Kristen Michali valitsus - head ja vead

Täpselt sellist ulgumist ja hammastekiristamist regresseeruva emapalga ideele võiks Feministeeriumist ja Müürilehest oodata küll.

No kui naised tõesti nii juhmid on, et juba 1-2 vaheaastat peakolu omandatust tühjaks tõmbab ja õppimisvõime sedavõrd kaob, et tööturul sellisega enam miskit peale pole hakata, eks määrame siis vanemapalga hoopis meespoolele ja kupatame naised kohe nurgavoodist välja tuikumise järel tööpingi taha tagasi. :stuck_out_tongue:

6 Likes

Sisuliselt kõlbas see vormel peaaegu, et läbi kogu inimkonna kirjapandud ajaloo. Viimase 70 aasta trend on midagi muud. Eks aeg näitab, kuhu see eksperiment viib.

2 Likes

PeaLik, kas sellel “mediaanpalgal” pole natuke sotsimise lõhna juures?

Meestel loetakse vahepealset sõjaväeteenistust küll tugevaks haridustee katkestamise “motivaatoriks”. Tuleneb sellest, et nad nii juhmid on?

Kes loevad? Mingid teenistusest viilinud pussy-d? Ma olen kuulnud just vastupidist, et ajateenistus raputab mehepojad emme põllepaelte küljest lahti, aitab neil kiiremini iseseisvuda, õpetab vastutust ja initsiatiivi võtma ning annab edaspidiseks uue sotsiaalvõrgustiku, kellele oma elu üles ehitamisel toetuda.

4 Likes

Kui jutt juba selle teema peale kiskus, siis ajateenistuse laiendamine naissugupoolele oleks selgelt sündivust suurendav meede. Kui ikka panna kari kodust pääsenud mullikaid pullihakatistega koos metsa all ringi põrkama, hakkavad asjad juhtuma… :wink:
Ma tõenäoliselt ei liialda, kui väidan, et paljudel praegu vabatahtlikult ajateenistusse tulevatel näitsikutel on kuklas ka väike tagamõte endale selle käigus kobe kutt sebida. Mitte ehk kõigil, aga paljudel…

5 Likes

Vägagi tõenäoline. Pealegi on vähemalt minu tutvusringkonnas enamuses (noored eriti) naised, kes eelistavad kaitseväeteenistuse läbinud noormehi ülejäänuile. See on nagu mingit sorti gatantii tegelase füüsilisele tervisele ja ka vaimsele stabiilsusele.

Millist probleemi me lahendame? Mis tooks kõige kiiremaid/tervemaid tulemusi? Loomulikult on IGA sündiv laps teretulnud ja vanemapalk ongi edukaile euroopalikele haritud väljateenitud kõrge palgaga lapsevanemaile toeks. Premeerida tuleb noori, kes on nõus lapsi saama varem ja harima end veidi hiljem, elukestev õpe jne. Lasteaedadesse korralikud sõimerühmad, ööpäevahoiu võimalusega hoiud vms iganes turg vajab, ja offfi moodi - sõidame! Kindlasti on palju täpsustamisi ja küsimusi, aga aeg on meie suurim vaenlane. Tartus JUBA suletakse laste puudumisel lasteaiarühmi…

Viskad sellise väite lihtsalt siin õhku, põhjendamata - miks?

Tegelikult tuleb premeerida veidike vanemaid noori, kes on nõus ennast kõigepealt harima ja siis kõrgema kvaliteediga lapsi saama ja kasvatama veidike hiljem.

Kahjuks 30+ vanuses vanemate lapsed ei kõlba?

Noored eelistavad, aga vanemana saavad targemaks?

Ma pole täheldanud mingit ajateenistuse läbinute eelistamist.

Lisaks veel eelnenule:

Lasteaedadesse korralikud sõimerühmad, ööpäevahoiu võimalusega hoiud vms iganes turg vajab

Et siis on vaja lapsi, keda riik kasvataks?

Ära vääna mu sõnu.

Ma ei vääna, lausa tsiteerin.

Põhimõte on sul ju see, et üle 30-aastased ei tohiks lapsi saada või vähemalt peaks riik neid selle eest kuidagi karistama? Nagu ma aru saan, siis neil sünnivad niikuinii väärakad, kes 10 aastat enne õiget aega ära surevad?

Hmmm, ma ei näe tsitaati ?

Need hallil taustal kastid on su enda sõnad.

Miks riik peaks kasvatama? On palju erinevaid olukordi kui on kasvõi korraks laps kindlasse kohta hoida anda. 24/7/365 ei ole lapsega mitte keegi. Igaüks vajab kasvõi teadmist, et tal on see võimalus kasutada.

Aga Tartus pannakse lasteaedu kinni, kuna lapsi pole - loogiline järeldus on see, et turul pole nõudlust, st sellega pole vähemalt Tartus probleemi.

Lisaks ma ei arva, et see oleks kuidagi otseselt madala sündivuse põhjuseks.

Kus ma midagi sellist olen väitnud? Sa sihilikult trollid!

Ma näen mitut kohta, kus sa kirjutad, et maksumaksja raha tuleks jagada ümber nii, et eelistatult saaks seda noored vanemad. (St vanemaid vanemaid tuleks karistada maksudega ja saadud raha anda noorematele.)

Lisaks sa põhjendad seda mitmes kohas tervilike põhjustega. (St vanemate vanemate lapsed on väärakad (ehk siis mitte küll sinu sõnad aga mõte on kooskõlas väitega, et “surevad 10 aastat varem ära”).)

Lisaks see vastuolu su jutus, et lasteaiarühmi on vaja juurde, kuna neid juba suletakse laste vähesuse tõttu?

Veel korra - miks sa nii arvad?

No mis jätkusuutlik rahvastikumudel see on, kus vanemad lapse kasvamise ajal talle mingit lubjakajura ajavad sest vahepeal on kolm põlvkonnavahetust jõudnud toimuda kuni nad ükskord oma pätsi ahju otsustasid panna? Lapse gümnaasiumi lõpetamise ajaks on vanus juba selline, et tatsavad rulaatori najal tudisedes kohale. Laps jõuab vaevu isikliku eluga algust teha, kui juba tuleb vanemate hooldekoduarveid hakata plekkima ja neid tohtrite vahel vedama. Kui lõpuks endale aega ja vahendeid hakkab jääma, on kell sama kaugele tiksunud, et kogu muster kordub.

1 Like