LHV sai vist lõpuks punni pealt.
Või uusaasta lubadused uute investorite näol, kes plaanivad kõik finantsvabaks nüüd 2026 saada.
Kas LHV ei karda, et oma 20% edukuse tasu määraga jooksevad inimesed varsti kõik Tulevasse üle? Sisuliselt makstakse seda tasu õhuga võrdlemise eesr, Investeerimise edu põhimõtete raamatut sirvides jäi see silma. (määra number).
Saaks aru, kui auväärt fond võrdleks ennast spy indeksiga ja siis kui teenib rohkem, võib võtta vahelt selle tasu. Kukemeli nägu Äripäevas omaette teema, selle rohelise fondi keeras ju nii võssa, et suleti.
See rohefond pandi kinni ka õigel ajal, ehk siis täpselt turu põhjas. Oleks vabalt võinud edasi tiksuda. IQQH astane tootlus 28% .
Pole siiani indeksisse läinud, siis ei lähe ka nüüd. Kui kisa just väga suureks ei lähe
See on veidi nagu rumaluse maks
Ära märgi midagi. LHV aktiivse pensionijuhtimise tasu on ikka ropult kõrge ning ainuüksi viimase kvartaliga on ca 3500 inimest ehk kokku 5% LHV Ettevõtliku või Julge pensionifondi kliente olnud niivõrd ettevõtlikud ja julged, et viinud oma pensionikogumise mujale. Ca 1000 neist LHV enda indeksisse.
Kui kellelgi veel meeles siis enne rohelist oli üks selline fond nagu Pärsia lahe fond Huvitav kellele kuulusid seal pagunid ja kui edukas see fond oli, mis oli põhjus, miks täna seda suurepärast toodet ei saa osta?
Ise istusin veits sees ja no oodatud vorst jäi tulemata, tegelikult läks ka jupp leiba käest
pidi neil ikka mune olema kes rohelist nuuskisid, muidugi andeks saab anda neile kes ajalugu ei teadnud sest eks selle tausta uurimisega investeerimises on nagu on:)
No esimesel aastal tegi ju väga ilusa sõidu see LHV Roheline. Kahjuks selleks ajaks kui reklaamplakatid tänavatele läksid, oli juba enam-vähem langus soolas
ÄP: Toomsalu: hääled olid koos, kuid Eesti Panga presidendi koht mind ei tõmmanud (paywall)
““Tõsi on see, et ma vist need vajalikud kuus häält oleks presidendiks saamiseks kätte saanud, aga seal olid mõned sellised põhimõttelised teemad,” ütles Toomsalu. “Ma tegin Eesti Panga seaduse lahti ja seal oli umbes 20 korda mainitud Euroopa Keskpank. See oli see, miks ma ühest kohast ära tulin. Eesti Pangal tegelikku autonoomsust ei ole,” rääkis ta.”
“Toomsalu tõdes raadiosaates “Kuum tool” antud intervjuus, et lisaks suurele sõltuvusele Euroopa keskpangast peletas teda Eesti Panga presidendi positsiooni juurest eemale ka mõte, et ta peaks kõik oma LHV aktsiad ära müüma ning ei saaks ametiaja, ehk seitsme aasta jooksul finantstehinguid teha.”
“Lisaks rääkis Toomsalu, mis annab talle julgust loota, et Eesti majanduskasv on peagi Euroopa kiireim ning arutles, miks oleks meil mõistlik kehtestada astmeline tulumaks ja langetada sotsiaalmaksu.”
Pakasuhha jutt.
Tegelikkus on selline:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120232664/lhv-juhid-muusid-pea-miljoni-euro-eest-aktsiaid
Kõige rohkem aktsiaid müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kes vabanes 170 000 aktsiast hinnaga 3,5 eurot aktsia kohta. Kokku teeb see 595 000 eurot.
Mida see 2023 artikkel nüüd näitab?
Tegelikkus on siiski see, et Toomsalul on 1 485 000 LHV aktsiat ehk 5,3 miljonit eurot.
Ei kujuta ette, mis see LHV hind siis tegema oleks hakanud, kui Norrakate pakkumisele lisaks oleks olnud 1.5M tk turus.
Vahepeal ma üks hea uudis, kõik saavad hakata kala püüdma sogases vees uudis
Oleme nüüd ausad - hullemini katkist teenust ei ole vist olemaski. Ma olen aastate jooksul korduvalt neile kirjutanud ja mõnele jämedamale veale tähelepanu juhtinud. Sisuliselt parandati viidatud viga ära ja samas kõrval olev samalaadne jäeti alles. Peale internetipanga uuendust anti vist lõplikult alla…
Analüüsi näidis…pdf (270.1 KB)
Keegi on jälle suure paki müüki pannud.
Kummaline, et sellised pakid lähevad üsna kiirelt kaubaks ka.
LHV-d just ülemäära selles “kõik tõuseb” avantüüris süüdistada ei saa, kui viimaseid aastaid vaadata.
LHV teeb Luminori!
Mu kommentaare on siin osavalt maha tehtud. Aga peeglisse pole kordagi vaadatud.
Aga mõelgem positiivselt: kui ühe kaardimaksega läheb maha raha topelt, siis järelikult… teenib pank ka kaks korda rohkem ülekandetasu. Järgmisel aastal saame rohkem dividende!
![]()