Keskerakond

Sõbralikud ja toredad saksa ohvitserid konvoeerisid inimesed koonduslaagritesse, kus sama sõbralikud ja toredad vangivalvurid, ahjud huugamas juba ootasid. Natside ja kommunistide võrdlemine läheb alati kohe lappesse.

EKRE natsideks nimetamine teeb sellele parteile muidugi suurt au ja üleb nimetaja vaimse võimekuse kohta üht-teist.
"ttrust"

Minu vanematel ja vanavanematel ja sugulastel on ainult head mälestused Saksa natside võimu all elamisest. Elu läks koledaks ja vaeseks alles pärast venelaste sissetungi Eesti taasokupeerimisel ja annekteerimisel.

No kui sa näiteks juut juhtusid olema, siis oli ikka väga kole. See on piisav põhjus, miks seda aega ennast mitte heroiseerida. Trikk on pigem selles, et kuidas teha maailmale selgeks, et Paul Maitla, Harald Nugiseks jt ei olnud teps mitte kurjategijad.
"ipsum"
"ttrust"
Minu vanematel ja vanavanematel ja sugulastel on ainult head mälestused Saksa natside võimu all elamisest. Elu läks koledaks ja vaeseks alles pärast venelaste sissetungi Eesti taasokupeerimisel ja annekteerimisel.

No kui sa näiteks juut juhtusid olema, siis oli ikka väga kole. See on piisav põhjus, miks seda aega ennast mitte heroiseerida. Trikk on pigem selles, et kuidas teha maailmale selgeks, et Paul Maitla, Harald Nugiseks jt ei olnud teps mitte kurjategijad.

Ma loodan et keegi ei võtnud neid mälestusi üldistamisena või heroiseerimisena.
Absoluutselt ei vaidle et need vähesed juudid, kes Eestis pärast Saksa okupatsiooni algust veel olid, kas tapeti või neil õnnestus eestlasi mängides pääseda. Samuti ei vaidle vastu, et Eestis paiknevad koonduslaagrid olid sihtpunkt kuhu saksa armee tõi Prantsusmaalt (ja mujalt) juute, et need siin massiliselt hukata. Ja, et neis laagrites võis töötada nii mõnigi eestlane. Ja kuulsuse saavutas Eesti NSV samuti tänu sellele, et siinsed koonduslaagrite asukate massihukkamised avastati maailma avalikkusele esimesena, mis kasutati nõukogude liidu poolt kohe propagandasõjas ära.
"ttrust"
"stagna"
ainult idioot võib arvata, et Eestis õnnestub kedagi natsiks sõimates hirmutada . Eesti on tegelike natside võimu all elanud ja on veel palju inimesi,kes seda mäletavad , neil on isiklik kogemus. On ka kommunistide võimu all pikalt elanud.
Siin pole üldse võistlusmomentigi, et kumb oli hirmsam ja kumma eest eestlased massiliselt põgenesid. .

See oli asjaolude kokkulangevus. Eestis oli vähe juute ja nende positsioon ühiskonnas oli hoopis teine kui endise Poola- Leedu riigi aladel (loe: pooled jõuti juba Gulagi ära saata), seetõttu oli suuri mõrtsukatöid palju vähem. Teiseks olid sakslastel käed seotud tähtsamate muredega mujal ja eestlased olid tulenevalt hiljutisest traumast kommunistidega üsna lojaalsed saksa võimule. Kolmandaks sattus siia natsi kohta suhteliselt kultuurne julgeolekuboss M. Sandbergeri näol. Neljandaks sakslased lihtsalt ei jõudnud oma plaane ellu viia - eestlastele oli ette nähtud väljasaatmine Suur-Soome aladele ja siia pidi saama saksakeelne hertsogiriik. Poolas Poznani kandis (Warthegau) jõudsid nad sarnase plaaniga üsna kaugele, poolakad olid pisut pahased...
"sakuska"
"ttrust"
"stagna"
ainult idioot võib arvata, et Eestis õnnestub kedagi natsiks sõimates hirmutada . Eesti on tegelike natside võimu all elanud ja on veel palju inimesi,kes seda mäletavad , neil on isiklik kogemus. On ka kommunistide võimu all pikalt elanud.
Siin pole üldse võistlusmomentigi, et kumb oli hirmsam ja kumma eest eestlased massiliselt põgenesid. .

