Pikka aega on mobiilisektoris tuntud muret, et puudub killer application. Täna oli mul vōimalus näha uut Nokia mudelit, millel on peal videokaamera. Lyhidalt, mulle meeldis. Peamine, uued funktsioonid meeldisid ka minu naissoost kollegidele. See on kōige tugevam signaal, et lōpuks on leitud teenus, millel vōib olla lai kasutajaskond.
Tänu sellele mudelile ning uutele funktsioonidele, tekkis minus usk mobiilisektori uutesse kasvuvōimalustesse. Kaalun tänasest tōsiselt mobiilitootjate ning telekomisektori kompaniide ostmist.
Minu postituse eesmärk on eelōige see, et saada vsatukajasid. Kui kellelgi ōnnestub lähinädalatel tutvuda uue mudeliga, siis sooviks teada saada, milliseid emotsioone see tekitas.
videokaamera? no way. video mahuga infot pole lihtsalt kuhugi talletada.
Üks uus Nokia on küll viletsa resolutsiooniga digifotokaga, ehk mõtlesid seda.
Üks uus Nokia on küll viletsa resolutsiooniga digifotokaga, ehk mõtlesid seda.
kas teid nagu uue nokia
ei häiri?
M M
MM MM
M M M M
M M M
M M 66TMED
ei häiri?
Kõigest saan aru aga viimasest kommenaarist mitte. Ehk seletaksid natuke.
to megas:
need M-id peaksid moodustama ühe suure M-i, mis annaks tulemuse M66tmed :))
aga need tühikud seal ei tee asja õigesti :(
...
need M-id peaksid moodustama ühe suure M-i, mis annaks tulemuse M66tmed :))
aga need tühikud seal ei tee asja õigesti :(
...
Väike LHV poolne editing :) Nüüd peaks selgem olema.
Ise arvan, et Sony Ericssoni idee, et fotokas on lisavidin, mis kergesti ühildub, on mõtekam. Seega chattimise klaviatuurid ja fotokad jms. olgu ikka eraldi ja kasutab neid see, kes parajasti asja vastu huvi tunneb. Mina olen igatahes Ericssoni T68i -ga rahul ja ei taha, et mingi külge ehitatud fotokas teda kohmakamaks teeks.
On kellelgi aimu konkreetsetest kuupäevadest, millal SonyE arsenal võiks (näiteks) eestis myygile tulla .. et siis P800 , Z700 ja need odavamad (starting from 100$) mudelid ?
Vaatasin täna hommikul ka ise sellist Nokiaga tehtud pilti. nõudis teine jpg-s 27k. Polegi nii jube palju.
Igatahes hea peo peal pilti teha ja siis esmaspäeva hommikul töö juurde saata.
Udune ta ju on, aga mis head resolutsiooni sa siin tahta saaksidki... Noh, on kah vidin. Mina endale seda soetama ei hakkaks aga mõni kindlasti hakkab
Hea on selle juures hoopis see, et pole vaja mingeid suuri MMS servereid ja rasket rauda kokku osta. Olemasolev infra ajab asja lahedasti ära. Ja see on positiivne (eriti neile, kes telkudesse investeerida kavatsevad:)
Igatahes hea peo peal pilti teha ja siis esmaspäeva hommikul töö juurde saata.
Udune ta ju on, aga mis head resolutsiooni sa siin tahta saaksidki... Noh, on kah vidin. Mina endale seda soetama ei hakkaks aga mõni kindlasti hakkab
Hea on selle juures hoopis see, et pole vaja mingeid suuri MMS servereid ja rasket rauda kokku osta. Olemasolev infra ajab asja lahedasti ära. Ja see on positiivne (eriti neile, kes telkudesse investeerida kavatsevad:)
Mobiiltelefon on samasugune moekaup kui näiteks päikeseprillid. Kui ringi vaadata, siis on paljudel uued mudelid, kus on saadaval gprs ja wap. Enamusel on telefonid seadistamata ning väga vähesed kasutavad neid teenuseid. Uus telefon on soetatud mitte sel põhjusel, et on sinihammas või mõni muu uus vidin, vaid seetõttu, et uus on popim.
