ma saan aru, et kuskil peaks tulema ka noteeringud välja, aga kus seda vaadata võiks?
Esmaspäeval alates kella 12-st hakkab noteeringuid nägema siin: http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=bonds&lang=et
Lisaks lõime Turud ja hinnad lehel Balti alajaotusesse Balti võlakirjade nimekirja
Kui börsi lehel kuvatakse hinda protsendina nominaalist, siis LHV lehel on see toodud puhashinnana.
Kui börsi lehel kuvatakse hinda protsendina nominaalist, siis LHV lehel on see toodud puhashinnana.
LHV uue võlakirja kauplemine algab eeldatavalt esmaspäevaks, panen siia info kuidas seda LHV vahendusel teha.
Võlakirjade ostu- või müügisoovi korral vali internetipangas RAHA KASVATAMINE valikust „Võlakirjade ost-müük“. Seejärel vali rippmenüüst sobiv võlakiri, sisesta kogus ja hind ning orderi kehtivusaeg.
Hinna sisestamisel on oluline teada, et kasutusel on puhashind. Puhashind tähendab seda, et tehingu teostumisel lisatakse sellele veel kogunenud intress. Seega, lõplik turuhind on puhashinna ja kogunenud intressi summa.
Puhashind + kogunenud intress = turuhind
Puhashind (clean price) on võlakirja hind, mis ei sisalda kogunenud intressi.
Turuhind (dirty price) on võlakirja hind, mis sisaldab kogunenud intressi.
Kogunenud intress (accrued interest) on võlakirja viimasest intressimaksest kogunenud intress.
Orderi sisestamisel broneeritakse kontol esialgu puhashind ja teenustasu. Orderi täitmisel sisestatakse orderile turuhind, mis sisaldab kogunenud intresse ja millele lisandub teenustasu.
Võlakirjade ostu- või müügisoovi korral vali internetipangas RAHA KASVATAMINE valikust „Võlakirjade ost-müük“. Seejärel vali rippmenüüst sobiv võlakiri, sisesta kogus ja hind ning orderi kehtivusaeg.
Hinna sisestamisel on oluline teada, et kasutusel on puhashind. Puhashind tähendab seda, et tehingu teostumisel lisatakse sellele veel kogunenud intress. Seega, lõplik turuhind on puhashinna ja kogunenud intressi summa.
Puhashind + kogunenud intress = turuhind
Puhashind (clean price) on võlakirja hind, mis ei sisalda kogunenud intressi.
Turuhind (dirty price) on võlakirja hind, mis sisaldab kogunenud intressi.
Kogunenud intress (accrued interest) on võlakirja viimasest intressimaksest kogunenud intress.
Orderi sisestamisel broneeritakse kontol esialgu puhashind ja teenustasu. Orderi täitmisel sisestatakse orderile turuhind, mis sisaldab kogunenud intresse ja millele lisandub teenustasu.
LHV võlakirjaga tehti täna esimene börsitehing tasemelt 1025 (puhashind) eurot, viimast hinda kuvatakse ka LHV internetipangas (mitte võlakirja nimiväärtust).
miks koguseid pole näha?
kui praegu osta 1050ga siis mis turuhind tuleb?
ja miks ei kuvata turuhinda, kuna see peaks olema ju väljaarvutatav?
kui praegu osta 1050ga siis mis turuhind tuleb?
ja miks ei kuvata turuhinda, kuna see peaks olema ju väljaarvutatav?
Koguste osas teeme parandusi. 1050 puhashind on tänast kogunenud intressi arvestades 1051.986 turuhind. Hindade ümberlülitamise võimalusega on see leht.
Tuletan igaks juhuks meelde, et investor, kes ostis võlakirju investeerimiskonto süsteemis, peaks sellest LHV-d teavitama. Vaid sellisel juhul saab intressidelt makstavat tulumaksu edasi lükata.
Mis kujul ja millal teavitus peaks toimuma?
Paluks saata nimi, arvelduskonto number ja isikukood digitaalselt allkirjastatult aadressil info@lhv.ee Teavitus tuleks saata enne esimest intressimakset 29.01.2016
LHV võlakirjaga tehti novembris 21 kauplemispäeva jooksul 15 tehingut ehk siis keskmiselt 0.71 tehingut päevas.
Algaja ei saa aru puhtast matemaatikast.
