To jan1: Ei, ma pole veel midagi öelda jõudnud ;-)
To sCandaL: Jah, ma arvan ka et inimesed kes 23ndaks eluaastaks piisavalt jõukaks pole saanud pole miskit väärt. Nende piinad peaks tõesti lõpetama või nad vähemalt Eestist välja saatma.
... jeesus... vahel ma vaatan kyll et mis imelikesse kohtadesse ma webis ikka satun... kui enda elul pole muud eesmärki kui raha teenida siis võiks vähemalt aktsepteerida, et on olemas inimesi kel on vahel elus ka muid hobisid olnud.
Õnneks on minu tutvusringkonnas vist isegi rohkem neid kes sel ajal olid sunnitud ylikonda laenama. Mina ise enam-vähem kaasa arvatud.
käisin hipidega pidus nädalavahetusel pärap6ses,
pidu oli wayparem kui linnapeod.
ppl!
pidu oli wayparem kui linnapeod.
ppl!
Ma ei tea palju on LHV forumite aktiivseid kasutajaid, aga eks ikka mõni on rohkem legendaarne kui teine, aga see, et ajalehes pilt ja pealkiri... Enne peaks olema midagi ette näidata. Selles ei ole süüdi Alvar vaid ajakirjanik. (Alvar, ära pea viha!)
Kas Eestis üldse on legendaarseid, heas mõttes, börsispekulante? Ma mõtlen niisuguseid, kes ei häbene oma teenitud miljoneid (dollareid) tunnistada.
Charly Viikberg, Arle Mölder? :-( Need vist teenisid kasumeid siis kui nende kliendid kaotasid, ja mitte börsil spekuleerimisega?
Kas Eestis üldse on legendaarseid, heas mõttes, börsispekulante? Ma mõtlen niisuguseid, kes ei häbene oma teenitud miljoneid (dollareid) tunnistada.
Charly Viikberg, Arle Mölder? :-( Need vist teenisid kasumeid siis kui nende kliendid kaotasid, ja mitte börsil spekuleerimisega?
pigem on probleemiks see, et börsilt miljonid kokku kahmanud inimesed ei julge seda avalikult tunnistada.
Mitu eelmisel aastal vähemalt miljon eeku teeninud inimest lubas oma nime avalikustada? (ÄP nädal-kaks vana uudis)
Mitu eelmisel aastal vähemalt miljon eeku teeninud inimest lubas oma nime avalikustada? (ÄP nädal-kaks vana uudis)
::-O)) irw, puhkuselt tagasi, lugesin ka artiklit, midagi tuleks nagu meelde "aasta siis oli ... " eriline spekuleerimine küll siis tõsvatel turgudel, nii kui käe külge paned kohe roheline, samas tore ju, las aga kirjutavad võib olla toob selline lähenemine ajakirjaduse poolt värsket verd juurde, muidu ma vaatan evk-s börsiettevõtete väärtpabereid omavate kontode arv kahaneb kogu aeg (alates 01.12.99)
muide Alvar üks küsimus, kui suure osa sa oma aasta kogutulust investeerimiseks/spekuleerimiseks (kui soovid) kasutad protsentuaalselt ?
muide Alvar üks küsimus, kui suure osa sa oma aasta kogutulust investeerimiseks/spekuleerimiseks (kui soovid) kasutad protsentuaalselt ?
Buffalo, kuna ma praegu õpin viimast aastat, siis mul tulu praktiliselt pole, kuna praegu tööl ei käi. Ma olen küll selles suunas mõtteid mõlgutanud, et kui enam-vähem töökoha saan, siis kuskil poole palgast saan vast investeerida, kuna elan vanemate juures, kus leib on laual. Raha investeeriks peamiselt tuleviku jaoks, näiteks korteri ostuks. Mis puutub spekuleerimisse, siis ma olen aru saanud, et pikaajalisem investeerimine on kokkuvõttes kasulikum ja tulutoovam. Näiteks kui ma vaatan, et omasin Normat 25 ja Hansat veidi üle 100 krooni tasemelt, siis tänaseni pikk olles oleks teeninud rohkem, kui spekuleerimisega. Üks põhjus, miks spekuleerimine pole nii tulutoov on teenustasud, mida tuleb maksta väga tihti. Mis puutub Leedu Energiat, siis planeerisin ka seda pikaajalise investeeringuna, aga kuna aktsia tegi väga võimsa tõusu, siis otsustasin siiski kasumi välja võtta.
Minul on kusimus Alvarile: missugused jareldused oled enda jaoks teinud kaesolevat foorumit lugedes?
Tanud ette!
Tanud ette!
Spunk, kõige rohkem olen ma kiruda saanud oma kodulehe pärast, sellega peaks midagi ette võtma. Põhiline järeldus on see, et tuntud olla on raske, sind hakatakse maha tegema. Aga tänan siiski suppordi eest, et mõned minusse respectiga suhtuvad.
Aga siin foorumis sooviks veel kuulda nõuandeid ja õpetussõnu edaspidiseks!
