1. Kesklinn ei lähe KUNAGI odavamaks
2. Soovitasin oma vabad kopikad juba 2000 sügis kinnisvarasse toppida
Kinnisvara hinnad mängivad umbes nagu blue shipsid või mis nad olidki. Intresside langedes tõusevad, intresside tõustes kaob pakkumine ära - kogu lugu. 1998 juba meelest läinud või mis (kinnisvar hindade osas) ?
marti,
kuhu nad ikka lähevad ja mis see parem on? Elukeskkonnana on Tallinn täitsa harju keskmine, jääb siis üle papp. Papi pärast on kuidagi labane minna, sa jääd Vanas Euroopas ikka võõraks. Meenub üks lühike kellegi arsti intervjuujupp AK's - jah, olen rahul, aga õnnelik ei ole - naelapea pihta. Samahästi võiks ju väita, et kõik noored naised hakkavad eliitprostituutideks, kes ei tahaks Versace's käia? Kõik tahavad ja töö Tallinna vabrikus seda ju ei võimalda. Aga ei hakka kõik ja samamoodi ei koli ära praktiliselt mitte keegi.
Ja omast kogemusest, raske pole mitte koduigatsus & muu selline romantiline bullshit, vaid see, et ei saa emakeeles rääkida. Mulle vähemalt. Ma olen ka arvutanud, ma saaks Helsingis paremat pappi küll, aga kui ma kõik ära maksan (samalaadne korter, aadress ja auto), siis kätte (loe laristamiseks) ei jää rohkem. Londonis on sama.
kuhu nad ikka lähevad ja mis see parem on? Elukeskkonnana on Tallinn täitsa harju keskmine, jääb siis üle papp. Papi pärast on kuidagi labane minna, sa jääd Vanas Euroopas ikka võõraks. Meenub üks lühike kellegi arsti intervjuujupp AK's - jah, olen rahul, aga õnnelik ei ole - naelapea pihta. Samahästi võiks ju väita, et kõik noored naised hakkavad eliitprostituutideks, kes ei tahaks Versace's käia? Kõik tahavad ja töö Tallinna vabrikus seda ju ei võimalda. Aga ei hakka kõik ja samamoodi ei koli ära praktiliselt mitte keegi.
Ja omast kogemusest, raske pole mitte koduigatsus & muu selline romantiline bullshit, vaid see, et ei saa emakeeles rääkida. Mulle vähemalt. Ma olen ka arvutanud, ma saaks Helsingis paremat pappi küll, aga kui ma kõik ära maksan (samalaadne korter, aadress ja auto), siis kätte (loe laristamiseks) ei jää rohkem. Londonis on sama.
Priitp.
Ma ei mõelnud seda ise välja, lugesin mõniaeg tagasi kuskilt lehest.
Ma ei mõelnud seda ise välja, lugesin mõniaeg tagasi kuskilt lehest.
marti837, selleks on meil teema "Äripäeva khmmm....rumalus?" :)
Just sealt ma seda lugesin. :)
Mina tean jälle mitmeid, kes on läinud ja jäänud... keeleprobleem võib mõnel olla, aga võõraks jäämise osas... see on umbes sama kui tulla Valgast Tallinna... ja siin täpselt sama lugu ju... Tallinnas teenib paremat pappi küll, kuid elamine maksab ka rohkem... aga ikka tulevad siia Lasnamäele poole miljonilisi kortereid ostma kui kohapealt saaks paarikümne tuhandega.
Mul ka mitu naistuttavat läinud ja ka tagasi tulnud. Lapsega............Heheeeee
Normaalne on minna seal meid oodatakse , ma ise mõtlesin emigreerud Kuubasse. See on normaalne koht , soe, puhas, mõnus , odav rumm, naised seinast seina (valged sinisilmad kuni neegritarideni).
Ma mõtlesin seda tõsiselt. Siinne elu sakib eriti euronõuded ja eestlaste lollus ja üksteise tagumine. Kokkuvõtvalt elu ja tingimused on tervislikumad, kliima ei saki ka ja manjana mulle sobib.
Normaalne on minna seal meid oodatakse , ma ise mõtlesin emigreerud Kuubasse. See on normaalne koht , soe, puhas, mõnus , odav rumm, naised seinast seina (valged sinisilmad kuni neegritarideni).
Ma mõtlesin seda tõsiselt. Siinne elu sakib eriti euronõuded ja eestlaste lollus ja üksteise tagumine. Kokkuvõtvalt elu ja tingimused on tervislikumad, kliima ei saki ka ja manjana mulle sobib.
Asja tuleks ka natuke lajemalt vaadata. Hinnalangusse surve võib tulla välistest shokkidest Euroopa kinnisvara turult. Poole kõrvaga olen kuulnud Euroopa suurlinnade(London, Praha) müstilistest hinnatõusudest. Kui seal mingi krõps käeib ega siis Eesti puutumata jää.
Andu
Andu
Jälle samas kohas tagasi, kus hakkame võrdusmärki tõmbama Londoni ja Praha eliitkinnisvarale ja eesti küprokile.
