II sambasse lisatud raha arvab riik I-st sambast maha.
raearu,
Sellest on siin vist ka enne räägitud aga 1. sambast mahaarvatav summa on kokkuvõttes _oluliselt_ väiksem kui 2. sambasse lisatav summa. Tegemist ei ole nullsumma mänguga ja seda tänu mitmetele asjaoludele (1. samba pensioni suurus ei ole lineaarses seoses palga suurusega jne). Kunagi tehtud jämedates arvutustes tuli tasakaalupunkt liitumise/mitteliiutmise üle otsustamisel kuskile aastatootluse -10% (miinus kümme) kanti. Seega kui 2. samba fondi mitmekümne aasta keskmine aastatootlus tuleb kehvem kui -10%, on mõistlikum jätta raha 1. sambasse. Vastasel juhul mitte.
3. samba fondidel on investeerimisel praktiliselt sama vähe piiranguid kui muudel inv fondidel. Uue seaduse järgi võib ju aktsiaosa olla kasvõi 100% kanti. Iseasi kas selliseid enam riske võtvaid 3. samba fonde ka tegelikult turul on. Võiks ju olla.
Sellest on siin vist ka enne räägitud aga 1. sambast mahaarvatav summa on kokkuvõttes _oluliselt_ väiksem kui 2. sambasse lisatav summa. Tegemist ei ole nullsumma mänguga ja seda tänu mitmetele asjaoludele (1. samba pensioni suurus ei ole lineaarses seoses palga suurusega jne). Kunagi tehtud jämedates arvutustes tuli tasakaalupunkt liitumise/mitteliiutmise üle otsustamisel kuskile aastatootluse -10% (miinus kümme) kanti. Seega kui 2. samba fondi mitmekümne aasta keskmine aastatootlus tuleb kehvem kui -10%, on mõistlikum jätta raha 1. sambasse. Vastasel juhul mitte.
3. samba fondidel on investeerimisel praktiliselt sama vähe piiranguid kui muudel inv fondidel. Uue seaduse järgi võib ju aktsiaosa olla kasvõi 100% kanti. Iseasi kas selliseid enam riske võtvaid 3. samba fonde ka tegelikult turul on. Võiks ju olla.
Varsti juba 15 aastat kapitalismis elanud ja ikka pole aru saanud, et toode, mida hirmsasti reklaamitakse, on eelkõige kasulik ikkagi reklaami tellijale. Lohutage end sellega, et toetate neid, tänu kellele meil üldse on eestikeelne (otse)juurdepääs börsidele.
lodu
ehk täpsustad ennast. kasvukonto on minu arvates üks õnnestunumaid tooteid lhv-s
ehk täpsustad ennast. kasvukonto on minu arvates üks õnnestunumaid tooteid lhv-s
Lodule veel LHV poolt kommentaar - Kasvukonto hinnakirja vaadates ei saa ilmselt keegi pidada seda kalliks tooteks.
Otsustasime selle kunagi välja tuua võimalikult odava, et tagada ka väiksemate summade puhul otsene ligipääs turgudele. Kõikvõimalikud alternatiivsed fonditooted ei tasu 500 krooniga kuus küll investeerimist.
Seega on Kasvukonto üks toode, mis LHV-d kindlasti rikkaks ei tee, kuid loodetavasti teeb kliendi rikkaks. Oleme lähenenud Kasvukonto puhul veidi laiemalt - selle asemel, et klienti hirmsasti koorida, on meie arust Kasvukonto hea võimalus ka aktsiainvesteeringutega tutvumiseks.
Otsustasime selle kunagi välja tuua võimalikult odava, et tagada ka väiksemate summade puhul otsene ligipääs turgudele. Kõikvõimalikud alternatiivsed fonditooted ei tasu 500 krooniga kuus küll investeerimist.
Seega on Kasvukonto üks toode, mis LHV-d kindlasti rikkaks ei tee, kuid loodetavasti teeb kliendi rikkaks. Oleme lähenenud Kasvukonto puhul veidi laiemalt - selle asemel, et klienti hirmsasti koorida, on meie arust Kasvukonto hea võimalus ka aktsiainvesteeringutega tutvumiseks.
Nagu ma aru saan,on uue hinnakirja järgi 500 krooni investeerimisel kasvukontosse tehingutasuks 100 krooni.Möödunud aastal oli see 29 krooni.Kas LHV peab ka uut hinnakirja arvestades 500 krooni kaupa investeerimist otstarbekaks?
Vellok, ma ei tea kust selle 100 krooni võtsid, kuid kasvukonto teenustasu ostude puhul on endiselt min. 29 kr. (1% summast).
Lisaks esimesel aastal (kui kogunenud summa on veel väiksem) ei võta LHV Kasvukonto puhul haldustasu.
