Kas NRG on, siis tyesti ainuke option EESTI ENERGIALE- meie energiale?

Vend PEALIK! Lihtne on yelda, et lihtsalt on nii! NRG vyi myni muu suurem tegija saab selle mida ta tahab nii vyi teisiti kuid mitte ainult nii kergelt. Erastamine on ainuke vyimalus panna asjad efektiivselt tyyle. Minu pyhi point on, et saaks lisada oma vendade ja ydede rahakotti myne lisa krooni. Riik saab oma osa kytte niikuinii. Lisaks langeksid riigilt yra myningad kohustused milliseid on vyimalik vylja tingida 49% otse erastamisega. Olen endiselt kindel, me leiame selle jaoks vaja mineva raha kuid paisata korraga turule 49% on yyrmiselt mytetu tegu. Ma pole teinud muidugi mingeid kalkulatsioone kuid arvan et asi peaks kyima 5-10% kaupa sellest 49%. Esiteks vyimaldab see kalkuleerida ja analyysida vastavat situatsiooni ning siis vastavalt vytta kasutusele meetmed. Lisaks vyimaldab see palju paremat aktsiahinna manipuleerimist.
Selge on ju see, et see $360 miljonit ei tule NRG taskust vaid meie endi taskust mille vastu mul pole midagi, sest see on business. Ainult algul vyiks natuke anda ka. Lisaks ma ka ei tea typselt millised investeerringud moodustavad sellise summa. Ma muidugi ei tea sinu investeerimis kogemusi kuid enamalt jaolt kui makstakse dividende siis aktsia hind langeb. Minu systeem pyhineb aktsia appreciationi peal. Pean silmas shorttermi. IPO ostetakse ning myyakse siis edasi vyi hoitakse. Lisaks oleks selline lahendus samuti kasulik riigile kuna riik saaks kirjutada lisaks oma kyes olevatele aktsiatele optsioone ning teenida sealt lisa raha. CASHFLOW!!!!. Selline on minu arvamus. Riik peaks tegema kyik selleks et luua juurde uusi peresid ning looma uusi rikkaid. Sellest vyidavad kyik!
Mu vennad LOOM ja PEALIK kuidas teile meeldib erastamislepingu avalikustamine meie EESTI VABARIIGI KODANIKE POOLT VALITUD JUHTIDELE! 600 lehte teaduslikku spetsiifilist inglise keelt. Lisaks meie juhid peavad allkirjaga kinnitama, et nad oma vendadele ja ydedele mitte synakestki ei ryygi.
Kujutage nyyd ette pilti USA senati liikmed vyi siis nyiteks Vene DUUMA saadikuid sisenemas valitsushoone kyrvalruumi, andnud kinnitades allkirjaga oma rahva eest salatsemise ning lehitsevad, siis 600 lehekyljelist teaduslikus EESTI keeles kirjutatud lepingut! Ilma tylgita! That the unvelivable good joke! It's IMPOSSIBLE! Lisaks on neile veel antud 3 pyevane tyhtaeg! HA-HA! Siis esitab nyiteks Venemaa peaminister selgitava ja erastamist pooldava kyne. Maalige see pilt omale nyyd siis silmade ette. Seda kyike kirjutab ette neile EESTI ENERGIA JUHATUS! Kuhumaale yldse veel saab minna. Ei saa ju yhegi riigi valitsust avalikult sundima vaikima oma rahva eest- valijate eest!
Kes see tuli sellise mytte peale ning kuidas sellist asja yldse vyimaldati ning lybi lasti. Pakun vylja, et keskmine riigikogulase vanus on kusagil 45. Seega arvan et nad on head venekeele oskajad ja vyibolla pursivad suhtlemistasandil ka inglise keelt. Mul ei ole rohkem synu!!!!!!!
Ma juhin tähelepanu, et Narva Elektrijaamade erastamine on NRG jaoks suurim projekt Euroopas ja ei jää palju alla suurematele projektidele USA-s.
Kes on Narva Elektrijaamade omanik, kas Eesti riik või Eesti Energia juhatus + paar erastamisega seotud ministrit? On mõeldamatu, et omanikuga niimoodi käitutakse. Igaüks meist läheks kohtusse kui tema isiklikku firmat niimoodi müüdaks.
Kujutage nüüd ette, et oled 100% omanik mingis firmas. Ei tohiks ülejõukäiv pingutus olla :). Nüüd oled otsustanud selle maha müüa. Firma juhatus ja nõukogu leiab ostja, kellega sõlmivad müügi osas mingisuguse lepingu, millega Sina kui omanik tutvuda ei tohi, kuid hiljem täitma pead.

