killer app

Inimesed on ikka naljakad küll. Arvavad, et kui keegi kusagil Valgel tänaval pani GPRS-i kasutajale kirve selga siis nii ongi ja nii hakkabki olema igal pool ja alati. Dziises, vaadake kasvõi siinsamas Euroopas erinevate operaatorite poolt küsitavaid hindu, erinevad teised pea kümme korda. Hinnaskaala on lihtsalt veel liiga lai, iga asi tahab paikaloksumiseks aega ja see aeg pole veel kohal.

MMS osas olen pessimistlik justnimelt sellepärast, et erinevate segmentide maksejõud ja vajadused on erinevad. Saan aru küll, et ilgelt noortepärane on noortele mõeldud tooteid/teenuseid/telefone pakkuda ja kunagi nad ilmselt jõuavad ka massidesse (sest kunagi läheb igasugune tehnikavidin lõpp odavaks sest ta vananeb) aga sinna läheb aega. Palju aega. Praegu on MMS-i toetav telefon minu 6310-st kallim. Jama ju!

Inimene/tarbija ei hakka enam kordades mobiilside peale rohkem kulutama. Inflatsioon on madal, kulutused stabiliseerunud. MMS pole selline lisaväärtus, mille tõttu (aga hindu arvestades loodetakse küll) kulutused (mobiil)sidele peaksid näiteks kahekordistuma. Pigem võib kokkuhoidu loota.

Tallinna abilinnapeale on ette nähtud kuus kõnelimiiti 1000 krooni. Seda on ülisiga vähe. Mina peaks ennast piimaga üle valama ja põlema panema, kui mulle nii vähe kõneaega antaks. Aga see on reaalsus. Kuskohast need rahad MMS-i jaoks tulema küll peaksid? Teismeliste taskurahast? Sellele äri püsti ei pane...
teismeliste taskud on tühendamatud kel juba MMS lahendust toetav föön taskus on.... ja miks peaks rle tegema inimeste elu kibedaks kui ta suudab teenust hetkel tasuta pakkuda... ai jaa... et veidi soltuvust tekkitada ja siis pigistama hakata. ma isiklikult ei usu seda...

mis te arvate milliseks kujuneb sms hind siis septembris?

sheldon,
rle on juhtumisi kasumit taotlev ettevõte ja kardan, et suht raske on korralikke investeeringuid nõudnud teenuse tasuta pakkumisest kasumit välja pigistada...
Teisalt usun, et emt tõmbas oma 40kr/MB hinnaga rasvasema koore turu pealt ära ja rle tutvustab hindu mis ka keskmise kuupalgaga tarbijale attraktiivsed tunduvad.
seda ma loodangi.... varsti matan oma emti kaardi hoovi sügavale lillepeernasse:P
Sheldon,

ma loodan, et su küsimuses sisaldus trükiviga, sest jutt käis GPRS-st, mitte SMS-st. Või vihjasid ZEN-ile ja tasuta SMS-le?

Aga rauno, ma küll ei arva, et emt 40kr/MB hinnaga koort riisus. Üldse ei usu. Välistatud ja absurdne. Lihtsalt, paljud emt kliendid ei viitsinud GPRS pärast radiolinjaga liitumist teha ja paljud lasid selle lõbu (ikkagi tegelikult suht-koht tipptasemel ärimeeste teenus) lihtsalt firmal kinni maksta koos kõige täiega.

Aga sheldon, miks sa seda emti kaarti juba praegu pole maasse matnud? Milleks maksta rohkem?

et miks ma seda maha pole veel matnud

hea küsimus... aga eks ma olen kangekaelne eesti jõmm ja loodan .... maiteamida aga midagi positiivset

ei sisaldanud trükiviga... lihtsalt milliseks võiks siis see sõnumi hind muutuda ... teen sinisilmse pakkumise 0.80 krooni:)
Nujah. Siin kangekaelsus paraku ei aita. See pole see koht.

Midagi positiivset siin enam eriti ei ole ega tule. Eesti mobiilsideturg on nii klientide kui prioriteetide osas paigas ja siin enam suurt midagi muuta ei ole.

Kui sa oled emt klient lihtsalt seepärast et olla emt klient, siis sa lihtsalt maksad rohkem. Kogu lugu, ei midagi positiivset.

