivis. Ootan dividende ja nende kasvu. Kui aktsia hind pole kasvanud, siis dividendid on igatahes kasvanud. Aktsia hinnast rohkem vaatan või ootan ma dividende, et kasumist osa saada ja nende uus poliitika minule väga sobib. Järgmised 10 aastat dividendid veel reinvesteerin, mitte tingimata LHVsse, vaid Baltikumi peale laiali ja loodan, et peale seda on mu portfell kasvanud piisavalt suureks, et makstav dividend oleks juba piisav lisasissetuleku allikas. Ei ole eesmärk finantsiline vabadus või siis mitte millegi tegemine. Ikka elu lõpuni, esmaspäevast pühapäevani tahaks olla tegus ja omada eesmärki ning pidevalt aktiivset raha juurde luua.

Merkot oman ja selle keskmine ostuhind 12. Kahjuks soetasin tol perioodil seda liiga vähe ja kui hind 15 kanti läks, ootasin hinda 12-13, et siis jälle osta. Nüüd tagantjärgi praegust hinda vaadates mõtlen, et oleks võinud vabalt ka seal 15-18 hinnaga pidevalt juurde soetada. Samas seda pidevat juurdeostmist olen teinud LHVga ja usun, et ühel hetkel saan siis tagantjärgi õnnelik olla, et hinnaga 3+ sendid soetasin. Soovitan vaadata üle Merko ja LHV tulemused, mina olen seda teinud. Ma ei hakka siia arvutuskäiku hetkel tooma, sest see oleks liiga toores, aga kui ma võtan mõlemal ettevõttel võrdluseks 2020 ja 2025 kasumi, siis tänase Merko turuhinnaga võrdluses võiks LHV ollagi 4 ning kui ma võtan Merko tipphinna, siis LHV oleks samal ajal võinud vabalt olla 6.

10 Likes

no nüüd kindlasti

1 Like

Mis võiks need tõusu põhjustavad tegurid? LHV on Eestis arvatavati lagi ees. Lihtsalt üks pank, mis eristub teistest kõrgete tasude poolest.
Euroopasse laienemine eeldab esialgu suurt algkapitali, mis võetakse arvatavasti dividendide väljamakse vähendamise arvelt. Ja pole laienemise edukus garanteeritud.
Lisaks veel Baltikumi riskid, väike turg, pankade tsüklilisus, geopoliitiline risk mis suureneb juba iga päevaga st rahvusvahelised fondid hoiavad eemale, mis teebki suhtarvud heaks, Baltikumi likviidusprobleem.
Aktsia hind on varemgi lühiajaliselt ülesse hüpanud, kui seda on ühes sotsialistlikus raadiojaamas haibitud, aga viimase 5 aasta trend on ikka allapoole.

2 Likes

Aga viimase kuue aasta trend? :slight_smile:

2 Likes

Kahtlustan, et hindad Euroopasse laienemise kapitalivajadust üle. Seda nad on ka mitmeid kordi kommunikeerinud, et pangaplatvormi arendused on olnud fokusseeritud skaleeritavuse tagamisele ning viimati ka seda, et pigem tahavad laienedes enne hoiuseid koguda sihtturult, mitte vastupidi nagu UK puhul alustades tehti.

Mu enda tees on, et turuväärtuse kasvades listitakse ennast ka kuskil mujal (UK/Saksa?), mille tulemusel võiks likviidsusprobleem ära kaduda.

Sarnaselt kasutaja936-le olen pigem mõõdukalt optimistlik.

5 Likes

Täna tuli pangast kiri, et virtuaalkaardile kuutasu siiski ei kohaldata.

“Kuulame oma kliente ja võtame tagasisidet arvesse. Virtuaalkaart täidab olulist rolli LHV igapäevapanganduses ning soovime, et see oleks klientidele ka edaspidi lihtsalt ja mugavalt kättesaadav.”

6 Likes

Kõlab hästi. Mõistlik otsus. Kahjuks sulgesin enda oma juba, aga vb kunagi tagasi…

1 Like

Kõigepealt suunati kliendid uute tasude kaudu sh mind ennast Bigbanki tasuta pangakaardi ja tasuta viruaalkaarti omandama st arveldusi, kaardimakseid ja igapäevapangandust sinna viima ja siis otsustati ka alles jäänud klientide arvelt virtuaalkaardi kuumaksust saadavast tulust loobuda. Sihitu tõmblemine on selle asja nimi.

9 Likes

Mul on usk, et LHV suudab keskpikas perspektiivis teha läbi korraliku kasvu ja aktsia hind saab seeläbi uue tuule alla. Olen hakanud ostma ja nopin paari tuhande tk kaupa. Eesmärk aasta jooksul ca 30000 aktsiat.

Kui sa ostja oleks, siis sa oleksid vait, mitte ei laula hinda üles. :slight_smile: Ma ostan ja müün, aga räägin ainult siis kui müüsin :wink:

6 Likes

Suht rapsimine käib jah. Sihid ebaselged. Loodame läheb paremaks. Lisaks see sama fp portaal jamab vahepeal, kas pole sisselogitud või artiklid ei avane.

Antud aktsiatõus ebaselge veel. Aga RL hea trackrecord, kui keskendub LHV-le siis saab asja ilmselt. Vahepeal oli võibolla fookus mujal - kodurobotid ja eurovisiooni betid :grin:

HODL siis

1 Like

See on suures plaanis nii väike kogus, et vaevalt ma nüüd hinda mõjutama hakkan.

1 Like