kas mõni siin eespool kommenteerijatest ei tahaks oma praegust tootlust avaldada?
Ise alustasin jun 03 ja praegu +7.9% (s.t. see mida LHV "portfelli väärtus kokku" real näitab), reaalne tootlus (s.t. ilma valuutariskita, EEK-s) +2.2%.
Oleks oodanud paremaid tulemusi...
Võimetus valuutariski maandada on pannud mõtlema, et palju otstarbekam on jälgida USD/EUR kurssi kui tegeleda fondiosakute jälgimisega.
Romario, eks pikas perspektiivis ole valuutadega mängimine nullsumma mäng ning iga valuutariski maandamine maksab - selle läbi jälle tootlus väheneb.
Kuid töö selle kallal täib, et nii kasvukonto kui ka muud kliendid saaks kiirelt ja mugavalt oma valuutariske maanda.
Kuid töö selle kallal täib, et nii kasvukonto kui ka muud kliendid saaks kiirelt ja mugavalt oma valuutariske maanda.
kristjan, pikas küll, aga 5a ei ole selles mõttes pikk ja sellel perioodil on ikkagi paras spekuleerimine see kursi aimamine. Ehk kui kogu (kasvu-)portfellist 80% (näit. Direct 80 puhul) on USD-is ja USD/EUR kurss 5a jooksul näiteks kaldub 20% EUR tugevnemise suunas (sujuvalt), siis on see halvim variant, sest reaalne väärtus EEK-s pidevalt kahaneb mistõttu aktsiaportfelli tootlus on reaalselt ca 16% väiksem, mis ei ole küll maailmalõpp kuid siiski märkimisväärne.
Ehk alustuseks oleks hea kui ei peaks kalkulaatoriga võimlema ja valuutarisk arvutataks ka portfelli ülevaate lehel välja (ei tohiks raketiteadus olla?)
Ja tegelikult olen tootega rahul, lihtsalt alati on asju mida saab paremaks teha.
Ehk alustuseks oleks hea kui ei peaks kalkulaatoriga võimlema ja valuutarisk arvutataks ka portfelli ülevaate lehel välja (ei tohiks raketiteadus olla?)
Ja tegelikult olen tootega rahul, lihtsalt alati on asju mida saab paremaks teha.
parndus: mitte valuutarisk vaid portfelli tootlus (%) ka EEK-s.
Ja tegelikult olen tootega rahul, lihtsalt alati on asju mida saab paremaks teha..
Romario, sellega täiesti nõus ning eks meie mõtted tööta selle kallal, et ka Kasvukontot veelgi paremaks teha.
Romario, sellega täiesti nõus ning eks meie mõtted tööta selle kallal, et ka Kasvukontot veelgi paremaks teha.
loomulikult pole mul õrna aimugi mismoodi teil see keskkond on üles ehitatud, aga kasutajakeskse loogika järgi saaks reaalset tootlust EEK-s arvutada nii:
reaalne_tootlus_EEK-s = [(portfelli_väärtus_teenustasudega - (kõik_sissemaksed_kontole - kõik_väljamaksed_kontolt)) / kõik_sissemaksed_kontole] * 100,
kus:
kõik_sissemaksed_kontole = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik sissemaksed, mis kontole on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfelli")
kõik_väljamaksed_kontolt = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik väljamaksed, mis kontolt on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfellist välja")
reaalne_tootlus_EEK-s = [(portfelli_väärtus_teenustasudega - (kõik_sissemaksed_kontole - kõik_väljamaksed_kontolt)) / kõik_sissemaksed_kontole] * 100,
kus:
kõik_sissemaksed_kontole = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik sissemaksed, mis kontole on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfelli")
kõik_väljamaksed_kontolt = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik väljamaksed, mis kontolt on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfellist välja")
Mina alustasin aprill 2002. Arvan, et kõik, kes alustasid aastal 2002 on kenast plussis oma Kasvukontoga. Turud olid tol hetkel languses. Esimese aasta olin ainult miinuses, nii ca -15 % ..... -20 %. Selle aasta suve alguses oli aga juba 28 %. Siis tuli aga langus ja jäi pidama ca 15% peal. Tänase seisuga on portfelli seis 23%. Üldiselt jälgin suhteliselt tihedalt kasvukontot ja üritan suuremaid languseid ära kasutada. Nimelt teen siis suuremaid sissemakseid kui muidu - saab odavamalt osta ja pärast tõusust rohkem rõõmu tunda.
