Kristen Michali valitsus - head ja vead

4 Likes

RE juured kumavad kaheksajalajutust läbi:

1 Like

Kui ma ei eksi siis ajaloo üks suurimaid riigivõla kasvusid toimus 2020. aastal EKREIKKE ajal. Kõik kulutavad meelsasti, kui vähegi vaid seda võimaldatakse, saab riigi rahaga ja laste võlakoorma kasvatamisega endale hääli osta järgmisteks valmisteks, alati leiab põhjuse, olgu selleks sõda, covid või teab mis, kuniks tegelikult ei hakata kuludega tegelema (kasvõi neid külmutama, kui kärpida ei suuda), siis leiab põhjuse edaspidi ka iga uus koalitsioon, olenemata kes sinna kuuluvad.

2 Likes

Teised tegid ka on veits vedel argument õigustamaks seda, et kui uuesti võimule tuldi, siis lubati see 2020 alanud pidu kinni panna, mitte veelgi räigemalt edasi laamendada.

Või ma mäletan midagi valesti?

Mis oleks viimased viis aastat meie majanduskasv ilma igaaastase majandusse kühveldatud laenurahata?

Täna tahaks esitada aga juba ka selliseid küsimusi nagu lätlased küsivad, et kuhu läheb igaastane kaitseelarve, kui õhuseire on piiriäärses lennukeelutsoonis päise päeva ajal jätkuvalt tasemel tädi Maali helistas 112

6 Likes

Ma ei ütelnud, et teised tegid ka, ma ütlesin, et kõik teevad seda väga hea meelega, tuleb vaid põhjus leida, ja tehakse vajadusel ühe aastaga sama ja rohkemgi, mis mõni teeb 5 aastaga, kui vaid võimalus antakse.

2020 aastal saadi vähemalt selle laenuralli tulemuseks viisakas majanduskasv ja suhtkoht valutu kriisist väljatulek ka. Täna jääb - vähemalt mulle, sest ma ei tööta riigisektoris ega oma mõnda riigitissiooüüd/riigitissiemteüüd - segaseks mida ma selle laenuraha eest saan. Rohkem ametnikke, rohkem regulatsioone ja veelgi rohkem bürokraatiat?

4 Likes

Tüüpiline RE keerutaja siin.

Lühidalt:

Teised tegid kaaa…

Reaalselt aga kasvas Eesti riigivõlg COVIDi aastal alla euroala keskmise.

Euroala keskmine +13,7% GDP
Eesti: +9,8% GDP

Kusjuures Eesti riigivõla kasvust ca 50% olid EL ühislaenud.

Ehk siis saadi hästi ja suhteliselt kokkuhoidlikult majanduse päästmisega hakkama.

11 Likes

Kultuurse “riigikaitseotstarbelise” parkimismaja Tartu kesklinna pargi asemele?

6 Likes

Annab ainult nõustuda, isegi kui Jüri Ratase valitsus viis meid sügavasse miinusesse, siis Reform võimule tulles esiteks valetas - alguses jäeti vägagi petlik mulje heast majandusseisust ja pärast, kui valimised olid läbi, tunnistati, et seis on koledamast koledam. Aga ka pärast seda viimast ei võetud mitte midagi ette vaid laristati aina suurema hooga edasi. Mida tehakse ka praegu.

10 Likes

Michal tegi podcasti

Loodab vist populaarsust kasvatada.

1 Like

Orawid teavad lahendusi. AI on see hõbekuul. Muide, nad on veel õppinud ütlema “pilveplatvorm” ja arenenumad isegi “kubernetes”.
Mingi 10% on vabsjee kärbsemust, 20% tootlust GA-RAN-TEE-RI-TUD, see on nõrkadele. Ref kütab kohe 50% lauale.

5 Likes

Kas nad arvavad, et keskmine eestlane ongi nii ullikene või miks nad sellist jama levitavad

3 Likes

Riigiaadli jaoks pole reaalsus/pragmaatilisus ega propaganda olulised, tähtis on rahavoogude säilitamine omadele.

3 Likes

Kogemus ju olemas eestimaalastest.

Kui maailma trende järgida, siis jõuaks enne valimisi AI abil pool avalikust teenistusest lahti ka lasta.

4 Likes

Millest need siis elama hakkavad ?
Lähevad vargile ja röövima ?
Kerjavad ja sorivad prügikastist panditaarat otsida ?

Tuleks aru saada, et riigi ülesanne pole mitte toimida võimalikult optimaalsete kuludega ( nagu eraettevõte ) vaid hoida lõviosa täiskasvanud elanikkonnast mingis tegevuses, mis otseselt pole kuritegevus, kuid mille vajalikkus ja kasulikkus ühiskonnale on väga küsitav, kuid mille eest saadavast palgast need inimesed saaksid ikkagi söönuks ja ka mingi eluaseme pea kohale, riided ja jalatsid ning ka hädapärase ravikindlustuse, et peritoniit kabelimatsu ei lööks .

Sama asi ka pensionäridega, invaliididega ja vanemateta lastega, tuleb neid kuigiviisi elus hoida.

Sa ei taha, et pmst täiesti normaalne inimene, kes muidu võiks mingeid mõttetuid eeskirju ja regulatsioone kuskil kabinetis kirjutada või tõlkida,koosolekutel haigutada ja lõunapausil kohvi lürpides rumalaid ülemusi kiruda , kargaks sulle õhtusel pargiteel kallale , suruks noa kõrile ja nõuaks : Anna mulle oma rahakott !
Sest tal pole seda palka, mida avalik sektor talle muidu maksaks ja mis teda kuritegevusest ja kerjamisest eemale hoiab

give me your money, punk !

1 Like

Juba ludiidid kartsid, et kui masin tuleb jäävad kõik nälga, sest tööd enam pole…

… ja siis tuleb mäss masinate vastu… sestap siis uuemad plaanid näevadki ettenägelikult vajadust andmetöötlus kuule viia… raskem mässajatel ligi pääseda…

2 Likes

Meil on veel töid jalaga segada, kus Masin ei saa üldse hakkama, saab väga halvasti hakkama või vajab “käe hoidmist”.
PARAKU… need tööd ei toimu “mugavas kontoris, pehmel toolil” – need tööd sisaldavad harja ja lapi, kruvikeerja ja kellu, keevituselektroodi ja mutrivõtme käes hoidmist ja mainitutega millegi koordineeritu, täpse ja mõtestatud eesmärgi suunas tegemist.

Vahel tunnen, et päris hea, et õnnestus sündida 1970ndatel ja olid isad ja vanaisad, kes õpetasid Tööriista käes hoidma ja sellega midagi arukat tegema.
Üllataval kombel nii Liberal Artsi kui ITd on autodidaktina isegi palju lihtsam õppida kui müüri ladumist või väikese kubatuuriga sisepõlemismootorite remonti.

2 Likes

nöus… küsimus on vist pigem et Show me the Money…