Kristen Michali valitsus - head ja vead

Kui nüüd Eesti valitsus kohe:

1. Ei sulge idapiiri.
  2. Ei võta vantidelt hääleõigust.
  3. Ei lähe täielikult üle eestikeelsele kooliharidusele.

Siis on tegu ikka täielikult putinistide valitsusega.

10 Likes

Mind isiklikult huvitab küll väga mida ma söön ja kas supi sees on eestimaine või Hiinast toodud külmutatud kana.
Olgem ausad, arvan, et söögikohas toidutoorme hinna osakaal portsjoni lõpphinnas ei ole kuigi olulise tähtsusega. Seega sentide kokkuhoidmise nimel klientidele eiteakuskohast ja eiteakuidas kasvatatud saasta sisse söötmine on häbilugu.

Mind jällegi liha päritolu väga ei koti. Mina sooviks teada kust on pärit porgand ja kartul.
No kui juba teha siis täiega. Miks taimetoitlasi diskrimineeritakse ja “pimedas” sunnitakse sööma?

2 Likes

Siis maksa ise see teadmine kinni. Kellele see pole oluline ei pea selle eest ka maksma.

1. A järel koondati sama suur hulk (30000) ametnikke näiteks juriste ja it spetsialiste, anmesisestajaid, et nad seejärel tööölepinguga tööle võtta. Asja nimi oli avaliku teenistuse reform Avaliku teenistuse seadus läbis Riigikogus esimese lugemise | Justiits- ja Digiministeerium

Parem oleks süsteem, kus oleks erinevad märgised.

“Orgaaniline toode”, “Eesti toode”, “EL toode”, “ei sisalda kunstlikke aineid”, “vähendatud rasvasisaldusega”, “vähendatud suhkrusisaldusega” jne. Iga märgis seaks kindlad nõuded.

Seda oleks lihtsam söögikohtadel täita, lausa loomulik täita ja kohati mõjuks nagu reklaam. Samas saaks tarbija selle info, mida ta tegelikult tahab kätte.

Tarbija ju tegelikult ei taha teada detailset toidu päritoluriiki näiteks: “liha - Taani, kapsas - Holland, kartul - Hispaania” vs “liha - Belgia, kapsas - Hispaania, kartul - Holland”. Reaalselt pole ju neil kahel toidul praena ostes tarbijal vahet.

Mina küll ei julge väljas süüa, ise tehtult tead vähemalt millest. Niiet pseudoprobleem.

Analüüs tuleb justkui mustast august ja sellele vastu vaielda ei saa kuna nii on ja üleüldse, numbrimaagia :stuck_out_tongue:

Number on 42.

Ametnikud on sinna sisse vaadanud ja veendunud, et need tulemused on sellised nagu mudeli koostajad on seda selgitanud.

Ehk siis see sisu, mis seal kirjas on, on hästi tehniline, hästi detailne ja see memo, kokkuvõte, mille komisjon on saanud, ongi kokkuvõte kogu sellest arvutusest, kogu sellest põhimõttest viidetega konkreetsetele numbritele, mida me iseenda analüüsides oleme kasutanud

1 Like

Mina tahaks lisaks liha päritolule teada ka toiduks kasutatud looma nime ja sünnikuupäeva - tähemärki. Tahaks enne sööma asumist teada, kas meie horoskoobid ikka sobivad :smiley: :smiley: :smiley:

12 Likes

See on sigade puhul väga tähtis.

1 Like
  • Vabadust kelner, on see ikka mahe veis?
  • Ma ei oska öelda, kas ta nüüd mahe on, aga kuulu järgi oli ta oma karja muhedaim veis.
2 Likes

Veis võib ka siga olla.

2 Likes

See nüüd küll mingi uudis ei ole. Selle on meie söögikohad juba ammu leiutanud:
“bövstrogonov sealihast”
“sealihapihvid”
jne.

2 Likes

Böfstroganov sealihast on täitsa olemas ja selle roa nimi on Kurzeme stroganov

5 Likes

Poliitikutel on ikka erakordne oskus täielikku pasteeti ajada.