Dollar sööb vist kasvukonto klientide kasumid ära ja keegi ei oska öelda, mis saab dollariga kolme, nelja, kümne aasta pärast. Ma ei välista. et dollar on siis kangem kui EUR, aga võib juhtuda, et kukkub veel 50 %. Ikkagi on mul tunne, et pikaajaliselt investeerides tasub investeerida, selle riigi valuuta põhjal kus elad
Vaatan, et minu reaalsusele vastav kommentaar on siit kuidagi ära kadunud, aga ok. Ehk keegi LHV-st kommenteerib seda asja oma sõnadega
Sweet lord, isegi bannitud sõnumile viitamise sõnum võeti maha!? See rick pidi ikka koledasti ropendama küll siis...
suffiksil on õigus, te ületate hea tava piiri... teatav kriitika peab lihtsalt olema vastuvõetav ja rick12 komment ei ületanud seda mingil moel...
too much people räägib üleliigsest tsensuurist (ja selle tugavst ohust) siin juba...
too much people räägib üleliigsest tsensuurist (ja selle tugavst ohust) siin juba...
sorry lhvkad, eelmise kommendi viimane pool on vodka võimendus. ilmselt oli tegu inimliku eksitusega ja seepeale väike ülereageering. kogu probleem seisneb selles, et teatav grupp inimesi tahaks arutleda USA maaklerite ja nendega seotud teenuste üle, kuid päris kõigest pole võimalik rääkida - põhimõtteliselt põrkavad mõnes kohas kokku lhv ja foorumlaste huvid.
Milliseid kommentaare LHV-s korrigeeritakse:
1) Ebatsensuursed kommentaarid;
2) Kellegi vastu ründavad ja ebaviisakad kommentaarid;
3) Teemasse mittepuutuvad ning sisutud kommentaarid;
4) LHV konkurente reklaamivad kommentaarid.
Eksid nende reeglite vastu ning satud musta nimekirja - sinu kommentaaride redigeerimise võimalus suureneb. Varasem punktide 1 ja 2 vastu eksimine oli rick12 musta nimekirja viinud.
Tsensuur? No vabandage. Tegemist on kvaliteedikontrolliga ja ma arvan, et just seesama kvaliteedisõel on teinud LHV foorumist ühe neist vähestest kohtadest, kus Eesti veebimaastikul ka asjalikku arutelu näeb.
Huvitavaid ja asjalikke mõttelõngu soovides,
Kristjan
1) Ebatsensuursed kommentaarid;
2) Kellegi vastu ründavad ja ebaviisakad kommentaarid;
3) Teemasse mittepuutuvad ning sisutud kommentaarid;
4) LHV konkurente reklaamivad kommentaarid.
Eksid nende reeglite vastu ning satud musta nimekirja - sinu kommentaaride redigeerimise võimalus suureneb. Varasem punktide 1 ja 2 vastu eksimine oli rick12 musta nimekirja viinud.
Tsensuur? No vabandage. Tegemist on kvaliteedikontrolliga ja ma arvan, et just seesama kvaliteedisõel on teinud LHV foorumist ühe neist vähestest kohtadest, kus Eesti veebimaastikul ka asjalikku arutelu näeb.
Huvitavaid ja asjalikke mõttelõngu soovides,
Kristjan
Ei mäleta küll, et oleksin ebatsensuurseid sõnu kasuatanud ja ka ebaviisakaid, pigem on see tõlgendamise küsimus.
Loodan Kristjan, et kommenteerid seda väidet, mille te ära kustutasite, sest teie ju soovite klientidele parimat ja seda ilma igasusguse irooniata.
