LHV Direct jälgib

Kõik käesolevas nimekirjas olevad aktsiad on noteeritud Nasdaq’il või NYSE’l

Ootame ettepanekuid ja kommentaare!
Pakkuge aktsiaid juurde, soovitage mahakriipsutada, võib-olla on võimalik aktsiaid paremini klassifitseerida.

Interneti baasarhitektuur
Cisco Systems
Exodus Communications
JDS Uniphase
Lucent Technologies
Nortel Networks
E kommerts
Amazon.com
Ebay
Yahoo
Meedia
America Online
News Corporation
Time Warner
Telekommunikatsioon
AT & T
Level 3 Communications
MCI Wordcom
NTT
British Telecommunications
Deutsche Telecom
France Telecom
Sonera
Telefonica
Telecom Italia
Tarkvara
Ariba
Broadvision
Commerce One
Microsoft
Oracle
Red Hat
Riistvara
Apple Computer
Compaq Computer
Dell Computer
EMC
Hewlett-Packard
IBM
Sun Microsystems
Elektroonika
Koninklijke Philips
Sony
Flextronics
Solectron
Mobiilside
Ericsson
Motorola
Nokia
Palm
Qualcomm
Vodafone Airtouch
Pooljuhid
Applied Materials
Broadcom
Intel
PMC Sierra
Texas Instruments
Finantsasutused
AIG
Charles Schwab
Citigroup
Goldman Sachs
Etrade
JP Morgan
Morgan Stanley Dean Witter
Farmaatsia
Aventis
Merck
Pfizer
Smithkline Beecham
Biotehnoloogia
Affymetrix
Amgen
Biogen
Celera
Immunex
Millenium Pharmaceuticals
PE Corporation
Autotööstus
DaimlerChrysler
Ford
General Motors
Energia ja nafta
BP Amoco
ENI
Enron
Exxon Mobil
Royal Dutch
Texaco
Kaubandus
Gap
Home Depot
Wal Mart
Toit & kosmeetika
Coca Cola
McDonald´s
Procter & Gamble
Unilever
Transport
United Parcel Service
Federal Express
Konglomeraadid
CMGI
General Electic

Mida see nimekiri tähendab? Kas seda, et LVH on nendesse aktsiatesse investeerinud? Või kavatseb LHVDirect nende aktsiate kohta analüüse teostada? Või ütleb lihtsalt ilma analüüsita, et paigutage oma raha nendesse aktsiatesse.

Veiko
Selle nimekirja alusel kavatseme me investoreid asjadekäiguga kursishoida. Aga nimekiri on ise lahtine. See on esialgne valik.
Olete kindlad, et üldse selline firma nagu Celera(biotehnoloogia)on üldse börsil noteeritud. Otsisin seda juba esmaspäeval Marketwatchist ja Yahoo fn-ist, aga ei leidnud. Kui keegi teab sümbolit, siis andke teada.
CRA peaks sobima Celera kohta.
ON vist jah, ainult firma nimi on Marketwatchi järgi Pe corp.
PE Corporation-Celera Genomics Group (Celera Genomics)

Heal lapsel mitu nime.
Geenid ja DNA ka pikad aheled ning keerulised ka.
Tõsine teadlaste firma ja nimi ka vastav :)

Nagu ma aru saan, valitud on väheste eranditega iga valdkonna "blue chips". Kas "soovitusnimekiri" tähendab, et neid kõiki oleks mõttekas osta? Vaevalt.
Aga kursishoidmiseks on igalt alalt valitud tuntumad nimed: not bad.
Võib-olla Akamai netiarhitektuuri koha pealt lisada ja biotech Millennium on ikka ülispekulatiivne, umbes nagu mälutootja Rambus.
Gap tegi just 52-week-low hiljuti, muide.
Nagu aru saan, on nende aktsiate soovitus LHV poolt buy või strong buy. Mina nii julgelt ise sellist seisukohta ei ütleks.
Mida see investorite kursis hoidmine tähendaks? Kui uudiseid hakata siia tõlkima, siis selliste firmadega seotud uudiseid tuleb iga päev sadu. Kas lihtsalt tehakse uudiste valik?
Börsikurssi näeb siit niikuinii.

Veiko
Sa juba korra ülalpool küsisid kas see nimekiri on LHV-poolne soovitus, ja Graafik ka juba vastas, et ei ole.

