Kõige kahjumlikum tehing…

2005. aasta alguses ostetud DNDN -$8K. Praeguseni hakkan kogelema, kui meelde tuleb.
Õnneks sai aasta sees korduvalt viga parandada ja praegu on selle kontoriga mu seis nii umbes +$1K.
Aga kodutöid õppisin küll tegema. Isegi keskkooli eksamite eel ei olnud nii usin kui praegu enne igat ostu.
Peaasi, et neid tehinguid kahetsete, siis saate ka andeks..:)
futuuridega -6k$ ... kuue päevaga.
Lööb ikka kaineks küll. nagu ämbritäis külma vett näkku :)
to: ymeramees

Võis küll olla jah :).
Kunagi börsi eelmisel hiilgeajal 1996-1997 sai ostetud oma tööandja aktsiaid vist 160 EEKi pealt. Kuna kogus polnud suur, siis peale krahhi jätsin nö. mälestuseks. Aastal 2000 loovutasin ülevõtjale hinnaga alla 10 krooni tükist.
Kahjumlikeim tehing oli NINE. Hiina valitsus teatas, et nende toodetava ekspori/impordi deklaratsioonide esitamise tarkvara asemel hakatakse analoogset tarkvara firmadele tasuta pakkuma. Kolmandik kogu portfellist päevaga läinud nigu niuhti :) Leidis aset eelmisel aastal.
Delphi. Pankrotistus. Päevaga -80%.
pole ise eriti mänguri tüüpi (portfell hajutatud, nii kogustes kui sektorites) ja seetõttu tõelisi crashe polegi olnud, kuid näiteks BCONiga sain möödunud aastal taaskord õppetunni ses osas, et tuleb endale siiski piirid ümber seada.
A' la "talun kaotust kuni ca -20-25% ja siis müün maha, misiganes".
BCONit hoidsin ja hoidsin, lootes et tõuseb ... kuni mingil hetkel oli tiksunud ca -55% peale ja jäigi sinna nädalaiks. Müüsingi maha, kaotus jäi siiski õnneks vaid -1K$ kanti.
NINE IPO
result ca -7k$.
kui avanes, siis rallis, mis kole.
läksin pisikeste summadega paar korda pikaks ja noppisin pisikesi raasukesi.
ja siis läksin ahneks ja rabasin suurema tüki.
Kui tõusis kahe tunniga 11- 14 siis langes paari minutiga 9ni.
üks õhtu võtsin nina täis ja lossi sisse, kaine peaga ei kippunud kuidagi
jumal teab, kas selle kooliraha ka kunagi tagasi teenib
praegu tundub olevat tore gambling target shortimiseks, ehk saab delisti?

Raha on neil aktsia kohta üle $3. Samuti võitsid nad pakkumise sellesama tarkvara tootmiseks, mida hiina valitsus nüüd tasuta jagama hakkab. Sinna võimalus ju value-added services juurde müüa. Delist vähetõenäoline, kuid määramatust veel palju. Esialgu tasuks ehk rahule jätta.
Siit ka üks kõige lollim näpuvea häving. Mõni aeg tagasi kui MOSY 5 juures kauples sai lühike oldud ja tahtsin peale turgu katmisorderi traderis 4.8 peale topeltkogusega sisse panna. Aga vist unise pea tõttu sai ostulimiidiks hind daala jagu valesti pandud 5.8. Kuna MOSY väikse käibega ning eriti järelturul suure spreadiga aktsia siis sai mingimees õnnelikuks kelle rippumajäänud orderi ma 20% turuhinnast kõrgemalt äraostsin... (kuna tahtsin lühikest kattes kohe ka pikaks minna siis veel 2x koguse...) Siit moraal, et ikka 2 korda mõõda siis alles klõbista...
Ostsin baltika kui oli 5.06 peal, müüsin kui oli teinud languse(käis alla nelja kui õigesti mäletan) ja tõusis 4.53-le, helistasin lhv maaklerile nõu küsimiseks, ta nõustus minuga, et võiks müüa kuna ei peaks nagu olema mingit tõusu tulemas..

Ja järgmine päev - Baltika kvartali tulemused... ja nüüd siis aktsia hind 13. oleks alles oleks 3x mu raha..

peaks ära mainima eelmise aasta call optsioonid MNF teemadel, kogu see venitamine ja ebakindlus turul ning mu roosilised ootused tekitas ca 50k kahju (100% MNF alla paigutatud vahenditest).
Siin samuti MNF callid ja lisaks NABI, mis oli täiesti minupoolne idiootsuse tipp. Protsendiliselt suurim kaotus, rahaliselt on hullemaid olnud.
Mul sel näd kõige kahjulikum tehing, sain Traderi töösse ja tahtsin kohe proovida, et kui kiirelt asi käib, see kauplemine. Ostsin googli call optsioone Jan ja seeläbi tuli kaotus vastu võtta ca 6K. Ühekorra sain laksu ka ca 20K kui FMD langes 15%, kuid siis ära ei müünud ja nüüda taas nullis. Ostsin isegi juurde, teise portfelli ja seal ilusasti +12%.
Müüsin SIRI pea täie portfelli ulatuses lühikeseks (esialgne plaan oli mitte üleöö hoida aga no mis see üks öö ikka teeb) ja siis pärast turgu teatatakse, et keegi Mel Karmazin tuleb nende juurde tööle ja ostab ise endale ka turult mõned aktsiad. Järelturul sai positsioon suletud, kahjum ligi 25% portfelli mahust mõne hetkega.
saamata tulu:

1/6/2006 O STC .GOPAR-GOOG JAN 390 Call 1 75.5 14.95 7534.81
8/24/2005 O BTO .GOPAR-GOOG JAN 2006 390 Call 1 2.65 14.95 -279.95 $7,254.86

samas, augustis just hakkasin investeerimisest uurida.

reaalne kahju, reaalne 'õpiraha': MNF1L Jan 13 call ostetud kui aktsia oli 11,97, praegu see ei maksa midagi, -292 LTL (298st)
ühinen kah MNF i callide perega :(
praegugi veel veebruari calle, mis täna nulli jõudsid
MNF1L - paistab suur klubi olevat, mul Aprilli call 11,5 käes ja ka sügavas miinuses, aga noh, aega veel on :)
Eelmisel aastal ostsin PartyGamingu aktsiaid praktiliselt tipust. Peale majandustulemusi lendas päevaga kolmandik investeeringust, kusjuures ma millegipärast ei osanud oodata sellist reaktsiooni. Aktsiad on siiani alles, kuna usun, et pikas perspektiivis on firma edukas. Viimased majandustulemused on olnud head ja aktsia hind on samuti tõusuteel.

Tuletades veel meelde suuremaid lolluseid, siis kunagi sai shorditud aktsiat sümboliga WEL, miski poole tunni pärast aktsia kahekordistus ja sain margin calli.

Omal ajal sai ostetud Ericssoni, järgmine päev tulid tulemused, mis saatsid aktsia 25 protsendi võrra allapoole. Aktsia jätkas langust ja lõpuks murdusin, kokku tuli miski 80% lossi. Lõpuks läksin lühikeseks enne majandustulemusi ja siis muidugi aktsia tõusis miski 20%.