OK, ma saan aru, kui sul on tööandja telefon ja tööandja annab sulle 2 võimalust, kas maksab osa telefoniarvest kinni või ei maksa üldse. Siis sa oled sundviskes.
OK, ma saan aru, kui sul on emt number 050 seeriast 1995 aastast. Siis see tõstab su enesehinnangut ja liigitab vähemalt enda arust tegijate hulka.

Rohkem argumente ma ei tea. Ja needki vähesed kaovad 2004 ära. Mis siis saab? 80 senti per SMS? Ei usu!

Sheldon, mis on see positiivne, mida sa loodad? Siit algavad asjad pihta. Visioon...aga milline?

Testisin nädalavahetusel Radiolinja GPRS,
tõmbasin õhtu jooksul infi üle 11MB, mis oleks EMT-s läinud maksma peaaegu Jakobsoni.

Teenus oli hea. Siiski kukkus ühendus mõned korrad maha. Kuna teenust pakutakse tasuta, siis pole mõtet õiendada :)
saatus jah.... ajukas lugu on sellega jah

tegelikult on asi rohkem numbris. kusagil juhtusin lugema et on võimalik (kas juba või varsti) vahetada operaatorit aga nummer jääb saamaks vai midagi sellist.

mida täpsemalt mõtlesid 2004 aasta all?

huvitav mis hakkab toimuma kui EU'ga liitume..... monopol?

mis positiivne.... njah.... 0.80 krooni on positiivne:P
Velikij,

"Sheldon, mis on see positiivne, mida sa loodad? Siit algavad asjad pihta. Visioon...aga milline?"

Kui tuleb tõsine hinnasõda, siis kellel on rohkem ressursse vastupidamiseks? Emt on siiamaani olnud laiskloom, kes oma loorberitel on puhanud. Pakun, et ta on sunnitud end tulevikus üha enam liigutama ja seda kliendile positiivses suunas. Minu jaoks on see üks see positiivne, mida loodan.

Kui tulevad ühtsed numbrid, siis muidugi ei hoia ma emt-i kaarti alles mingiks pikenduseks vms, aga praegu on sundseis ikkagi numbri vahetamise poole pealt.

Ja noh, see emt-i kallidus - maeitea.
* Delta kuumaks - pikaajalise kliendi hinnaalandus 47,20 kr vs Point 49 kr
* Delta kõneminut 2,75 vs Point 2,50; Delta 5,50 vs Point 4,50
* Delta lihtne kõnepost 35 kr vs Point 30 kr
* Delta e-mail 25 kr vs Point 25 kr

Vahe muidugi on, kuid rle puuduseks jälle maapiirkondade kehvem kaetus (98% rahvastikust kaetud, aga mitu % territooriumist?)

Ühesõnaga praegu ei näe põhjust tõmblemiseks.
eks emt peab ka midagi korda saatma... seepärast jätangi lillepeerna veel oktoobri lõpuni puutumata ja kui muutust ei tule siis vähemalt ei riku tänast silmailmu mis peenrale kiigates silmi hellitab.

enz,

Palun ole hea ja seleta kust saab tutvuda tingimustega pikaajalise kliendi Deltapaketi hinnaalandusega? Ma tahan ka saada allahindlust, kui pikk siis on see "pikaajaline?" Kas peab kuhugi avalduse kirjutama?

Aga jutt maapiirkondade kehvemast kaetusest on küll täiesti puhas bullshit (võis ju 2 aastat tagasi õige olla, aga mitte praegu).
Velikij - pullikaka ei ole see kindlasti vaid realsus. nt. tapa et normaalselt edastada seda mis vajalik peab rle'ga inimene jalutama tänavale aga emt võid vabalt telekaees edasi lesida ja krnglit mugida.

aga jah.... soodustus... käi välja mis toimub:P
Soodustustest siin:

http://www.emt.ee/est/html4/?smg=teenused&schg=topeltplus.soodused

Levist. Kasutan ka ise rle gprsi ja no on augud. Olen sel suvel pidanud wappimise katkestama ikka väga mitmetel kordadel ja seda mitte viimastes kolgastes, vaid linnadevahelistel asfaltteedel. Ükskord ühe suurema linna lähedal pc-ga surfates tuli ühe käega hoida kõrgel pea kohal mobiili ja teise käega klaviatuuri toksida, muidu levi kätte ei saanud. Ka emtil on auke, aga rlel on neid ikka veel rohkem.