See nimekiri on midagi sarnast nagu kaupluses kaupade nomenklatuur, mis aga ei tähenda et müüjad peaksid sulle tingimata TERE piimale buy või strong buy soovituse andma.
to tarmo: Aga tegemist on ju soovitusnimekirjaga? Kui Tere piim oleks soovitusnimekirjas, siis pigem ostaks :) USA-s võiks sellest isegi kohtuasi tulla, näe LHV soovitas aga JDSU hoopis kukkus. Seda tingimusel, et LHV pole märkinud et nad ei vastuta investorite tehingute tulemuste eest (see vist igal .com saidil). See arvamus minu poolt on küll täielik tähenärimine, kuid juhin lihtsalt tähelepanu.
Mina vaataks seda nii, et see nimekiri on katse tõmmata kuskile joon "oluliste" ja "ebaoluliste" aktsiate vahele. Selline joone tõmbamine on loomulikult väga subjektiivne, ja igal inimesel on omad "olulised" aktsiad, aga ma olen veendunud, et mingi fookus on vajalik.

Sellisena ei olegi tähtis kas LHV arvab kas JDSU on hea investeering või kas ta tõuseb või langeb. See kõik ei muuda fakti, et JDSU on oluline aktsia mida jälgida, kui sa oled USA turgudel pikemaajaliselt investeerimas.

Ja beast, palun juhi mu tähelepanu sellele kus täpselt sa seda soovitust nägid? :)
Oops, mulle just näidati, et threadi nimi on "soovitusnimekiri". My bad. OK, lepime siis lihtsalt kokku, et see nimi on misleading.
OK. Soovitusnimekiri lihtsalt polnud kõige õigem termin. Ja pole väga oluline. Kuid nimekiri iseenesest üsna ülevaatlik, kui LHV nende kõikidega pidevalt tegeleda suudaks oleks küll päris tore. Mis täpsemalt nende stock'idega plaanis on?
Ma ei saanud Graafiku käest vastust, et see need aktsiad ei ole soovitused. Ma sain hoopis vastuse, et nende aktsiatega soovitab LHVDirect tegeleda. Võib-olla oleks parem termin "näidisportfell". Samas on aga tüüpilise väikeinvestori portfelis ainult mõned aktsiad.
Aktsiaid olulisteks ja ebaolulisteks pidada ei tohiks. Igal investoril on oma investeerimisstiil ja oma lemmikaktsiad. Tähtis on tootlikus. Kui nüüd soovitatakse osadest aktsiatest raha välja võtta ja ainult loetletud aktsiatesse panna, oleks börsi tulemus teada. Loetletud aktsiad tõusevad kiiresti ja teised langevad. SEC aga esitaks koheselt turu manipuleerimissüüdistuse.
Üks huvitav sait on www.iexchange.com. Seal saab igaüks aktsiate soovitusi kirjutada ja võisteldakse analüüsi (targeti) täpsuse ja tootlikuse üle. Lisaks võid oma analüüsi ka teistele müüma hakata. Mõnikord on võimalik $10 dollari eest selline analüüs osta, mille sisu on "Onu ütles ja tal on alati õigus".
Ikkagi tahaks teada, mida see "asjadega kursis hoidmine" konkreetselt tähendaks.

Veiko
Vat mina ei saa aru kuskohast sa leiad seda, et Graafik või LHVDirect soovitab nende või mingite muude aktsiatega tegeleda. Lugesin hoolega Graafiku vastuse üle, ja mitte ei leia üles. Pane nüüd väga hoolega tähele, äkki saad seekord aru: see nimekiri EI OLE näidisportfell, ja ta EI OLE soovitus neid aktsiaid osta.

Ja mina isiklikult selle üle väga ei muretse, et SEC meile turu manipuleerimise pärast kaela tuleks, aga tänan kaasa tundmast :).

lhvdirecti poolt vaadatuna oleks see nimekiri mingiks "filtriks", s.t. need oleksid aktsiad, millel me püüaksime nii hästi kui suudame silma peal hoida, jälgida, ja teile teada anda, kui midagi juhtub (või ei juhtu). Sest ka kõige parema tahtmise juures ei ole võimalik mingigi mõistliku kaetuse tagamine, kui seada eesmärgiks jälgida kõiki NASDAQ-il ja NYSE-l kaubeldavaid aktsiaid. See ei tähenda, et kui mingi aktsia on sellest nimekirjast väljas, siis sellest lhvdirectis ei võiks kuulda või rääkida, kui on millest rääkida. Pigem on eesmärgiks, nagu ma enne ütlesin, saavutada mingi fookus.

