Ja nüüd USA aktsiaturul noteeritud Vene aktsiad:
Rostelecom (ROS)
Vimpelcom (VIP)
Golden Telecom (GLDN)
Mobile Telesystems (MBT)
Tatneft (TNT)
SOS! Vimpelcom'is ja Golden Telecom'is on suurim aktsionär Soros
Nokia [NOK] - Soome
Royal Dutch Petroleum [RD] - Holland
BP Amoco [BP] - Inglismaa
Vodafone Airtouch [VOD] - Inglismaa
Telefonos de Mexico [TMX] - Mehhiko
LM Ericsson Telephone [ERICY] - Rootsi
Koninklijke Philips Electronics [PHG] - Holland
TotalFina [TOT] - Prantsusmaa
Sony [SNE] - Jaapan
SmithKline Beecham [SBH] - Inglismaaa
Unilever [UN] - Holland
Telebras [TBH] - Brasiilia
ST Microelectronics [STM] - Shveits
Elan [ELN] - Iirimaa
Korea Telecom [KTC] - Korea
Grupo Televisa [TV] - Mehhiko
ASM Lithography [ASML] - Holland
News Corporation [NWS] - Austraalia
AstraZeneca [AZN] - Rootsi
paksus kirjas on LHVD poolt jälgitavad aktsiad
Royal Dutch Petroleum [RD] - Holland
BP Amoco [BP] - Inglismaa
Vodafone Airtouch [VOD] - Inglismaa
Telefonos de Mexico [TMX] - Mehhiko
LM Ericsson Telephone [ERICY] - Rootsi
Koninklijke Philips Electronics [PHG] - Holland
TotalFina [TOT] - Prantsusmaa
Sony [SNE] - Jaapan
SmithKline Beecham [SBH] - Inglismaaa
Unilever [UN] - Holland
Telebras [TBH] - Brasiilia
ST Microelectronics [STM] - Shveits
Elan [ELN] - Iirimaa
Korea Telecom [KTC] - Korea
Grupo Televisa [TV] - Mehhiko
ASM Lithography [ASML] - Holland
News Corporation [NWS] - Austraalia
AstraZeneca [AZN] - Rootsi
paksus kirjas on LHVD poolt jälgitavad aktsiad
Hansapanga omaniku ForeningsSparbanken AB [FGSKY] Nasdaqi ehk Swedbanga lisanimekirjas noteeritud aktsiad LHVD kaudu täiesti saadaval
Rootsi aktsiad, mis on LHV vahendusel kaubeldavad:
Autoliv ALV NYSE (Norma emafirma)
Biacore BCOR Nasdaq (valmistab AIDSi ja Alzheimeri tõve ravimiseks vajaminevat aparatuuri)
Biora BIORY Nasdaq (suuõõnehaigused)
Elektrolux ELUX Nasdaq (maailma suurim kodumasinate valmistaja, ka AEG ja Zanussi on Electroluxi kaubamärgid)
Ericsson ERICY Nasdaq (kõik teavad)
Swedbank FGSKY OTC (Hansapanga emafirma)
Industri-Matematik IMIC Nasdaq (logistika tarkvara)
Lundin Oil LOILY Nasdaq (sõltumatu nafta- ja gaasifirma)
Modern Times Group MTGNY Nasdaq (TV3 ja Power Hit Radio, Rootsi suurima ajaleht Metro)
NetCom NECSB Nasdaq (Q-GSM, Tele2, Everyday)
Sandvik SAVKY OTC
Scania SCV.A NYSE (üks maailma suurimaid veoauto- ja bussi tootjaid, 34% kontrollib Volkswagen läbi Investor AB)
SKF SKFR Nasdaq
Swedish Match SWMAY Nasdaq (See Rootsi firma, kes Eesti valitsuel naha üle kõrvade tõmbas)
Tele1 Europe TEUR Nasdaq (konkurendid Telia ja Telenor)
Volvo VOLVY Nasdaq (Maailma suuruselt neljas veoautode valmistaja, mis on nüüdseks Fordi tütarfirma)