Tegelt huvitaks mind hoopis tugijaamadesse tehtud investeeringud aastate lõikes emt vs rle ja ka (uute) tugijaamade arv. Kas vastavad numbrid on viimastel aastatel rle kasuks, mis võimaldaks järelejõudmist?
sheldon,

Mis oleks kui lõpetaks selle aukude jutu? Kõigil kolmel on auke ja kõigil kolmel on neid muuhulgas ka Tallinna kesklinnas. Jutt emt paremast kaetusest on müüt ja väga hästi turundatud müüt. Oleks mina RL või T2 tegelane, mul oleks ilgelt kade meel, nähes kui hästi on EMT marketingi teinud - alati kui mõnel RL või T2 fanaatikul on õnnestunud EMT fanaatikule selgeks teha finantsilised tõsiasjad võtab EMT fanaatik last but not least argumendina välja aukude teema. Alati. Kusjuures see veendumus ( emtil pole auke, teistel on) on sama kindel kui Allah akbar. Neetult hea marketing, midagi pole öelda.
Priitp, Ei saa seda augujuttu lõpetada. Olen ise väga pikaaegne EMTi klient. Selleks suveks võtsin siis RLE kaardi (ikka tasuta GPRSi pärast). No RLE leviga on lugu ikka palju kehvem. Enda suvilas pean telefoniga panema mööda krunti nagu otsiks veesooni. Kusjuures ei ole see suvila mingis megakolkas. Ja kui (Tartu) linnast hakkan välja sõitma, kaob levi teatud maanteedel juba 15 km pärast.
annab tomzale käppa

ma ise ei julgenud midagi vasta öelda:PP aga ausalt .... tihedamal ringirändamisel on ikka vahe olemas ja muituki oleneb ka mis fööni kasutada.
Foorumi algusele kommentaari lisada siis ei naiskolleg ega ka muu kasutaja ei peagi TEADMA mis imeloom on GPRS, MMS jne. Tema lihtsalt teab et uue telefoniga saab kiiremini ja odavamalt näiteks Äripäev Online uudiseid lugeda ja veel uuema apraadiga sõpradele pildikesi saata. Taht's it. Ja kui need tegevused talle meeldivad saabki uus mänguasi ostetud. Omamata õhkõrna aimdust ei GPRS'st ega muudest uhkete nimedega tehnoloogiatest.

terv
Kirs.
to: Kirs,

Mul on nagu villand lugeda ajalehest jauramist soolise võrdõiguslikkuse teemal. Nii ka ses osas, et ühe meestele mõeldud rõivakaupluse kohta tuleb viis naiste oma. Mis teha, elu on selline...
Ainus lohutus on ehk see, et naiste keskmine palk jääb siiani meeste keskmisele alla. Nii siin kui raja taga.

Mis on selle targutuse mõte? Aga see, et kuna naised teenivad niigi vähem ja lisaks kulutavad rohkem raha hilpudele, kulutavad nad seda vähem tehnikavidinatele. Seda enam, et nad ei tunne uhkust rinnas pakitsemas, et minu telefonil on GPRS, aga, sinul, könnil, pole Wappigi!

Tekib selle juurde küsimus, et kui palju ikka neid naisi on, kes omale sellise uue mänguasjakese soetavad? Vähe, et mitte öelda väga vähe. Ülirikkaid ei saa olla ühiskonnas väga palju. Naised on ses osas tunduvalt konservatiivsemad ja üksikud erandid vaid kinnitavad reeglit. Nad kasutavad telefoni veel kaua vaid kõnelemiseks ja vähemal määral ka sõnumineerimiseks. Neile pole see MMS lihtsalt taskukohane - naiselik alalhoidlikkus säästab neid sellest.

Kui palju on eestis naisi, kes loevad mobla pealt ÄP uudiseid? Kamoon, kaduvväike hulk! Või arvab keegi teisiti?
Leviga on nigu on, mul on Lohusalus küll norm. GPRS-ühendus olnud. Loenduri järgi 70h ja ligi 300MB ühenduses olnud ning kordagi pole ise katkenud. Kusjuures pole sugugi alati paigal istunud (ühendus on muide läbi IR-i!). Kogemuste põhjal on leviauke kõigil kolmel operaatoril, samas on leviga suurematest keskustest/maanteedest pisut kaugemal olukord siiski parem, kui mõneski Euroopa riigis.

EMT number loomulikult seda ei näita, kas oled tegija, aga kui oled nende esimesi GSMi-kliente, on ka selge, et nende inimeste/asutuste hulk, kellele numbrit aegade jooksul jagatud, on ikka päris suur:(