LHV Group (LHV1T)

Puhtalt minu isiklik mulje, aga selle panga aktsiat on viimasel ajal igasugused instategelased jubedalt haipima hakanud.

2 Likes

Mis siin ikka rääkida, ma arvan et see pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna.

Sisuliselt on aktsia hind viimased 3 aastat samale tasemele jäänud ning surve on enamale, eks samasse rubriiki kuulub ka hiljutised koondamised.

P.S Minule, kui ka LHV aktsionärile ei oleks midagi selle vastu, et noored oleks 5000 EURi saanud ja ka osa kasumist sporti liigub.

2 Likes

Miks te nii kurjad olete? Kas te ise olete kunagi müügitööd teinud? Kuskil keegi tark ütles, et me kõik oleme müüjad.

1 Like

Müügitööd saab ka ilma inimesi ahistamata teha. Ma olen teie pärast lõptanud nii mõnegi kaubanduskeskuse külastamise või valinud sisenemiseks/valjumiseks sissepääsu, kus ma ei pea teist mööduma.

3 Likes

sõnad: Paul-Eerik Rummo
tsitaat laulust :
"Lõpuks on ainult kõik, ainult enesemüümine
turul me oleme vennad ja õed!
Tükkhaaval, jupphaaval, päevhaaval, tundhaaval
üksteisel’ müüme omad usud ja tõed.
laul tervikuna: Prostituudi laul - Peeter Tooma - filmist Viimne Reliikvia

5 Likes

Huvitav, mul ei teki mingit raskust müügimehele üle õla öelda “Tänan, ei” või lihtsalt teda ignoreerida. Ja seda kõike viisaka naerunäoga, ka siis kui mitu korda tast möödud. Isegi sammu ei pea aeglustama selleks.

15 Likes

“Katkestasin, ei saa 10 aastat teha…” peletab poisid eemale nagu katk.

2 Likes

Müügil ja müügil on vahe. Selline Maroko Marrakechi bazaari stiilis müük, kus müüja üritab sul teed ära lõigata ning lunides ja nuiates lettide vahel järel lidub, et “ehtsast krokodillinahast” kingi või Gucci knock-off kotti pähe määrida on Eesti kultuuris võõrastav. Telekas näidaku palmi all pikutavat Veerpalut palju tahavad - see pole intrusive.

Finantstoodete turul müüb hea toode end ise väga hästi. Oleks ette näidata mõni fond, mis Tulevale pika puuga ära paneb, poleks taolist agressiivset müüki üldse vaja.

Aga tegelikult ka, head LHV kaasomanikud - paneks järgmisel ülskoosolekul hääletusele ettepaneku selline ettevõtte mainet kahjustav kerjamismüügi praktika lõpetada?

22 Likes

Seal bazaaril olid päris rahulikud kaupmehed…
Kusjuures eelmisel aastal nagu LHV omadega suurt kokku ei puutunudki, Luminor domineeris. Käitumise mõttes muidugi vahet ei ole ja käib närvidele, kui “tänan, ei” või “pole huvitatud” peale edasi pressitakse.

Sellised graafikud näitavad, et probleem on juhtimises. Vähe sellest, et ei suudetud ette näha seda. Ei suudeta vigadest õppida. Umbes nagu VW vs. Tesla. Naerdaks aga ei aduta, kuidas teised neist mööda lähevad. Istuti (VW) liiga kaua vanal tehnoloogia kännul. LHV istub Eesti “eduloo” kännul.

Eesti riik liigub allamäge. Meil on tekkinud ühiskond, mis piirab igasugust kasvu. Meie sotsiaalkulud ja pensionärid on ääretu probleem juba praegu. Raskeid otsuseid ei taha keegi teha. Lapsi ei taha keegi saada. Eesti riik on astunud stagnatsiooni.

Lisaks on tulnud kaitsekulutused ja roheenergia. Eestis toimub keskklassi häving, OÜ-tamise, maksudest kõrvalehiilimise kõrgaeg.

3 Likes

Fish. Kui palju sul vanust on, et väidad, et hetkel on Eestis maksudest kõrvalehiilimise kõrgaeg?

12 Likes

Ma pean siin täpsustama, et mõtlesin lähiaastate kotekstis saabunud aega ja 2025 ja 2026 motivatsiooni seda teha nii seaduslikuilt kui ka ebaseaduslikult.
Näiteks kujutage ette, millises kehvas seisus on Eesti poed meie kõrgete maksude tõttu aastal 2026! Rääkimatta üldisest “temu” tendensist!

2 Likes

Misasi on seaduslik maksudest kõrvalehiilimine?

1 Like
2 Likes

LHV tulemustel pole viga, suhtarvud on atraktiivsed. Peapõhjus, miks siinne börs nii odav on, on ikkagi Venemaa. Välismaalased ei julge siia investeerida, ise investeerime ka üha rohkem mujale (mis siin ikka passida, kui börs seisab paigal) sh erinevatesse indeksitesse jne. Toomase konverentsil üks esineja ütles umbes nii: “et teed 10 a tööd, uurid, analüüsid jne ja siis saad aru - osta indeksit.” Kui poliitiline olukord peaks positiivsemaks muutuma, siis võidavad need kõvasti, kes praegu LHVd ostavad.

7 Likes

Tundub, et LHV on Luminorist it spetsialistid üle meelitanud :D. Esimesed märgid olid näha finantsportaali uuendamisel. Nüüd tundub, et on alustatud internetipanga prse keeramisega. Broneeringu peale vajutades vaatad sissejuhatuseks tühjust ja siis pead kerima hakkama - normaalne.

10 Likes

Et 2024 finantsplaan 150,3 miljonit täis teha peaks detsembri kasum tulema 15,9 miljonit. Mingid kulud olid neljandas kvartalis vist finantsplaani välised, nagu see 100 euro kampaania.

2 Likes

LHV Group avalikustab ettevõtte 2024. aasta IV kvartali ja 12 kuu tulemused nädala pärast, 11. veebruaril. Finantstulemuste tutvustamiseks korraldame samal päeval algusega kell 9.00 Zoomi keskkonnas veebiseminari vormis investorkohtumise. Ettevõtte käekäigust annavad ülevaate LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu ja finantsjuht Meelis Paakspuu. Kõik huvilised on oodatud osalema. Registreeruda saab: [Webinar Registration - Zoom].(Webinar Registration - Zoom)

2 Likes