Autoliv ALV NYSE (Norma emafirma)
Biacore BCOR Nasdaq (valmistab AIDSi ja Alzheimeri tõve ravimiseks vajaminevat aparatuuri)
Biora BIORY Nasdaq (suuõõnehaigused)
Elektrolux ELUX Nasdaq (maailma suurim kodumasinate valmistaja, ka AEG ja Zanussi on Electroluxi kaubamärgid)
Ericsson ERICY Nasdaq (kõik teavad)
Swedbank FGSKY OTC (Hansapanga emafirma)
Industri-Matematik IMIC Nasdaq (logistika tarkvara)
Lundin Oil LOILY Nasdaq (sõltumatu nafta- ja gaasifirma)
Modern Times Group MTGNY Nasdaq (TV3 ja Power Hit Radio, Rootsi suurima ajaleht Metro)
NetCom NECSB Nasdaq (Q-GSM, Tele2, Everyday)
Sandvik SAVKY OTC
Scania SCV.A NYSE (üks maailma suurimaid veoauto- ja bussi tootjaid, 34% kontrollib Volkswagen läbi Investor AB)
SKF SKFR Nasdaq
Swedish Match SWMAY Nasdaq (See Rootsi firma, kes Eesti valitsuel naha üle kõrvade tõmbas)
Tele1 Europe TEUR Nasdaq (konkurendid Telia ja Telenor)
Volvo VOLVY Nasdaq (Maailma suuruselt neljas veoautode valmistaja, mis on nüüdseks Fordi tütarfirma)
Siiski: VOLVO ei ole Fordi tütarfirma, Volvo müüs oma sõiduautotootmise koos nimekasutusõigusega Fordile maha.
astm -Aastrom Biosciences, Inc. lisaksin juurde
Ylar: jah olin ebatäpne.
Volvo Car Corporation kuulub 100% Fordile, Volvo müüs selle maha 50 miljardi SEK eest.
Volvo Car Corporation kuulub 100% Fordile, Volvo müüs selle maha 50 miljardi SEK eest.
Amer AGPDY OTC (Marlboro, Atomic, Oxygen)
Instrumentarium INMRY Nasdaq (prillipoed Eestis)
Metso MX NYSE (Valmet+Rauma, valmistab ka Porsche Boxtereid)
Nokia NOK NYSE (kõik teavad)
Sonera SNRA Nasdaq (Eesti Telekomi üks omanikke)
UPM-Kymmene UPM NYSE (metsatööstus)
Stora Enso SEO NYSE (sama)
Instrumentarium INMRY Nasdaq (prillipoed Eestis)
Metso MX NYSE (Valmet+Rauma, valmistab ka Porsche Boxtereid)
Nokia NOK NYSE (kõik teavad)
Sonera SNRA Nasdaq (Eesti Telekomi üks omanikke)
UPM-Kymmene UPM NYSE (metsatööstus)
Stora Enso SEO NYSE (sama)
Milunovich, Merrill Lynch's new technology strategist, announced (23.okt.2000)his list of 10 stocks:
Adobe (ADBE),
Cadence (CDN),
Cisco (CSCO),
DST Systems (DST),
EMC (EMC),
Nortel (NT),
Pivotal (PVTL),
Sanmina (SANM),
Solectron (SLR),
Sun (SUNW).
Adobe (ADBE),
Cadence (CDN),
Cisco (CSCO),
DST Systems (DST),
EMC (EMC),
Nortel (NT),
Pivotal (PVTL),
Sanmina (SANM),
Solectron (SLR),
Sun (SUNW).
See on tore, et siin ka midagi soovitatakse.
Ma lisaks nimekirja veel ARTG ja PSEM.
Esimese kohta niipalju, et see on väga hästi konkureerinud nt. eespool mainitud Broadvision-iga. PSEM on aga mõnede hinnangute kohaselt turu parim väikemeeskond (see pole minu arvamus, vaid on jooksnud läbi analüütikute ostusoovituse tekstidest!).
