Kummal aktsial on rohkem potentsiaali? Kas Olympicul või Baltikal?

Jyriado, misasi see "Raha" on?
to SideKick

Ma ei saa aru mida sa tõmbled. Kui sa ei soovi vastata ära tee seda, aga niisama plõksida. Milleks? Muide ma olen neid foorumeid lugenud siin juba kuid, kuid väga tarka juttu olen harva kuulnud . Stefan ja mõni üksik veel. Sinusuguseid on aga palju. Vähem möla ja rohkem nõuandeid paluks. Lolli juttu oskan ma ka ise ajada, nagu sa tead.
suffiks, mina isiklikult soovitaksin kindlasti Lambot, kuivõrd tegemist on siiski mobiilse varaga ja peatse sõja tulekul (muide, Baltika varub juba suurtes kogustes kalevit (ei, mitte aktsiat) ladudesse, et turu muutustele võimalikult kiiresti reageerida ja oma Rakvere ja Ahtme vabrikutes mundriõmblemine momentaalselt valla päästa) saad suurtel kiirustel ja hulgakaupa oma investeeringuga likviidsematele turgudele liikuda. Tabasalust aga ei saa üle mõne tellise kaasa haarata! Niiet Gallardo, sure bet!
Ja muide, paigutada on G-ga keskel (mul endal läheb ka pidevalt segi). Emakeel ausse!
enn.e - loe veel kord suffiksi lause läbi, äkki tahad ikka mõne sõna õigekirja veel parandada? ;)
yksteist,
ega sa juhuslikult pole see, tsiteerin: "Eesti kõige ülbem ja jultunum paks värdjas?"
kellest räägiti siin https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=179454#77
“Raha” - Rain Lõhmus, Kaur Kender.
26 postitust ja nendest 10 suht teemakohased postitused, seega polegi nagu midagi väga nutta ju. Võib "lolle" küsimusi küsida küll. Loodetavasti oskab veel keegi midagi asjalikku kirja panna.

to SideKick
sulle kah üks lehekülg tutvumiseks, mulle tundub, et sa suudad seal veel laineid lüüa:)
http://taheke.delfi.ee/?l=n
Inimesed mis teil viga on? On see mingi stressi maandamise viis või on lihtsalt igav? Vabandan juba ette kui kedagi solvasin või mõne kirjavea sisse tegin.
yksteist,
kokku leppinud. mina tutvun tähekesega, sina loed LHV Õpi sektsiooni läbi.
Delfi oma ei tea, aga vana Täheke rokkis. Nii et peab ütlema, et SideKick on selles diilis võidumees ;).
white nigga - see praegast, praegalt, praega ja ilma praeta on mind juba nii tuimaks teinud, et enam ei nuta ega naera. Nii nagu õieti ja õigesti (viimase lasi EKI vist kahetsusväärselt vabaks ka juba). Aga seda Pallju't ei pannud tähele jah. See vägagi typo moodi viga kah. Aga mis puutub lollidesse küsimustesse siis ma olen nõus nii sellega, et loe enne natuke foorumeid kui suu lahti teed kui ka sellega, et siira ja südamliku küsimuse küsijale (olgugi, et naiivsele) ei maksaks kohe esimese asjana nööri ja seepi pakkuma hakata. Ise olen ca 3 aastat neid LHV foorumeid lugenud, palju häid mõtteid saanud aga suud ei ole julgenud seni lahti teha.
Arvan, et passiivseid lugejaid on LHV-l kordades rohkem kui aktiivseid ja neil passiivsetel lugejatel võib kindlasti huvitavaid ja häid mõtteid olla jagada, ent mõnigi hoiab oma mõtted endale, kui ta näeb, mis juhtub natuke vales kohas ja valesti formuleeritud küsimuste ja mõtetega. Seega - prooviks natuke heatahtlikumalt teineteisesse suhtuda ja seletada, kui midagi vähe nihu läks. Lõppeks on meid nii kuradi vähe, et teineteise söömisest pikas perspektiivis kõhtu täis ei saa!

