LHV Group (LHV1T)

"Lenzer"
Või laenavad paberil miljoneid oma firmale ja hakkavad siis seda siis jaokaopa "tagasi maksma" - kõnekeeli oli vist väljend selle tegevuse kohta "Kallast tegema".

Kuidas see paberil miljoni laenamine peaks välja nägema? Sulas fiktiivselt kassasse ja teavitad seaduskuuleka kodanikuna tehingust rahapesu andmebürood?
palju õnne neil, kes oskasid eile oma aktisiad müüa +3%.
aga ma ei saa ostjate loogika, kui on mingeid kuulujutud maksta mingi 2% lisa divikat minna ja osta aktsiaid +3%.
vaatades kuidas praegu kaubeldavad maailma aksiaid futuurid pärast FED istungi, võib täna oota põnev tagasisõit.
"iTake"
aga ma ei saa ostjate loogika, kui on mingeid kuulujutud maksta mingi 2% lisa divikat minna ja osta aktsiaid +3%.
vaatades kuidas praegu kaubeldavad maailma aksiaid futuurid pärast FED istungi, võib täna oota põnev tagasisõit.

Miks peaks üldse keegi tänaselt hinnalt LHVd müüma? Et teenida mingi 3%? Naljamees!
"MeelisSM"
"iTake"

Miks peaks üldse keegi tänaselt hinnalt LHVd müüma? Et teenida mingi 3%? Naljamees!

vaata käivet. ta oli märkimisväärselt suurem, kui tavaliselt, sest paljud tahaksid kasutada hea võimalus positsiooni likvideerida.
"iTake"
"MeelisSM"
"iTake"

vaata käivet. ta oli märkimisväärselt suurem, kui tavaliselt, sest paljud tahaksid kasutada hea võimalus positsiooni likvideerida.

Kui on müüjaid peab olema ka ostjaid) Väga paljud ei saagi rikkaks. Mitte kunagi!
teemaväline küsimus, aga kuidas seal tradingviews saab selle volume graafikust allapoole nii, et näitab ka koguse numbrit? (see vasakul olev nr 100k)
mul istuvad need volume tulbad graafiku enda peal
"yanek"
teemaväline küsimus, aga kuidas seal tradingviews saab selle volume graafikust allapoole nii, et näitab ka koguse numbrit? (see vasakul olev nr 100k)
mul istuvad need volume tulbad graafiku enda peal

"Volume" peab olema indikaatorina lisatud, siis saab tema eraldi paneelile panna

Insaiderid müüvad aktsiaid ning märkivad võlakirja.
Märkmisväärne 5MEUR panus Sten Tamkivi (OÜ Notorious) poolt
"iTake"
Insaiderid müüvad aktsiaid ning märkivad võlakirja.
Märkmisväärne 5MEUR panus Sten Tamkivi (OÜ Notorious) poolt

Kust antud informatsiooni oleks ise võimalik vaadata?
Börsiemitentidega seotud isikute tehingute register
Kas keegi oskab välja tuua reaalsed riskid antud võlakirjade soetamisega? Pakutav intress ja arvestades, et LHV on eesti suuruselt kolmas pank (võin eksida), tundub see suht "no brainer". Panga pankroti risk tundub ebatõenäoline.
Kõik riskid on reaalsed. Nendega võib põhjalikult tutvuda prospektis 3. RISKITEGURID
Tuleb meeles pidada, et allutatud võlakiri on paber, mis asub kuskil tavalise võlakirja ja omakapitali vahel. Ehk see kes tahab võrrelda tootlusi, ei peaks vaid võrdlema võlakirjadega, vaid ka LHV omakapitali tootlusega, ehk LHV aktsia tootlusega - olgu siis kasum/aktsia või oodatud dividend/aktsia vms.

Sisuliselt oleks LHV võinud selle emissiooni asemel teha aktsiaemissioon, aga ilmselt peetakse seda liiga tülikaks/kulukaks arvestades (väikset) summat. Aga kõige õiglasem oleks aktsiaemissioon, ja siis kauplemine märkimisõigustega börsil. Nii nagu praegu on (kui olen õigesti aru saanud) leidub teatud subjektiivset elementi, ehk LHV võib natuke oma pea järgi otsustada kes mida saab. Ehk siis teatud õiglust on (sel juhul) ohverdatud, selleks et võita efektiivsust emissioonis.

Aga küsimus kas 10,5% on palju tuleb ka võrrelda sellega mis pakub LHV aktsia täna ja tulevikus.

tavalise võlakirja risk ja tootlus <=> allutatud võlakirja risk ja tootlus <=> aktsia risk ja tootlus
"iTake"
Kõik riskid on reaalsed. Nendega võib põhjalikult tutvuda prospektis 3. RISKITEGURID

Selge see, et on riskid. Ma kujutan, ette need prospektis välja toodud riskid on nö. stamp riskid, millega tuleb niikuinii arvestada võlakirjadega. Mind huvitab rohkem kas on mingi risk järgmise 5-10 aasta perspektiivis ebatavaliselt suurem kui see muidu oleks. Või näiteks kas on mõni nendest riskidest varasemate emiteerimiste järel ka päriselt realiseerunud?
"MrMarket"
Kas keegi oskab välja tuua reaalsed riskid antud võlakirjade soetamisega? Pakutav intress ja arvestades, et LHV on eesti suuruselt kolmas pank (võin eksida), tundub see suht "no brainer". Panga pankroti risk tundub ebatõenäoline.

Finantsiline igavus ja turgudele allajäämine on minu jaoks kõige vastuvõetamatumad riskid väärtpaberite juures
völakirja möte on vast olla nö deposiidi sarnane rahakott, mis heal juhul toodab intressi, halval juhul langeb vähem kui aktsia ja siis on sealt vöimalik völakirja müües soodsate aktsiate ostuks raha vötta..
Peamine risk on see, et saad 1-2 võlakirja ja pead nende märkimiseks müüdud aktsiad kallimalt tagasi ostma turult.
Credit Suisse allutatud võlakirjade omanike saatus?

Kas mitte ei selgunud, et need polnud mitte võlakirjade ja omakapitali vahel - aktsionärid said midagigi, võlakirjaomanikele jäid tühjad pihud?
Loen seda teemat siin ja saan aru, et meil on tegu riskivaba instrumendiga. LHV management on ikka ilmselgelt lati alt läbi jooksnud ja vääriks kinga - euro riskivaba tootlus on täna 4% ringis, nemad lollikesed pakuvad turule 10.5%!
"113366"
Credit Suisse allutatud võlakirjade omanike saatus?

Kas mitte ei selgunud, et need polnud mitte võlakirjade ja omakapitali vahel - aktsionärid said midagigi, võlakirjaomanikele jäid tühjad pihud?

Need olid vist need T1 vms, mis ainult "teadlikele" investoritele.