See on ju meie ühine vara. Me kõik juba oleme Narva Elektrijaamade aktsionärid läbi riigi. Kas tõesti laseme endaga niimoodi käituda?
guru,

Ma pole kuigi kompetentne konkreetses NRG-diilis, pole viitsinud süübida ning ei tea seetõttu, kas see on hea või halb, kuid sellele vaatamata soovitan paari pisidetaili silmas pidada!
Nimelt seda, et kui Sa oled omanik, siis on Sul alati võimalus anda oma vara haldamine, käsutamine, kasutamine ja mis iganes selleks volitatud isikute kätte. Olgu see siis vandeadvokaat või tankist Vasja Maardust.
Erastamises on põhiroll siiski EEA-l. Erastamisega seotud minister Pärnoja tegutseb täiesti põhiseadusega kooskõlas, olles majandusministri ja EEA nõukogu esimehena omaniku (riigi) täievoliline esindaja. Omanik ise andis talle need volitused. Kas ta on neid hästi või halvasti kasutanud, on juba iseküsimus. Miks riik halba esindajat jätkuvalt välja ei vaheta - ei tea, pole mõõdukas!
Me ise oleme Narva EJ aktsionärid läbi riigi. Me ise aktsionäride üldkoosolekul (loe: Riigikogu valimistel) märtsis 1999 andsime volitused oma vara kasutada ja käsutada Pärnojale. Me tõesti laseme endaga niimoodi käituda, sest me ise oleme ta endale esindajaks valinud.
Pisidetail veel:

NRG projekt pole mitte M.Pärnoja persooni, vaid terve valitsuse ühisotsus. Vastutab terve kolmikliit koos naha ja karvadega. Ka selle eest kui see otsus on hea ja õige ja Eestile kasulik! Kas on, seda näitab aeg.
Kas andsime talle õiguse ka salajasi leppeid teha, mille näitamisest ta meie nõudmisel keelduda saab?
Kogu riigikogul on aega lepete tekstiga tutvumiseks (vähemasti oli tänahommikuse seisuga) 2 nädalat.
Aga ärisaladuse nõue on minu meelest normaalne ja loogiline kui mängus on suured rahad ja strateegilised objektid.
Velikij,

Nii et on loogiline võtta endale kohustusi, millest pole teadlik?
Pisidetail veel:

Lepingu tekstiga tutvumine on farss.
See, et "Lepingu tekstiga tutvumine on farss", on huvitav argument. Palun ole hea ja selgita mulle veidi lähemalt oma väite tagamaid! Ma ei saa aru, miks see on farss?
Yks vahekysimus.
Kas äkki keegi põhjendaks, miks me peaksime meie riigi juhte usaldama rohkem, kui meie elektrijaama juhte?
Või vastupidi?
to: Luuser

Meie riigi juhtidel on rahva mandaat ja nad on valitud meie endi poolt.
EJ juhid peaksid olema valitud riigi juhtide poolt ja kuulama nende käske.

Nii et ei saa tegelikult sellist küsimust tõstatada, kumba me rohkem usaldame, kas ühe ja sama firma direktorit või talle alluvat osakonnajuhatajat. Kindlasti on madalama astme juht parem spetsialist, kuid otsused langetab ta ikkagi direktori heakskiidul.
Velikij, kas sa ei loe uudiseid?

Fjuk ütles: lepingulisad on esitamata ja tõi näiteks elektrihinna kujundamise alused...

...ma usun, et rahavasaadikud ei tea ka mis tingimustel on Narva EJ õigus osta põlevkivi Eesti Põlevkivi käest.
Kõiki uudiseid lugeda ei jõua. Seda uudist ma pole lugenud :-(
So what? Mida see minu jaoks muudab? Või Fjuki jaoks?

Graafik, kas sa ei loe uudiseid? .-)

Aga palun. Bad News Service, sry, BNS:

"Kuna valitsus otsustas pikendada riigikogu liikmetele NRG lepingutega tutvumise tähtaega, ei näe Reformierakond vajadust erakorralisel istungil osalemiseks, kuna seda küsimust saaks nüüd arutada ka tavaistungitel," ütles Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen BNS-ile.

Atonen lisas, et erakorralisel istungil pole teisipäeval mőtet, kuna riigikogu liikmed pole saanud Narva elektrijaamade vähemusosaluse müügi lepingutega vajalikul määral tutvuda.

Valitsus vőttis teisipäeval seisukoha, et riigikogu liikmed saavad nende lepingutega tutvuda kuni 7. septembrini, esialgu pidi tutvumisperiood lőppema teisipäeval.

Lepingutega tutvumist korraldab jätkuvalt Eesti Energia, teatas valitsus.

Milles probleem? Kas selles, et Fjuk üritab iseseisvalt ja fraktsiooniga kooskõlastamatult populaarsust võita? Tundub küll!

Ei ole tähele pannud, et Fjuk edev oleks
Velikij,

Kuidas Sulle meeldiks selline lepingulisa, (mis pole tutvumiseks välja pandud) mis lubab Narva EJ uutel omanikel tõsta 1 kW tunni hinna 100+ EEKni ning kohustab Eesti riiki ostma kogu Narva EJ võimsuse. Pärast seda ei tahaks küll enam EV kodanik olla.
Kahjuks ei oska tema edevuse kohta midagi öelda, pole isiklikud sõbrad Fjukiga.
Pealegi, kui poliitik tahab populaarsust võita, siis pole see lihtsalt edevus, vaid paratamatus poliitilise tegevuse juures.

Aga ehk oskad öelda aja ja viite, kus Fjuk selle avalduse tegi?
guru,

hindade reguleerimine antud valdkonnas kuulub vist energiaturu inspektsiooni pädevusse?

Millised on Sinu ettepanekud?