Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Vahet pole, tähtis on vaid see, et oleks lõbus ja teooriad oleks elegantsed.

Kui oleks.

Ma 841 kribukirja alati ei taipa, aga Einsteini koordinaatteisenduste osas pidas ta ilmselt silmas Lorentzi teisendusi.
Konrad Loren[t]z samas ei olnud isegi mitte füüsik, vaid loomaarmastaja. Midagi taolist, mis tänapäeval on korraga eesrindlik ning äärmiselt kahtlane.

1 Like

See oli üks teine Lorentz.
Konrad oli erirelatiivsusteooria avaldamisel 1-aastane :slight_smile:

Te kohe peate sedasi siin kõik lõbusa är rikkuma )))

Omast arust olen päris tugevad argumendid maha pannud. Kui kellegi jaoks on see paroodia, siis olgu nii.

1905 aasta paberis Einstein defineerib aja kella kaudu:

It is necessary to have time defined by means of stationary clocks in the stationary system,
and the time now defined being appropriate to the stationary system we call it “the time of
the stationary system.”

Seejuures ta unustab ära, et kell ei defineeri aega. Kui sa näiteks mõõdad baromeetriga rõhku, siis baromeeter ei defineeri rõhku. Rõhk eksisteerib ilma baromeetri abita. Kell on lihtsalt ajamõõtja, nagu baromeeter on rõhumõõtja.

Ma ei nimetaks seda paroodiaks, vaid pigem anamneesiks. :slight_smile:

4 Likes

Kiirus ilma referentsita on jama, kell ei loo aega — ja kui ma veel arvan, et 2+2=4, siis on aeg haiglasse minna. Tekst silutud Copiloti abil.

To: kasutaja841
Siinkohal on nüüd raske aru saada, mis need tugevad argumendid olid?
Kas nendeks on vastuolu güroskoopide ja Päikesesüsteemis tiirlevate planeetide käitumiste vahel? Kui jah, siis milles ja miks sa ise neis vastuolu näed?

Eee… wut?

1 Like

Tugev argument:
Üle poole inimestest sureb haiglas.

Järeldus:
Kui tahad elada hoia haiglast eemale.

Korrektse järelduse tegemiseks ei ole piisav üksikute valitud (ka õigetele) argumentidele tugineda. Tuleb ikka sügavuti minna.

See oli mu, ilmselt ebaõnnestunud, katse nalja heita.

… kas Shrödingeri vaate E=mc2-le oled juba lahti mötestanud…
kui Sul huvi on, vt. Something Weird Happens When E=-mc² https://youtu.be/Y-W-w8yNiKU
ja mikskamitte seda: Something Strange Happens When You Follow Einstein’s Math https://www.youtube.com/watch?v=6akmv1bsz1M

1 Like

Kusjuures siiski on arvatud, et Siirius B-d vanasti just nähti! Kas siis seepärast, et silmad olid paremad või oli täht heledam. Dogonite legendid (Lääne Aafrika) käsitlevad Siiriust kaksiktähena ja seepärast on mõned hakanud arvama, et kosmosetulnukad Siiriuse tähesüsteemist on maad külastanud ja öelnud, et kaksiksüsteemiga tegu. See variant on aga vähem tõenäoline kui see, et dogonitel olid vanasti head silmad.

Kell on aparaat mis ei mõõda eriti täpselt midagi, isegi aatomkell valetab teatud tingimustel, aeg on nagu püksikumm )))

Selline lause on Einsteini 1905 aasta paberis. Lause alguses on “taking into consideration the principle of the constancy of the velocity of light” ja lause lõpus on avaldised, kus näeme c-v ja c+v.
Küsimus lihtne relativistidele - mis kiirused on c-v ja c+v.

Vaata täpsemalt Lorentzi teisenduste ja nende ajaloo kohta:
History of Lorentz transformations - Wikipedia

Heida pilk ka Maxwelli võrranditele, sest need on kovariantsed Lorentzi teisenduste suhtes:
Maxwell’s equations - Wikipedia

Kas ma saan õigesti aru, et siin keegi leiutas, et füüsiku valem e=mc2 on feik?

Sellele küsimusele võiks veidi valgust heita:

Valguse kiiruseks on nimetatud C= 300000 km/s vaakumis. Küsimus on, et kui vaakum on tühjus ehk mitte miski, siis kuidas mitte miski suhtes kiirust mõõdetakse.

E=mc2 kohta selline küsimus, et kui v on juuksekarvavõrra väiksem kui C, siis kas tuleb sama valemit kasutada või tuleb kasutada E=mv2/2