Kas Duisenbergi küündimatus on euro nõrkuse põhjuseks?

US - Kas eur/usd-i prognoos rahuldab või sobiks usd/eek rohkem?

Kui keegi õpetaks mind rumalat, kuidas linkida siia oma lehe pealt stuffi, siis võiksin kas või igapäev sulle tasuta nõuandeid jagada.
Kui keegi õpetaks mind...

Õppimisvõimelisele kodanikule peaks hästi sobima Exploreri alt võtta suvalisel netilehel View > Source ja sealt endale selgeks teha kuidas siia need viited sisestada saab. Mulle on see abx olnud.

aga kus siis võtad neid 20x ja 50x võimendusi, kui küsida tohib? kuskil netis?
matrox -tänan abi eest.
igas Eesti pangas saab valutsi kaubelda 20 kordse võimendusega. Hansa teeb 33 kordsega praktiliselt kõigile soovijatele.
"Kuskil netis" on natukene ähmane. Londonis - see peaks piisavalt täpne olema.
viies, thanks valgustamise eest. ja kuigi asi mul siin kõrvaltoas olemas, pole ma siiani väga süüvinud valuutakauplemisse.

Uurisin, ja selgus, et 3% tagatisega on ka mõnes teises heas kohalikus pangas marginit teha. Näituseks siin: Küsi lisa...
US - sa oled seni pidevalt rääkinud mida sa 1.5-2 aastat tagasi prgnoosisid ja oponeerinud tegelikust. tehtud töö ja nägemused protsessidest võiksid sul lubada siia ka mõned numbrid tuleviku kohta välja panna, siis hea vaadata kuidas reaalsus seda track'b. näiteks, kvartalite kaupa prognoosida USA ja Eurolandi GDP'd, inflatsiooni, intresse, C/A, M&A flows suunda, eur/usd kurssi, väikse kommentiga protsesstidest igale kv.'le, muidugist.
selline väike üllitis lisaks su jooksvatele arvamustele veits kredibiilsust, endal ja teistel ka hea vaadta. hea töö kiidaks siis tegijat... :-)
Dollar ligikaudu 18.25(lähiaegade tipp)

Paras aeg asjakohane foorum taas elustada ja vaadata tagasi, mis spetsid mõnda aega tagasi arvasid.
Kas vähenevate intressimäärade tingimustes USD'i hinna tõusust võib järeldada seni muudes valuutades nomineeritud varade trügimist USA kapitaliturule, millest omakorda võiks järeldada väärtpaberituru tõusu jätku?

to: karner

Einoh, minu prognoosid USD languse kohta on antud hetkel ilmselgelt vee all. Samas, kui ma vaatan erasektori varade/kohustuste seas toimunud muutusi (viimased näitajad 31.12.2000, loogiliselt võttes peaks 31.03.01 oluliselt hullem olema), siis ma olen endiselt arvamusel, et USD osas on põhjust oodata langust nii EUR kui ka JPY suhtes. Ma ei näe võimalust, et lähiaastatel on võimalik lihtsalt laenu võtta ja elada sellise jooksevkonto defitsiidiga. USA ettevõtted vajavad nõrgemat dollarit või siis vastupidi, USA tarbija on antud kursi juures liiga ostujõuline (impordi osas).
Mul on veel 1 oluline möödapanek (kui seda juhuslikult edaspidi ei korrigeerita). Nimelt uskusin ma, et USA GDP on I ja II kvartalis negatiivne. I kvartalis oli hoopis +2.0% (korrigeerimise tõenäosus on päris suur, kuid miinust siiski ei usu). Mulle on veidi arusaamatuks jäänud näiteks väliskaubandus märtsis. Ma ei saa aru, millest selline järsk paranemine toimus. Aprillis läks asi vana rada pidi edasi. "Vandenõu teooria" on küll nõrk argument, kuid ma usun, et I kvartali GDP numbrit veidi blufiti, kuna see oli usu taastamise seisukohalt äärmiselt oluline number.
Muide, kuskil threadis on minu prognoosid aasta lõikes isegi olemas. Teemade all oli kuskil.
Treiderid ei usu, et ECB sekkuks euro kaitseks enne rekordtaset(0.8225), nii et lähipäevadel võib näha numbreid 19 EEKu USDi vastu
Tuleb tõdeda, et foorumi pealkiri on aktuaalsem kui kunagi varem.
graafik - valutsi treiderid pole kunagi oma arukusega hiilanud. Kust tuul sealt ka meel. Võib olla sellepärast valutsikursid tavatsevadki igasugustele uudistele ülereageerida.
sorry valutsitreidereid. ei tahtnud kedagi solvata. olen isegi peamiselt valuutamees
Valuutaturg on vist eriti karm? Kui aktsiate hinnad pikas perspektiivis ikkagi tõusevad, siis valuutad on puhtalt negative-sum game, võitu on alati sama summa ulatuses, kui kellelgi kaotust (- komisjonid)
Lisaks räme võimendus.
ECB ja BOe jätsid intressid muutmata,
Duisenberg astub tagasi
Oi, millised numbrid mina leidsin 2000. ja 2001. aastast. Tuline vaidlus ajast, kui EUR/USD oli tasemel 0,85-0,90. Nüüd on dollar tegemas 4. aastat, kus langetakse 10-15%. Täna prognoosiks, et aasta lõpuks on kurss 1,33-1,35 ja järgmise aasta lõpuks veel 10% nõrgem (ehk siis 1,45-1,50). Usun, et näeme lähiaastatel dollari madalaimat taset Euroopa valuutade suhtes (tol ajal oli see vist krooni suhtes 10,70-10,80). 1,45 EUR-i suhtes olekski 10,79 EEK-i suhtes.
As the dollar sinks ever lower keep an eye especially on the dollar yen.

As a reminder, Japan holds 95% of their foreign currency reserves in dollars and have been the primary "lender" for our trade deficit.

As the yen strengthens through 105 and then 100, Japan loses more on their currency exposure than they make in interest on our bonds. We need to watch closely how they react to this.

Last time the dollar broke down against the yen around 9 months ago, there was massive intervention at 103.

A break through these levels could signal that Japan has "less appetite" to buy our bonds. A rapid rise in rates would throw all of the Fed's "hard work" out the window.

John Succo, ex-trading manager at Lehman Brothers
Euro tugevuse p6hjuseks pole mitte Trichet nutikus, vaid Bushi upsakus ja kambavaimu puudumine :)
pigem turg nõuab intressi töstmist
tugeva euroga võideltakse kalli kütuse vastu.