Iseäranis teravalt hakkab see inimeste alateadvuses toimima järgmine aasta - kas mul on uue põlvkonna mobilltelefon või mitte. Paljude siin foorumis kirjutajate arvates ei ole see ratsionaalne ning teil on õigus. Uued telefonid saavad olema mingil määral staatusesümboliks nii nagu oli seda mobiiltelefon 10 aastat tagasi.
Uued teenused (fotografeerimine, polüfoonilised helinad) on pisavalt lihtsad ning pakuvad eelkõige emotsionaalset rahulolu. Ise kannan fotoaparaati harva kaasas, kuid eile Pärnu rannas olles oleksin telefoniga meeleldi paar klõpsu teinud ning sõradele saatnud.
Veelkord, küsige naissoo esindajate käest, kas neile meeldiks see teenus või mitte. Suurem osa ütleb, et jah mulle meeldib. Nüüd küsige nende käest, kas nad kasutavad wapi, sinimammast või gprsi. Mina ei tea senini ühtegi.
Nii nagu paljud telefonikõned on stiilis - mis teed? - nii hakkab ka piltide saatmine toimima seetõttu, et tekkis tuju-tegin pildi - ning saadan kellegile.
Iseäranis teravalt hakkab see inimeste alateadvuses toimima järgmine aasta - kas mul on uue põlvkonna mobilltelefon või mitte. Paljude siin foorumis kirjutajate arvates ei ole see ratsionaalne ning teil on õigus. Uued telefonid saavad olema mingil määral staatusesümboliks nii nagu oli seda mobiiltelefon 10 aastat tagasi.
Uued teenused (fotografeerimine, polüfoonilised helinad) on pisavalt lihtsad ning pakuvad eelkõige emotsionaalset rahulolu. Ise kannan fotoaparaati harva kaasas, kuid eile Pärnu rannas olles oleksin telefoniga meeleldi paar klõpsu teinud ning sõradele saatnud.
Veelkord, küsige naissoo esindajate käest, kas neile meeldiks see teenus või mitte. Suurem osa ütleb, et jah mulle meeldib. Nüüd küsige nende käest, kas nad kasutavad wapi, sinimammast või gprsi. Mina ei tea senini ühtegi.
Nii nagu paljud telefonikõned on stiilis - mis teed? - nii hakkab ka piltide saatmine toimima seetõttu, et tekkis tuju-tegin pildi - ning saadan kellegile.
Küsiks atlantis ka mõne naiskolleegi käest, MISASI on WAP, GPRS või BLUETOOTH...ja mis nendega teha saab ja kui palju need on personaalselt kellegi elukvaliteeti parandanud... Enamus, ma kordan VALDAV enamus, kasutab telefoni rääkimiseks, SMS-imiseks ja natuke ka mängimiseks. Killer APP on täiesti puudu... WAPil pole contenti ja ta on niisamagi nigel, GPRS on ikka VEEL kallis ja BLUETOOTH... nojah, mul sai raha juba kuskil GPRSi kasutamisel otsa... Ja ma absoluutselt ei viitsi mingi 100x100 pikselit väärt olevat pilti teha ja siis seda kellelegi kalli raha eest saatma hakata... eriti kui see, kellele seda saata, mitte ei jaksa/taha/saa osta samasugust telefoni...
Ei tahaks kuidagi praegu lõplikku seisukohta võtta, kas atlantisel on õigus või mitte, kuid siiski, mõni moment vajaks enne läbikaalumist.
Esimene ja põhiline on hind ja eesti turu väiksus. Kuhu ja kellele ikka seda toodet suunata? Kui mobla oli 10 aastat tagasi staatuse sümbol, moeasi ja luksuskaup, siis oli tal vähemalt üks praktiline omadus ka, ta võimaldas edukatel tööd teha ja äri ajada. Arvestades tolleaegseid marginaale, võis hirmsat hinda maksta nii aparaadi kui kõneminuti eest.
