No esimesel aastal tegi ju väga ilusa sõidu see LHV Roheline. Kahjuks selleks ajaks kui reklaamplakatid tänavatele läksid, oli juba enam-vähem langus soolas
ÄP: Toomsalu: hääled olid koos, kuid Eesti Panga presidendi koht mind ei tõmmanud (paywall)
““Tõsi on see, et ma vist need vajalikud kuus häält oleks presidendiks saamiseks kätte saanud, aga seal olid mõned sellised põhimõttelised teemad,” ütles Toomsalu. “Ma tegin Eesti Panga seaduse lahti ja seal oli umbes 20 korda mainitud Euroopa Keskpank. See oli see, miks ma ühest kohast ära tulin. Eesti Pangal tegelikku autonoomsust ei ole,” rääkis ta.”
“Toomsalu tõdes raadiosaates “Kuum tool” antud intervjuus, et lisaks suurele sõltuvusele Euroopa keskpangast peletas teda Eesti Panga presidendi positsiooni juurest eemale ka mõte, et ta peaks kõik oma LHV aktsiad ära müüma ning ei saaks ametiaja, ehk seitsme aasta jooksul finantstehinguid teha.”
“Lisaks rääkis Toomsalu, mis annab talle julgust loota, et Eesti majanduskasv on peagi Euroopa kiireim ning arutles, miks oleks meil mõistlik kehtestada astmeline tulumaks ja langetada sotsiaalmaksu.”
Pakasuhha jutt.
Tegelikkus on selline:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120232664/lhv-juhid-muusid-pea-miljoni-euro-eest-aktsiaid
Kõige rohkem aktsiaid müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kes vabanes 170 000 aktsiast hinnaga 3,5 eurot aktsia kohta. Kokku teeb see 595 000 eurot.
Mida see 2023 artikkel nüüd näitab?
Tegelikkus on siiski see, et Toomsalul on 1 485 000 LHV aktsiat ehk 5,3 miljonit eurot.
Ei kujuta ette, mis see LHV hind siis tegema oleks hakanud, kui Norrakate pakkumisele lisaks oleks olnud 1.5M tk turus.
Vahepeal ma üks hea uudis, kõik saavad hakata kala püüdma sogases vees uudis
Oleme nüüd ausad - hullemini katkist teenust ei ole vist olemaski. Ma olen aastate jooksul korduvalt neile kirjutanud ja mõnele jämedamale veale tähelepanu juhtinud. Sisuliselt parandati viidatud viga ära ja samas kõrval olev samalaadne jäeti alles. Peale internetipanga uuendust anti vist lõplikult alla…
Analüüsi näidis…pdf (270.1 KB)
Keegi on jälle suure paki müüki pannud.
Kummaline, et sellised pakid lähevad üsna kiirelt kaubaks ka.
LHV-d just ülemäära selles “kõik tõuseb” avantüüris süüdistada ei saa, kui viimaseid aastaid vaadata.
Minule endale on jäänud mulje, et kui ühes teatavas kollakassiniroosas sotsialistlikus raadiojaamas mingit kohalikku ettevõtet ja selle aktsiat ühes või mitmes teatavas saates ülesse haibitakse, siis haipimise päeval on mingi 3 -4% tõusu garanteeritud.
LHV teeb Luminori!
Mu kommentaare on siin osavalt maha tehtud. Aga peeglisse pole kordagi vaadatud.
Aga mõelgem positiivselt: kui ühe kaardimaksega läheb maha raha topelt, siis järelikult… teenib pank ka kaks korda rohkem ülekandetasu. Järgmisel aastal saame rohkem dividende!
![]()
Aga mõelgem veelpositiivsemalt. Kui lhv puht vohav lohakus välja tuleb asjades, mis pidid olema võimatud.
Siis meie e valimistel ei juhtu mitte kunagi ühtegi äpardust!
Tegeleme. Tegime päris bugi, ise oleme süüdi. Parandame ära ka.
Mureks oli kaarditehingute clearing-us tekkinud race condition, mis 2010 aastast lives olnud. Eilne mahukamam clearingu set hakkas töötlema mitmel õlal ja lukk topelt töötluse vältimiseks ei läinud peale (see oligi bugi).
Viga nüüdseks juba parandatud. Pank töötab edasi. Kaardiga saab maksta, ei lähe topelt
Tegeleme klientidele raha tagasi toomisega.
Vabandan klientide ees.
Mihkel, LHV CTO
Race condition kõlab nagu mingi DEI-arendusprojekt
Päris piinlik ikka!
Ma jõudsin juba Inglismaale kirjutada, et miks raha topelt võetakse ja ülejäänud sularahana automaadist välja võtta, kunas oli teadmata probleemi sisu ja kas võib korduda.
Eks siin nalja alles hakkab saama. Kui keegi juhtus eile oma Kaimanisaartel vms. EU jurisdiktsioonist väljaspool asuvasse anonüümsesse firmasse suuremat raha kandma, võib ta praegu naeru pugistada. Ilmselt peab LHV lõpuks nii mõnedki ülekanded oma taskust kinni plekkima, mille tagasinõue saajalt ühel või teisel põhjusel ei õnnestu + kogu see vatt ja vaev nende tagasinõuete endiga.
Tere kust saab postmortemit lugeda?