Laen LHV-st??

marek, sularaha kontol pidi mingit imeväikest intressi teenima. Ma küll ei mäleta enam kui palju ja millal see arvele kantakse.
LHVs on ju hoiuse avamise võimalus.
https://www.lhv.ee/index.cfm?id=80040
Küljelöök, ma mõtlesin raha mis seisab näiteks investeerimiskontol.
Küsimus ei ole jah hoiuse avamises (olen sellest teadlik, bännerid vilguvad ju siin igal lehel) vaid investeerimiskontol olevas vabas rahas, mis ootab aktsiatesse sisenemise võimalust. Hea oleks kui ka selle rahakonto positiivse saldo pealt natukene intresse tiksuks. Tõesti ei viitsi igakord kui aktsiaid müün raha kohe välja kanda, et siis sobiva ostuvõimaluse korral see jälle LHV-sse kantida.

marek84,

Investeerimiskontol vabalt seisev raha teenib 0.2% intressi aastas kuu minimaalselt jäägilt kui see ületab 5 000 EEK.

Kui tead, et tõenäoliselt näiteks järgmise kuu aja jooksul aktsiaid ei osta, võiks teha tähtajalise hoiuse.

Mõlema teema kohta lähemalt siit...

kuna see raha on nii "likviidne", siis LHV ei saa seda kellelegi välja laenata (kunagi ei tea, kuna sa aktsiaid ostad). Järelikult pole majanduslikult kasulik sulle intressi maksta.
OK, nõustun osaliselt likviidsuse osas, kuid pank peaks siiski oskama T+3 arvelduste juures oma rahavoogusid piisavalt hästi juhtida, et maksta enam kui 0,2% aastas. On ju teistes nö jaepankades rahavoogude juhtimine veelgi raskem, kuna klient võib suvalisel hetkel oma raha ATM-st välja võtta. LHV-d aga kasutatakse enamasti investeerimiseks ja seega on neil enamasti vähemalt kolm päeva aega rahasid planeerida.
Varem ma tegin tehinguid Ühispangas, kus sai raha väga operatiivselt rahaturufoni ja tagasi liigutada ning intressid kanti vist iga kuu peale. Praegu on tõesti olukord, kus ei tahaks raha surnult LHV arvele ostuvõimalusi ootama panna. Ma lootsin, et kui LHV muutub pangaks, tehakse ka rahaturufond.
Erki, kas midagi on muutunud võrreldes 13.07.2009, sest tollel kuupäeval sain klienditoelt allpool toodud vastuse, kui tundsin muret, et reklaamist olenemata ei ole seisva raha eest intressi arvestatud:

"Nõusdmiseni hoiuse teenust me hetkel veel ei paku.Arveldusarvet avada ja nõudmiseni hoiust teha saab alles sügisel.

Parimate soovidega,

Karin Kaaret"
Aatom,

Seisvale rahale arvestame intressi alates 1. juulist ning intress makstakse välja järgmise kuu viiendal päeval. Ehk siis juuli eest peaksid kõik kliendid juba olema intressi saanud.
Tänud, kõik klapib tõesti nüüd.
Kas on lootust, et Trader kontol seisvale rahale hakatakse ka jälle intressi arvestama?
Kas ka teiste Balti riikide raha kannab intressi?
See 0,2% aastas on muidugi naeruväärne.

MSM,

Kogu vajalik info intressimäärade kohta on ära toodud sellel leheküljel - link siin.

Seal on ka kirjas, et nõudmiseni hoiuste puhul:

"Nõudmiseni hoiuselt makstakse intressi 0,2% aastas kuu minimaalselt jäägilt järgnevates valuutades: EEK, EUR, USD, LVL, LTL."

Kuna nõudmiseni hoiuste raha on äärmiselt likviidne - raha omanikul on õigus see ette teatamata välja võtta -, pole võimalik selle pealt kõrgemat intressi maksta. See on tavapraktika ka teistes pankades.

Kas LHV-l on kavas intressimäärasid langetada aktsiate tagatisel ostetud väärtpaberitega
Joel,
Sinu poolt viidatud lehel ei ole eraldi mainitud ei Investeerimis ega ka Trader kontot. Järeldan, et 0,2% intress käib kõigi kontode kohta. Kas minu järeldus on õige? Minu Investeerimiskontole on intress laekunud aga Trader kontole mitte.

Eile võttis Äripäev teemaks repolaenud. LHV Pank on jätkuvalt repolaene pakkumas ning ka laen aktsiaportfelli tagatisel on kõikidele "Laenu ja võimenduse tingimused" aktsepteerinutele kättesaadav.

Üks tutvustav artikkel: Laen aktsiate tagatisel

Kui on soov tulla oma portfelliga Swedist Lhv-sse üle aga mõningal positsioonil on repo peal ,kas tuleks ennem Swedis see nulli likvideerida või on teisi võimalusi`?
Kuna repo varasem lõpetamine võib tähendada lisakulusid, siis peab iga konkreetset juhtumit vaatlema eraldi. Kellel antud teema vastu täpsem huvi, siis alati võib ühendust võtte 6 800 445 või alo.vallikivi (at) lhv.ee