LHV seisukoht on, et ei ole lolle küsimusi ja küsimuste hinnakirja ei ole kavas kehtestada. kutsuks kõiki üles ka alustajaid abistama. Ehk alustajatele ka soovitus, et tasub postitada oma küsimused Alustajate foorumisse, kus eeldan teiste foorumlaste heatahtlikku abistamissoovi.

Antud foorumi juurde tagasi tulles - mina leian, et küsimus on täiesti õigustatud. Mõlemad ettevõtted kannatavad ehk liiga agressiivse laienemise all, majanduskasvu aeglustumine mõjub mõlemale väga negatiivselt ning samas on tegemist nn kasvuaktsiatega. See et aktsiate hinnad on sarnased on teisejärguline faktor, aga annab võimaluse nn nullpunkt määratleda, mida saab hilisemates võrdlustes aluseks võtta (teisendamise vaev jääb ära). Ja kui nii esmamulje põhjal määratleda, siis Baltika tundub mulle isegi parem valik (ka riskantsem) just tänu venemaa potentsiaali suurusele.

PS. Soovitan foorumlastel soojalt kasutada eesti keele spellerit, minu ülaltoodud tekstis oli vähemalt 3 kirjaviga.

0.01 sent: Alustajad võiksid enda küsimused jätta Alustajate foorumisse
0.01 sent: Mõned võiksid vähem kobiseda, ei ole keegi targaks sündinud ja kellelegi turja kargamine on metafooriliselt võetuna odava taina tunnus.

My two cents.

OT:
Õieti ja õigesti ei ole vabaks lastud, õieti tähendab ikka endiselt õigupoolest ega midagi muud.
Misasi see rida-elamupoks muidu on? Poksimine reas kuskil elamus? Nagu linedance? Professionaalsust ei paista küll kuskilt, isegi õelat mitte. Professionaalne oleks inimene paari juhendava kommentaari või lingiga õigele teele juhtida, mitte kukkuda sisutühje sarkasminoodikesi pilduma, eriti kui elementaarne kirjaoskus puudub :) Tavaliselt tuututavad kõige õelamalt need autojuhid, kes ise alles kolm päeva tagasi rohelisest lehest vabanesid.

Inimesed, kusskohhta teie uumorimeel on jäänud!?!?
WN, jõulud ju. Sellel ajal armu ei anta. Ei poes, ei foorumis :)
Igaks juhus seletan :) ei ole minu puhul kirjavahemärk.
Paistab vist, et need jõulud ajavad inimesi tigedaks:)
Kõige lihtsam on ju küsija kasti taguda.Esmapilgul lihtsale küsimusele on aga hoopis raskem vastata.Ostsin ise kah mõlemat kolm nädalat tagasi kui teaksin kummal läheb lähiaastatel paremini siis oleks ju ainult ühte neist ostnud.Mõlemal on omad head ja vead ,mida on foorumis ka tublisti lahatud.Mina pakuksin viiki ,võrdsed võimalused.
Eduloo täitumisel võime 6-7 aasta pärast tagasi vaadates vaid naerda ,et vaidlesime kas tasub 3,5 peal osta või mitte.Pole mingi ime kui siis maksavad mõlemad aktsiad üle 20 eur.
Teine äärmus on loomulikult pankrot,siiski vähetõenäoline
OK,

See, et aktsiad maksavad mõlemad umbes 3,58-3,8 eurot, ei näita absoluutselt mitte midagi. Ühel on lihtsalt rohkem aktsiaid, kui teisel. Olympicul 151 000 000 aktsiat ja Baltikal 18 644 850 aktsiat. Seega on OEG TURUVÄÄRTUS 8,45 miljardit krooni. Baltika TURUVÄÄRTUS on 1.1 miljardit krooni. Ehk Olympic maksab umbes 8 korda rohkem, kui Baltika.
Nüüd peaks võrdlema firma turuväärtust käibenumbriga, kasumimarginaalidega, oodatava kasvunumbritega ja paljude muude teguritega, et aru saada, kumb on "odavam".
Sidekick, ei maksa asja nii keeruliseks ajada, võtame ikka terve talupojamõistuse abiks: kui OEG ja Baltika oleks vorstid, siis sama raha eest saab ju Baltikast hulga suurema jupi

Diskleimer: :)