Ütleme näiteks, et klindil on litsenseeritud tarkvara. Tarkvara uuesti paigaldamiseks (näiteks süsteemi taaste vms.) läehb tarkvara litsenstsiserveri käest küsima “kuule, kas see tüüp on legit”. Saab uue võtme ja sõidab. Aga nüüd uus omanik otsustab tarkvara arenduse asemel keskenduda hoopis taksuteenuse pakkumisele. Ja ei viitsi litsentsiserverit püsti pidada. Puhas mõttetu kulu ju. Raha ammu kätte saadud ja äragi kulutatud. Midas nüt?
Isenesest, litsents ju kehtib, keegi pole teilt ära võtnud ÕIGUST tarkvara õiguspäraselt kasutada. AInult võimalust ei ole, sest uut litsentsivõtit ei väljastata.
Now what?
Võlaõiguslikud vaidlused lahendab üldiselt kohus.
Tegelikult ei tundu see omanikuvahetus selles näites eriti oluline, sest nii võib vabalt ka sama omanikuga ettevõtte puhul juhtuda - kunagi lifetime warranty/support klausliga müüdud tootega seotud kuludest proovitakse 10-20 aastat hiljem juriidiliste nõksudega vabaneda, lootes lihtsalt, et klient ei pane tähele. Või siis lootes, et kliendi jaoks pole see nii oluline. Või siis võttes sisse väikese mainekahju, aga kalkuleerides, et sellise väikese asja pärast keegi kohtusse vaidlema ei lähe.
Worst case scenario tarnija jaoks ongi sageli see, et saad näiteks 10% oma kunagi makstud litsentsitasust tagasi, aga see on tänapäeval kommiraha ja asendustarkvara maksumust ei kata.
Mul on tunne,et kui Eesti majandus 10 aastat järjest kukuks siis ikka enamik valib Reformi, sest alternatiivid on Reformi väitel hullemad:) . Tee mis oskad aja igasugust hullust ja tõsta makse aga toetus on igavene.
Selle uudise valguses on hästi küüniline Esimeses Stuudios opositsiooni valetamises süüdistada Michaeli poolt , kui konstanteeriti majanduslangust . Michael ütles otse välja et majandus on pöördunud tõusule. Valetamine jätkub…
Ja ärge tulge ütlema , et sel nädalal ei olnud peaministril uut infot käes…
Iga rahvas on oma valitsejaid väärt. Nii ka eestlased.
Kes rahul ei ole, neile on piirid lahti ning Saksamaa, Hispaania ootavad.
Kindlates kätes, mis muud.
Kohe peab valitsus tulema seletama, et eestlene elab tunduvalt paremini kui 1913.a., mis te virisete. Siis polnud paljudes peredes isegi elektrit ega vesiklosetti, internetist rääkimata. Kes oli jõukas ja tellis Postimehe, pidi sellele maal ise kuhugi kohaliku meierei või veski juurde postipunkti järele minema, linnas toodi leht ja kirjad ikka koju. See komme oli maal veel 1970ndatel aastatel, olen ise vanaisa juures suvitades vantsinud poolteist kilomeetrit sinna postipunkti, et ära tuua Rahva Hääl ja Ühistöö, mis oli rajoonileht ja mõnikord oli ka mõni kiri seal.
Raadiotki polnud veel 1913.a.eestlastel. Kuid grammofoni võis juba mängima panna
Rong Tallinnast Tartusse auruveduriga sõitis välgukiirusel, õhtul .20.20 hakkas Tallinnast tulema ja ööseks k.1 oli Tartus.Obesega sa nii kiiresti kindlasti ei saanud .
Ärge virisege valitsuse kallal !
Ei maksa riiki vaeseks ja majandust langusesse viriseda. Meenus üks poliitik, kelle nime ma enam ei mäleta, kes kirjutas, et sõjaohust rääkijad kahjustavad Eestit, samas ta enda erakond õigustab oma maksutõuse sõjaga ja sõjaga hirmutamine on neil endil alati enne valimisi täistuuridel.
Siia juurde veel keenius Nõrklaeva automaksu kasu: “Automaksu laekumine prognoositud 137 miljoni asemel 18 miljonit. Seoses sellega kogutakse oluliselt vähem ka käibemaksu.”
Aastamaksust makstakse valimiste eelselt veelgi veerand ehk 25 miljonit rahvale tagasi, nagu viimased uudised väidavad.
Vurru ehk kohalik kuberner ütles selle paradoksi kohta üsna tabavalt.
Reffidega nimelt käib kaasas selline ärategemise, tegijate, plaanide jõuga elluviijate ja arrogantide-egode oreool. Osa ühiskonnast korreleerub selle mõttelaadiga ilmselt igaveseks. Suht kitsalt oma peas ja arusaamades elamise praktika.
Moraal, eetika, ausus, sügavamad ideaalid, laiem arvestamine…need jäägu teiste pärusmaale.
Lisaks, umbes 10% valijatest on ilmselt rehvide aastatega üles ehitatud toiduahelas, seega lojaalsed valijad, saagu või s.tem.
ma ei tea kuidas ülejäänud autoomanikel on aga minule laekunud automaksu teatisel oli esimese (50%) osa tasumise aeg alles kuskil juuni keskel ning ülejäänud 50% oli vist isegi alles detsembris … ehk et kui tänaseks (mis tõenäoliselt tähendab statistiliselt aprilli lõpuks) on kogu aasta peale planeeritust juba ca 15% laekunud, siis minujaoks on see küll pigem üleootuste …
küll aga peab tunnistama, et selle uue koalitsiooni lepingu osas ei olnud mul juba eos erilisi ootusi aga lõpptulemus jäi isegi sellele vähesele alla … eriti kui arvestada palju selleks veel aega kulus … ehk siis hetkel tahaks väita, et rõõmu valmistavad seigad on kalendris ja ilmateates - kalendris on päevad mõnusalt pikad ja puhkus kohe-kohe ukse ees ning ilmateade on ‘lumesaju porgnoosid’ ka ajutiselt tahaplaanile lükanud,
nii et chill-prill ja suvi on lahe!
Nautigem seda rõõmu, valgust ja soojust, kuniks seda jagub!
See 18 miljonit on ikkagi registreerimistasu. Aastatasu on midagi muud.
on valmimisel seadus, et järgmist Riigikogu koosseisu hakkab valima “istuv” Riigikogu, noh umbes nagu Presidenti valitakse
![]()
aprillinali?
Ma arvasin, et selle jaoks mõeldigi juba ammu välja e-valimised…
istub üksinda laua taga ja peab läbirääkimisi, võiks näiteks kasvõi peegli enda vastu panna
aru ma ei saa, kas nad arvavad, et see ongi poliitiku tööülesanne või arvavad, et niimoodi saab mingisugust populaarsust võita või milleks see jant käib?
Tulemusi saab ju korrigeerida maksutõusu abil