Mobiil sümboliseeris eduka ärimehe töövahendit (meenutage Tiili näidet!). Seda vaatamata asjaolule, et teda tihtipeale pikenduse asemel kasutati. Kõik tahtsid olla edukad ärimehed ja ajada businessi...
MMS-ga on lugu teine. Ringkond, kes kasutaks seda töises praktikas, on väike. Enamik tema kasutusaladest on ikka 3G valdkonda kuuluvad (kõik ikka teavad, mida tähendab mobiilsides lühend 3G: girls, games & gambling) kahtlase praktilise väärtusega sisuteenused. Ma pole miski meesõiguslane, kuid ehitada nii kallist suundumust üles naiste peale funi jaoks - kogu küsimus on prioriteetides ning kardan, et rõhuv enamik naisi piirduvad oma ridikülis mõttetu 3110-ga ja seavad esikohale endiselt hilbud...
Mina ei tunne isiklikult mingit vajadust sellise telefoni järele. Ta ei muuda minu elukvaliteeti paremaks. Aja viitmiseks on WAP ja äripäeva uudised (ehkki moodsates pihukates jooksev solitaire annab täpselt sama praktilise efekti :), tööks vajaliku interneti annab GPRS. Sinihammas seisab kasutult, sest pole teda kahjuks millegagi ühildada. Praegu veel.
Aga fotoaparaat on mul juba olemas...
Uuendusmeelsed, vaielge vastu.
Esimene ja põhiline on hind ja eesti turu väiksus. Kuhu ja kellele ikka seda toodet suunata? Kui mobla oli 10 aastat tagasi staatuse sümbol, moeasi ja luksuskaup, siis oli tal vähemalt üks praktiline omadus ka, ta võimaldas edukatel tööd teha ja äri ajada. Arvestades tolleaegseid marginaale, võis hirmsat hinda maksta nii aparaadi kui kõneminuti eest.
Mobiil sümboliseeris eduka ärimehe töövahendit (meenutage Tiili näidet!). Seda vaatamata asjaolule, et teda tihtipeale pikenduse asemel kasutati. Kõik tahtsid olla edukad ärimehed ja ajada businessi...
MMS-ga on lugu teine. Ringkond, kes kasutaks seda töises praktikas, on väike. Enamik tema kasutusaladest on ikka 3G valdkonda kuuluvad (kõik ikka teavad, mida tähendab mobiilsides lühend 3G: girls, games & gambling) kahtlase praktilise väärtusega sisuteenused. Ma pole miski meesõiguslane, kuid ehitada nii kallist suundumust üles naiste peale funi jaoks - kogu küsimus on prioriteetides ning kardan, et rõhuv enamik naisi piirduvad oma ridikülis mõttetu 3110-ga ja seavad esikohale endiselt hilbud...
Mina ei tunne isiklikult mingit vajadust sellise telefoni järele. Ta ei muuda minu elukvaliteeti paremaks. Aja viitmiseks on WAP ja äripäeva uudised (ehkki moodsates pihukates jooksev solitaire annab täpselt sama praktilise efekti :), tööks vajaliku interneti annab GPRS. Sinihammas seisab kasutult, sest pole teda kahjuks millegagi ühildada. Praegu veel.
Aga fotoaparaat on mul juba olemas...
Uuendusmeelsed, vaielge vastu.
Karumõmm, GPRS on jummala muidu, kuidas ta kallis on?
Kindlasti lähevad need tikutopsissuurused pildid mingil määral ka massidesse ja on popid ka, kuid MASTAABID, ma ütlen MASTAABID saavad olema oluliselt väiksemad kui praegu eeldatakse :-)
Velikij - kasutasin GPRSi natuke ka EMTi võrgus (testperioodil). Kui asi live'i läks, tekitasid hinnad infarktieelse seisundi. Ja ma ei usu, et RLE hinnad septembrist alates ka kuigi sõbralikud olema saavad... Seni aga WAPin nagu jäksan ja loen rannas BBC Business Newsi... tasuta...
