Sellel portfelil ei tundu just kerge olevat, viinakurat võtab oma osa ja mitte väikese.
kuldsed sõnad...
"Kõige hullem on, kui inimene jääb miinusesse,” ütleb Raamat.
...ja kohe edasi loogiline järeldus:
"Mõtlesin, et aktsiad võivad raha sisse tuua,” ütles toona kindla sissetulekuta Raamat.
:D
"Kõige hullem on, kui inimene jääb miinusesse,” ütleb Raamat.
...ja kohe edasi loogiline järeldus:
"Mõtlesin, et aktsiad võivad raha sisse tuua,” ütles toona kindla sissetulekuta Raamat.
:D
"Äripäeva börsitoimetuses heliseb igal hommikul veidi pärast üheksat telefon. Helistajaks on Tiit Raamat..."
ei tea, kas neile alati helistatakse, ehk teisedki helistavad jne. Eks sealt ka nõuanded ja investeerimissoovitused.
ei tea, kas neile alati helistatakse, ehk teisedki helistavad jne. Eks sealt ka nõuanded ja investeerimissoovitused.
Tegemist on tüüpilise Äripäeva lugejaga. Ja teisalt - täpselt sellisele lugejale Äripäeva
toimetajad ka oma lehte teevad.
Keegi mainis nädalavahetusel, et uuriva toimetuse Äripäev juba tegi, nüüd peaks ka majandustoimetuse tegema. Jumala õige.
Nojah, aga niipalju kui mina olen elu ja maailma asjadest aru saanud, võid sa kl 9 hommikul küsida investeerimissoovitust oma haldurilt, maaklerilt vms kodanikult, kes sellise tööga tegeleb ja kes saabki palka klientidega tegelemise, sh nõustamise eest.
Aga ajalehe toimetuse (sh ka lehe majandustoimetuse!) asi oli vanasti ajalehte teha, mitte investeerimissoovitusi jagada. Või nagu öeldakse, pärast 9.11 pole maailm enam endine...?
Aga ajalehe toimetuse (sh ka lehe majandustoimetuse!) asi oli vanasti ajalehte teha, mitte investeerimissoovitusi jagada. Või nagu öeldakse, pärast 9.11 pole maailm enam endine...?
Kui mina artiklit lugesin, kargas esimesena mõte pähe, et mees annab ÄP-le vihjeid.
Raamat üks paras taksojuht ole.Aga edu tema tegemistes!
Legendaarne börsispekulant Annika Matson!
ÄP artikkel
ÄP artikkel
Lugesin ka seda enesekaemuslikku heietust ja oleks peaaegu naeru kätte lämbunud. Eriti meeldisid mulle pealkiri "Minu spekulatsioon Tallinki aktsiatega on kandnud vilja" ning laused "Varsti pärast minu spekulatiivset ostu teatas Tallink, et korraldab toonase Tallinna börsi lipulaeva Hansapanga eeskujul fondiemissiooni." ja "Siinkohal olgu märgitud, et ametlikus statistikas on minu nimel kokku rohkem Tallinki aktsiaid, aga need kuuluvad tegelikult ühele sõbrale, kes ka tahtis esimest korda aktsiatega kätt proovida, kuid ise väärtpaberikontot veel avada ei julgenud."
ehee,
"Tegelikult olen endale selgeks teinud, et kui ma need Tallinki aktsiad ükskord maha müün, siis investeerin hoopiski iseendasse. Plaanis on ette võtta reis mõnele soojale maale, et siis veidi ka elu nautida ja teistmoodi puhata. Näiteks elevandi seljas sõita."
tänaste hindade juures võid selle rahaga pigem seenele sõita.
"Tallinki börsiletuleku eelselt olid minu plaanid nende aktsiatega veelgi ambitsioonikamad ja plaanisin nad müüa, kui ühe aktsia hind jõuab 130 krooni piirimaile. Et siis saaksin uhkelt rusikaga vastu rindu tampida ja kiidelda, et olen iga Tallinki aktsiaga teeninud ligi 100 krooni kasumit. Aga nüüd - eks näis, kuidas firma edasi areneb ja milliseid uudiseid tulema hakkab."
nagu lastelehelt:)
"Tegelikult olen endale selgeks teinud, et kui ma need Tallinki aktsiad ükskord maha müün, siis investeerin hoopiski iseendasse. Plaanis on ette võtta reis mõnele soojale maale, et siis veidi ka elu nautida ja teistmoodi puhata. Näiteks elevandi seljas sõita."
tänaste hindade juures võid selle rahaga pigem seenele sõita.