Ma lisaks nimekirja veel ARTG ja PSEM.
Esimese kohta niipalju, et see on väga hästi konkureerinud nt. eespool mainitud Broadvision-iga. PSEM on aga mõnede hinnangute kohaselt turu parim väikemeeskond (see pole minu arvamus, vaid on jooksnud läbi analüütikute ostusoovituse tekstidest!).
And last but not least!
Soovitaks Teil ära tuua mõned "pahad poisid" aktsiaturul, kelle möödalaskmistest tasuks õppust võtta kogu meie kommuunil. Üks neist oleks FNV.
ATYT - Ati Technologies Inc.
Need kaks järgnevat meest on asjad, mis peaks olema kõikide investorite aabitsas kirjas: Palm ja Handspring. Kuna mõlemad firmad toodavad sisuliselt sama asja ei ole neil isegi mõtet eriti vahet teha, seda paasjalikult sellepärast, et nõudmine ületab tuntavalt pakkumise. Esiteks toodavad nad mõlemad tooteid, mis läheb jõulude paiku nagu soe sai (mis enamasti avaldub ka aktsiakurssides). Muide .. võoite isegi vaadata, ehk leiate firmasi, kelle elu läheb eriti mesiseks just jõulumüükidega ja teiseks on mõlemad firmad teatanud, et nad alustavad teise põlvkonna PDA-de arendamist ja juurutamist. Nimelt kavatsetakse üle minna ARM ahitektuurile.
PALM - Palm Inc
HAND - Handspring Inc
Juniper on minu lemmik olnud juba pikemat aega. Tehke kodutööd ja saate isegi aru millepärast. Üldiselt ma ei saa aru, miks inimesed põevad ja ei julge pisematesse firmadesse investeerida, vaid rohkem ikka kõige-kõigedesse.
JNPR - Juniper Networks
PALM - Palm Inc
HAND - Handspring Inc
Juniper on minu lemmik olnud juba pikemat aega. Tehke kodutööd ja saate isegi aru millepärast. Üldiselt ma ei saa aru, miks inimesed põevad ja ei julge pisematesse firmadesse investeerida, vaid rohkem ikka kõige-kõigedesse.
JNPR - Juniper Networks
Pronto: "Üldiselt ma ei saa aru, miks inimesed põevad ja ei julge pisematesse firmadesse investeerida, vaid rohkem ikka kõige-kõigedesse".
Just seda sa paraku ju ise teed. JNPR on üks selgelt "kõige-kõige" hype gruppi kuuluv stokk. Kuigi väiksema turukapitalisatsiooniga, saab ka PALM ja HAND liigitada "kõige-kõige" kategooriasse". Ühel neist on muuseas mäletamist mööda vähem kui nädala päeva pärast lõppemas lock-up periood, mis reeglina täiendava pakkumise tõttu hinnale põntsu paneb - uuri vähemalt see välja, enne kui konkreetset aktsiat ise ostma hakkad...
HAND, PALM ja jõuluralli - vaata eelmist aastat ja AMZN.
Just seda sa paraku ju ise teed. JNPR on üks selgelt "kõige-kõige" hype gruppi kuuluv stokk. Kuigi väiksema turukapitalisatsiooniga, saab ka PALM ja HAND liigitada "kõige-kõige" kategooriasse". Ühel neist on muuseas mäletamist mööda vähem kui nädala päeva pärast lõppemas lock-up periood, mis reeglina täiendava pakkumise tõttu hinnale põntsu paneb - uuri vähemalt see välja, enne kui konkreetset aktsiat ise ostma hakkad...
HAND, PALM ja jõuluralli - vaata eelmist aastat ja AMZN.
PALM ja HAND on mõlemad ka kasvuportfellis ja see on praegu vist ajalooliselt esimene kord, kus keegi veel soovitab neid aktsiad osta. Tore!!!
Üks märkus - Palmi erinevus Handspringist seisneb selles, et palm litsenseerib veel oma op-süsteemi, tekitades oluliselt laiema tuludebaasi, kui Hand.
