Ise küll vabatahtlikult ei taha oma elu nii keeruliseks teha, et mitu aastat nt OEG kahjumit kinni maksta, aga igaüks valib oma tee ise. Muidugi, OEG pole ju kahjumit veel näidanudki, sellepärast ilmselt ainult ülesmäge ongi silmad lahti inimestel. Ma võimendust ei kasuta.
Võimendusega tehingu sooritamise hetkel ning ka olemasolevate kohustuste katteks peab Sinu kontol olema piisavalt tagatisvara. Oletades, et Sul on investeerimiskontol 1000 krooni ulatuses vabu omavahendeid, saad:
võtta lühikese positsiooni väärtpaberites 200% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 2000 krooni väärtuses või;
osta väärtpabereid, mille tagatismäär on 100%, laenuga 100% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 1000 krooni väärtuses või;
osta väärtpabereid, mille tagatismäär on 0%, laenuga 50% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 500 krooni väärtuses või;
kanda portfellist raha välja 50% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 500 krooni.
Aga eelkõige soovitaks läbi lugeda viimane punkt ehk laenamise riskid - paika panna eesmärk, strateegia, stop-loss punkt. Ja mõelda ka siis veel uuesti läbi, kas ikka on vaja laenu võtta.
Ostke Tallinna Kaubama aktsiaid hoopis Partner krediitkaardiga. lihtne skeem: Teed partner krediitkaardi, ostad TKMi aktsiaid, aktsia tõuseb, maksad intressi tagasi, firma teenib kasumit, aktsia tõuseb. This time it's different. Talse 100 000!
Kelm10, ma ei ole kindlasti pretendent Sinu raha(liste kohustuste) üle otsustama, aga kui panna kokku lausekatkendid "praegune turg on ideaalne" ning "Kaubamaja", siis soovitan ikkagi laenumõtted jätta kus see ja teine.
julgete päralt on tulevik,antud hetkel on Tallinna Kaubamaja +20% tõus sama tõenäoline kui -20% langus.Ega midagi ,soovitan võtta münt ja visata kulli ,kirja.
Ei tea, kas TKM on ikka nii riskantne... pigem on seda investorite hoiakud... ja meedia... ettevõte ise on väga huvitav ning pole siiani pettumust valmistand...
Hmm, minule näiteks BLT, TKM ja OEG graafikud eriti midagi ei ütle kui vaadata seda üldises jooksus. TKM puhul näitab MACD just sissenemis märke. Kuid TKM puhul ma mainisin lisamist mitte ostmist. Ja ilselt ka lisan... seda kahetseksin rohkem, et ma seda ei teinuks...
2005a oktoobrist kuni 2006a maini oli 20% -line kaubamaja aktsia langustrend. Tõenäoliselt võib järgmine langus 30% -line olla või isegi rohkem. Tõenäoliselt on järgmine langus ka kiirem. Kelm10, oled Sa selleks valmis?
Kui ma ütleksin, et 100% valmis siis ma valetaks aga enne kui ma sellega tegelema hakkasin, tegin endale selgeks teatud printsiibid ning teadagi, et need rahad LHV kontol ei tohi omada mingit emotsionaalset väärtust...
Kui 2005.10-2006.05 juba jutuks tuli siis vaatasin praegu ajaloost (täna K.Lepiku saadetud OMXT ajaloo tabelile) 04.10.2005 oli tipp 700,74 ja 28.05.2006 608,29. Ehk siis -14% madalamal. Sattusin investeeringute alustamisega just enne tolle tipu saavutamist ning esimesed langused tulid -8% päevas. Väga hea õppetund oli ja tubli pool aastat mõtlemisaega läks vaja, et isu investeerimise vastu taastuks.
Kui kellegil oleks OMXT ajalugu olemas ka 31.05.2006 edasi, oleks väga tänulik kui oleks võimalik see postitada.
Hetkel ootaks sama stsenaariumi kordumist, ehk olen midagi õppinud.
Nüüd mil teist on saanud pank oleks mul väike üleskutse muuta ka intressi arvestamine kliendi suhtes sümmeetrilisemaks. Hetkel käib võimendusega kauplemise (olemasoleva finantsvara tagatisel laenamise) puhul intressi arvestamine vaid ühepoolselt. S.t kui minu konto rahasaldo on kuu esimeses pooles miinuses, siis arvestatakse sellelt intressi LHV Panga kasuks, kuid kui sama konto on kuu teises pooles tugevas plussis ei vähene minu intressikohustus LHV ees. Ometi pangana laenate ju tegelikult positiivse saldoga klientide raha edasi võimendust soovivatele klientidele ilma, et esimesed selle eest pennigi saaksid. Kliendid ja Pank võiksid väheke võrdsemad osapooled olla või mis te arvate?