Droonikaitse.
Siiski lammutustellingud ![]()
Norm poliitiku iba jah. 7 aastaga kaitsekulutused 4x, aga midagi ei tehta. Milline see Läti graafik siis veel on, kui seal meeletult rohkem tehakse?
Tore, kui keegi absoluutselt igas teemas üritab enda pisikest propaganda värki veeretada…
Reformierakonna valitsus on kriitikaväline!
Kritiseerivad ainult poliitilised vastased, vaadake, ükski reformierakondlane ise ei ole oma tegevust ju kritiseerinud. Meil on maailma kõige paremad peaminister, kaitseminister ja välisminister! Klounid.
Mis sellest kunagisest jutust saanud on, et kulud jah, aga lepinguid ei ole alla kirjutatud? Kas allkirjad on olemas? Ma ei ilgu, päris tõsiselt tahaks teada, kuidas me selle rahahunniku kulutamisega hakkama saame. Lihtne variant oleks muidugi kõike võimalikku ja võimatut kokku osta kahekordse hinna eest, tõsta palku ja maksta preemiaid. Aga ma kardan ikka jääb veel liiga palju üle.
Miljardi daala eest saab 1,14 miljonit vanti teise ilma aidata.
Ei oska sobivat otsingufraasi välja mõelda ja uudised selle koha pealt mumeelest vaikivad.
Riigikaitse ostudega meedias (eriti hindade ja kulutatud summade osas) uhkeldamine tundub küll nagu asi mida ei peaks tegema. Rahulikult vaikselt toimetavad ilmselt. Pole vist vaja inimesi rumalateks ka pidada, ju nad teavad mida teevad. Tugitoolist targutada lihtne, aga ega nad idikad pole. Selle pildi põhjal midagi väga hullult kulutamata ei jäänud:
Trumpäss on selles mängus Zelenski peos.

Kyiv and Riyadh sign a defense pact as Zelensky makes an unannounced visit, offering drone warfare expertise amid rising Middle East tensions.
Ma võin kihla vedada, et kui Eestil on rahuajal vajadus kinni pidada mõni meie territoriaalvees või selle lähedal olev ebasõbralik või sanktsioneeritud laev ja tormise ilma tõttu ei saa seda teha ei olemasolevate väikeste laevade ega helikopteriga, siis on Fggjjhj esimene, kes tõttab ummisjalu siia kuulutama, kuidas valitsus on süüdi, et laevu ei ostnud.
PS! Suured vabadust armastavad tsensorid Fggjhj ja tema seltsimehed siin jälle tsenseerimas käinud hoogsalt.
Kui oled ligi, ei aita sinu populaarsust tõsta ükski troll…Ja reffide õigustamiseks ning fännamiseks peab olema ikka madalalaubalisusest järgmine tase…
Kellelgi on valus hakanud ![]()
Siiani pole aru saanud miks IIMS teiseks jäädi.https://www.delfi.ee/artikkel/120564205/saksa-relvatootja-rheinmetall-juht-polastas-ukraina-koduperenaiste-koogis-prinditavaid-droone
See on klassikaline Enterprise Solution antipattern müügiargumendina, mis on ka klassika.
Sõjaväes on see eriti levinud, kuna sõjahirm pigistab välja suuri summasid ja samas keegi ei kontrolli jooksvalt rahuajal, et kas relvastus tegelikult ka toimib.
Enne Ukraina sõda oli sellist juttu ka siin foorumis üsna palju.
See on natuke sarnane sakslaste Pz2000-ga, mis paberil tundub vägev relv olevat, aga reaalsetes tingimustes suht kõlbmatuks osutus.
Tase, et ka mitu laiki saanud kommi saab mingi 1 kibestund idikas äratühistada siin. Ma loodan, et tühistatud teavad, et nad saavad oma kommi taasavalikuks teha ja järgmine kord enam ei saa idikas sama kommiga nii käituda.
EE-ALARM on saatnud erinevate kohtade sõnumid ja erinevatel aegadel kui SMS.
00:31 EE-ALARM Õhuoht Ida. ja Lääne-Virumaal
00:48 EE-ALARM Õhuoht Lõuna-Eestis
03:14 SMS Õhuoht Jõgeva,Järva,Viljandi,Tartu,Põlva.Võrumaal.
SMS kattub minu asukohaga aga EE-ALARM ei ole teadet saatnud ja EE-ALARMi teated ei puutu minu asukohta.
Tundub olema probleem.
SMS kattub minu asukohaga aga EE-ALARM ei ole teadet saatnud ja EE-ALARMi teated ei puutu minu asukohta.
Tundub olema probleem.
mul on kl 04:44 teavitus et “Kaitsevägi: 31.03 Võimalik uus öhuoht Rapla-, Pärnu ja Harjumaal …” jne ning kl 06:04 uus EE-ALARM teade et “Kaitsevägi: 31.03 Häire lõpp, hetkel ohtu Eesti öhuruumis ei ole. …”
Hommikul voodist välja ronides toas ühtegi võõrelementi ei täheldanud.
See hommikune pressikonverents oli küll kentsakas, kus ametkonnad oli tanki pandud ja poliitikutest, kes muidu ei ütle ära meedias figureerimisest, polnud mitte sedasamustki. Kaitseminister kuskil uudisnupus oli terevisioonis mingi lühiinteka andnud aga muidu täielik vaikus.
“Strateegilise kommunikatsiooni juhataja” öeldu pressikal oli ka ebaõnnestunud kommunikatsiooni mõttes:" Palun ärge jagage sotsmeedias(miks?), täname meediat(et ei küsi ebameeldivaid küsimusi?), me ei saa mitte midagi öelda."
Ning muidugi siis ka: kesköö paiku esimene alarm Ida-Eesti kohta, nemad jälgisid olukorda, natuke hiljem alarm Lõuna-Eesti kohta, nemad ikka jälgivad olukorda. Veel aega edasi, alarm Kesk-Eesti kohta, olukorra jälgimine jätkub, veel natuke aega edasi ja viimane alarm Kesk- ja Põhja-Eesti kohta, jälgivad samas vaimus.
Pressikal lipsas muidugi ka huulilt selline meeldiv sõna nagu kuluefektiivne, mida on “hea kuulda” kui pidi vastama küsimusele droonide allatulistamise kohta. Ehk siis hoiavad näpud ristis ja loodavad, et droonid lendavad uuesti oma asukoha saades meie õhuruumist välja või kukuvad asustamata alal alla.
Kui Ida-Eestisse kukuvad maha mingid droonid, aga mulle pole riik sellekohast SMS-i öösel kella 02:00 või 04:00 paiku saatnud, siis ma küll ei tunne, et ma peaks hakkama protestima või sellest hüsteeriasse minema.
Täna öösel need teated tulid. Sain sellest alles siis teada kui hakkasin ennelõunal oma mobiili vaatama, et ega keegi mulle vahepeal helistanud ei ole. Olukord on normaalne ja ei tunne end üldse puudutatuna, et ma öösel kell 02:00 paiku üles ei ärganud.
No võimekus alla võtta need droonid olla ju olemas, need samas ju sõbraliku riigi droonid, miks peaks. Kuluefektiivsusest siin juttu ses võtmes, et lennukeid selleks kasutada pole kuluefektiivne.