Loodan Kristjan, et kommenteerid seda väidet, mille te ära kustutasite, sest teie ju soovite klientidele parimat ja seda ilma igasusguse irooniata.
kas sellest teatatakse ka, kui musta nimekirja satud
stocker - see protsess näeb äkki välja niisugune :D
kõigepealt saadetakse sulle e-mailiga teade, et oled mustas nimekirjas..
siis edastatakse see nimekiri pankadele ja mobiilioperaatoritele..
suletakse arved ja pannakse Päevalehte vastav teade..
näiteks rick12 ei saa enam korterit osta ega autot liisida..:D
rick12 >> olgem ausad, sa oled tegelikult pannud päris palju idiootlikke kommente ka - üherealisi mõtetusi.
klepik >> eetiline oleks lasta ennast ja ükskõik keda siin sama palju kottida kui lasete oma konkurente tögada või muid organisatsioone. reeglid peaks olema kõigile ühesugused. kvaliteediga on siin foorumites selline lugu, et seda võiks tegelikult rohkem olla. tuleb meelde isklikust kogemusest kuidas kribasin ühe Eesti arengumudeliga seotud teema, mis pöördus funniks, kuid kokkuvõttes mõtetuks mudasõjaks. tookord oli tahtmine just sellises stiilis läheneda, mis oli mitte eriti õnnestunud valik, kuid asja tuumani lõppeks asi ei jõudnudki.
Samas on tunne treidimise poole pealt, et lhv foorumid on suht kiviajas. Väga tore, et Sure Bet paneb üles aktsiate analüüse, klepik teeb avalööki ja straddle ideed, refereeritud artiklid Economistist ja muudest ajakirjadest, ülevaade realmoneyst, Soome aktsiate analüüsid sidekicki poolt jne, kuid foorumlaste endi hulgas ei käi mingit aktiivset arutelu treiding-süsteemide ehitamisest, backtestingu programmidest ja paljust muust väga olulisest. näib, et dumb money möllab palju. kõik on momendil ok, kuid foorumeid võiks veel paremaks teha.
kõigepealt saadetakse sulle e-mailiga teade, et oled mustas nimekirjas..
siis edastatakse see nimekiri pankadele ja mobiilioperaatoritele..
suletakse arved ja pannakse Päevalehte vastav teade..
näiteks rick12 ei saa enam korterit osta ega autot liisida..:D
rick12 >> olgem ausad, sa oled tegelikult pannud päris palju idiootlikke kommente ka - üherealisi mõtetusi.
klepik >> eetiline oleks lasta ennast ja ükskõik keda siin sama palju kottida kui lasete oma konkurente tögada või muid organisatsioone. reeglid peaks olema kõigile ühesugused. kvaliteediga on siin foorumites selline lugu, et seda võiks tegelikult rohkem olla. tuleb meelde isklikust kogemusest kuidas kribasin ühe Eesti arengumudeliga seotud teema, mis pöördus funniks, kuid kokkuvõttes mõtetuks mudasõjaks. tookord oli tahtmine just sellises stiilis läheneda, mis oli mitte eriti õnnestunud valik, kuid asja tuumani lõppeks asi ei jõudnudki.
Samas on tunne treidimise poole pealt, et lhv foorumid on suht kiviajas. Väga tore, et Sure Bet paneb üles aktsiate analüüse, klepik teeb avalööki ja straddle ideed, refereeritud artiklid Economistist ja muudest ajakirjadest, ülevaade realmoneyst, Soome aktsiate analüüsid sidekicki poolt jne, kuid foorumlaste endi hulgas ei käi mingit aktiivset arutelu treiding-süsteemide ehitamisest, backtestingu programmidest ja paljust muust väga olulisest. näib, et dumb money möllab palju. kõik on momendil ok, kuid foorumeid võiks veel paremaks teha.
abesiki- see tuleteb meelde käskkirjade aegu. Kui korra said- saad veel. ;)
No tegelikult on siin tegemist veidi pseudoprobleemiga - redigeerimist/kustutamist tuleb ette väga harva.