Aga siin foorumis sooviks veel kuulda nõuandeid ja õpetussõnu edaspidiseks!
Mida te sellest Alarist naerate? Mingi eneseiroonia? Kas pole kogu see LHV ja Tallinna stockmarket paras liivakastim2ng ja mingi tyhi eputamine?
Alvar:
Soovid nõuandeid ja õpetussõnu? Üks nendest kõlab nii: enne mune, siis kaaguta.
Soovid nõuandeid ja õpetussõnu? Üks nendest kõlab nii: enne mune, siis kaaguta.
Mina ütleks jällegi, et kõik kanad ei saa koheselt kuldmune muneda. Aga samas viib loodetavasti iga muna lähemale sellele kuldsele :) Kas siis tõesti peaks kõik ülejäänud munad prügimäele viima?
Pole vast m6tet nii tuliseks ka minna. Eks meil k6igil ole 15 minutit kuulsust kusagil soolas ning 23/24-lt ÄP-s olla ei olegi nii paha tulemus. Eriti kui see aitab v6ibolla tulevikus kergemini huvitavat tööd leida, mis suure t6näosusega ka Alvari motiiviks on/oli. Tehke järgi.
sB
sB
50% kogutulust börsile on päris karm eesmärk noore mehe kohta
ise üritan püsida 30% ümber, ca teist samapalju tarbin ära, ülejäänud on tulumaks ja järelmaks:-)
ise üritan püsida 30% ümber, ca teist samapalju tarbin ära, ülejäänud on tulumaks ja järelmaks:-)
Miks võtate Alvari kallal. Kui keegi julgeb midagi teha, teistest erineda siis hakkab tööle eestlase väiklus. Tehke ise ka midagi ärge ilkuge!
adz, sellepärast võetakse, et Alvar on noor mees ja ei solvu... ma vähemalt arvan nii. Tegelikult on ta oma arvamustega palju julgem kui teised, ja tal on oma arvamus.
Aga põhiliselt on asi selles, et turg, eriti Eesti oma, käitub kõigile analüüsijatele, ka Alvari omadele, vastupidiselt. No ei tule korrektsiooni! Ei leia momenti sisenemiseks.
Nii ongi parem kommenteerida Alvarit kui Talse käitumist.
Aga põhiliselt on asi selles, et turg, eriti Eesti oma, käitub kõigile analüüsijatele, ka Alvari omadele, vastupidiselt. No ei tule korrektsiooni! Ei leia momenti sisenemiseks.
Nii ongi parem kommenteerida Alvarit kui Talse käitumist.
Olen lugenud, et aktsiatesse (võin eksida) võiks investeerida valemi abil:
100%-vanus=... Seega, mida noorem oled, seda suuremat riski võiks lubada. Oma kogemusest võin öelda, et mingil ajal moodustas aktsiaportfell ca 90% minu rahalistest vahenditest. Loomulikult ei õigusta ma sellist mitteratsionaalset käitumist, kuid tollal polnud suurt algkapitali.
100%-vanus=... Seega, mida noorem oled, seda suuremat riski võiks lubada. Oma kogemusest võin öelda, et mingil ajal moodustas aktsiaportfell ca 90% minu rahalistest vahenditest. Loomulikult ei õigusta ma sellist mitteratsionaalset käitumist, kuid tollal polnud suurt algkapitali.
Alati arvutatakse seda palju võiks oma rahast aktsiate alla panna protsendina raha hulgast. Tegelikult oleks õige määrata seda selle järgi kui palju võib inimene kaotada. Kui on vaba raha 10 tuhat aga inimese palk on 20 tuhat, pole ju probleem kasvõi kogu see raha mingi optsiooni alla panna. Kui inimesel on 400 000 ja tal on plaanis täpselt 2 kuu pärast selle eest korter osta, siis ei julge võibolla 20 protsentigi sellest aktsiate alla panna.
Minuarust käitub TVB tunduvalt mõistlikumalt kui näiteks USA turg. Tehnilise analüüsiga pole siin suurt peale hakata aga natuke fundamentaalanalüüsi ja veidi uudiseid lugeda ja TVB on kõige kindlam ja tulusam koht raha kasvatamiseks. ... minu jaoks kes mujal suurt teha ei oska muidugi .... ;-)
Minuarust käitub TVB tunduvalt mõistlikumalt kui näiteks USA turg. Tehnilise analüüsiga pole siin suurt peale hakata aga natuke fundamentaalanalüüsi ja veidi uudiseid lugeda ja TVB on kõige kindlam ja tulusam koht raha kasvatamiseks. ... minu jaoks kes mujal suurt teha ei oska muidugi .... ;-)
http://www.aripaev.ee/2906/rt_komm_290601.html?&leht_id=2906
Ei leidu sõnu!
Internetti pole, aga kust ta siis infi saab?
Internetti pole, aga kust ta siis infi saab?
Selle kohta vist oli ka paar sõna artiklis kirjutatud... kõhust, ikka kõhust :)