Kas Nokia on haitek või ikkagi kummikud?

Ahjaa, keda huvitab siis Siemensil on mõned päris huvitavad telefonid tulemas - SL45, S40, S42. Kliki siin.
Veidi lõhna sellest, kuidas meil võiks olla aga japsudel juba on (värvilise kuvariga, kuni 64 kbps data, charged by data amount transferred not acc. to time online). www.nttdocomo.com ja mõned artiklid asja ilust ja vastuolulisest http://www.inquiry.com/pubs/infoworld/vol22/issue30/NR04-30.asp
ja sellest mis seal mobiilimaal toimub http://www.mobilemediajapan.com/ esileheküljel uudis "NTT DoCoMo to Buy Stake in AT&T Wireless"

... oh ja natuke arutlust, kes üldse Nokiat võiks ohustada http://www.cnn.com/ASIANOW/time/magazine/2000/1127/telecom.opener.html
tekkis selline küsimus ehk mõte ehk: Kolm põhjust miks Nokia ja Ericsson lähemate aastate jooksul peaks mergema või seda kindlasti mitte ei tee. Nokia... hi-tech... for the time being.
Mõistatus: Kuidas on võimalik, et Nokial läheb bisneez roosiliselt, Motorolal aga pange?
yks kysimus: mitu moblat nokia aastas myyb?
ja kust veel lisatulusid tuleb?
kas see ei olegi vastus ise, et nokia võtab teistelt lihtsalt turgu vähemaks......üks võidab-teised kaotavad
kontrollimata andmetel teenib nokia 2/3 tuludest moblade müügist. muu tuleb seadmetest jms.
aga kummikutest 8)
aga oigesti, mitu tykki neid moblasid voiks olla?
...nr...
Sosistatakse, et Nokia on teinud Lucentile ostupakkumise.

http://dailynews.yahoo.com/h/nm/20001212/bs/lucent_stocks_dc_1.html

Huvitav, et veel mõned aastad tagasi sosistati vastupidise diili võimalikkusest.
1999 myys nokia 1,1M kännykät
2000 eeldatavasti 1,3M tykki
ja nädal tagasi oli uudis, mille tagajärjel nokia tousis päevas 10%, et 2001 kasv on 30-35%
Noori tehnoloogiahuvilisi investoreid peaks ilmselt huvitama ka see, kui suure osa Nokia käibest&kasumist annab üldse käsiterminalide tootmine. (Meenub, et Siemensi puhul ntx. oli see vaid natuke rohkem kui marginaalne.)
Milline on olukord "provaideri-terminalide" osas; kas keegi oskab seda kommenteerida?
MIs on "provideri-terminal"?
täna kell 12 teatab nokia majandustulemused, kella poolekahest saab nokia saidil ka koos pildiga kommenteertud majandustulemusi kuulata-vaadata
Huvitavad mõtted mobiilindusest ja Nokiast
Nokia uue mudeli(5510) taustal kõlab püstitatud küsimus prohvetlikult :-)
Ja Ericssoni uue mudeli taustal on scrooge poolt vihjatud artikkel täiesti omal kohal. Seda enam, et 5510 erineb totaalselt varem väljakäidud visioonidest. Ja ämber on suure suuga...
9 kuud 2000 - mobiiltelefonide müük andis Nokia käibest 72.0%, ärikasumist 83.5%.
9 kuud 2001 - mobiiltelefonide müük andis Nokia käibest 73.4%, ärikasumist 86.8%.
Milline on seis aastal 2005?

Kas Nokia Networks saab tõsiseks kasumi genereerijaks? Umbes aasta tagasi oli Nokia ja Ericssoni tuleviku üle vaidlustes oluliseks argumendiks, et Ericssonil on võrkude püstipanemisel turuosa tugev ja see saab tulevikus oluliseks. Tänasel päeval on see vahe tugevalt vähenenud, aga see tegevus ei ole kokkuvõttes veel ettevõtete finantsides olulisel kohal. Kas see üldse muutub oluliseks?

Probleem on eelkõige selles, et mobiiltelefonide müük enam vist ei kasva. Järgmise aasta prognoos on nüüd vist 420-440 miljonit (380m 2001. aastal), kuid ma usun, et see on üks viimaseid kiire kasvu aastaid. Nokia ise ootab mobiiltelefonide kasutajate arvu kasvu 1 miljardilt 2002. aasta I poolel 1.5 miljardini aastal 2005. See on üle 10% aastas.
Nokia usub, et mobiiliteenuste turg kasvab 385bn EUR tasemelt aastal 2001 kuni 810bn EUR-ni aastal 2006. No see on üpris optimistlik lähenemine. Mulle tundub. Mis arvatakse?
Ma pean seda üheks kõige fundamentaalsemaks küsimuseks telekommunikatsioonisektorisse investeerimisel. Kas mobiiltelefonid võidavad jätkuvalt inimeste tähelepanu ja inimesed kolivad oma info hankimise täielikult "wireless" seadmetesse või jäävad vanad telekomid ikka teatud määral oluliseks. Ma pean siin just oluliseks muutusi interneti kasutamisel.

MSFT Microsoft looks to handheld/cell phone convergence (62.66)
A Barron's tech section article speculate that Microsoft may emerge as a dominant player in the market for handheld operating systems as the convergence of handhelds and cell phones progresses.
ma ei näe ABSOLUUTSELT mingit probleemi. Kas te neid reklaame pole viimasel ajal telekast näinud? -kus mingi mees laboris tantsib muusika jägi, mida talle kuskilt saadetakse või seda kus üks naine sõidab bussis ja vaatab mingit õudukat oma nokiast. Kas nad teeks totaalselt ilma asjata selliseid reklaame?

1) arvate tõesti et nad on NII rumalad et järsku jääks rongist maha??
2) ma arvan et neil läheb kogu värk suure pauguga varsti lahti.
3) Nokia on haitek.

ok tegijaid tuleb juurde aga nokia stays with the best.