See oli asjaolude kokkulangevus. Eestis oli vähe juute ja nende positsioon ühiskonnas oli hoopis teine kui endise Poola- Leedu riigi aladel (loe: pooled jõuti juba Gulagi ära saata), seetõttu oli suuri mõrtsukatöid palju vähem. Teiseks olid sakslastel käed seotud tähtsamate muredega mujal ja eestlased olid tulenevalt hiljutisest traumast kommunistidega üsna lojaalsed saksa võimule. Kolmandaks sattus siia natsi kohta suhteliselt kultuurne julgeolekuboss M. Sandbergeri näol. Neljandaks sakslased lihtsalt ei jõudnud oma plaane ellu viia - eestlastele oli ette nähtud väljasaatmine Suur-Soome aladele ja siia pidi saama saksakeelne hertsogiriik. Poolas Poznani kandis (Warthegau) jõudsid nad sarnase plaaniga üsna kaugele, poolakad olid pisut pahased...

Plaanid on kõnekad. Samas ma ei usu, et Eestist oleks saanud ainult sakslastega asustatud hertsogiriik. Selleks ei oleks olnud Saksamaal enam piisavalt sakslasi keda uusi maid koloniseerima saata. Juba vallutatud maadel võimu hoidmine sakslaste käes oleks olnud neile raske.
"ttrust"
"mx77"
"ttrust"
Mis Sakslaste võidu puhul edasi oleks tulnud, kurat seda teab. Sõbralikud ja toredad saksa ohvitserid nagu on mälestustes räägitud... väga raske oleks neid pärast sõda äkitselt panna läbi viima kohalike elanike massitapmisi, omandi rekvireerimist jne. Vene sõdurid olid palju rohkem ajupestud ja suhtusid kohalikesse elanikesse palju suurema vaenulikkusega kohe esimesest päevast peale, kui nad siin 1944 maa vallutasid.

Ma usun et 99,9% tõenäosusega oleks mõisamaad endistele omanikele tagasi läinud.

Vahepeal on ka Saksamaa ühiskond arenenud ning feodaalsüsteem on seal samuti kadunud. Selline mõisasüsteem poleks Eestisse enam tekkida saanud, nagu see tsaariajal oli.

Eks see naljakoht ole kahjuks. Eestlsed poleks ehk enam tallis peksa saanud, aga oma maal oleksid nad edasi rentnikud olnud (kui neid üldse oleks siia jäetud, plaanid olevat olnud eestlsed ida poole ümber asutada)
Tambiks veidi Keskerakonda... või õigustaks sõna otseses mõttes natse?

Hmm
jutt ei olnud õigustamisest , jutt oli natsidega hirmutamisest .

Eestis ei lähe lihtsalt läbi . Venemaal võib-olla läheb, Poolas või Valgevenes läheb, Eestis ei lähe .

Justkui mõni Siberisse küüditatud ema hirmutaks 1949.a.küüdirongi loomavagunis last , kelle isa on vene okupantide / kommunistide poolt mõrvatud, kelle kodu ja vara röövitud ja kes töinab ning sõna ei kuula : Kui sa oma jonni kohe ei jäta , siis tulevad sakslased tagasi ja teevad su jonnile lõpu !

Lausa tragikoomiline ju .
"ttrust"
Sõbralikud ja toredad saksa ohvitserid

Eks paljudel on sarnased mälestused. Loomulik ka, sest natside all kannatas Eesti hulga vähem kui kommunistide all.

Aga mul tuleb selle teemaga iga kord meelde Orandour-sur-Glane linnake Prantsusmaal, kus Waffen-SS ajas ühel ilusal suvepäeval kõik elanikud kirikusse ja kuuridesse ning tappis kuulipildujatule ja põletamisega 190 meest, 247 naist ja 205 last. Tänaseni seisab linnake memoriaalina iseendale tühjana ja varemetes.
II Maailmasõda sai otsa 2. septembril 1945.
Sellel sõjal olid kohutavad tagajärjed paljudele rahvastele Euroopas ja mujal maailmas.
Kas keegi palun võtaks vaevaks selgitada, kuidas kõik need õudused Keskerakonna tampimisega haakuvad?
"ziff"
Kas keegi palun võtaks vaevaks selgitada, kuidas kõik need õudused Keskerakonna tampimisega haakuvad?

Keskerakonna tampimisega võiks see ehk veidi haakuda sellega, et neil on teada-tuntud koostööleping ühe naaberriigi juhtiva parteiga, kus "karistuseks" küla maha põletamist ja elanike hukkamist ei loeta mitte ainult õigustatuks, vaid lausa kiiduväärseks tegevuseks. (Sealhulgas inimeste elusalt põletamist ja raseda naise tapmist)
"hex"
"ttrust"
Sõbralikud ja toredad saksa ohvitserid

Eks paljudel on sarnased mälestused. Loomulik ka, sest natside all kannatas Eesti hulga vähem kui kommunistide all.

