stefan Kusjuures Rootsi kodumajapidamised suurendasid aprillis oma pangalaenud veel 2,6 mrd EUR võrra, ja maht jõudis umbes 450 mrd EUR-ni kaasa arvatud korteriühistute laenud. (Eestlased on laenanud kokku 7 mrd EUR.) Kolmapäeval (1 juuni) hakkab Rootsis kehtima eluasemelaenude amortisatsioninõue. Saab näha kas krahh lõpuks seal tuleb.
Täpsustaks üle, et nõue kehtib ainult uutele laenudele, ning nõue on arvestatud laenudesse juba mingi aja.
stefan Kusjuures Rootsi kodumajapidamised suurendasid aprillis oma pangalaenud veel 2,6 mrd EUR võrra, ja maht jõudis umbes 450 mrd EUR-ni kaasa arvatud korteriühistute laenud. (Eestlased on laenanud kokku 7 mrd EUR.) Kolmapäeval (1 juuni) hakkab Rootsis kehtima eluasemelaenude amortisatsioninõue. Saab näha kas krahh lõpuks seal tuleb.
Mainiks ära igaks juhuks, et amortatsiooninõue kehtib ainult uutele laenudele, ning enamus pankades on kehtinud juba mõnda aega.
scrooge Ma ei tahtnud reklaamida Swedi kui heade palkade maksja, ma ei tea sellest midagi (peale siis Bonnesen). Optsioonid LHV-töötajatele võiks toimida hästi kui ettevõte on kiires kasvufaasis ja, kui olen õigesti aru saanud, on maksude poole pealt soodne lahendus. Ma sain aga aru, et juhul kui strike price ja aktsia väljalaskmispäevahind on sama, siis on raamatupidamislik kulu null, aga tuleb muidugi ühel päeval lahjenemisefekt (kuigi omakapital kasvab). Sellepärast osutan investorite tähelepanu sellele, et pole alati nii, et kõik on kasumiaruandes kohe näha. Sama siis teie nõukogu kohta, et teie väärtus/panus on ilmselgelt hiiglaslik võrreldes sellega mida näitab kasumiaruanne. Nii on alati võtmeisikutega, aga eriti noorte kasvavate ettevõtete puhul. Ehk kui juhtkond on väga hea LHVs (mille üle on siin üksmeel) samas aga võrdlemisi odav kasumiaruandes, siis tuleb investoritel seda lihtsalt arvestada.
stefan, ära unusta, et paljud juhtkonnast on ka suuraktsionärid, st suur osa teenistust tuleb sealt kui firmal hästi läheb ja tunduvalt soodsamate maksudega.
stefan scrooge Ma ei tahtnud reklaamida Swedi kui heade palkade maksja, ma ei tea sellest midagi (peale siis Bonnesen). Optsioonid LHV-töötajatele võiks toimida hästi kui ettevõte on kiires kasvufaasis ja, kui olen õigesti aru saanud, on maksude poole pealt soodne lahendus. Ma sain aga aru, et juhul kui strike price ja aktsia väljalaskmispäevahind on sama, siis on raamatupidamislik kulu null, aga tuleb muidugi ühel päeval lahjenemisefekt (kuigi omakapital kasvab). Sellepärast osutan investorite tähelepanu sellele, et pole alati nii, et kõik on kasumiaruandes kohe näha. Sama siis teie nõukogu kohta, et teie väärtus/panus on ilmselgelt hiiglaslik võrreldes sellega mida näitab kasumiaruanne. Nii on alati võtmeisikutega, aga eriti noorte kasvavate ettevõtete puhul. Ehk kui juhtkond on väga hea LHVs (mille üle on siin üksmeel) samas aga võrdlemisi odav kasumiaruandes, siis tuleb investoritel seda lihtsalt arvestada.
Stefan, võtad Rootsit Eestile aluseks, kui standardit, aga tead, kui palju sai Steve Jobs palka Apples? 1 dollar aastas. Kumb on ettevõtlusele ja investeeringutele paremaks näiteks, Rootsi/Swedbank või USA/Apple ?
Kas mitte William Henry Gates III palka samuti mingi 1 dollar aastas või kuus saanud? Palgaga poleks ta kunagi sellise varanduse kokku ajanud, olgu see palk nii suur kui tahes. Seega, tähtis pole kui palju saab palka 1 tippjuht. Tähtis on kui suur on palk arvukal inimeste grupil, kelle ülesandeks on ettevõtet või isegi selle osakondi juhtida.
Kunagi oli Eesti Telekomi nimeline haldusfirma eriti kõrgete keskmiste palkadega, alati oli Eesti palgatabelite tipus.
LHV on täna kaubeldud börsiväärtusega umbes 200 MEUR. Laenuportfelli maht 31 märts oli umbes 430 MEUR. Laenuportfelli maht aasta varem oli umbes 330 MEUR.
USD/EUR valuutakursside spread on LHVs kuidagi liiga suur? 1.092900 vs 1.134400 = 3.8%
Kui tahta natuke EURi aktsiad vahetada USA turu vastu, siis on automaatne kaotus natuke liiga suur. Pensionifondide haldustasu veel lausa köömes sellega võrreldes.
Isegi Swed suudab pakkuda 2x madalamat spreadi 1.12350 vs 1.10300 = 1.86%
Any comments? A la tuleb Transferwisega enda kontolt enda kontole kanne teha? Iseenesest on Transferwise LHV'ga integreeritud.
USD/EUR turul võiks ju käivet olla, siis võiks ju klientidele mõistlikumat diili pakkuda? Kunagi mäletan, et olid happy-hour aeg, mil sai mõistlikuma spreadiga vahetada, kas need siiani alles?
research stefan, millistel tingimustel sa ise panustaksid mis tahes panga aktsiatesse ja teeksid seda suurelt?
Ma olen päris pessimistlik pankade osas, eriti Rootsis, ja arvan, et nende kasumid peavad langema. Olen siin varem rääkinud sellest, et Nordnet ja Avanza nüüd sisuliselt pakuvad kõik mida pakuvad pangad, aga palju palju odavamalt.
Eesti on muidugi ülikasumlik (õigemini hinnad on kõrged) turg kuna ta on nii väike turg. Me nägime siiski eluasemelaenude kohta, et ka Eestis võib tekkida konkurents.
To hillzo: Homme saab vahetada juba tavapärase kitsama spreadiga, täna mõjutab spreadi USA kauplemispüha. Lisaks on jätkuvalt alles kitsam spread regulaarsel tööajal.