Jep, “turg” hoidus maksust kõrvale. Kannatab vastutusele võtta küll ja siin on ilmselgeid ilminguid süsteemsele ning planeeritud tegevusele, mida võiks ka defineerida maksu"pettus".
Kui kiiruskaamera fikseerib liisingus oleva auto kiiruseületamise, saadetakse hoiatustrahv sõiduki registrijärgsele vastutavale kasutajale
müüb auto uuele omanikule, ARK`is ostu-müüki ei vormista vaid uus omanik registreerib end vastutavaks kasutajaks…kas nii saab?
Kogu eesti rahval pidi olema v palju nn olema talupojamõstust ))))
Ise me neid seadusi ja valimisi teeme )))) kogu selle pasa uurimise eest on jälle vaja uusi ametnikke ja ametnikke, kes teiste tööd analüüsivad ))) eriti on selle uurimise käigus vaja rõhutada kestlikkust, jätkusuutlikust, rohelist mõtteviisi ))))
Ja mis point sellel olema peaks. Kui lapata natuke Internetsis, siis saame muu hulgas ka mõnedest omandivaidluse saagadest teada, et ARKi kirje, mida tavaline, lihtne talupojamõistus peaks umbes samasuguseks omandiõiguse tõenduseks, nagu katastrikirjet, ei ole seda teps mitte. Seda ütlesid Ametnikud arkist ja politseist kunagi paarile kelmuse ohvrile otse suu sisse. ARKi kirje on olemas ainult selleks, et oleks teada keda KARISTADA, kellele maksu- ja lõivunõudeid ja parkimistrahve saata. Vot sedasi…
Mõtle, tulu, mis riigis sa elad ja siis kirjutame edasi.
See vanglakohtade rentimine tundub küll projekt, mille tulu tundub kuidagi veidralt ära sulavat.
Raha saab 30mln aastas, aga vaja tööle võtta 200 uut inimest. Täna loeme, et Kapole ja PPA-le vaja ka lisaraha eraldada, et taustu kontrollida jms.
Lõpuks tundub, et mingit kasumit alles ei jäägi, ainult tegemise rõõm + 200 uut riigipalgalist töökohta, millega avalikku sektorit paisutada.
Kasumiks on see, et suht värsket vanglat ei tule kulude kokkuhoiuks maha lammutada. Ohuga, et millalgi tuleb ta jälle uuesti ehitada.
Maha ei lammutaks seda vanglat keegi nagunii. Aga see on küll õige, et eestlane on läbi aegade oma naha odavalt turgu viinud. Skandinaavlane seda teab ja kasutab mõnuga. Lihtsameelne murumüts ju veel rõõmustab pealegi.
Aga eestlasel pidi olema ju nii palju talupoja tarkust ))))
Suht värsket? Ehitatud 2000. Ilmselt leiab sealt vanglate juhtkonnast nii mõnegi kes ütleks, et ehitaks päris palju teistmoodi kui saaks nullist alustada.
miks teda peaks olema vaja maha lammutada ? Tarad ja turvalukud eest ära ja sinna mingi sotsiaalmaja või ühiselamu vaestele ( keda meil hakkab aina rohkem ja rohkem olema )Mitte et neid praegugi vähe oleks. Lugesin, et Tartus on praegu ca 360 sotsiaal-eluruumi ja paljud neist on kehvas seisus ning ikkagi on neist puudus. Pluss veel lähikonna vallad , kel samuti vaja oma vaeste eest hoolt kanda
Mina pole seal vanglas sees käinud, kuid kas tahate öelda, et need vangid seal elasid viletsamates tingimustes kui hättasattunud / asotsiaalsed tüübid praegustes sotsiaalmajades ? Ma olen korra pidanud olude sunnil ühte inimest niisuguses sotsiaalmajas külastama ja teda aitama, ikka väga jäle oli see elupaik ja veel rohkem see seltskond seal. Hea kui sealt välja sai ja ei olnud mingit soovi sinna tagasi minna. Ma oletan, et vanglas on muidugi veel jälgim seltskond
Mujal maailmas on näiteks olümpiaküla eluruume ( pmst ühiselamut ) kohandatud hiljem vanglaks. Miks ei saaks vastupidi siis ?
Kindlasti sobiks ka tudengitele.
Päris hea kuulamine, asjalik ja tark, teadlik, spets. tase.
