Kuidal läheb Nasdaqi mänguritel?

Viimastel päevadel on Nasdaq kenakesti alla tiksunud.Kujutan ette,et SPETSIL on vinged kasuminumbrid.Ilmselt on hästi läinud ka Beastil,sest nagu aru olen saanud, meeldib talle short selling.Kas mu oletused on õiged? Kuid kuidas on lood teiste investoritega,kes Nasdaqil raha keerutavad.Huvitav oleks teada kui paljud on plussis ja kui paljud miinuses.

Mina olen 2 dollari ja 48 sendiga plussis.

Irw...

Tegelikult kuulub hea traderi juurde, et ta ei kiitle avalikkuse ees oma võitudega ega nuru kaastunnet kaotuste puhul.

Aga ma kordan veel uuesti, kui keegi pole aru saanud: daytraderil läheb hästi kui turg on volatiilne. Kas tõuseb või langeb, pole profi puhul oluline. Kõige hullem on seisev turg, hapukurgihooaeg, mida me ilmselt suvel näeme.

Beast pole daytrader, kuid tänase turu viimased 1,5 tundi vastasid mu ootustele (pean NAZ-i silmas). Mulle endale shortimine kui selline ei meeldid teistest kauplemisviisidest rohkem, kuid NAZ on (oli) selgelt ülehinnatud ja kuulates US investorite arvamusi, siis nendest arvavad sedasi üsna vähesed. Paljud arvavad samamoodi nagu meie '97 - noh, pärast seda kukkumist hakkab nüüd küll tõusma.
Kas keegi julgeb ka mingit arvu pakkuda. Alla 3000 punkti minek ei tohiks vist probleem olla, aga näiteks suunaks 2000 võtta.
Varasemad arvamused on olnud, et NAZ lõpetab selle aasta 3500-5000.
Isiklikult pean praegu seda turgu alates veebruarist väga riskantseks ja seega osalemas pole.(v.a. aktsiamäng - üks päev 300 kohta üles, teine päev alla, praegu siiski plussis).
Võibolla on mõni selline Eesti investor ka siin kirjutamas, kes USAs put optsioonidega pappi teinud? Huvitav oleks kuulda.
loodan,et tuleb palju huvitavat,tegelt pole midagi
hullu veel juhtunud
tuleks vaadata kust maalt NASDAQ tõusma hakkas
umbes 2500 ja pole hullu kui ta sellest alla kukub,
hull on siis kui ta alla 2000 läheb eriti
Eestit meenutav oleks lugu siis kui me 1200
kanti jõuame.
Nii,et hetkel on kõik vägagi hea.
Kuna võiks tulla korrektsioon ülespoole, või mis tasemelt??? Kas 3000?
pole enam erilist põhjust eriti tõusta,liiga paljud on vee all ja suur ostu eufooria on
nüüdseks asendunud hirmuga,teravaid paari kolme päevaseid 600-700 punktiseid tuse tuleb ikka,
kuid seda kiirem on järjekordne kukkumine.
Mingi psühholoogoline moment peab saabuma,mis annaks turule põhjust mitte müüa igat suuremat tõusu,mis see võiks olla?
Mis vahet sel on kas turg on karune või pulline,
peaasi,et liigub,lihtsalt karuturul on tõusud lühikesed ja kasumit tuleb kiiremini välja võtta.
turg avaneb ülevalt,suure tõenäosusega tuleb
kohe terav kukkumine,kui ei kuku oli eile õhtune
kukkumine hea tüng paljudele.ise jätsin 12
positsiooni üle öö kätte.
mõni päev tõusu peaks olema nüüd garanteeritud,
kuid keegi ei julge osta,seda just vaja ongi!!!!
Mõni päev? Päris julge prognoos.
Ma arvan, et pigem tähendab iga Nasdaqi positiivselt (+0.5% või rohkem) lõppenud päev järgmisel päeval korralikku müügilainet.
Lõpp erinevas suunas liiguvad aktsiad samuti. On täna tõusu- (Cisco +3%) või langusepäev (Oracle -4%)??

hetkel on küll selline "rõõmus" sagimine. Keegi mulle kunagi ütles,et ära ebay ja yahooga mängi,aga minu meelest on nad suht nn lollikindlald aktsiad hetkel. s.t +-20.

to jake.sa vist kunagi andsid ühes rubriigis mulle oma aadressi, tollal polnud aega vastata, aga tahaks mõnd asja küsida.
Suurem tänane tõus oli wireless application sektoris, XTND on 38% üleval, AETH 17%, PUMA ka 3%. Kahjuks huvi CNTR vastu on veel väike aga 131 ostuorderit 3 5/8 tasemel on julgustav.