Üks märkus - Palmi erinevus Handspringist seisneb selles, et palm litsenseerib veel oma op-süsteemi, tekitades oluliselt laiema tuludebaasi, kui Hand.
Ei juhtunud seda ka täna, robert.
See oli müügisoovitus, kui sa aru ei saanud :)
See oli müügisoovitus, kui sa aru ei saanud :)
tjah... ma vaatasin pronto post'i ja sealt lugesin välja ostusoovituse. vajutades nuppu Lisa>> sattusin krisjani posti järgi, mis tekitaski väikese segaduse.
Hmm .. PALM ja HAND on mõlemad nimed, millega saab kenasti mängida. Samas ma usun, et kui nad peaks ka oma ARM-dega ühele poole saama, peaks toimuma nende riistade jõudluse kvalitatiivne kasv, kuna enam ei jää nad isegi riistvaraliselt oluliselt alla PacketPC seadmetele. Mis omakorda tähendab seda, et see tekitab uue hulluse Palmi küllaltki lojaalse kasutajagrupi hulgas, kes ilmselt hakkavad kohe oma riistvara uuendama. Seda enam, et see on ka avalöögiks Palmi kavandatud rünnakule korporatiivklientide turule. Mul on arvamus, et kui Palm on oma kodutöö korralikult ära teinud, siis võib vabalt juhtuda, et näiteks hakkab see seade kuuluma näiteks USA politseiniku standardvarustusse.
Juniper on minu meelest üks üsna alahinnatud firmasi. Firma, mis suudab turgu praktiliselt kontrolliva Cisco käes aeglaselt, kuid stabiilselt enda kätte nokitseda on juba omajagu märkimist väärt. Ning samas pole nad teinud sisuliselt ühtegi märkimisväärset kala. Liikumised allapoole on toimunud enamasti üldise langustrendi täiesti arvestatavas raames. Muide, selle kõige-kõigega pidasin ma silmas suuri ja rasvaseid ja vanu firmasi, nagu näiteks IBM, Cisco, Microsoft ja Intel.
Juniper on minu meelest üks üsna alahinnatud firmasi. Firma, mis suudab turgu praktiliselt kontrolliva Cisco käes aeglaselt, kuid stabiilselt enda kätte nokitseda on juba omajagu märkimist väärt. Ning samas pole nad teinud sisuliselt ühtegi märkimisväärset kala. Liikumised allapoole on toimunud enamasti üldise langustrendi täiesti arvestatavas raames. Muide, selle kõige-kõigega pidasin ma silmas suuri ja rasvaseid ja vanu firmasi, nagu näiteks IBM, Cisco, Microsoft ja Intel.
Pronto, PALM ja HAND on tõesti nimed millega saab mängida, kuid pikaajaliselt on mõlemad üsnagi riskantsed, üsna palju õhku valuation'ites sees. Lisaks on veel hinnasõna on pidevalt tugevnemas, nii PALM kui HAND loodavad peatselt 99 USD tooteid turule tuua ja siis hakkab verd tõsiselt lendama.
Huvitav seik veel Handspringi kohta - kasutatakse küll Palmi OS-i, kuid erinevalt Palmi toodetest pole neil upgrade võimalik s.t. sunnitakse kasutajat pigem uut toodet ostma. Üldiselt tundub PDA-de vahetamine sarnane mobiilidele 1-2 aastaga mudelid aeguvad ja tuleks välja vahetada. See muidugi vesi PDA tootjate veskile.
Pronto poolt toodud PDA politseinikele on meeletu potentsiaaliga ja üldse mitte utoopiline, näiteks osades USA koolides Palmi low-endm100 juba üsna laialt kasutusel.
Jutu point? PDA-d suure potentsiaali, kuid ka kõrge riskiga.
Huvitav seik veel Handspringi kohta - kasutatakse küll Palmi OS-i, kuid erinevalt Palmi toodetest pole neil upgrade võimalik s.t. sunnitakse kasutajat pigem uut toodet ostma. Üldiselt tundub PDA-de vahetamine sarnane mobiilidele 1-2 aastaga mudelid aeguvad ja tuleks välja vahetada. See muidugi vesi PDA tootjate veskile.