Aga mul tuleb selle teemaga iga kord meelde Orandour-sur-Glane linnake Prantsusmaal, kus Waffen-SS ajas ühel ilusal suvepäeval kõik elanikud kirikusse ja kuuridesse ning tappis kuulipildujatule ja põletamisega 190 meest, 247 naist ja 205 last. Tänaseni seisab linnake memoriaalina iseendale tühjana ja varemetes.

Selleks hetkeks oli sakslastel vesi juba nii ahjus, et juhtkond kamandas regulaarväe selliseid asju tegema, et nad EI SAAKS alla anda või LAIALI JOOSTA. Samas, sakslased teadisd väga hästi, et regulaarväge EI TOHI kasutada tsiviilelanike vastaseks terroriks, kuna selline regulaarvägi demoraliseeriub ja kaotab imekiiresti võitlusvõime. Ega neil nalja pärast need "politseipataljonid" ja SS "einsnatzkommandod" ei olnud. Just selle "töö" jaoks igasugu kõrilõikajad ja psühhopaadid kokku otsitud. Tegemist oli sõja lõpu viimase meeleheitesammuga.
Mitte ainult sõja lõpus. https://mailchi.mp/jbpdaily/the-new-jbp-weekly-1550597?e=8c6c6e0b5f
"opex"
Mitte ainult sõja lõpus. https://mailchi.mp/jbpdaily/the-new-jbp-weekly-1550597?e=8c6c6e0b5f

Toda politseipataljoni artiklit ma olen lugenud. Oluline ongi see, et tegu oli "politseipataljoni" mitte regulaarväega. Ja ma olen ka sellega nõus, et piisab "tavalistest meestest" kuigi paari psühhopaadi ja maniaki kampa lülitamine on alati kasuks. "Tavliselt mehel" on lihtsam koledusi teha, kui mõni antisotsiaalne maniakk annab KÄSU. Ma olen noist uurimustest sedasi aru saanud, et piisab kui üksuse koosseisus on 10% "ainult väliselt inimesi meenutavaid olendeid" ja selle üksuse võib saata juba ükskõik kui äärmuslikke kaitsetute tsiviilelanike vastaseid vägivallategusid tegema.
Venemaa Puutini partei ja Keskerakonna vahel sõlmitud sõpruse- ja koostööleping töötab täie auruga.
Hüääna tormas venamaad "kaitsma", ise aru saamata, kui rumal ta siin artiklis välja paistab. Hunt ulub ikka metsa poole, toitku Brüssel palju teda tahes.
https://epl.delfi.ee/artikkel/92484531/poliitkolumnist-yana-toom-pronksioo-mahasurujatel-pole-oigust-moista-hukka-venemaa-johkrutsemist-meeleavaldajate-kallal
kas keegi tõesti kahtles,kus Hyana lojaalsus asub ja kelle huvides ta tegutseb ?

Mul pole iial selles kübetki kahtlust olnud .Vaatamata eesti keele suht korralikule omandamisele on ta eestlaste ja Eesti raevukas ürgvaenlane.
Sergei Metlevi vastulause Yana Toomile

Ma pole tükk aega midagi nii jäledat lugenud. Kremli suunal aastaid õhusuudlusi saatnud Yana Toom võrdleb Putini autoritaarse režiimi repressioone rahumeelsete demostrantide vastu Eesti politsei tegevusega vandalismi- ja varastamispeoks kujunenud pronksirahutuste mahasurumisel.
Repsi-tädi on tänaseks krim-asja kahtlustuse saanud.
Kütusevargus, hotelliarved, lennukipiletid ja last but not least, ministeeriumi kohvimassina koju tassimine.
Kuidas ja miks nii rumalat ja primitiivset tegelast sai ministriks ikka paigaldada?
"antsukene"
Repsi-tädi on tänaseks krim-asja kahtlustuse saanud.
Kütusevargus, hotelliarved, lennukipiletid ja last but not least, ministeeriumi kohvimassina koju tassimine.
Kuidas ja miks nii rumalat tegelast sai ministriks ikka paigaldada?

Noh, mõnes mõttes ju hea, kui varastamis-oskus piirdub ainult kohvimasina ja lennukipiletitega. Pole vaja karta, et mingi suurema sitaga hakkama saaks.
Karmauchti-tädi sarnased tegelased on selles suhtes palju ohtlikumad.