Arvate et kuskil Londonis või Prahas käib ehitamine ilma küprokita õigemini ilma kipsplaadita?
Ärge ajage naerma NYkist see kipsplaat kui selline pärit ongi, uurige ajalugu....
Ärge ajage naerma NYkist see kipsplaat kui selline pärit ongi, uurige ajalugu....
LHV on ostnud kinnisvaraportaali www.kv.ee - Loodame et sinna tuleb ka kinnisvarastatistika, võib-olla veel parem kui www.city24.ee.
Kui aasta 2006 tuleb liiga palju uusi kinnisvaraobjekte turule mis on juba praegu teada, siis professionaalne investor kindlasti ei osta ka 2004 ja 2005, vaid müüb.
Kui aasta 2006 tuleb liiga palju uusi kinnisvaraobjekte turule mis on juba praegu teada, siis professionaalne investor kindlasti ei osta ka 2004 ja 2005, vaid müüb.
eh fire :-)
Väljamaal (Euroopas) oled sa välismaalane surmani, võid olla küll tuttav, sõber, kamraad, aga ikka oled välismaalane ja tegelikult võõras ja ringist väljas, piltlikult öeldes sulle omi naisi ilma loorita ei näidata. Fakt. Ja mis puutub Valgasse, siis jah, põlistallinlane on põlistallinlane ja maakas on maakas :-) Kroonus on kõigil kah ühesugused mundrid, kuid asjatundja saab kohe aru kes on teise aasta mees. Nii ka Tallinnas, sisering on alati olemas....
TNT, korter tuleb osta ikka kivist majja, mitte barakki ja seda igas linnas.
mul on olnud selline seksfantaasia,
et eesti maalapist teha koopia ja panna see kuskile sooja kohta atlandis..
ja maale lubada ainult normaalseid inimesi! ehitistest voiks alles jatta ehk ainult vanalinna + city + linnahalli. moelge kui lahe - koik elavad vanalinna katusekorterites!!! koigil on merevaade!
ja siis saaks lopuks ometi teha eksperimenti, et kas on voimalik normaalset riiki ehitada,
kui otsast peale hakata, voi ei ole.. loomulikult kuningriik, ja ei mingeid kuningatytreid!!
ja noh, naftat voiks seal ka olla..
et eesti maalapist teha koopia ja panna see kuskile sooja kohta atlandis..
ja maale lubada ainult normaalseid inimesi! ehitistest voiks alles jatta ehk ainult vanalinna + city + linnahalli. moelge kui lahe - koik elavad vanalinna katusekorterites!!! koigil on merevaade!
ja siis saaks lopuks ometi teha eksperimenti, et kas on voimalik normaalset riiki ehitada,
kui otsast peale hakata, voi ei ole.. loomulikult kuningriik, ja ei mingeid kuningatytreid!!
ja noh, naftat voiks seal ka olla..
Mulle kunagi mingid geoloogid mainisid ( või lugesin seda lehest ), et laheb veel mõnikümmend aastat ja sellest va saastast diktoüneema?? kildist saab veel midagi kasulikku, pole naftat vajagi :-) saame rikkaks kõik.
riq,
ja siis on seal naftat (sic!) ja igast korterist on vaade muuhulgas ka naftapuurtornidele ja aasta pärast õlilaikudele ja siis saab Eesti laksust üle maailma kuulsaks, sest juhtus "väike avarii" ja kogu see maalapp on õlireostusega ümbritsetud jne...
No way, eelistan talupoja moodi hakkama saada - noh, 21. sajandil Elcoteq moodi - risk väiksem :-)
ja siis on seal naftat (sic!) ja igast korterist on vaade muuhulgas ka naftapuurtornidele ja aasta pärast õlilaikudele ja siis saab Eesti laksust üle maailma kuulsaks, sest juhtus "väike avarii" ja kogu see maalapp on õlireostusega ümbritsetud jne...
No way, eelistan talupoja moodi hakkama saada - noh, 21. sajandil Elcoteq moodi - risk väiksem :-)
Maavaradest aitab ehk mineraalveest küll, on vaja siis sinna naftani välja urgitseda. Muidu üks suur naaber leiab, et meil kasvatatakse terroriste ja vaja nendega siia võitlema tulla.
Ei saa muidugi öelda, et Tallinna kesklinna korterihinnad siit Genfist vaadatuna kallid tunduvad. Aga minu, kui pereinimese, vaatepunktist on Tallinna kesklinn elamiskõlbmatu (kui just Kirill Teiter ei hakka lastele õpetama "100 huvitavat mängu autode vahel ja asfaldil"). Vanalinn (enamjaolt) on öösiti liiga laaberdav ja vähest rohelust pakkuv, suur osa linnas tehtavaid arendusprojekte ei paista üldse arvestavat suurele majale ümber normaalseks enesetundeks tarviliku parkimise/laste mängimise ruumiga. Varem või hiljem peaksid asjade normaalse kulu korral need asjad ostjatele järjest rohkem korda minema ja palju praegu pakutavast osutub väheatraktiivseks.
