"iTake" palgalised tegevjuhid teevad ettepanekud, aktsionärid on alati poolt.
Antud juhul tegi peaminister ettepaneku, millest firma omanikud ei saanud keelduda..
Kas võtame vägisi palju või annate vabatahtlikult natuke...
Pankadel on niigi avansiline tulumaks nii et kui nüüd päriselt dividende makstakse siis ei muutu suurt midagi. Ehk siis pigem on tegemist valitsuse püüdega nägu säilitada. Et vaadake me võitsime kurjuse ja pangad andsid alla. No ei saa ju tunnistada, et algusest peale oli loll mõte. Kui valija andis poliitikule mandaadi siis andis ka mõistuse ja kogemuse igas eluvaldkonnas.
Kui seda korra riigieelarve poole pealt vaadata, siis planeerimise ja tasakaalu ajamise probleem on dividendide puhul nende maksmise ajastus. Dividendidelt laekuv ettevõtete tulumaks on üsna prognoosimatu rida - tööjõumaksude laekumist indikeerib tööjõuturul toimuv (töökohtade arv, keskmine palk), käibemaksu võib ka suuta prognoosida üsna hästi, aga dividende maksab ettevõtja täpselt siis kui ta soovib ja nii palju kui ta soovib (kogu jaotamata kasumit ei pea ju välja maksma). Mõnel aastal ei maksa üldse, siis jälle maksab. Riigiettevõtete dividendid on selles mõttes rahandusministeeriumi jaoks suunatavad. Börsiettevõtete dividendid võivad olla mingil määral ennustatavad (kui aruanded lubavad kasumit ja ettevõte on dividendipoliitika välja hõiganud), aga see on tegelikkuses väike osa majandusest. Mida paljud teised ettevõtted teevad, sh. Rootsi pangad, otsustatakse hoopis mujal ja eks valitsuse jaoks on abiks isegi see kui nende käitumist on võimalik natuke ette ennustada või dividendimaksete suurust kokku leppida.
Sry veel, kui nüüd dividendidelt laekub 120 mio tulumaksu siis on dividendid ise kokku umbes 600 mio. Ehk siis seniste laenumahtude säilitamiseks peaksid pangad laenama 600 mio@ 10,5% +. jummi. Muidugi võib laenuportfelli ca 5 jardi vähendada mis Eesti mastaape arvestades on köömes.
Kas see 120 mil 2 aasta peale/60 mil aastas tuleb täiendava 6% osa pealt või kogu 20% arvestuse pealt? Viimase variandi puhul oleks tegelik lisatulu riigile imeväike.
Küllap kohalike pankade puhul tuleb erakorralise divdendi järel kohe ka raha kaasamine, ehk aktsionäri jaoks põmst siis stock dividend valik
Tegu vōib olla eelkõige Swedi & SEB varem jaotamata kasumi välja maksmisega, millele ei rakendunud hiljem loodud avansiline tulumaks. Mõlemad on regulatsiooni arvestades ülekapitaliseeritud ja see mõju ei pruugi tehniliselt laenuturule otse jõuda. Muidugi võisid pangad ka vabatahtlikult lubada edaspidi ka suurt kasumit teenida ja kohustuda sellest seadusele vastavalt tulumaksu maksma :)
Kaja oleks pidanud välja pigistama, et kogu selle aasta kasum jagatakse järgmisel aastal dividendideks ja ükski pank ei laveeriks, et mina ikka natuke vähem. Siis oleks näinud ilusaid kahekohalisi dividenditootlusi (praeguselt hinnatasemelt). Aktsionärina (omanikuna) ma muidugi väga õnnelik ei oleks nende dividendide üle, sest paneb raskesse olukorda omakapitali.
Kaja kõnes ilusti tunnistas, et tegelikult pangad hoopis optimeerivad ja võtavad oma kasumi enne välja dividendidena kui tulumaks tõuseb. Huvitav, et seda serveeritakse kui ühiskondlikult kasulikku fakti. Samal teemal - ilmselt päris paljud ettevõtjad võtavad oma firma dividendidest tühjaks enne 2025. aastat.
"Investor" Kaja kõnes ilusti tunnistas, et tegelikult pangad hoopis optimeerivad ja võtavad oma kasumi enne välja dividendidena kui tulumaks tõuseb. Huvitav, et seda serveeritakse kui ühiskondlikult kasulikku fakti. Samal teemal - ilmselt päris paljud ettevõtjad võtavad oma firma dividendidest tühjaks enne 2025. aastat.
Või laenavad paberil miljoneid oma firmale ja hakkavad siis seda siis jaokaopa "tagasi maksma" - kõnekeeli oli vist väljend selle tegevuse kohta "Kallast tegema".
"Lenzer" Või laenavad paberil miljoneid oma firmale ja hakkavad siis seda siis jaokaopa "tagasi maksma" - kõnekeeli oli vist väljend selle tegevuse kohta "Kallast tegema".
Kuidas see paberil miljoni laenamine peaks välja nägema? Sulas fiktiivselt kassasse ja teavitad seaduskuuleka kodanikuna tehingust rahapesu andmebürood?
palju õnne neil, kes oskasid eile oma aktisiad müüa +3%. aga ma ei saa ostjate loogika, kui on mingeid kuulujutud maksta mingi 2% lisa divikat minna ja osta aktsiaid +3%. vaatades kuidas praegu kaubeldavad maailma aksiaid futuurid pärast FED istungi, võib täna oota põnev tagasisõit.
"iTake" palju õnne neil, kes oskasid eile oma aktisiad müüa +3%. aga ma ei saa ostjate loogika, kui on mingeid kuulujutud maksta mingi 2% lisa divikat minna ja osta aktsiaid +3%. vaatades kuidas praegu kaubeldavad maailma aksiaid futuurid pärast FED istungi, võib täna oota põnev tagasisõit.
Miks peaks üldse keegi tänaselt hinnalt LHVd müüma? Et teenida mingi 3%? Naljamees!
"iTake" palju õnne neil, kes oskasid eile oma aktisiad müüa +3%. aga ma ei saa ostjate loogika, kui on mingeid kuulujutud maksta mingi 2% lisa divikat minna ja osta aktsiaid +3%. vaatades kuidas praegu kaubeldavad maailma aksiaid futuurid pärast FED istungi, võib täna oota põnev tagasisõit.
Miks peaks üldse keegi tänaselt hinnalt LHVd müüma? Et teenida mingi 3%? Naljamees!
vaata käivet. ta oli märkimisväärselt suurem, kui tavaliselt, sest paljud tahaksid kasutada hea võimalus positsiooni likvideerida.
vaata käivet. ta oli märkimisväärselt suurem, kui tavaliselt, sest paljud tahaksid kasutada hea võimalus positsiooni likvideerida.
Kui on müüjaid peab olema ka ostjaid) Väga paljud ei saagi rikkaks. Mitte kunagi!
teemaväline küsimus, aga kuidas seal tradingviews saab selle volume graafikust allapoole nii, et näitab ka koguse numbrit? (see vasakul olev nr 100k) mul istuvad need volume tulbad graafiku enda peal
"yanek" teemaväline küsimus, aga kuidas seal tradingviews saab selle volume graafikust allapoole nii, et näitab ka koguse numbrit? (see vasakul olev nr 100k) mul istuvad need volume tulbad graafiku enda peal
"Volume" peab olema indikaatorina lisatud, siis saab tema eraldi paneelile panna