:-II Te olete kah nagu müügimehed. Et artiklit täies mahus lugeda, peaks liikmeks astuma ja siis hakkab selt kirja teel pahna tulema.
Lihtsam oleks olnud Copy-Pastega artikkel siia panna.
Minu silmis on börsihaid need, kes on minimaalselt 5 aasta jooksul teeninud keskmiselt enam kui 20%-list aastatootlust. Mida pikema perioodi jooksul sellist tulemust õnnestub näidata, seda börsihaim. Mida väiksem on tootluse volatiilsus, seda börsihaim.
1 aasta jooksul üle 50% teeninud investorid on lotohaid, kellel on ka võimalus tulevikus börsihaiks saada.
1 aasta jooksul üle 50% teeninud investorid on lotohaid, kellel on ka võimalus tulevikus börsihaiks saada.
US;
twelve points
twelve points
Kõik viimase 7 aasta jooksul baltikumi ja vene aktsiaturule investeerinud on sel juhul börsihaid.
Pörssiait.
vt. ka "börsimaimuke", "börsiogalik" ja "börsirõõba" (viimane vene keeles)
to joel2
Sa mainisid ülal, et võiks proovida virtuaalset tradingut. Ma olen sellest teemast nii elevil, aga tahaks valutult seda kusagil katsetada. Tavaline virutaalportfell tundub kuidagi liiga kohmakas selleks või mis?
Sa mainisid ülal, et võiks proovida virtuaalset tradingut. Ma olen sellest teemast nii elevil, aga tahaks valutult seda kusagil katsetada. Tavaline virutaalportfell tundub kuidagi liiga kohmakas selleks või mis?
to Metsik
Miks kohmakas? Tegelikult võib väga edukalt ka siinse LHV virtuaalportfelliga optsioonidega seonduvat õppida. Hinnad küll jooksevad sisse teatud hilinemisega(20 minutit vist), aga kui jutt käib "optsioonidesse investeerimise" õppimisest, siis kui optsioonide alusvara(aktsia) pole ülemäära liialt volatiilne, siis sellise hilinemise korral saab ka väga edukalt virtuaalportfellis optsioonidega seonduvat õppida. Hea oleks muidugi, kui "tehingu" tegemise hetkel oleks reaalajas aktsiahind vähemasti kõrval olemas, siis saad umbkaudu välja arvutada, et ega optsiooni hind kuhugi poole väga tugevasti juba ära pole liikunud.
Mina ise olen küll kasutanud LHV virtuaalportfelli, et optsioonidest rohkem aru saada. Eriti just pikaajaliste optsioonide puhul. Lihtsalt, et näha, kui palju out-of-the-money võib üldse võtta, et pikki näppe ei saaks. Lühemajaliste puhul praktiseerisin ka paper-tradingut... kuid et asi ikka korralikult silma ees oleks ja kuskile ära ei kaoks, soovitaks kindlasti ka virtuaali midagi panna.
Edu ja kannatust
Miks kohmakas? Tegelikult võib väga edukalt ka siinse LHV virtuaalportfelliga optsioonidega seonduvat õppida. Hinnad küll jooksevad sisse teatud hilinemisega(20 minutit vist), aga kui jutt käib "optsioonidesse investeerimise" õppimisest, siis kui optsioonide alusvara(aktsia) pole ülemäära liialt volatiilne, siis sellise hilinemise korral saab ka väga edukalt virtuaalportfellis optsioonidega seonduvat õppida. Hea oleks muidugi, kui "tehingu" tegemise hetkel oleks reaalajas aktsiahind vähemasti kõrval olemas, siis saad umbkaudu välja arvutada, et ega optsiooni hind kuhugi poole väga tugevasti juba ära pole liikunud.
Mina ise olen küll kasutanud LHV virtuaalportfelli, et optsioonidest rohkem aru saada. Eriti just pikaajaliste optsioonide puhul. Lihtsalt, et näha, kui palju out-of-the-money võib üldse võtta, et pikki näppe ei saaks. Lühemajaliste puhul praktiseerisin ka paper-tradingut... kuid et asi ikka korralikult silma ees oleks ja kuskile ära ei kaoks, soovitaks kindlasti ka virtuaali midagi panna.
Edu ja kannatust
Suur tänu, joel2, süvenen.
Praegu algas virtuaalne aktsiamäng zacks.com-is.Kestab 3kuud.kauplemiseks antakse 100000 usd virtuaalset raha .Kaubelda saab igatmoodi.Eestis võiks ka kesta aktsiamäng 3kuud.
to fit
kuda endal läin, vana börsihai?
kuda endal läin, vana börsihai?
ah jaa,
Fit head uut aastat!
sellest palju aega läind kui koos vastu võtsime :)
Fit head uut aastat!
sellest palju aega läind kui koos vastu võtsime :)
A muuseas kuidas ingliskeeles Börsihaid nimetadakse ?
REV SHARK !
avastasin just, et olen kõigi börsihaide kunn. ostsin 27.01.1999 (vaatasin järele) kakssada hansapanga aktsiat tollase hinnaga 53,1 eeku. peale swedide etteastet kujunesid aastatootlused: 74%, 50%, 15%, 54%, 36%, 73% ja 46%. average annual compounded return ligi 7 aastaga seega ca 50%, volatiilususe üle võib küll nuriseda (standardhälve 20%).
kandsin aktsiad vahetult enne "müümist" soetushinnaga oü arvele ning nii olen ÄP loogika järgi teinud näppugi liigutamata 7-aastaga 10K-st miljoni (net worth=5*160K+170K).
kandsin aktsiad vahetult enne "müümist" soetushinnaga oü arvele ning nii olen ÄP loogika järgi teinud näppugi liigutamata 7-aastaga 10K-st miljoni (net worth=5*160K+170K).
Mis valemiga arvutada skylordi (nimi juba viitab millelegi) keskmine igaastane tootlus kui 7 aastaga 10 000-st miljoni? Peaks olema koolimatemaatika.
1428,571429% peaks keskmine olema...
ma ei tea kas võtsin õieti... muidu LHV's on see matemaatika isegi kirjas ;)
ma ei tea kas võtsin õieti... muidu LHV's on see matemaatika isegi kirjas ;)
1000000/10000=100
100^0,1428=1,93
1,93-1=93%
7 aastaga 10000 miljoniks eeldab keskmist tootlust 93%
100^0,1428=1,93
1,93-1=93%
7 aastaga 10000 miljoniks eeldab keskmist tootlust 93%
õige jah... ilusti tuleb välja... päris kena lumepalli efekt tegelt... paaril viimasel aastal
aga jah - ei tasu exceliga ikka teha, kui vigaselt arvutada
aga jah - ei tasu exceliga ikka teha, kui vigaselt arvutada