Ning enamasti on tuleb kustutada otse delfist saabunud kommenteerijate teemaarendusi stiilis "y0y0, wassup niggaz".
Abesiki, paar mõtet:
1) LHV foorumid on siiski mõeldud väga laiale ringile kasutajatele ja seega spetsiifilist teemat vähem. Kuid vaata näiteks mis USA laia ringi boardidel toimub (näit. Yahoo!) ja selle kõrval on LHV foorum väga intelligentne. Kuid loomulikult on perfektsuseni väga pikk tee (lõpmatusemärk) ja üritame foorumeid pidevalt parandada.
2) Kui mõnel kauplejal on treiding süsteem valmis ehitatud (backtesting ja muu), siis ei räägi ta sellest reeglina kellegile. Ja ka ei aruta selle detaile avalikult. Vähemalt USA põhjal on mulle jäänud mulje, et need kes arutavad ongi rohkem "arutajad" ja vähem treiderid.
3) Kustutamiseks piisav alus pole see, kui keegi LHV-d kritiseerib, argumenteeritud kriitikat pole minu andmetel küll kustutatud.
Ning enamasti on tuleb kustutada otse delfist saabunud kommenteerijate teemaarendusi stiilis "y0y0, wassup niggaz".
Abesiki, paar mõtet:
1) LHV foorumid on siiski mõeldud väga laiale ringile kasutajatele ja seega spetsiifilist teemat vähem. Kuid vaata näiteks mis USA laia ringi boardidel toimub (näit. Yahoo!) ja selle kõrval on LHV foorum väga intelligentne. Kuid loomulikult on perfektsuseni väga pikk tee (lõpmatusemärk) ja üritame foorumeid pidevalt parandada.
2) Kui mõnel kauplejal on treiding süsteem valmis ehitatud (backtesting ja muu), siis ei räägi ta sellest reeglina kellegile. Ja ka ei aruta selle detaile avalikult. Vähemalt USA põhjal on mulle jäänud mulje, et need kes arutavad ongi rohkem "arutajad" ja vähem treiderid.
3) Kustutamiseks piisav alus pole see, kui keegi LHV-d kritiseerib, argumenteeritud kriitikat pole minu andmetel küll kustutatud.
Kristjan,
mulle foorum peaaegu sobib, ainuke asi, millest puudust tunnen on alamteemade alla ära jaotamine.
Päevateemad / alustajad / lingid / LHV ... sellest on kuidagi vähe.
Võib-olla pole ma õige inimene nurisema, aga mind huvitab näiteks peamiselt tehniline pool kauplemisel (tarkvara), aga päevateemade all on kõik jutt läbisegi (ühe teema all varieeruvad postitused seinast seina) ja mujal pole juttu peaaegu üldse. Kui saaks veidigi seda struktuuri laiendada, siis jääks päevateema tõesti ainult kiirete ja asjakohaste juttude jaoks, läbus oleksid kinksid ja kui keegi tahab arutada süsteeme või softi, siis selle jaoks võiks olla tehniline (algajate?) foorum :-)
Aitäh lugemast.
mulle foorum peaaegu sobib, ainuke asi, millest puudust tunnen on alamteemade alla ära jaotamine.
Päevateemad / alustajad / lingid / LHV ... sellest on kuidagi vähe.
Võib-olla pole ma õige inimene nurisema, aga mind huvitab näiteks peamiselt tehniline pool kauplemisel (tarkvara), aga päevateemade all on kõik jutt läbisegi (ühe teema all varieeruvad postitused seinast seina) ja mujal pole juttu peaaegu üldse. Kui saaks veidigi seda struktuuri laiendada, siis jääks päevateema tõesti ainult kiirete ja asjakohaste juttude jaoks, läbus oleksid kinksid ja kui keegi tahab arutada süsteeme või softi, siis selle jaoks võiks olla tehniline (algajate?) foorum :-)
Aitäh lugemast.
Erkkiv, mõte sul õige, oleme ka ise sinna suunda aeg-ajalt mõelnud, kuid tegudeni pole veel jõudnud. Võtame jaotuste muutmise igatahes tööde nimekirja.