*Ma saan 6,5% kvartalis ehk 260 eurot aastas - tm.
*Kokkuvõttes 10 aastaga minu kasum 260*10=2600 - tm
*Lisaks LHV on kohustatud 10 aasta pärast ostma tagasi võlakirjad turuhinnaga
Ehk siis saan tagasi oletame 1000eur, kokku 3600eur (tulumaksu ei arvestand praegu)
Kas olen asjast õigesti aru saanud?
*Ma saan 6,5% kvartalis ehk 260 eurot aastas - tm.
*Kokkuvõttes 10 aastaga minu kasum 260*10=2600 - tm
*Lisaks LHV on kohustatud 10 aasta pärast ostma tagasi võlakirjad turuhinnaga
Ehk siis saan tagasi oletame 1000eur, kokku 3600eur (tulumaksu ei arvestand praegu)
Kas olen asjast õigesti aru saanud?
LHV ostab võlakirja tagasi nominaaliga ehk 1000 eur. Intressimaksed 10 aasta jooksul 650 eurot, kuid LHV-l on õigus võlakirjad osta tagasi 5 aasta möödudes, seega võivad intressimaksed olla ka 325 eurot (kui võlakiri varem tagasi ostetakse).
Ma olen aru saanud, et intress on 6,5% aastas. Väljamakseid tehakse kord kvartalis. Sellisel juhul on intressi laekumine ikka 65€ aastas. 10 aasta jooksul siis 65€.
Siiski on arvutuses viga sees ja parandan ka ennast. 6,5% on aastane intress ja seega on tulu aastas 65 eurot ja 10 aasta jooksul 650 eurot (5 aasta jooksul 325 eurot). Kvartalis on intressimakse suuruseks 16,25 eurot. Parandan ka eelmise postituse vea.
parandus: 10 aasta jooksul siis 650€
Tõmbasite hakkliha unistustele vee peale :-(
Täna on LHV võlakirjade viimane cum-interest kuupäev. Esimene intressimakse sooritatakse 21.12.2015.
Börsiteade: LHV Groupi intressimakse
AS LHV Group fikseerib investorite nimekirja intressi maksmiseks võlakirjadelt (väärtpaberi lühinimi LHVB072524A*, ISIN kood EE3300110550) 19. detsembril 2015. a kell 23:59.
Ülaltoodust lähtudes kaubeldakse täna, 16. detsembril 2015. a viimast päeva AS-i LHV Group võlakirjadega, millel on õigus intressimaksele (cum-interest). Homme, 17. detsembril 2015. a ostetud võlakirjad ei oma enam õigust intressimaksele (ex-interest).
Kvartaalne intressimakse (aastase intressimääraga 7,25%) makstakse investoritele välja 21. detsembril 2015.
Börsiteade: LHV Groupi intressimakse
AS LHV Group fikseerib investorite nimekirja intressi maksmiseks võlakirjadelt (väärtpaberi lühinimi LHVB072524A*, ISIN kood EE3300110550) 19. detsembril 2015. a kell 23:59.
Ülaltoodust lähtudes kaubeldakse täna, 16. detsembril 2015. a viimast päeva AS-i LHV Group võlakirjadega, millel on õigus intressimaksele (cum-interest). Homme, 17. detsembril 2015. a ostetud võlakirjad ei oma enam õigust intressimaksele (ex-interest).
Kvartaalne intressimakse (aastase intressimääraga 7,25%) makstakse investoritele välja 21. detsembril 2015.
Täna on LHV võlakirjade viimane cum-interest kuupäev. Esimene intressimakse sooritatakse 29.01.2016
Börsiteade:
Börsiteade:
AS LHV Group fikseerib investorite nimekirja intressi maksmiseks võlakirjadelt (väärtpaberi lühinimi LHVB065025A*, ISIN kood EE3300110741) 28. jaanuaril 2016. a kell 23:59.
Ülaltoodust lähtudes kaubeldakse täna, 26. jaanuaril 2016. a viimast päeva AS-i LHV Group võlakirjadega, millel on õigus intressimaksele (cum-interest). Homme, 27. jaanuaril 2016. a ostetud võlakirjad ei oma enam õigust intressimaksele (ex-interest).
Kvartaalne intressimakse (aastase intressimääraga 6,50%) makstakse investoritele välja 29. jaanuaril 2016.
Kas täna saab neid võlakirjasid veel märkida?