Wapime terviseks :-)
Mida tähendab WAP? See on lühend sõnadest Wasn't Actually Possible. Mind sa ümber ei veena.
Ma vana inime ka juba, mul ei pea tervis vastu oodata kuni ta 40 sekundit ennast sisse logib, enne käitun vana veneaegse kasutusjuhendi järgi: viska nii kaugele kui jõuad, jookse järele ja viska veel üks kord!
Aga Su skepsist GPRS-hindade üle ma ei jaga, oota ikka enne ära, siis torise! Aga seni surfa nagu jõuad!
WAP on out, GPRS ruulib!
Mida tähendab WAP? See on lühend sõnadest Wasn't Actually Possible. Mind sa ümber ei veena.
Ma vana inime ka juba, mul ei pea tervis vastu oodata kuni ta 40 sekundit ennast sisse logib, enne käitun vana veneaegse kasutusjuhendi järgi: viska nii kaugele kui jõuad, jookse järele ja viska veel üks kord!
Aga Su skepsist GPRS-hindade üle ma ei jaga, oota ikka enne ära, siis torise! Aga seni surfa nagu jõuad!
WAP on out, GPRS ruulib!
Velikij kommentaaridega laias laastus vägagi ühel meelel.
Staatusesümbolitest niipalju, et juba nüüd, aga seda enam tulevikus on ja saab staatusesümboliks mobiiltelefoni mitteomamine. On mul vaja rannas NNC Business Newqsi lugeda? C'mon, see on staatust mitte omavate (loe vaeste) pärusmaa :-) See pidev suhtlusnälg ja infovajadus on tekitatud nõudlus....
See fotokavärk on vaatamata minu moblapessimismile siiski ehk kasutatav. Vahest on hea, kui keegi saab sulle koha pealt (poest - näed vaata kas see on õige; arvuti tagant - näe vajutasin siia ja juhtus nii) pildireportaazhi saata. Iseküsimus on selle "killerapplus" - ei väsi ma esitamast küsimust - aga kust selleks raha võetakse? Kas kellegi mobiiliarved on hetkel liiga väikesed? On finantsilisi võimalusi maksta rohkem? On valmidus millestki loobuda?
Palju see keskmine mobiili kuuarve on? 500? 1000? Mille arvelt see raha on siiani tulnud? Või mõni arvab, et moblaoperaatorid hakkavad pakkuma uusi teenuseid odavamalt? Sama hinna eest? Heh-heh, ei tea miks niigi on nad juba kõik raha mis vähegi turult saada ära riisunud.
Staatusesümbolitest niipalju, et juba nüüd, aga seda enam tulevikus on ja saab staatusesümboliks mobiiltelefoni mitteomamine. On mul vaja rannas NNC Business Newqsi lugeda? C'mon, see on staatust mitte omavate (loe vaeste) pärusmaa :-) See pidev suhtlusnälg ja infovajadus on tekitatud nõudlus....
See fotokavärk on vaatamata minu moblapessimismile siiski ehk kasutatav. Vahest on hea, kui keegi saab sulle koha pealt (poest - näed vaata kas see on õige; arvuti tagant - näe vajutasin siia ja juhtus nii) pildireportaazhi saata. Iseküsimus on selle "killerapplus" - ei väsi ma esitamast küsimust - aga kust selleks raha võetakse? Kas kellegi mobiiliarved on hetkel liiga väikesed? On finantsilisi võimalusi maksta rohkem? On valmidus millestki loobuda?
Palju see keskmine mobiili kuuarve on? 500? 1000? Mille arvelt see raha on siiani tulnud? Või mõni arvab, et moblaoperaatorid hakkavad pakkuma uusi teenuseid odavamalt? Sama hinna eest? Heh-heh, ei tea miks niigi on nad juba kõik raha mis vähegi turult saada ära riisunud.
