Kuidas riq HANDi kätte sai/jäi

see oli "gorilla game" me raakisime sellest ukse peal seistes, ja graafik kommenteeris seda kui "teooria ei pea enam paika" tegemist oli kasvuteooriaga. aga mindki huvitaks tegelikult :)

gorilla game

äkki v6iks raamatuid swappida?
fit, akki pasted "charting by Gary B. Smithi www.realmoney.com"?
Gorilla Game
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0887309577/qid=995875123/sr=1-1/ref=sc_b_1/102-7747252-9662514

Kasutada omal riisikol :)
Kommentaar Amazonis:
Save your money. This is a typical 20/20 hind sight financial book. The authors back test their ideas to prove them .... why did'nt you buy Intel, Microsoft etc. when they were cheap? This book will not help you make investment decisions.

Olulisim seal raamatus on see, et ta annab sulle raamid mõistmaks, miks ja kuidas Intel, Microsoft ja Cisco said gorilladeks ja kuidas tulevikus taolisi tehnoloogiafirmasid ära tunda.
thestreet.com vestlus Handspring'i CEO Donna Dubinsky'ga, milles selgub, et aasta pärast kasumisse jõudmise aluseks on uued tooted ja kulude pool, lisaks seda, et 2-3 aasta pärast hakkab Handspring tähelepanu pöörama ka enterprise-kasutajale (corporate-user).
Artikkli lõpp oli üsna huvitav, Dubinsky ütles otse välja, et kui Palm oma kokkuhoiupoliitikaga hakkab pidurdama PalmOSi arengut, siis nemad lõpetavad lepingu. Põhiasi, et PalmOS areneks.

See on esimest korda, kui avalikult PalmOSi kasutava ettevõtte juht viitab mingitele probleemidele. Tundub, et Palm oma reorganiseerimisega hakkab Handi plaane rikkuma.

Eelmise aasta lõpus kaalus ka Palm üsna tõsimeeli OSi vahetamist, kuna nad ei suuda tagada kõikide vajalike tehnoloogiate toetust. Bluetooth, parem IR, parem ekraanilaotus, parem pilt, suurem ekraani resolutsioon, jms.

Mõte maeti samas maha. Alates sellest hetkest hakkasid liikuma jutud Palm riist- ja tarkvara osakondade eraldamisest.
Prudential's bi-weekly pricing survey shows a general price firming in the handheld device sector. However, sell-through moved in the opposite direction, with aggregate sell-through down 9% wk/wk. Views firming in pricing mildly encouraging, but thinks it is too early to call it a trend.
Selline uudis ÄPO-s

USA pihuarvutifirma Handspring tutvustas äsja Rootsis oma uut pihuarvutit Treo, kuhu sisse on ehitatud ka telefon. Analüütikute sõnul lisab see konkurentsi mobiiltelefonifirmadele, kirjutab Dagens Industri.

Firma tegevdirektori William Holtzmani väitel on pihuarvuti- ja mobiiltelefonitootjad hakanud viimase aasta jooksul üksteisele kiiresti lähenema ning mobiiltelefoniturg pakub pihuarvutite tootjatele järjest uusi võimalusi. Tänavu peaks maailmas toodetama 400 mobiiltelefoni ja umbes 20 miljonit pihuarvutit.

Treo on pihuarvuti, kus on sisse ehitatud GSM telefon, mis pakub e-posti ja internetiteenuseid. Järgmise aasta keskpaigaks tahab Handspring turule tuua GPRS ühendusega mobiiltelefoni.

riq, kas sulle ei tundu, et hand on nokiast ja ericssonist sammu või paar maas?
Kas Treo puhul polnud mitte nii, et GPRS on kättesaadav kohe, kui vastav soft valmis. Siis ikka samal sammul või natuke kaugemal .. Nokia/ericcsoni puhul pead ostma uue riista aga HAND'i vidinas uuendad vaid softi, mida PALM OS asjade jaoks on rohkem kui kyll. Kui ma siis yhes teises foorumis virisesin, siis nyyd täpsemalt uurinuna pean osa sõnu tagasi võtma. See ei ole kyll see asi mida mina ihaldaksin, aga kindlasti on ta hea platvorm igasuguste custom-mobiilrakenduste arendajatele. Sellise integreeritud seadmega on plaju mugavam oma hankijatele, halduritele (näiteks kinnisvara), hooldusmeestele jne tööülesandeid saata ja arvet pidada. Varem tehti selliseid rakendusi nii, et poogiti Palmile mingeid piipareid voi GSM'e kylge. Ühesõnaga, sellele juba rakendust leiab. Hakka või stocki ostma.
Minul näiteks poleks midagi selle vastu, kui mul on ainult handheld ja telefoni ei ole. Ja kasutada võin nii handheldi külge ühendatavat handsfreed kui ka vajaduse korral handheldi kõrva ääres hoida ja rääkida.

Lisaks meeldiks mulle, kui selle sama handheldi külge saaks ühendada USB cd-draivi, mille pealt siis näiteks mp3'e mängida. Siis ma kasutaks handheldi ka autos makipaneelina.

PS! Pahad Tallinna inimesed varastasid mul umbes kaks kuud tagasi autoraadio ära ja siiani on selle koha peal tühi auk, kuna pole viitsinud uut osta.
kysiksin vastu,
mis on nokial panna treole vastu?
ericssonil kyll GPRS, aga mitte pda'd
nokial kyll communicator, kuid GPRS?

ma ytleks et siiani pole selge kes v6idab.
nokial ja ericssonil on k6va r&d raha,
aga handspring on vaga väike ja vilgas.
ise arvan et hand saab speciality devicedel ylekaalu ja
pda+gprs seadmetes turuliider vorreldes ericy voi nokiga.
pohjus on kuna turg on emerging ja ericy ja eriti nokia on consumer mass marketi firmad,
hand aga innovatiivne.

vaatame asju ikka perspektiivis:

mida me teame:
* moblasid niipea valja ei vahetata, alles oli buum ja siis koik ostsid.
* techno userid kes ostavad koike leading edge ostavad niikuinii aga neid on vahe
* masse eriti pda omadused ei koti
* businessmenid ei osta niivord tehnoloogiat kui applicatione
* kui vaadata mida mops voimaldab appide platformina, siis pda tundub lausa heaven.

lisaks:
* nokia ja ericsson on mopsiturul juba aastakymneid
* sellest hoolimata pole nokia gprsiga valja tulnud
* mida siis oodata handspringilt, kes alles alustas?

minu comment:
treo on gprs upgradeable
ja consumeri m6ttekaik on enamvahem nii:

gprs pole veel laialt levinud, aga mul on juba praegu vaja s6numeid edastada.
mul on vaja kontakte ja todosid. mobla on selleks kömpelö.
ma kannatan selle mailide syncimise ära kui see on LIHTNE isegi yle gsmi.

Riq õnnitlused ÄP maaklerimängu võitmise puhul, nagu näha liigud suurte eeskujude(Fit,SPETS) jälgedes:-)
oo aitäh!
winner on alati hea olla :)

aga ma enne ei julgeks laiama hakata kui on selge mis mu hetke optsioonipositsioonist järgmisel nädalal saab, mis aasta lopuks on saanud ja kas 3 aasta pärast ka veel saab..