Meil on hetkel domineerimas aga totaalne ideoloogiline kõ…ts ![]()
Oleks meil ükski minister sarnasel tasemel.
Juba teises saates mainiti, et siia toodavad krimid vaikselt sondeerivad pinda, loovad/otsivad kohalike (naistega) kontakte. Hiljem siis abielud, suhted, fikt. abielud jne. Kindlasti mingeid probleeme meil ei kaasne! Aina tugevam ühiskond, kvaliteetsem ja sisukam. Lisaks pritsib kenasti pappi ka peale.
Lihtsalt ulme, mida meie riigiga tehakse. Vbl. saadakse hakkama, aga jube ettevaatlikuks teeb selline käik ja vajalikkus + igasugu mõtetud kaasnevad riskid.
Mõned nopped artiklist.
Planeeritud eelarvedefitsiit (umbes 4,5% SKP-st) on Eesti suuruselt teine viimase kolme aastakümne jooksul. Suurem puudujääk registreeriti vaid 2020. aastal(EKREIKE valitsuse ajal), mil koroonapandeemia majandust laastas.
On suhteliselt kindlaid empiirilisi tõendeid selle kohta, et finantseerimata maksukärped või kulutuste suurendamised võivad lühiajaliselt tuua kaasa majanduskasvu, kuid „peole“ järgneb halb „pohmell“, kuna suurem majanduskasv on ajutine ja akumuleerunud võlg tuleb tagasi maksta(kas me mitte eelmisel aastal ja sellel aastal ei põdenud sambavabastamisele ja varasemalt eelarve suurde miinusesse saatmise peole järgnenud pohmelli?). Empiirilised majandusuuringud ei toeta väidet, et maksukärped pikemas perspektiivis majanduskasvu ja heaolu suurendavad. Kui selline seos oleks olemas, oleksid Aafrika riigid, kus kõigis on madalad maksud, väga rikkad. Siiski on tõendeid selle kohta, et investeeringud haridusse, infrastruktuuri, innovatsiooni ja hästi toimivasse avalikku sektorisse on pikaajalises perspektiivis majandusliku õitsengu seisukohast kasulikud.
Lisan omaltpoolt juurde, et tasub juba praegu valmistuda ja sääste koguda ajaks, mil praegused opositsioonierakonnad (taas)valitsusse pääsevad ja hoolega kärpima asuvad(mõistagi olen ma selle suhtes enam kui skeptiline). Pohmell aga tuleb isegi siis, kui uue valitsuse moodustavad erakonnad kärpima ei asu.
Seletage palun vanemale inimesele millal ja kust tuli see mood meestel jätta pintsaku alumine nööp lahti. Antud pildil vähemalt püksirihma pannal ei paista aga tihti on ka see nähtaval. Minu uarust see ei ole ilus ega kohane. Tehku siis vastava lõikega ühe nööbiga pintsak kui tahetakse ainult ühte nööpi kinni hoida.
Veel vanemad inimesed teavad rääkida, et see tava pärineb Briti kuningalt Edward VII päevilt.
Vähemalt viimased 25 aastat on kõik moeasjatundjad andnud tungivaid soovitusi, kus klassikalise lõikega pintsaku alumine nööp jäetakse alati lahti ning sandaalides sokke ei kanta.
Ma nüüd kohe ei leidnud, aga nii on kuidagi koguaeg olnud + istudes teed nööbi lahti ja tõustes paned kinni. Seda sobivust vaatas ka mul kunagi ülikonnamaster. Jah, elus korra mõõduülikond tellitud, maksis ziljon ![]()
Lahti jätmise nõu annab ka selline uhke nimega sait:
https://www.suitdirect.co.uk/styleguide/features/suit-etiquette-the-dos-and-donts
Ainukese põhjenduse loen välja siit:
Fastening the bottom button can make the suit look stuffy and it won’t fit as well on your body.
Aga siis on ju pintsak valesti õmmeldud kui seistes ei istu hästi. Istudes nööbi lahti tegemine on loomulik, siis ei näe keegi sinu püksiauku aga seistes lahtine nööp on ju kole.
Jürgen kui tuntud kremloloog on nüüd ka Hispaania teemal oma teadmisi hakanud levitama
https://youtu.be/SFLei-mndUc?si=xblm_uMVZsyoKk6a&t=4684