Veiko
Spets, 600..700 tundub palju pakutud. Mäletad, kui sa 4200 pakkusid (mina 4000) jäi tegelikult mäletamist mööda 3900 kanti uus tipp. Praeguse pildi põhjal pakuks ma tõusu 3400.3500 vahele ja siis jälle alla. US - arvamus on sulle iseloomulik. Eksimine on samas inimlik.
ärge norige tähte,mulle on suva kas tõus on 300
või 500 punkti,peaasi,et suund on õige,pealegi
ei olnud mina,ega teisedki karuturu dünaamikaga
kätt proovinud,seega tuleb kohaneda uute
detailidega.
Nii või teisiti tunnen ma hetke põhja-tipu ära ja ei jää
pingeliselt oma põhimõttelist targetit ootama.
3400-3500? Mulle endale tundub see tase küll lähiajaks palju olema. Alles viimase tunni jõhker tõus viis teatud aktsiad positiivsele poolele. Oleks päeva jooksul tõus olnud kuidagi sujuvam, siis oleks ehk isegi võinud teist tõusupäeva oodata, aga praegu näis see ostuhuvi olema tingitud CSCO ja MSFT ootamatust tugevusest, mis liikus üle teistele (ORCL, IBM, AAPL). See oli puhtalt spekulatiivne ostmine ja kui ennast on välja magatud, siis tahetakse kohe kasumit realiseerida.
US. No näed... USA-s on 90% investoritest investeerima hakanud alles viimasel 10-l aastal. Investeerimine tähendab neist enamiku jaoks ainuvõimaliku valikuna tehnoloogiasektorit. See mass ei ole senini oma arusaamu suures osas tegelikult muutnud ja väiksemgi positiivne emotsioon suunab investoreid taas tuntud stokke ostma. Ma ei tea, kui suur see langus peaks olema, et sellistele investoritele tõeliselt haiget teha.

Tehnilist analüüsi, mis USA turul aitaks Sul praeguses seisus täpsemaid mõnepäevaseid prognoose teha, võid parema puudumisel teha näiteks MetaStock-is

Minu selle nädala tehiline prognoos: täna avaneb turg ca 2-4% alla, kuid üritab päeva jooksul korduvalt ülespoole naasta. Kui käive kasvab keskmiselt kõrgemaks, võib õhtuks 3400 punkti kujuneda uueks toetustasemeks ja NAZ tõuseb sellel nädalal veelgi ülespoole (kuni 3600 punktini). Kui käive on sarnaselt eilsega kehvapoolne ja põrgete põhjad on järjest madalalamal on sellel nädalal lootust uuesti 3000 kanti jõuda. Sellisel juhul on tulemas uus "must reede" ja "must esmaspäev", kus NAZ katsub tasemeid 2800 lähedal.

Avoid. (see oli lkarnerile, kes ei suuda ilmselt kuidagi otsustada, mis keeles ta kirjutada soovib!)
Viimase 2,5 tunni tõus oli tõesti ootamatult jõhker. Vabandan "tõeliste asjatundjate" poolt esitatud arvamuste kahtluse alla seadmises.
Siiski oli see pigem õnnelik juhus, et Nasdaq sellise erakorralise tõusu suutis teha. Investorid pöörasid lihtsalt veidi ära. Igatahes tekivad nüüd jälle jutud intressimäärade võimalikust tõstmisest, kui turg aru ei saa, et tuleb ikka allapoole minna. See peaks jälle hirmutama.
Investorid pole veel kuhugi "ära pööranud", hoopis see on probleem. Tagasi pöördudes meie kõigi poolt palavalt armastatud kuulsa diplomitöö teemade juurde: summeerides kõigi maailma riikide importi ja eksporti peaksid summad teoreetiliselt olema võrdsed. The Economist andmetel selgub aga, et kõigi maailma riikide summaarne bilanss näitab impordi olevat ekspordist 3% suurema. Kas interneti kaudu toimiv äri (eelkõige USA-s) on piisavalt hästi statistikas kajastatud või on siin väike põhjus kahtluseks USA järjest süvenevas kaubandusdefitsiidis?
Ma siiski arvan, et statistika toimib väliskaubanduse valdkonnas üldjoontes suhteliselt hästi. Vähemalt piisavalt hästi selleks, et hinnata olukordi, kus üks majandussüsteem on teisest 10-20% põhjendamatult (!?) kallimalt hinnatud.
Jah, statistiline viga kahtlemata esineb, aga ma ei usu, et see viga oleks interneti abiga väga oluliselt suurenenud.
USA jooksevkonto probleemid on pigem seotud hüppelise impordi kasvuga. Isegi, kui me võiksime ekspordile ühe-teist juurde liita, ikkagi on raske uskuda, et see "midagi" suudaks piisavalt tasakaalustada USA impordi viimase 5 aasta kasvu. Ainuüksi perioodil 1998/1999 kaupade-teenuste defitsiit kasvas 100bn USD võrra (247bn USD-lt 347bn USD-ni).
Ma kujutan ette, et euro väike hüpe USD suhtes oli ka mingil määral põhjustatud just nendest hirmudest USA-süsteemi stabiilsuse suhtes. USD nõrgeneb niipea, kui USA keskpank hakkab rahapoliitikat lõdvendama. Ma ei olegi juunikuises intressimäärade tõstmises enam nii eriti kindel.