Lisaks esimesel aastal (kui kogunenud summa on veel väiksem) ei võta LHV Kasvukonto puhul haldustasu.
Kasvukontoga miljonääriks, varsti hakkab telekas üks teine miljoni jaht, kuid kasvukonto näitab seda 20 aasta pärast kindlasti.
Kristjan, Su vastus teeb tõesti rõõmu! Ilmselt minu viga LHV kodulehe kasutamises.Kuid vanas hinnakirjas oli vist kasvukonto tehingutasu eraldi väljatoodud (min.29 krooni).Uuest hinnakirjast ma eraldi kasvukonto tehingutasu ei leidnd.Järeldasin, et läheb nagu fondiosaku puhul - 1% summast, min. 100 krooni.
vellok vaata hinnakirja täpsemalt, seal kõik kirjas
vellok,
LHV hinnakiri on nimelt jaotatud osadeks toodete lõikes ning kasvukonto hinnakirja leiad aadressilt https://www.lhv.ee/start/fees.cfm?id=225. Pane tähele ka hinnakirja üleval servas olevaid linke.
LHV hinnakiri on nimelt jaotatud osadeks toodete lõikes ning kasvukonto hinnakirja leiad aadressilt https://www.lhv.ee/start/fees.cfm?id=225. Pane tähele ka hinnakirja üleval servas olevaid linke.
Stocker,
olen Sinuga vägagi nõus.
Kindlasti minu Kasvukonto näitab 20 aasta pärast miljooni (khm - siis vist EEKu ei mäleta enam keegi?...), aga palju see miljoon siis väärt on, seda tahax küll teada.
Noh, olen sel ajal alles 66 aastane,
"eks me näe", ütles pime ja jooksis peaga vastu puud - nii ütleb vana anekdoot...
olen Sinuga vägagi nõus.
Kindlasti minu Kasvukonto näitab 20 aasta pärast miljooni (khm - siis vist EEKu ei mäleta enam keegi?...), aga palju see miljoon siis väärt on, seda tahax küll teada.
Noh, olen sel ajal alles 66 aastane,
"eks me näe", ütles pime ja jooksis peaga vastu puud - nii ütleb vana anekdoot...
Noh vähemalt mingi reisi raha ja enamgi, tagasihoidlikult arvates, aga pime kana pidi ka tera leidma.
Tõesti, tõesti! Olin tähelepanematu hinnakirja uurimisel.Nüüd asi selge, aitäh vastajatele!
Alljärgnevalt pisuke test, mis näitab, milline suhe sul kasvukontoga on. Vasta palun ausalt
(jah(tõene)/ei(vale)).
1. Kas ma sellist Eestit tahtsingi?
2. Kas ma sellist kasvukontot tahtsingi?
3. Kas ma sellist Euroopa liitu tahangi?
4. Ma pole kunagi kirikus peksa saanud
5. Seksimise ajal ei räägi me kunagi kasvukontost
jah(tõene)=1 punkt ei(vale)=0 punkti
0-1 jääd igavesti kasvukonto ohvriks.
2-4 müü maha oma kasvukonto aktsiad, naine(mees) ja 15 a vana Sierra ja hakka tõeliselt investeerima.
5 tead mida teed. Sul on võimalus saada (euro)miljonäriks. Kasvukonto tuleb sinu juurde ainult halvas unenäos või ränga pohma ajal.
(jah(tõene)/ei(vale)).
1. Kas ma sellist Eestit tahtsingi?
2. Kas ma sellist kasvukontot tahtsingi?
3. Kas ma sellist Euroopa liitu tahangi?
4. Ma pole kunagi kirikus peksa saanud
5. Seksimise ajal ei räägi me kunagi kasvukontost
jah(tõene)=1 punkt ei(vale)=0 punkti
0-1 jääd igavesti kasvukonto ohvriks.
2-4 müü maha oma kasvukonto aktsiad, naine(mees) ja 15 a vana Sierra ja hakka tõeliselt investeerima.
5 tead mida teed. Sul on võimalus saada (euro)miljonäriks. Kasvukonto tuleb sinu juurde ainult halvas unenäos või ränga pohma ajal.
Lodu
Sellised asjad jäta naiste lehtedele
Sellised asjad jäta naiste lehtedele
Lodu "nali" on kohe kindlasti kõige maitselagedam ja labasem mida ma olen viimase aasta jooksul kuulnud. LHV võiks selle kustutada.
Mõtlesin siin täna jälle üle hulga aja, olid ajad kui omasin kasvukontot ja 1 usd oli ca 18 ja natuke peale eeke ... täna siis on meil usd 12,6
your point being? aasta tagasi oli 1 usd umbes 11,9 eek
Sai avatud 2002, vahepeal, 1,5 aastat ei paigutanud midagi ja portfell 27% plussis