WAP on olnud juba väheke aega, aga pole eriti massilist populaarsust suutnud võita. Probleemiks on olnud mitte ainult heade/vajalike kasutusvaldkondade puudumine, vaid kiirus ja disain. Kiiruse probleemide juures peaks abi olema just võrkude arendusel (GPRS, 3G) ja vähe meeldivamaks peaks selle kasutus ka muutuma uute telefonide turule tulekul (värvilised ja tunduvalt suuremad ekraanid).
MMS on 'vana hea' SMS'i edasi arendus ja selle kasutajate osa on ülivõimsalt noorte käes. MMS ja kaamera kasutaja segment on just noored (ja nähtavasti naiste) ja rohkem meelelahutuse pool. Samas kui WAP jääb rohkem äri/töö valdkonda.
Sinihammas tuleb just abiks siis kui tahad neid pilte hommikul arvutisse laadida või tööjuures kolleegile saata. Ei ole muud kui avada ühendus ja sekund või kaks ning asi tehtud. Sinihammast võib vaadata kui IR'i edasi arendust.
Kõik need tehnoloogid on omavahel seotud ja loomulikult sõltuvad nad hinnast ja kriitilisest massist. GPRS on hetkel kallis ja 3G on suure tõenäosusega samuti alguses hirm kallis. Ega GSM ka algusaastatel igaühele just taskukohane polnud. Küll need hinnad ka kukuvad. Sinihamba 'raud' on juba kahe aastaga oma 10x odavamaks läinud. Alati leidub ka neid kes on nõus seda kallist hinda maksma.
MMS on 'vana hea' SMS'i edasi arendus ja selle kasutajate osa on ülivõimsalt noorte käes. MMS ja kaamera kasutaja segment on just noored (ja nähtavasti naiste) ja rohkem meelelahutuse pool. Samas kui WAP jääb rohkem äri/töö valdkonda.
Sinihammas tuleb just abiks siis kui tahad neid pilte hommikul arvutisse laadida või tööjuures kolleegile saata. Ei ole muud kui avada ühendus ja sekund või kaks ning asi tehtud. Sinihammast võib vaadata kui IR'i edasi arendust.
Kõik need tehnoloogid on omavahel seotud ja loomulikult sõltuvad nad hinnast ja kriitilisest massist. GPRS on hetkel kallis ja 3G on suure tõenäosusega samuti alguses hirm kallis. Ega GSM ka algusaastatel igaühele just taskukohane polnud. Küll need hinnad ka kukuvad. Sinihamba 'raud' on juba kahe aastaga oma 10x odavamaks läinud. Alati leidub ka neid kes on nõus seda kallist hinda maksma.
kas mitte ERICY ei oma sinihamba patenti?
palju sellest oodatavaid rahavooge oleks?
v6i polegi?
palju sellest oodatavaid rahavooge oleks?
v6i polegi?
GPRS on jah kallis, kui RLE suvine testperiood välja arvata. Sai endalegi puhkuseks telefoni upgrade tehtud. Hetkel on loenduri järgi poole kuuga liikunud 220 MB, kusjuures pole m-netti kasutanud millegi tirimiseks või suuremate asjade liigutamiseks, rohkem maili ja uudiste lugemiseks. EMT-s maksab 1 MB 40.- nii et arvutage ise, mis see oleks EMT võrgus maksma läinud... SIM-kaarte on küll pisut tülikas telefonide vahel liigutada, aga 20KEEK ka nagu kuus maksma ei hakka:). Samas on kindlasti päris sõltuvusttekitav, kui harjud ära norm. kiirusel mere ääres männi all või võrkkiiges näiteks rahasid liigutama vms (ka sellistes urgastes, kuhu WLANi pole niipea oodata). Karta on, et jään siiski ka tasulist GPRS-i tarbima, seda küll mitte sellises mahus.