"Tallinki börsiletuleku eelselt olid minu plaanid nende aktsiatega veelgi ambitsioonikamad ja plaanisin nad müüa, kui ühe aktsia hind jõuab 130 krooni piirimaile. Et siis saaksin uhkelt rusikaga vastu rindu tampida ja kiidelda, et olen iga Tallinki aktsiaga teeninud ligi 100 krooni kasumit. Aga nüüd - eks näis, kuidas firma edasi areneb ja milliseid uudiseid tulema hakkab."
nagu lastelehelt:)
http://www.aripaev.ee/3092/rt_komm_309202.html?e=mc2&leht_id=3092
See on ka üks huvitav lugu Tallinki optsioonidest. Moraal ja/või point jäi minu jaoks nii segaseks, et ma ei saanudki lõpuks aru, mida öelda sooviti. Et Eestis saab optsioonidega kaubelda? Ahsoo... no selge.
See on ka üks huvitav lugu Tallinki optsioonidest. Moraal ja/või point jäi minu jaoks nii segaseks, et ma ei saanudki lõpuks aru, mida öelda sooviti. Et Eestis saab optsioonidega kaubelda? Ahsoo... no selge.
Sry aga ma pidin toesti seda ajalehte lugedes naerukrambid saama.Ma ei teadnutki,et 2rip2evast on saanud huumoriajakiri.T2na ma sain niipalju targemaks 10 aktsiaga spekuleerides voib lausa rikkaks saada ja yks teine tegelane tegi selgeks et optioonidega on voimalik isegi kaotada!J22n huviga ootama Pr Matsoni ja tema tsumfti j2rgmiseid sydikaid sonavotte!
"Targemaks" sai lugeja ka selle teadmise võrra, et kui optsiooni on võimalik müüa, siis ongi tegu kohe ameerika-tüüpi optsiooniga... :) Minu teada pakutakse Eestis siiski euroopa-tüüpi optsioone...
???
avista
LHV pakub ameerika tüüpi optsioone
Ameerika tüüpi optsiooni on võimalik KASUTADA kogu selle eluea jooksul
Euroopa tüüpi optsiooni on võimalik KASUTADA ainult selle lõpptähtajal
LHV pakub ameerika tüüpi optsioone
Ameerika tüüpi optsiooni on võimalik KASUTADA kogu selle eluea jooksul
Euroopa tüüpi optsiooni on võimalik KASUTADA ainult selle lõpptähtajal
Õnnestus kodanik Matsoni ja ta kolleegide suurepärast raadiovestlust kuulata...
vahetult enne Tallinki börsile tulekut. Ah et nüüd siis duubel 2 loripäevas.
vahetult enne Tallinki börsile tulekut. Ah et nüüd siis duubel 2 loripäevas.
kasutada tähendab siin, et ameerika optsioone on võimalik iga aeg vahetada aktsiate vastu
Mida te ilgute siin Tallinki suuromanik A.Matsoni kallal. Vähemalt on tal selge visioon, kuhu teenitud ülikasumid lähevad - elevandiga sõitmiseks. Kõik siinkirjutajad sellest aru ei saa, sest neil on migi kinnisidee oma vaba raha taguda uuesti mingitesse aktsiatesse või muudesse jaburatesse vahenditesse.
Ja pealegi - mulle täitsa meeldib, kui tutvustatakse eesti börsihaide tehinguid, nii saan minagi pisut õppida teiste edulugudest. Muidu avaldavad siin igasuguste Warren´ite ja Buffet´ite jutte.
Annika - tubli! Ära lase end segada mingitest valestimõtlejatest ja hoia külma närvi! Hoian Sulle pöialt, et juba umbes 2009. aastal saaksid Sa teiste kadedate pilkude all ülbelt sõita elevandiga Riia loomaaias.
Ja pealegi - mulle täitsa meeldib, kui tutvustatakse eesti börsihaide tehinguid, nii saan minagi pisut õppida teiste edulugudest. Muidu avaldavad siin igasuguste Warren´ite ja Buffet´ite jutte.
Annika - tubli! Ära lase end segada mingitest valestimõtlejatest ja hoia külma närvi! Hoian Sulle pöialt, et juba umbes 2009. aastal saaksid Sa teiste kadedate pilkude all ülbelt sõita elevandiga Riia loomaaias.
Riia loomaaias :-D
Naera puruks
Naera puruks
Henno, Graafik, tänud kommentaaride eest. Sellele soovisingi kerge irooniaga viidata, et võimalus optsiooni müüa ei tee sellest veel sugugi ameerika-tüüpi optsiooni. Täpne tsitaat siis selline: "Eestis kaubeldakse Ameerika tüüpi optsioonidega. See tähendab, et kogu optsiooni aja vältel saab selle omanik aktsiaid müüa." Müügi asemel peaks siis tõesti jutt olema hoopis kasutamisest või realiseerimisest.
Teises lauses usaldasin küll liialt oma mälu (ja ilmutasin kohatut ignorantsi), et TSE aktsiatele pakutaksegi ainult euroopa-tüüpi optsioone. Nüüd tutvusin LHV tootevalikuga lähemalt ;)
Teises lauses usaldasin küll liialt oma mälu (ja ilmutasin kohatut ignorantsi), et TSE aktsiatele pakutaksegi ainult euroopa-tüüpi optsioone. Nüüd tutvusin LHV tootevalikuga lähemalt ;)