kulda investeerimine

Enne kui hakata kokku arvutama kui palju raha väärtus selle ajaga on kukkunud, siis paluks samuti kokku arvutada kui palju kapitali väärtus aktsiatesse investeerituna selle aja jooksul tõusnud oleks olnud. Seejärel palun pingsalt järele mõelda kas raha väärtuse languse üle tasub muretseda võib peab ainult muretsema lolluse pärast viivitada investeerimisega ja otsuse pärast et juba varem investeerima ei hakanud?
Momentum, võiksid gümnasistidele inspireerivaid loenguid pidada varase investeerimise mõistlikkusest, siis oleks meil kenamat pensionipõlve oodata :)

Aga Dow/gold ratio ja gold/oil ratio jooksvad graafid annavad mõtteainet nii kullamulli fännidele kui vastastele.
Mina arvan siiski seda, et kui sa ülikooli ajal saadud raha investeerid millessegi muuse kui õlle,tibid ja õppimine, siis pead tulevikus leppima pikalt laagerdunud õllega liisunud naistega ja suurema hunniku raamatutega mida pead lugema.
Kumulatiivne intress at its best.
Kui inimene investeeris 2000.a. jaanuaris S&P 500 aktsiatesse $100, on tal tänaseks tal sellest alles... ...$79. Ja sedagi inflatsiooni arvestamata.

PeaLiK, Sa unustad dividendid, mida selle aja jooksul maksti.
Kui inimene investeeris 2000.a. jaanuaris kulda $ 100, on tal tänaseks ... $ 625.
tekkis mõte testida, kas ühe päeva jooksul käib rohkem kliente tavidi kontoris kulda ostmas-müümas või marfin pangas raha hoiustamas. logistilistes huvides tõimub vaatlus tartu kesklinna esindustes.. kaastestijad oodatud, õllesid ei ole vaja kaasa võtta - superalko asub mugavalt kahe kontori vahelisel lõigu.
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/seb-sulges-tavidi-kontod.d?id=55868908&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+delfimajandus+%28DELFI+%3E+Majandus%29

SEB sulges Tavidi kontod sest raha ei mahtunud enam ära:)
CNN Money's artikkel, kus First Eagle Gold Fund'i üks juhtidest Rachel Benepe arutleb kulda investeerimise üle. Gold's climb is perfectly rational
Eesti Panga kõneisik Rääsk näitamas oma asutuse professionaalust: "Lisaks tuleb märkida, et keskpank teenis oma reservide paigutamisel alates kulla müümisest 1990. aastate alguses kuni 2007. aastani märksa paremini võrreldes sellega, kui keskpank oleks oma reservid jätnud kulda, rõhutab Eesti Panga esindaja. "Hetkel on kulla hind positsioonis, mis on ajalooliselt väga erakordne," lisab ta."

Ehk siis valime suvalise enda poolt piiratud ajaperioodi (ja jätame isegi selle alguse määratlemata), väldime konkreetseid arve (palju see tootlus siis ikkagi oli) ja kuulutame teistmoodi arvamused absurdiks.

Kui siin foorumis on mõni EP inimene, siis ehk järgmisel korral saaks lühikese aga selge võrdluse" EP reservide tootlus versus kulla tootlus eurodes 1994-2010".

http://www.ohtuleht.ee/439595
Esiteks ei ole Eesti Panga reservide paigutamise mõte ilmselt ka maksimaalse kasumi teenimine.
Teiseks on tagantjärgi tarkus alati täppisteadus.
Ei ole Eesti Panga inimene.
Kas keegi oskaks anda kasutaja Chaos kontakti?
tonis
Pakuksin GLD put optsiooni jaanuar 2013 strikega 170 ja hinnaga a 20 usd, http://finance.yahoo.com/q?s=GLD130119P00170000

Hetkel tundub see viisakas investeermisvõimalus.

Oled juba kasutanud seda enda soovitatud investeerimisvõimalust? Mina arvan, et häving sellest saab olema vähemalt optsiooni hinna jagu, ehk rohkemgi. Raske on näha võimalust, et see pooleteise aasta jooksul kordki pinnale tõuseks.
to Ausi: Ma olen sellel turul olnud kuskil 17 aastat ja pole veel kordagi osanud rohkem kaotada kui optsiooni hinna jagu. Kui see mul pooleteist aasta jooksul selle optsiooniga õnnestub, siis annan teada.
Veel viimane pingutus ja kuld jõuab 1300 eurini untsist.
Selle juurde on sobilik lugeda paari aasta taguseid postitusi, et kulla ostmine 600 euri untsist on sulaselge idiootsus :)
kurnjau a kas kulda osta hinnaga 3500 euri untsist on sulaselge idiootsus või mitte ?
Tin, kui pudel õlut, mis täna maksab 1 EUR, maksab 3 EUR ning on sinna jõudnud päris kiiresti, siis ei pruugi olla... ;)
Tin näikse olevat sisenenud juba paraboolsesse tõususfaasi :)
Õllede puhul on loogika kergem, esimese puhul ehk on veidi kallis aga neljanda puhul ei oma hind enam mingit tähtsust.
Aga igatahes olen veel lähima paari kuu jooksul valmis Tin-le kulda 3500ga koju ära ka tooma :)
tonis
to Ausi: Ma olen sellel turul olnud kuskil 17 aastat ja pole veel kordagi osanud rohkem kaotada kui optsiooni hinna jagu. Kui see mul pooleteist aasta jooksul selle optsiooniga õnnestub, siis annan teada.

Tõsijutt jah:)) Millest enesekriitiline järeldus, et kui jood, siis ära näpi klahve.

Tegelikult tahtsin kirjutada, et vaevalt selle aja sees korrakski alla 1500 liigub
Äkki on nii mõnelgi foorumlasel õigus ja kuld investeerimisvarana ongi ainult lollidele ja puuetega inimestele: nimelt peavad nood ju kuidagi ära elama ja kuld on neile ideaalse võimaluse pakkunud saada head tootlust ilma suuremat leidlikkust ega tarkust üles näitamata (ega neil seda kusagilt võtta olekski).
Kuidas muidu looduslik mitmekesisus säiliks kui selliseid lollidele-idiootidele-puuetega inimestele sobilikke varaklasse mis 10 aasta jooksul 330% teenivad ei oleks?
Aktsiad onn ikka sellistele staaridele nagu kaidoke ja kristjan1, kes suudavad päev läbi suhtarve kalkuleerida ja makro ning mikropildi pinnalt turumustreid tunnetada.