Michal FB-s:
Sellel nädalal tegin ettekande Gaselli Kongressil, mis toimus juba 25. korda. Rääkisin majanduse hetkeolukorrast, julgeolekust, positiivsetest näitajatest ja bürokraatia vähendamisest.

Andsin ülevaate, mida valitsuses teeme, et ettevõtetel oleks hea kasvada. Valitsus on selgelt suunanud fookuse majanduse konkurentsivõime kasvatamisele.

Eestis on suur potentsiaal kaitsetööstuses, millest areneb välja uus tööstusharu. EKTL-il on liikmeid juba 154, see on kiiresti kasvav sektor.

Lisaks on tulemas 160 miljoni euro suurune suurinvesteeringute meede, mis toob vähemalt 1,6 miljardi euro eest uusi investeeringuid. Samuti toimuvad majanduskabinetid, kus sünnivad konkreetsed otsused.

Bürokraatia vähendamiseks minimeerime ettevõtjate aruandluskohustust, vaatame üle erinevad nõuded ja piirame uute nõuete pealetulekut.

7 Likes

Huultelt tuleb lugeda, huultelt!

1 Like

Miks nii vähe kärbitakse?
Kas need organisatsioonid ei saaks end liikmemaksudest rahastada?

“Ei ole mõtet liigselt sellesse numbrimaagiasse kinni siis kohe jääda”
Mihhail paneb head rahvafolkloori. Siin tuleb veel ajalukku jäävaid pirne, tasub valvel olla.
Kärped-kärped

Holm ütles, et kui kärbe välja kuulutati, öeldi, et need tulevad ridadelt tööjõu,- majandamise- ja muud kulud ja neid ridu võrreldi.

«Selle võrdluse tulemus oli see, et kui võtsime kärpebaasi, siis kärbitud eelarve oli 155 miljoni euro võrra suurem kui eelnev eelarve,» selgitas Holm. Samas kinnitas ka Vällik riigieelarve erikomisjoni liikmele Urmas Reinsalule küsimuse peale, et kas võib olla nii, et kokkuvõttes 2025. eelarve ei vähenenud mitte 132 miljoni euro võrra vaid hoopis suurenes 155 miljoni euro võrra, et nii võib olla küll.

Kui tavamõistusega sooviks inimesed just nende kolme rea pealt seda kärbet üles leida, siis praktikas on see ülimalt keeruline, sest valitsemisalad võivad oma kulusid loominguliselt liigutada nii nagu soovivad.

Asi on ka selles, et kärpeülesanne tehti ära enne täiendava raha andmise otsuseid augustikuus. Tehniliselt oli nii, et valitsus ütles - kärbime. Ja peale seda hakkas valitsus tegema otsuseid, millega erinevatele asjadele raha juurde anti.

Holm rõhutas, et täpne on küll öelda, et kärbiti kulude tõusu, sest kui midagi tehtud poleks, siis oleks kulud olnud ligi veerand miljardi euro võrra suuremad. Samas nentis ta, et kui alguses kärbiti, aga pärast anti raha juurde, siis siin võib olla ikka risk, et kärbet pole täidetud.

3 Likes

Objektiivseid lisavajadusi või uusi ülesandeid, mille täitmiseks on raha vaja eraldada, on alati.
Küsimus on proportsioonides.

Kui sa suudad kärpida 1 miljardi, võid 200mln laiali jagada “uuteks vajadusteks” ja ikkagi oled 800mln kokku hoidnud. Seda, et MINGI raha on vaja laiali jagada, võib kinnisilmi juba ette lubada.

Praegu oli see 132 mln “kärbe” juba ette liiga väike, et suures riigieelarves (~18 mld) mingit olulist mõju omaks. Võib-olla see 287 mln lisakulusid isegi ei ole kogu eelarve mahtu vaadates liiga suur, lihtsalt kärpida oleks tulnud nii, et ikka kärbitud on.

1 Like

Ma nägin täna öösel und, et maksuamet küsis minu käest täpseid arvutusi minu sissetulekute kohta. Ma vastasin, et ei ole vaja numbrimaagiasse kinni jääda.

21 Likes