Kas ma olen nüüd börsihai?

Vabandan juba ette sissejuhatuse eest. Ma töötan autoremondiga seotud firmas. Igal kalendrikuul on võimalik teha haltuurat rohkem kui mõne kuupalk. Ma ei taha seda enam maha juua ja tibide peale kulutada - seda saab ju niigi, eks! Põhimõtteliselt on plaanis teha raha järgmise aasta lõpuks niipalju, et saaks teha sissemakse korterile kesklinnas.

1. Poole aastaga tõid mu investeeringud aktsiatesse sisse 50% tootlust. Võrreldes LHV 12%-ga.
2. Mul on interneti ühendus ja ma loen iga päev LHV foorumeid. Samuti jälgin igapäevaselt oma investeeringuid.
3. On plaanis lugeda midagi optsioonide kohta ja hakata neisse investeerima

Raharikast uut aastat!!!

Optsioonidesse investeerima...?! Hmm....teoreetiliselt ehk võimalik, kuid optsioonide näol tegu ikkagi kauplemisinstrumendiga:)

Edu uurimisel - võimalik tõesti palju teenida, kuid samas võib ka ühe päevaga kogu rahast ilma jääda, sõltub ajastusest. Enne proovi kindlasti virtuaali või paper-tradingut. Mind on küll aidanud ja õpetanud!

Hea kui kas või huvigi tuntakse! Edu deepsky!
Hea pealkiri:) Soovitus: ühe optsioonipositsiooni alla ära üle 10% oma portfelli mahust kindlasti pane. Optsioonid on oluliselt riskantsemad vahendid, nii et alustada tuleks üliväikeste kogustega (a la paarsada USD-i positsiooni kohta) - siis pole väga kahju, kui 30-40% lossi tuleb - ja see on vahest kerge tulema. Tootlused on muidugi rõõmsad, kui neid on, tõepoolest.
See aasta oli ka suure tõusu aasta, tootlused peaks olema väga head. Aga jah optsioonidega võib päris mõnusat tootlust teha nii paarsada protsenti tehinguga plussi, aga miinus ei lähe kunagi üle 100%.
Ise hakasin ka oktoobris investeerime ja tootlus 10% kuus. See eeldab ka pidevat toimetamist.
Jõudu!
Lenz, oleneb, millisest börsist sa räägid. USA börs küll erilist "suurt tõusu" tänavu pole läbi teinud - suht samal tasemel oleme, nagu aasta eest (pisut kõrgemal). OMXT on küll jah, korralikku tõusu näidanud.
Mõtlesin jah OMXT - d. Ega USA börsile kohe suure hooga ei julge peale minna, kuigi seal kauplemise võimaliused ikka suured. Avasin alles Trader konto.
USA turud on tõepoolest kesist tõusu näidanud, aga globaalselt hajutatud aktsiaportfellid on lõppeval 2005. aastal suurepärast tootlust näidanud, oluliselt üle aktsiaturgude ajaloolise keskmise, enamasti mainitakse aktsiaturgude ajalooliseks keskmisena tõepoolest 12%.

LHV Aktsiapensionifond, mis oma konservatiivsete investeeringutega sihib just aktsiaturgude keskmist tootlust on aasta algusest 22,38% üleval, sealjuures on aktsiate osakaal fondis ainult 50%, aktsiapoole tootlus ca +40%.
hea aasta oli. eriti viimased päevad.
edu kõigile 2006 aastal
minul ka tavaliselt positsioonid aastateks ja päevasiseseid tehinguid minimaalselt ,tavaliselt tekkivad need siis kui aasta perspektiiv õhtuks käes.

optsioonid pole minu arust ainult treideritele.usa turul on müügil ka kahe kolme aastased optsioonid mis kalliste aktsiate puhul asendavad edukalt aktsiaid.ntx google puhul on $420 asemel targem $80 maksta jne.

kui me optsioonid paigutame kauplemisinstrumendiks siis peaks ka lühikese positsiooni sinna paigutama.

investeerimisstrateegiad on ka tihedalt optsioonidega seotud.minu jaoks tavaline aktsia ost eeldab ka samas puti ostu mis siis tagab raha säilimise.
Jah.
Auto persses.
Jeehat töökotta.
Tüüp mu lemmikule teeb psühhoanalüüsi ja kalkuleerib, palju sellelt idioodilt saab sisse kasseerida.
Teised istuvad LHV foorumis ja kihistavad.
Lahe.
Tulin koju.
Kurat teab mitme milline häärber.
TNT teab, aga ta, jobu, ei ütle ju.
Jah, tipsutasime sõpradega.
Kodus bäng-pong naisega.
Õhtusöök.
Teema LHV-sse.
Teemaks pidi vist olema "kohaliku turusentimendi ülevaade".
Mille LHV kiirreageerimisüksus pööras muidugi mingiks fakin turunduskampaaniaks.
Lähen panen kuusel mingid asjad põlema.
Miski kohalik suurfirma püüdis pugeda - saatis pudeli miskit alkot.
Pohhui, ei viitsi lugeda, mis marki.
Piparkoogid sakuskaks ja siis naisega bäng-pong.

Jah tootlus oli tõesti 50% (sorry henrykuubis, ei vedand 365% see aasta välja)

Mõtlesin jah halvasti, aga välja kukkus nagu ikka.
Kuradima positiivselt.
Ah, mõnsat lõppu teile kõigile:)
No kui mul oleks kah Baltika 75% portfellist oleks ma ka siis börsihai :P

Mängisin arvutiga ühte trader mängu (mingi City Trader vist - realityga tegemist eriti polnud, ainult MA-d, hind 59. 00 irw) ja seal oli Warren Buffeti ütlus : Ära otsusta oma oskusi 1 aasta järgi, otsusta 5 järgi. Ei lähe küll vist teemaga kokku, aga põhimõte sama.

Hääd põrumist tuleval aastal ja suuri makse (kaudselt hea ju)!!!
Ei lähe just teema alla aga MarketWatch-is kirjutab eestist:

http://www.marketwatch.com/news/story.asp?guid=%7B13A29D75%2D3F3A%2D454C
%2DA0FE%2DC9EB70C27EA9%7D&siteid=mktw&dist=
Jääme ootama Eesti Põlevkivi IPOt :)
tuleks EE-gi börsile. Eesti Põlevkivi kuulub ju EE-le. ning EE oleks tõeline 'rahvaaktsia' .-)
ega jah... nagu sammas elektrihinnatõusu vastu :D
ehk energiasammas...
Head uut aastat teile ja ka mitmesja protsendilist tootlust teile kõigile, et te kõik saaksite soetada omale ühe Cadillac Escalade. :)

Edu ja külma närvi teile :>
peaks loll olema, kui osta pankrotipesa auto :P
raulp,
ei saa lahti, palun refereeri paari lausega.
MSM, Bitte schön: A tale of shale, Commentary: 'Back to the future' for oil

Kerr pajatab täna ka Eestist: Infrastructure and services, Commentary: Baltics development offers investing lessons