Kui palju inimtegevus kliimat mõjutab?

Ütlen jälle- valele publikule postitad. Ma tean (LHV foorumis üks kirjutas), et Vändras on tulemas üks temaatiline just sulle sobiv koosolek. Vändra, by the way, on otse Soomaa külje all. See, mis sinu jaoks on üks sensatsiooniline pilt, on nende jaoks argipäev. Kus, ma küsin kus veel on parem koht teha selgeks Soomaa inimestele Soomaale rajatavate tuulikute kasulikkusest kliimale kui mitte Soomaal? Sinust oleks väga tühikargajalik seda võimalust kasutamata jätta.

2 Likes

Issanda loomaaed on ikka kirju ja uhhuude fantaasia piiritu.

1 Like

Ja mida Kaur79 meile nüüd öelda soovib? Tahad näidata ennast parema, arukama, intelligentsemana? Või peame ootama millal sa enda jaoks TikToki avastad (Delfi juba “avastas”).

5 Likes

Ma tõesti ei tea, miks ma olen siinsete külahulludega vaieldes laskunud nendega samale tasemele. Vabandan. Aga, kui need külahullud hakkavad juba võimust võtma, kasvõi energeetika teemades, on aeg malakas kätte võtta.

1 Like

See kes si…s songib leiab ikka si…a. Ma juba kirjutasin, et sa pead omale teise publiku leidma. Siin ei huvita mitte kedagi, mida arvab Tarmo Metsar elektriautodest või mida arvab karlsson elektriautodest.

3 Likes

Ära muretse, ei jäta ma seda lava siin ainult uhhuude kasutada, või hakkte mullegi tapmisähvardusi saatma? :rofl:

1 Like

Vaevalt karssonkauril nii karvased munad püksis on, et kuskile rahvakoosolekule oma agendat ajama minna. Internetis on mõnus turvaline jurada, päriselus … noh kuidas seda viisakalt öelda… võib juhtuda, et publik annab ootustele mittevastavat tagasisidet ka…

4 Likes

Vapper internetisõdalane, müts maha :slight_smile:

1 Like

Kuulsin raadiost, mingi asjapulk Brüsselist rääkis sellist karssoni juttu, et EU ei tagane oma kliimavõitlusest. Kliimavõitlus olla küll väga kallis aga kliimamuutuste tagajärjed olla kallimad veel. Et vaadatagu kasvõi seda uputust Lõuna-Hispaanias.

No anna kannatust. Kui isegi USA ei tee enam midagi selle kliimamuutusega võitlemiseks, muust maailmast rääkimata, siis need kliimamuutused tulevad meie õuele nagunii. Kui me kogu oma auru sellele üksinda võitemisele ära kulutame, siis vääramatult tulevate “tagajärgedega” ei jaksa me enam tegeleda.

9 Likes

Jah, ilma sinu postideta läheks maailm hukka. Mingid vastikud skeptilised vanainimesed oleks siin koos ja ajaks mingit konservatiivset juttu. Tõepoolest, meie Vapper Rüütel Valgel… ee… elektrihobusel(?) tuleb ja päästab ära Kliima ja annab “uhuudele” vapra vastulöögi. Damsels in Disrtess juba langeb nagu loogu põlvili?!?

6 Likes

Nii. Elektriauto on peagi käes. Järgmiseks võtan siis ette ilma elektriliitumiseta suvila kõrvale tuuliku rajamise. Tuulik tuleb odavam, kui võrguga liitumine. Te olete ikka nii inspireerivad siin! Tuuliku külge panen tervitustega suure sildi naabri poole, kes just täna Facebookis kutsus üles tuulikute vastu häält andma.

1 Like

Kas jalajälje mõttes poleks targem suvila maha müüa ja korteriga piirduda? Mõtle kui palju Humana särke ja sadamapoe tax-free säästupilsnerit suvila eest saaks…

8 Likes

Milleks mõelda, kui saab tuulikute vastu võideldes ja vingudes iseenesest rikkaks? Eks uhhuuteooriate järgi elamine tuleb ka muidugi kasuks. Neid tuleks lausa kilode viisi endale ninna tõmmata.

1 Like

Ülimage. Ma käisin ehituspoes ja ostsin 16 labidat. Kohe tulevad mehed mulle siin hüdrosalvestusjaama kaevama, lubasid järgmiseks kolmapäevaks valmis saada. Samuti rääkisin ühe hinduga, kes lubas väikse reaktori hoovi panna, kevadeks. Mine arene veel.

8 Likes

Meie lumevaene talv toob tõenäoliselt kaasa kuiva ja põuase kevade ja see ei tõota mitte midagi head põlluharijate saagikusele. Samas Tartes looduse tuleviku pärast ei muretse, loodus kohaneb ikka. Inimkond on see, kellel võib tekkida raskusi.https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120352749/valdur-mikita-toenaoliselt-peab-inimkond-juba-praegu-taandumislahinguid

Ma ei ole küll kindel, kuidas lumevaene talv põuast kevadet ennustab. Kas keegi oskab näidata seost talvise lumikatte ja kevadiste sadude vahel?

“Kuiv” võib kindlasti öelda, kuna lumesulamisvesi ei niisuta maapinda sellisel määral läbi.

Me tuleme veel selle teema juurde paari kuu pärast tagasi.

Vaadates praegust veetaset jõgedes ning muuhulgas ka põldudel (paljud on sõna otseses mõttes üle ujutatud), siis taliviljade saagikusele mõjub pigem see praegune liigvesi.
Milliseks kevad kujuneb seda näeme kevadel :slight_smile:

The Guardian, see lääne vasaklaste pravda, vahendab täna Hanseni, jah just selle sama James Hanseni, sõnu, et 2C kliimaeesmärk on surnud. Tundub, et meie partei ja valitsus on maailmas ühed viimased, kes on täielikud denierid ja sellest Pariisi leppest jätkuvalt kinni hoiavad.

4 Likes