Kas kuskilt leiab ajakohasemat informatsiooni kui aktsiaraamatust? Sealt vaadates on Norra naftafond sel aastal oma LHV osalust suurendanud. Viimased tehingud 2025 maist seega eeldan, et kuskilt tuleb värskem info? Silvano ja Ekspressi müügid septembrist on seal täitsa näha.
Reuters: Crypto firm Tether eyes $500 billion valuation in major raise
Niisama mainides, Tether on nüüd valuatsioonilt USA nr. 2 finantsasutus J.P Morgani järel. 2x väärtuslikum, kui kuulsusrikas Goldman Sachs.
Pull mõelda, et 10 aasta eest lansseeris LHV krüptotoote LHV Wallet, millega sai Tartu mnt Caffeinis kohvi eest Bitcoinis maksta. Ei, tegemist ei olnud stablecoiniga ning ajalugu vaikib ka sellest, millal toode oma lõpu leidis või mitu ostu üldse sooritati (päris kallid kohvid!) aga vast midagi see ikkagi ilmestab.
Samal ajal ringleb sotsiaalmeedias täna see kena graafik (LHV1T vs Swed, SEB aktsia):
Veel huvitavam on mu arvates mõelda, et grupi eelmine juht oli ju tema enda sõnul nö. krüptoentusiast (ei viitsi linki otsida praegu). Mis valesti läks? Miks meil on olnud siin igasugu polybiused ja pinu muid skämme, aga krüptoentusiasti juhitud edumeelne päris pank piirdus mingi obskuurse walletiga, mida isegi asjaosalised ise (?) enam väga ei mäleta?
Krüpto krüptoks.
Aga see graafik on küll päris masendav.
LHV-d kirjeldab paljuski mugavustsoon. Kus on raporteerimises ja hääles üle võtnud mõttetud projektid. Ala kindlustus… Ala fondid. Need ei liiguta LHV kasvuaktsia staatuse mõttes kärbest ka mitte.
See on nagu mõnes kuuses raportis on vaja kirjutada midagi täis, et näed “tegin ju midagi”…
Ma jään oma jutu juurde. Tulbi, et UK-s olete ja ehk 5 aasta pärast tuleb sealt ka midagi arvestatavat aga raske on näha paremat aega laieneda üle Baltikumi LHV-l kui praegu.
päris nii üks-ühele, st. konteksti süvenemata, neid asju võtta ei saa, ühtede kukil oli aktiivne rahapesu uurimine, viie ja enama aasta aknas on seisud natuke võrdsemad.
Eri nüansse on omajagu ja eks igaüks teeb neist nüanssidest omad järeldused ja eelistused.
FT: Stablecoins could help shift financial system from commercial lending, BoE governor says
Tänane uudis, tundub et suhtumine stablecoinide ja nende pakutavate võimaluste osas on kiiresti pöördumas. Ma ei oska hästi ettegi kujutada, milline pangandus 5 või 10 aasta pärast välja näeb, aga tundub et mänguväljak saab olema dinosauruste laipadega kaetud.
Kes ei taha sauruseks jääda, peab liigutama.
Hiljuti: The U.S. and U.K. are aligning on blockchain—and that’s good for the world economy
Euroopa muidugi magab veel. Aga võibolla see ongi võimalus?
Euroopa päris ikka ei maga, just mõned päevad tagasi tuli uudis, et Euroopa pankade konsurtsium plaanib USA stablecoinidele konkurentsi pakkuda: European banking giants unite to challenge US stablecoin supremacy.
Praegusel hetkel on € denominated stablecoinid kogu turust ~0.2%. ECB on olnud väga kriitiline € stablecoinide osas ja sooviks ise oma digitaalse euroga välja tulla, aga ilmselgelt ei suuda nad nii kiiresti ja efektiivselt liikuda. Seega väga hea initsatiiv EU pankade (mh SEB) poolt.
Kohalik varahaldur Kawe Kapital kirjutab oma eile avaldatud kvartaliaruandes: “Esmakordselt võtsime positsiooni LHV aktsiates. Usume, et Baltikumi paranev makrovaade ja eurointresside alanemise peatumine tähendab panga kasumile lähiaastateks positiivset väljavaadet.”
Kawe: Link
Ma võtsin just Coopis, päris huvitav näha, et mõlemad jahivad meilide ja eripakkumistega laenu kliente, ühel intress 7 teisel 7,5%. Vaadates naabrite tarbija laenu kontoreid, võiks see igatahes tulu juurde tuua, kuna intress päris odav, nende tüüpiliste kaartidega võrreldes. Äripäeva TOP üritusel jättis panga juht sümpaatse mulje ja 2026 ja 2027 peaks Eestis nii 3% kasuvu ees ootama. (mida ma väga ei usu, meie statistika amet koguaeg korrigeerib nii palju ja sõjatööstus saab papp, mitte kõik teised). Kiiret tõusu ei usu kummalegi, kuna suur raha siia Venemaa servale oma suurt raha ennem sõja lõppu vaevalt tagasi veab, samas kui tehno mull lõhkeb, äkki liigutavad raha ka mujale ![]()
LHV ostja käibe vol kenasti näha Ostja
Eeldusel et LHV täidab 5 aasta finantsplaani ja PE on 2029 lõpus sama mis täna, peaks aktsia hind tõusma nelja aastaga rohkem kui 110% , lisaks dividendid. Nii on hea arvutada küll.
Tood äkki mõne näite…
Et Rauaspetsi post ei tunduks kuutõbise oma ja fg-il käib ema peale poisi magama panemist foorumist “tarkusi” kustutamas, siis pilt tulevastele põlvedele ka.
Lahe klikibaiter. Selle baasil pakuks, et täna teeb aktsia hind põhja
Kellelgi veel on raskusi seoses euroopa maksete uuendusega LHVst raha kanda ka eestisse?
Ilmselt üldine jama sellega, Swedis ripuvad mul Eesti välkmaksed broneeringu all, rahad saajale laekunud ei ole.
Kas LHV esindaja oskab öelda, et millal maksed läbi lähevad? Täna on maksude tasumise päev ja ei tahaks maksuvõlglaseks sattuda.
Uued kiiremad välkmakse süsteemid tulid, kuskil oli uudis just -seega kannatust ![]()
Mul kliendid ootavad tarnijad ootavad, koostööpartnerid ootavad, paksu ja lolliamet…neid katsetusi just kümnendal ja reedel teha…