Kristen Michali valitsus - head ja vead

Ei maksa riiki vaeseks ja majandust langusesse viriseda. Meenus üks poliitik, kelle nime ma enam ei mäleta, kes kirjutas, et sõjaohust rääkijad kahjustavad Eestit, samas ta enda erakond õigustab oma maksutõuse sõjaga ja sõjaga hirmutamine on neil endil alati enne valimisi täistuuridel.

6 Likes

Siia juurde veel keenius Nõrklaeva automaksu kasu: “Automaksu laekumine prognoositud 137 miljoni asemel 18 miljonit. Seoses sellega kogutakse oluliselt vähem ka käibemaksu.”

4 Likes

Aastamaksust makstakse valimiste eelselt veelgi veerand ehk 25 miljonit rahvale tagasi, nagu viimased uudised väidavad.

4 Likes

Vurru ehk kohalik kuberner ütles selle paradoksi kohta üsna tabavalt.

Reffidega nimelt käib kaasas selline ärategemise, tegijate, plaanide jõuga elluviijate ja arrogantide-egode oreool. Osa ühiskonnast korreleerub selle mõttelaadiga ilmselt igaveseks. Suht kitsalt oma peas ja arusaamades elamise praktika.

Moraal, eetika, ausus, sügavamad ideaalid, laiem arvestamine…need jäägu teiste pärusmaale.

4 Likes

Lisaks, umbes 10% valijatest on ilmselt rehvide aastatega üles ehitatud toiduahelas, seega lojaalsed valijad, saagu või s.tem.

7 Likes

ma ei tea kuidas ülejäänud autoomanikel on aga minule laekunud automaksu teatisel oli esimese (50%) osa tasumise aeg alles kuskil juuni keskel ning ülejäänud 50% oli vist isegi alles detsembris … ehk et kui tänaseks (mis tõenäoliselt tähendab statistiliselt aprilli lõpuks) on kogu aasta peale planeeritust juba ca 15% laekunud, siis minujaoks on see küll pigem üleootuste …

küll aga peab tunnistama, et selle uue koalitsiooni lepingu osas ei olnud mul juba eos erilisi ootusi aga lõpptulemus jäi isegi sellele vähesele alla … eriti kui arvestada palju selleks veel aega kulus … ehk siis hetkel tahaks väita, et rõõmu valmistavad seigad on kalendris ja ilmateates - kalendris on päevad mõnusalt pikad ja puhkus kohe-kohe ukse ees ning ilmateade on ‘lumesaju porgnoosid’ ka ajutiselt tahaplaanile lükanud,
nii et chill-prill ja suvi on lahe!
Nautigem seda rõõmu, valgust ja soojust, kuniks seda jagub!

See 18 miljonit on ikkagi registreerimistasu. Aastatasu on midagi muud.

1 Like

on valmimisel seadus, et järgmist Riigikogu koosseisu hakkab valima “istuv” Riigikogu, noh umbes nagu Presidenti valitakse
:face_vomiting:

1 Like

aprillinali?

Ma arvasin, et selle jaoks mõeldigi juba ammu välja e-valimised…

4 Likes