Pronto poolt toodud PDA politseinikele on meeletu potentsiaaliga ja üldse mitte utoopiline, näiteks osades USA koolides Palmi low-endm100 juba üsna laialt kasutusel.
Jutu point? PDA-d suure potentsiaali, kuid ka kõrge riskiga.
Mida sa räägid selle Handspringi kohta? Nemad olid ju need, kes tõid turule Springboardi laienduspesa, mis on avatud 3rd party riistvaraarendajatele. Kuid erinevalt mobiilidest on PDA-de tarkvara kasutajate poolt uuendatavad. Näiteks mobiiltelefonide riistvara on juba aastaid on küllalt sarnane, võimsust pole sinna mingit pidi lisatud. Uutel mudelitel on pigem juurde on tulnud uuendatud soft ja uuendatud neatness. See, et mobiiltelefonid on pisemaks läinud pole tingitud mitte niivõrd tootjate soovist, vaid pigem tootjatele tarnitud detailide väiksemast muutumisest. Oleks ju jabur jätta pool kest tühjadeks.
Muide, kui sa pakud välja, et Handspring ja Palm omavahel konkureerivad, siis see on küll üks koht, kus ma tahaks vastu vaielda. Mõlemad firmad tegelevad pigem turupenetratsiooniga ning alles 2-3 aasta pärast algab tegelik konkurents. Handspring pigem aitab Palmi, kui võistleb sellega. Nende tegelik konkurent istub hoopis Redmondis. Alles pärast PocketPC turule ilmumist hakkasid need kaks uute toodete poole pingutama. Sellist AMD ja Inteli laadset teinteisele kuklasse hingasmist ei ole ega tule PDA-de turule niipea.
Muide, kui sa pakud välja, et Handspring ja Palm omavahel konkureerivad, siis see on küll üks koht, kus ma tahaks vastu vaielda. Mõlemad firmad tegelevad pigem turupenetratsiooniga ning alles 2-3 aasta pärast algab tegelik konkurents. Handspring pigem aitab Palmi, kui võistleb sellega. Nende tegelik konkurent istub hoopis Redmondis. Alles pärast PocketPC turule ilmumist hakkasid need kaks uute toodete poole pingutama. Sellist AMD ja Inteli laadset teinteisele kuklasse hingasmist ei ole ega tule PDA-de turule niipea.
Pronto, kui Sa nüüd hoolega vaatad, siis rääkisin Handspringi OS-ist, millel pole upgrade võimalik.
Ja sarnaselt mobiilidele tullakse pidevalt uuemate ja pisemate toodetega välja. Mis sunnib kasutajaid uut toodet ostma. Ja kui uued 3rd party apps ei toeta Palmi OS-i 3.0, siis peab Handspringi omanik lihtsalt uue toote ostma, kuna erinevalt Palmist pole upgrade versioonini 3.5 võimalik.
Leian, HAND ja PALM on konkurendid, mitte vahest tõesti nii verised kui AMD ja Intel, kuid tegelik konkurents toimib juba täiesti. Kasvõi PocketPC tulekuga, mida USA-s ei jõuta suure nõudluse tõttu tarnida.
Ja sarnaselt mobiilidele tullakse pidevalt uuemate ja pisemate toodetega välja. Mis sunnib kasutajaid uut toodet ostma. Ja kui uued 3rd party apps ei toeta Palmi OS-i 3.0, siis peab Handspringi omanik lihtsalt uue toote ostma, kuna erinevalt Palmist pole upgrade versioonini 3.5 võimalik.
Leian, HAND ja PALM on konkurendid, mitte vahest tõesti nii verised kui AMD ja Intel, kuid tegelik konkurents toimib juba täiesti. Kasvõi PocketPC tulekuga, mida USA-s ei jõuta suure nõudluse tõttu tarnida.