Minule isiklikult tundub, et ka see nimekiri on tegelikult liiga pikk.
Lähenesin väga sõna-sõnalt - "Soovitusnimekiri". Täpselt sama tegin mina foorumis "Globalstar", kui teatasin, et omistan nende aktsiaid ja hoian seda foorumit kursis, kui midagi olulist selles valdkonnas juhtub. Seega, andsin soovituse neid aktsiaid osta ja nii on vähemalt teised siin aru saanud. SEC vaevalt, et suudab eestikeelse jututoa põhjal midagi tõestada ja palju raskem oleks siin kedagi karistada. Tegelikult on näiteks Yahoo jututubade puhul pidevalt keegi SEC'i uurimise all ja siis kustutatakse Ta postitused ja kasutajatunnus ära. Ta teeb aga uue ja jätkab sama moodi. Loomulikult oleks tore, kui keegi hakkaks mingite peamiste firmade uudiseid Eesti keelde tõlkima.

Veiko
Pisut lisaselgitusi.
USA turg on nagu piibli paksune restoranimenüü.
Kogu valikuga ei jõua tutvuda ja ilmselt pole vajagi. LHVDirecti nimekiri kajastab valimit aktsiatest mida LHVDirect kavatseb hakata aktiivsemalt kajastama. Piirates kvantiteeti loodame kasvavatada LHVDirecti kasutajate teadmisi iga konkreetse aktsia kohta kvalitatiivselt.

Me ei väida, et valitud aktsiad on kõige paremad, likviidsemad, vähemriskantsemad vms.
Häid aktsiaid leidub rohkesti ka väljaspool seda nimekirja.
Nimekirja eesmärk on katta suhteliselt suuremaid ja tuntumaid firmasid. Samas oleme tahtlikult "üle esindanud" tehnoloogia ja biotehnoloogiasektorite blue chipid ning Euroopa firmad. Biotehnoloogia välja arvatud, oli taotluseks ka vältida üliriskantseid aktsiaid.

Kuidas nimekiri tekkis?

Esiteks, otsustasime et LHVDirect suudab piisava sagedusega katta maksimaalslt 100 aktsiat.

Teiseks, kuna LHV tegevus on 50% venture capital ja me usume, et uued tehnoloogiad muudavad maailma, võtsime nimekirja selgrooks meie lemmikajakirja Redherring nimekirja 50 avalikust ettevõttest, mis usutavasti lähiaastatel enim muudavad maailma.

Kolmandaks, kuna Redherring eelistab liikumise kiirust massile, siis lisasime olulisemate majandussektorite(telekom, finantsid, energia)juhtivaid firmasid

Neljandaks, lisasime firmasid Business Weeki S&P 500 TOP 50 valikust

Viiendaks, arvestades Eesti paiknemist Euroopas lisasime olulisimad NYSE-l kaubeldavad Euroopa aktsiad(telekomid, Nokia, naftafirmad)

Kuuendaks, arvestades Eesti massikommunikatsiooniga vaatasime, et oleks kajastatud USA aktsiad mida katab Äripäev.

Seitsmendaks, käisime nimekirja mitu korda läbi ja tegime isiklikest arvamustest lähtuvalt muudatusi

Kokkuvõtteks: usume, et nimekirja aktsiate hulgast on võimalik kokku panna piisavalt diversifitseeritud portfelle, mille pikaajaline tootlus lööb enamuse üksikute turgude tootlusi

Rain Lõhmus

Tänan selgituste eest. Kui tohib küsida, mis LHV tegevusest see ülejäänud 50% on?

Veiko
Arusaadavalt on nimekiri liiga pikk, et iga aktsia kohta põhjalikku analüüsi teha ja soovitusi jagada.

Samas järgmise sammuna ootaks küll nende aktsiate lühitutvustust (põhilised suhtarvud, peapõhjusd nende ostmiseks ja põhilised riskid, võib olla ka graafikud), sest ilmselt on ainult aktsiate nimedest siiski liiga vähe abi, eriti kui LHV ütleb, et see nimekiri on ainult filter ja osta ei soovita. Näiteks kui siin nimekirjas on Amazon, siis võiks olla mainitud, et suur osa analüütikutest peab seda aktsiat üliriskantseks, kuna tegemist on kombinatsiooniga negatiivsest cash-flowst, hiigelsuurest võlakoormast ja uute laenude saamisega seotud raskustest, kusjuures on selge, et ilma lisarahata on ta 9 kuu pärast maksevõimetu.