Nagu ütles kord üks õlletehase (eks)omanik: "meile pole tähtis, et see ära juuakse, peaasi, et ära ostetakse!"
Nagu ütles kord üks õlletehase (eks)omanik: "meile pole tähtis, et see ära juuakse, peaasi, et ära ostetakse!"
Kristjan, ega vist enamus suuremate cityde keskusi ei hiilga just peresõbralikkuse poolest. Kesklinnas kipuvad igal pool elama noored spetsialistid - neile ka see turg ju ennast suunab, enamus kortereid vist 2-3 toalised.
Kuna põlvkonnad vahetuvad, siis vaevalt nõudlus kaob. Pigem vastupidi lähemas perspektiivis, kuna lapsi saadakse üha hiljem jne.
Kui tuleb pere siis ostetakse MPV ja kolitakse suburbiasse.
Ma olen ise hästi selle fänn et elad üldse linnast väljas (noh nii Lohusalust Kaberneemeni, mis see siis ikka sõita ei ole). A põhiprobleem on see et pärast mõnda drinki õhtul ei saa enam koju hästi. Ja kui peres on näiteks mõni laps ja mõlemad kaasad töötavad, ma ei kujuta eriti ette seda logistilist operatsiooni tööle-laps kooli-teine laps lasteaeda-laps trenni jne.
Oleks normaalselt funktsioneeriv ühistransport, nagu linnalähirongid, poleks probleemi. Aga samas selle olemasolu venitaks linna laiali ja linnast väljas on äkki linna sees. Nii et igal juhul kompromisside tegemine.
Kuna põlvkonnad vahetuvad, siis vaevalt nõudlus kaob. Pigem vastupidi lähemas perspektiivis, kuna lapsi saadakse üha hiljem jne.
Kui tuleb pere siis ostetakse MPV ja kolitakse suburbiasse.
Ma olen ise hästi selle fänn et elad üldse linnast väljas (noh nii Lohusalust Kaberneemeni, mis see siis ikka sõita ei ole). A põhiprobleem on see et pärast mõnda drinki õhtul ei saa enam koju hästi. Ja kui peres on näiteks mõni laps ja mõlemad kaasad töötavad, ma ei kujuta eriti ette seda logistilist operatsiooni tööle-laps kooli-teine laps lasteaeda-laps trenni jne.
Oleks normaalselt funktsioneeriv ühistransport, nagu linnalähirongid, poleks probleemi. Aga samas selle olemasolu venitaks linna laiali ja linnast väljas on äkki linna sees. Nii et igal juhul kompromisside tegemine.
Tjaa, omalt poolt võin rääkida Maini äärse Frankfurdi kogemusest: linn on umbes sama suur kui Tallinn, aga suhteliselt hästi tsoneeritud ning funktsioneeriva ühistranspordisüsteemiga. Autoga siinmail kesklinna võib minna, nii kella 6 ajal hommikul, siis saab parkimiskoha. Muul ajal on nutikam metrooga või trammiga sõita.
Erinevus Eesti korteriturust avaldub vast selles, et saksa maksuseadused ning kinnistusraamatu aeglus ei soosi eriti korterite ostu-müüki, kuid see-eest on üüriturg hästi funktsioneeriv ning suhteliselt mõistlikult reguleeritud nii riigi kui vahendajate tsunfti poolt. Igale maitsele leidub midagi ja kui möödunud aastal terve finantssektor siin rihma koomale tõmbas, siis oli seda eluasemepinda päris palju üle.
Siitmailt vaadates tundub Eesti kinnisvaraturg vähemasti printsibis sarnane UK või Hispaania omaga. Sisendite poolest on Eesti samas paadis Hispaaniaga, EKP intressipoliitika ei mõjuta britte, küll aga suure uniooni rahvaid. Hispaanlastel oli ületootmine eluasemeturul selle kuu põhisündmus ning seal kardetakse ka kinnisvaramulli lõhkemist.
Erinevus Eesti korteriturust avaldub vast selles, et saksa maksuseadused ning kinnistusraamatu aeglus ei soosi eriti korterite ostu-müüki, kuid see-eest on üüriturg hästi funktsioneeriv ning suhteliselt mõistlikult reguleeritud nii riigi kui vahendajate tsunfti poolt. Igale maitsele leidub midagi ja kui möödunud aastal terve finantssektor siin rihma koomale tõmbas, siis oli seda eluasemepinda päris palju üle.
Siitmailt vaadates tundub Eesti kinnisvaraturg vähemasti printsibis sarnane UK või Hispaania omaga. Sisendite poolest on Eesti samas paadis Hispaaniaga, EKP intressipoliitika ei mõjuta britte, küll aga suure uniooni rahvaid. Hispaanlastel oli ületootmine eluasemeturul selle kuu põhisündmus ning seal kardetakse ka kinnisvaramulli lõhkemist.